Výměna snímačů Fender Stratocaster (mexico)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Ahoj vsichni,
docela zajimavej dotaz ohledne vymeny snimacu u mex Fenderu,
resite nekdo jak budou u novejch snimacu licovat magnety a struny?
Ja se chystam na vymenu a uz u tech puvodnich mex snimacich to
nelicuje. Nevim co se v mex tovarne stalo spatne, ale nelicuje to.
Vsiml jsem si toho i u jinych mexico stratu.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jestli si to nějak dobře pamatuju tak na hodně stratech to nelícuje. A mám pocit, že i na dražších kytarách jsem to viděl. Ani vlastně taky nevím proč . Bestak to nemá žádnej význam a je to jenom proto že ten snímač nějak vyrobili a už od začátku se trochu sekli tak to tak nechali. :-D ale fakt nevím.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

No ja si prave myslim ze to vyznam ma. Drahy kytary vetsinou licujou.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

u stratu to nikdy licovat nebude (u kterehokoli) protoze ty snimace maji na vsech pozicich stejne roztece mezi polovymi nastavci - kdezto struny jsou snad trochu jinak, ne?
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Ne, delaj jiny roztece u krkovejch a jiny u kobylkovejch a u drahejch
modelu si davaj zalezet aby to sedelo, videl jsem Fendery kde to licuje
dokonce presne, nekde mene a na mex to hapruje dost ale je to kus od
kusu.
Proto jsem se ptal, zda to nekdo resil.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nero píše:
qwer píše: ale z toho co jsem vycetl je to celkem jedno.. zda se, ze je to spis takova marketingova masirka... ale clovek nikdy nevi. kazdopadne snimacem s sirsi rozteci neprohloupis...
Když jsem kupovalů DM D-Sonic, tak na mě vybafli, jestli chci klasickou verzi pro pevné kobylky nebo F verzi pro tremola. Mám pevnou, tak jsem chtěl klasiku. No a když se snímač namotoval, tak mě nemile překvapilo, že moje pevná kobylka typu Gibraltar má širší rozteč (tedy cca odpovídající floydům) a polové nástavce mi nesedí přesně pod struny. A výsledek? Je to zcela jedno - snímač hraje jak má, já jsem spokojen a ta poloha strun vůči nástavcům snad jen kazí estetický dojem...
Moc bych to neřešil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

polové nástavce mi nesedí přesně pod struny. A výsledek? Je to zcela jedno - snímač hraje jak má, já jsem spokojen a ta poloha strun vůči nástavcům snad jen kazí estetický dojem...[/quote]

Moc bych to neřešil...[/quote]

V pohode, byl to je dotaz :-) Me to taky nesedi a hraje to.
Bavil jsem se treba s kytararem a ten napr rikal ze by to sedet melo.

Koukal jsem na Kytary.cz kde maj snimac SD Pearly Gates v bile barve urceny pro Straty. Ma vzdalenosti magnetu dle vzdalenosti strun USA Stratu. Tim vznika dalsi otazka:
Ma mexico stejny roztece strun jako USA modely?

Nakonec jedna rejpava, ale nic ve zlem :-)
Pises ze to hraje jak ma, dle ceho tak soudis? Kdyz to licuje tak to treba hraje jeste lip. (Pisu treba, protoze to sam nevim) :-)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ony jsou velice účinné ty reklamní kecy například že tyčové magnety zlepšují kvalitu a přenos zvuku při bendování, protože pod strunou je neustále magnet a podobně... ale ať jsem bendoval jak jsem bendoval (a jakože to občas bylo hodně), nikdy jsem nezaznamenal rozdíl mezi bendnutým tónem DiMarzio X2N a jakéhokoliv snímače bez tyčových magnetů

to magnetické pole fakt není tak zas tak "úzké"
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Cheebers píše: Nakonec jedna rejpava, ale nic ve zlem :-)
Pises ze to hraje jak ma, dle ceho tak soudis? Kdyz to licuje tak to treba hraje jeste lip. (Pisu treba, protoze to sam nevim) :-)
Protože jsem ten snímač slyšel i na jiný kytaře, kde byly struny tak jak mají být nad nástavcema :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
moravlu

Re: Výměna snímačů Fender Stratocaster (mexico)

Příspěvek od moravlu »

Zdravím,

chci se zeptat zda se vyplatí na: http://www.fender.com/squier/series/aff ... oard-black dát nové snímače př. tyto: http://kytary.muziker.cz/kytarove-snima ... ound-Strat

