Akustika místnosti

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
eda220

Akustika místnosti

Příspěvek od eda220 »

Zdravím,
rád bych zlepšil kvalitu mé poslechové místnosti. Bohužel jsem student, takže do toho zrovna nemohu moc investovat, ale rád si poslechnu Vaše návrhy.

Na parapetu nad stolem(viz. plánek) mám repro 2x60 W SONY (věž MHC-701). Basreflex mají vepředu. Nebráním se ani užití akustické pěny, jestli bude třeba. Zkrátka napište, Děkuji

Obrázek

Obrázek
Tube Guru
Odborník

Re: Akustika místnosti

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, s tím by mohli mít zkušenosti tady:
http://www.akustickematerialy.cz/ , mají tam i jakousi poradnu. Jestli je gratis nebo placená netuším.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Pawlik

Re: Akustika místnosti

Příspěvek od Pawlik »

Ahoj!
Pokud jde jenom o poslech a ne domácí studio, tak bych to nějak nehrotil. Na tu černou skřínku a modrou vestavěnou skříň doplnit poličky s knihama (knihomolové mají velkou výhodu, nezasklená knihovna je akusticky doslova ideální) a na zeď nad postel pověsit obrázky. Máš známého výtvarníka? Pokud jo, vítězství.. Koupíš mu pár pláten a výměnou od něho vydyndáš nepovedené obrazy a pověsíš na zeď :) To co potřebuješ není až tak drahé a funguje akusticky dobře, akorát ti nepovím jak to je česky, kupuju to v Polsku pro ženu a tam tomu říkají "podobrazie malarskie", je to bílé impegnované plátno na dřevěném rámu. Kdzž tam pověsíš pár kousků v rozměrech 30x40 a větších, udělá to přesně to co je třeba.
Ale pokud si tam chceš udělat studio, tak je to of course jiná liga...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“