Předem se omluvím, jestli se to tu už (třeba u jiného aparátu nebo všeobecně) řešilo, nicméně přiznám se, že nemám čas hledat a proto se rovnou ptám. Mám pár let tohle kombíčko, a už po koupi jevilo jeden zásadní problém, a to že při vyšší hlasitosti prostě na pár vteřin vyplo. Pak se znova nahodilo a tak pořád dokola. Já to neřešil, protože jsem jej nikdy nedával příliš nahlas, cvičil jsem na něj jen doma a sám.. Říkal jsem si, že to bude nějaká rychlá oprava a tak jsem to nechal být NA POTOM
kombo Fender FM65 DSP - problém
Pravidla fóra
kombo Fender FM65 DSP - problém
Zdravím.
Předem se omluvím, jestli se to tu už (třeba u jiného aparátu nebo všeobecně) řešilo, nicméně přiznám se, že nemám čas hledat a proto se rovnou ptám. Mám pár let tohle kombíčko, a už po koupi jevilo jeden zásadní problém, a to že při vyšší hlasitosti prostě na pár vteřin vyplo. Pak se znova nahodilo a tak pořád dokola. Já to neřešil, protože jsem jej nikdy nedával příliš nahlas, cvičil jsem na něj jen doma a sám.. Říkal jsem si, že to bude nějaká rychlá oprava a tak jsem to nechal být NA POTOM
. Nicméně teď bych ho rád prodal, a samozřejmě to jen tak nejde
.. Netušíte v čem by mohl být problém? Co se zvuku týče, nelze mu žádné jiné problémy vyčíst. Díky Filip.
Re: kombo Fender FM65 DSP - problém
Zdar, tak trochu tuším, ale nevím jestli je to u FM65 stejné jako u FM212. U FM212 je v napájecím zdroji "vtipně" zapojený primár síťového transformátoru přes termistor asi kvůli potlačení "lupance" při zapnutí. No a ten měl namísto negativního teplotního koeficientu pozitivní koeficient. Chovalo se to přesně jak popisuješ.
Při zahřátí místo toho, aby jeho odpor klesal, tak vzrůstal a zesilovač zmlknul. Po vychladnutí opět to samé.
Vyřešil jsem to jeho vyřazením z funkce a "lupance" jsem potlačil sériovou RC kombinací paralelně ke kontaktům síťového spínače. Ta "kritická" součástka má označení RT1 a najdeš ji poblíž pojistky F1 a odrušovacího kondu C77 (pokud je jejich označení stejné jako u FM212).
Při zahřátí místo toho, aby jeho odpor klesal, tak vzrůstal a zesilovač zmlknul. Po vychladnutí opět to samé.
Vyřešil jsem to jeho vyřazením z funkce a "lupance" jsem potlačil sériovou RC kombinací paralelně ke kontaktům síťového spínače. Ta "kritická" součástka má označení RT1 a najdeš ji poblíž pojistky F1 a odrušovacího kondu C77 (pokud je jejich označení stejné jako u FM212).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Re: kombo Fender FM65 DSP - problém
Díky moc za tuhle informaci. Nevím jak poděkovat. Vypadá to, že by to snad skutečně mohlo být ono.