Nevím zda se to vyplatí. Když jsem si tu kytaru pořizoval tak jsem neuměl vůbec na el. kytaru a ani jim vůbec nerozuměl. Teď když už se na ní něco naučil tak mě přijde že ty snímače při hraní třeba sól nemají tak silný output jako třeba ve videu podle, kterého se učím hrát... nevím kde je chyba jestli ve mě, snímačích nebo v kombu, které taky vůbec není nic moc: http://kytary.cz/fender-frontman-10g/HN133273/

děkuji za každou radu...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ja mám nové SX strat a dnes mi prišiel ABX strat s HB pri kobyle a sú to akože lacné gitary ale snímače menit budem , to je na týchto lacných gitarách to najlacnejšie , potom mechaniky a kobyla , na ABX su ale paradoxne mechaniky dost OK , aspon čo ju mám dve hodinky :) , nemože nikto chcet na gitare za pár šupov ešte aj dobré snímače , ja to riešim tak , že vačšinou hrávam pri kobyle tak skúšam menit ako prvý kobylkáč , na lacákoch je práve sranda to , že asi sa technologicky opierajú o prvopočiatky výroby a potom tie snímače hrajú fakt vintage :) , tá výroba je na tony jak to sám velký Leo vymyslel , výmena snímaču ale bude podla mna vždy k lepšiemu ked je ten snímač dobrý
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Pepekkarel

Příspěvek od Pepekkarel »

Ahoj,
nechtěl jsem zakládat nové téma a proto jsem zvolil jako nejbližší téma mého dotazu toto a tak to tu trošku oživím. Mám Fender stratocaster ameriku standart (S,S,HB výrobní fat ´50s a kobylka Diamondback)a chtěl bych si trošku pohrát se snímačema. Ten zvuk né, že by byl špatný, ale spíš to chci uzpůsobit mým potřebám. Představoval bych si blues-rockový zvuk (Red hot chilli pappes - Seymous duscan SLL1 a Stevie Ray- special texas).
Mám teda dvě otázky: Protože mám velký problém se šumem tak bych chtěl zkusit ty bezšumové od Fendera a zajímalo by mě jaký na mě máte názor, jestli šumu opravdu fakt tak zabrání. Spousta lidí tvrdí, že to ale má dopad na výsledný zvuk, což bych opravdu nechtěl obětovat.
Další si nejsem jistý sestavou SLL1, Texas, Seymous SH-4. Jestli není blbost tam mezi ty dva rvát Texase a popřípadě jaké jiné snímače se vám osvědčili.
Dík
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ty Fat 50 jsou náhodou super.

Bezšumy od Fendera nešumí, zvuk je trochu jiný než klasický singl. Já je rád nemám.

On šum není zas takový problém, jak se někomu může zdát. Některým profíkům to šumí jako svině a na koncertech ani nahrávkách to poznat skoro nejde.

Jaký máš aparát?
MIran

Příspěvek od MIran »

Pepekkarel píše:Ahoj,
nechtěl jsem zakládat nové téma a proto jsem zvolil jako nejbližší téma mého dotazu toto a tak to tu trošku oživím. Mám Fender stratocaster ameriku standart (S,S,HB výrobní fat ´50s a kobylka Diamondback)a chtěl bych si trošku pohrát se snímačema. Ten zvuk né, že by byl špatný, ale spíš to chci uzpůsobit mým potřebám. Představoval bych si blues-rockový zvuk (Red hot chilli pappes - Seymous duscan SLL1 a Stevie Ray- special texas).
Mám teda dvě otázky: Protože mám velký problém se šumem tak bych chtěl zkusit ty bezšumové od Fendera a zajímalo by mě jaký na mě máte názor, jestli šumu opravdu fakt tak zabrání. Spousta lidí tvrdí, že to ale má dopad na výsledný zvuk, což bych opravdu nechtěl obětovat.
Další si nejsem jistý sestavou SLL1, Texas, Seymous SH-4. Jestli není blbost tam mezi ty dva rvát Texase a popřípadě jaké jiné snímače se vám osvědčili.
Dík
Nechápu, že by jsi chtěl vyměnil Fat 50 za Noiseless. Singly sice brumí ale ten zvuk ! Ty bezbrumové jsou takové moc sterilní....ten šum opravdu není zas takový problém, kdyby byl tak singly nikdo nepoužívá:-) Při produkci to není slyšet . Ty FAT 50 znám zkoušel jsem je a kdyby se mi nedostaly do ruky ještě o něco lepší ( ručně vyrobené Fendery ) koupil bych si je ! Co se týká dalšího dotazu, nedokážu odpovědět, ale na Fendera bych si nic takového nedal....ale to je můj subjektivní pocit :-)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Mám strata, tělo jasan, krk javor. Snímače SH4 a 2x SSL-1. Jsem naprosto spokojen s touto kombinací a zvukem, díky rozdílné síle výstupu je to univerzálnější (pro mé použití a hru). Kdy silnější HB víc vybudí aparát a naopak. Ovšem hraju od country, přes blues, rock až po klasický metal. Uvažuji v poslední době o výměně krkového singlu za nějaký HB se velikosti SC, kvůli ještě větší univerzálnosti protože při větším zkreslení to není ono, jen se také nechci připravit o ten krásný singl tón při čistějším zvuku a nevím, jestli mi rozepnutí nebo mezipoloha dá totéž (aby mě to dostatečně uspokojilo) :D. Takže to někdy možná otestuji a zase se vrátím ke klasice HSS.
A teď do mě, vyznavači klasických singlů :twisted: .
Pepekkarel

