Se singlama jsem to ještě nezkoušel, ale to je fuk... mám Gibson SG, takže HB. Trošku jsem tušil, že ten reprák, co tam je, bude na nic. Nějaký tip na 10" reprák? Jensen? Chci, ale zachovat britský zvuk = celestion. S Tone Benderem či Big Muffem si bude jistě rozumnět. Ještě uvažuji nad Fuzz factory a Si Fuzz Face (miluji zvuk fuzzů).
Btw. nevíte, co tam je za lampy?
Marshall Class5
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall Class 5
Co jsem slyšel přímé porovnání 10'' repra, tak to byli Eminence Lil Buddy a Celestion Vintage a ten Buddy hrál o třídu líp. Kombo bylo Laney LC15, které být tebou si vyzkouším, protože na british sound je v pohodě, rozumí si s krabičkama a itáhně i zkušebnu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Marshall Class5
Sloučeno se starším threadem. Příště laskavě použij funkci Hledat, pročti si již existující posty a pak se ptej v již existujících threadech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Sorry Nero 
Dneska jsem byl v Brně v audioteku a chvilku jsem si tam pohrál na čtyři aparátky. Vox AC4TV, pak jakási vox hlava za pár tisíc, Class 5 a laney 15w. Všechno lampy. Hral jsem na Gibson SG, které vlastím. Nejvíc se mě líbil marshall a AC4TV. Ale koupím asi toho marshall, který mě zvukově více vyhovoval a hrál hlastitěji. Vox se celkem brzo zahuhlal v dobrém slova smyslu a hlasitost byla do paneláku, ale chci používat i krabičky, které mám. Z marshalla zněl krásný crunch zhruba v polovině hlasitosti, která byla pro mě ideální. Je tam tedy ještě hodně místa pro nakopnutí Tone Benderem nebo Big Muffem. Celkem mě mrzí, že nemám strat nebo tele... To by bylo zase úplně něco jiného..
Dneska jsem byl v Brně v audioteku a chvilku jsem si tam pohrál na čtyři aparátky. Vox AC4TV, pak jakási vox hlava za pár tisíc, Class 5 a laney 15w. Všechno lampy. Hral jsem na Gibson SG, které vlastím. Nejvíc se mě líbil marshall a AC4TV. Ale koupím asi toho marshall, který mě zvukově více vyhovoval a hrál hlastitěji. Vox se celkem brzo zahuhlal v dobrém slova smyslu a hlasitost byla do paneláku, ale chci používat i krabičky, které mám. Z marshalla zněl krásný crunch zhruba v polovině hlasitosti, která byla pro mě ideální. Je tam tedy ještě hodně místa pro nakopnutí Tone Benderem nebo Big Muffem. Celkem mě mrzí, že nemám strat nebo tele... To by bylo zase úplně něco jiného..
- pAdám
- Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
- Kontaktovat uživatele:
Marshall class5 jako zesík?
Ahoj... jsem uplnej zelenáč a nemám moc zkušeností tak se omlouvám jestli je ta otázka uplně pitomá...ale mám lampový kombíčko od marshallu 5w... a chci se zeptat jestli když koupim box a kombo budu používat jako zesilovač tak bude hlasitější? (V podstatě mi jde o to že ted když hraju s kapelou ho musim mít víc ohulený - tim pádem hodně nakreslený a jestli, když ho zapojim do bedny bude výkon silnější a budu ho moct mít třeba jen na pulku hlasitostí aby byl ton čistější.) Díky moc. 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sloučeno s existujím threadem.
Jistě sis nejdříve přečetl alespoň manuál, takže víš, že můžeš připojit externí reprobox 16ohm. Zda bude hlasitější závisí hlavně na citlivosti reproduktoru.
Taky dle obchodní specifikace možná víš, že to je aparát na doma nebo do studia. Takže do kapely by to asi chtělo přeci jen víc Wattů, namísto externího boxu
.
Jistě sis nejdříve přečetl alespoň manuál, takže víš, že můžeš připojit externí reprobox 16ohm. Zda bude hlasitější závisí hlavně na citlivosti reproduktoru.
Taky dle obchodní specifikace možná víš, že to je aparát na doma nebo do studia. Takže do kapely by to asi chtělo přeci jen víc Wattů, namísto externího boxu
- pAdám
- Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
- Kontaktovat uživatele:
No nepřečetl protože jsem ho dostal od kamaráda... a na koncertech to stejně budou zvučit. 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to zkus zvučit i ve zkušebně. Třeba to bude levnější řešení, než externí bedna (pokud máte alespoň nějaké PA, např. pro zpěv).