Aparát mám Laney VC15 a mám tam staré koncové lampy, což nějaký podíl na šumu určitě má. Co se týká těch bezšumových tak jsem se jen chtěl zeptat, ale Miran ro řekl naprosto výstižně a jasně. Kdyby bezšumáky hrály jak normální singly, každý by je měl. Já jsem tam v mém prvním příspěvku psal, že na úkor změny charakteru zvuku bych si je nepořídil. Dobře tohle je už jasné do těch nejdu.
Dál teda to osazení, já neříkám že fat´s 50ky jsou naprd to ne, ale tato kytara je z druhé ruky a nejsem si jistý zdali na nich prostě není něco špatného. Jsem rád, že se ozval Bejk, protože takhle bych si to asi představoval, akorát váhám nad tím Texasem na střed.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

No takhle... Proč bys chtěl ten Texas doprostřed? Líbí se ti jeho zvuk a chceš ho přímo na kytaře mít a nebo je to kvůli nějaké univerzálnosti či změně zvuku. Myslím jako, jestli sis třeba neřekl, že kdybys tam dal 2x SSL-1, že by to znělo moc stejně? Já nemám problém s tím, že tam mám 2x stejné snímače a využívám oba dva. To rozmístění celkem udělá divy. V podstatě, kdyby krkový SC zvládl porci gainu, kterou bych chtěl a nebrumil tolik, tak bych neměl potřebu nic měnit.
Pepekkarel

Nene já o tom uvažuji proto, jelikož chci mít middle takovej Stevie Ray prostě blues rock. Jinak právě toho se bojím, že když tam dám ten Texas tak to bude takový necelistvý, což by u 2xSLL1 bylo. A taky jestli tyto snímače jsou trošku nad tou urovní co mám, abych si je nekoupil a nehrálo to hůře :D
didi1791

Příspěvek od didi1791 »

Zdravím, nechci zakládat nové téma, tak ozivim tohle. Mám strata Mexiko s-s-hb s Floyd rose....měl jsem ho vždy jako záložní kytaru, ale potom, co jsem přišel o Ibanezku jsem nucen z nej udělat hlavní koncertní kytaru a proto chci zainvestovat do novych snímačů. Předně chci říci ze hrajeme predevsim rock 70s 80s ( takže scorpions, Uriah heep, boston, asia, rainbow) Představu mám takovou ze bych chtěl ke kobylce dat nějaký hb distrotion na kytarové rify a dlouhé dozvuky(refrén, sloka). Ke krku nějaký hb s velikosti singlu na sóla. No a doprostřed nevím, možná jej ani měnit nebudu, protože mám na balady a různé vybrnkavacky fendera USA s-s-s a skoro nikdy jsem prostřední snímač nepoužil. Ještě doplním ze hraji na voxac30c2 + multiefekt vox. Tak jedli prosím někdo poradíte nějakou vhodnou kombinaci snímačů budu nesmírně rad. Dodám, ze nejraději bych byl pro snímače značky Fender, ale není to podmínka. Jo a na ceně nezáleží.

Mockrát díky, těším se na rady.
kunec

Re: Poraďte prosím, jaké snímače

Příspěvek od kunec »

Nápis Michalovi Tumovi Tumovi. A nebo raději zavolej. Popis mu svoji představu a on ti sadu vyrobí. http://www.tumapickups.com/

Sent from my iPad using Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“