zapojení snímačů
Pravidla fóra
Re: zapojení snímačů
Zdravím. S druhým kytaristou elektrikářem už jsme zoufalí. Koupil jsme snímače Seymour Duncan LiveWire (na dvě 9V baterie) a stále nám to nejde zapojit správně. Kobylkovej snímač funguje naprosto perfektně, ale ten krkovej nemůžeme zapojit aby dával plnej výkon. Má někd zkušenosti se zapojením, nebo někde třeba má schéma atd. Schéma zapojení není neb jsem kupoval přes bazar. Moc díky za pomoc.
EMG 89/81
Ahojte, prepacte pokial tu uz taky post je ale hladak mi fakt nejak blbol.
No k veci chcem sa spytat nikde som na internete nenasiel ci sa daju EMG 89/81 (moznost rozopnut cievky) nainstalovat v pomere len volume volume.Najcastejsie je setup 2x volume +1x tone pretoze volume potenciometrom sa rozopina kazdy sninac odelene.
No k veci chcem sa spytat nikde som na internete nenasiel ci sa daju EMG 89/81 (moznost rozopnut cievky) nainstalovat v pomere len volume volume.Najcastejsie je setup 2x volume +1x tone pretoze volume potenciometrom sa rozopina kazdy sninac odelene.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 3.09.2014 20:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesně takové téma tu možná není, ale je tu obecné téma o zapojení snímačů a tudíž si to dovolím sloučit, jelikož nepředpokládám, že by tento konkrétní dotaz byl podnětem k několikastránkové diskuzi. Ahoj ;)
Důvod: Přesně takové téma tu možná není, ale je tu obecné téma o zapojení snímačů a tudíž si to dovolím sloučit, jelikož nepředpokládám, že by tento konkrétní dotaz byl podnětem k několikastránkové diskuzi. Ahoj ;)
Nevím, proč by nemělo jít tam tu tónovku prostě nedát. Jestli se zapojuje stejně jako u pasivů, tak to nemůže být problém.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Ale teoriticky sa da aj tak ze tone bude rozopinat kobylkovi a volume zas krkovi nie ?
Ano. Libovolný poťák může přepínat cokoliv. To přepínání je jen vedlejší, naprosto nezávislá funkce.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
SuperStrat
Na EMG už není k dispozici "Wiring Diagrams". Maj tam pouze nějaké "Top 10" ve kterém není mé požadované. Nemá náhodou někdo stáhnutý diagram pro EMG 2 aktivy, 1 volume, 1 tone, 3 way, 1 push pull pro rozepnutí jednoho z humbackerů.
No Pain, no Gain.
Zdar, http://www.emgpickups.com/media/product ... -0058A.pdf
ten Diagram 2 je podle mě přesně to, po čem toužíš. Jen to podle toho zapoj a rock on!
ten Diagram 2 je podle mě přesně to, po čem toužíš. Jen to podle toho zapoj a rock on!
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
SuperStrat
Jo, to je přesně ono, teda až na ten chybějící pushpull
. Nejpodobnější zapojení, které jsem zatím našel je s dvouma volume. Tak kdyby třeba někdo věděl, jak napojit/propojit ty drátky co vedou na volume, které není pushpullové.
EDIT
Tak už jsem našel, snad je správný, uvidím po zapojení

EDIT
Tak už jsem našel, snad je správný, uvidím po zapojení

Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.09.2014 6:26, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upravena šířka obrázku, aby se vešel.
Důvod: Upravena šířka obrázku, aby se vešel.
No Pain, no Gain.
- irry
- Bandzone: irry
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení snímačů INF3 INF4
Čus klucí, můžete mi poradit?
Mam doma z mojí kytary vyndaný origo snímače INF ale už sem zapoměl jak to tam bylo zapojený a hlavně nevim jak to ten switch propojoval.Jsou tam dva drátky - červenej a bílej a bare vodič.Bare je kostra to je jasný ale nejsem si jistej jestli je bare spojenej s koncem druhý cívky a jeden z tich drátků je vývod tak jak to je na obrázku pro zkratování druhý cívky a bare jde na tělo snímače a konec druhýho vinutí nebo jestli to je jenom čistě bare a ty dva drátky sou začátek prvního a konec druhýho vinutí cívky.Tady sme to nějak v rychlosti nakreslil.Mam takovej dojem že ty snímače maj rozpojení cívek takže todlě mě to musí bejt stoprocentně ten první obrázek, ale radši se ptam.Dík.
Mam doma z mojí kytary vyndaný origo snímače INF ale už sem zapoměl jak to tam bylo zapojený a hlavně nevim jak to ten switch propojoval.Jsou tam dva drátky - červenej a bílej a bare vodič.Bare je kostra to je jasný ale nejsem si jistej jestli je bare spojenej s koncem druhý cívky a jeden z tich drátků je vývod tak jak to je na obrázku pro zkratování druhý cívky a bare jde na tělo snímače a konec druhýho vinutí nebo jestli to je jenom čistě bare a ty dva drátky sou začátek prvního a konec druhýho vinutí cívky.Tady sme to nějak v rychlosti nakreslil.Mam takovej dojem že ty snímače maj rozpojení cívek takže todlě mě to musí bejt stoprocentně ten první obrázek, ale radši se ptam.Dík.
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Re: Zapojení snímačů INF3 INF4
Zdar kluku, napřed si ohmmetrem zmapuj jak to s těmi snímači opravdu je. Osobně pochybuji, že ty snímače umožňují rozpojení cívek humbuckeru, to by měly být čtyřvývodové (začátky a konce obou cívek), ale vyloučené to není. Tři vývody (kromě stínění) by umožnily zapojení jen jedné cívky - single místo HB nikoli však rozpojení cívek např. pro zapojení v protifázi.
Původní zapojení by mělo být podle schematu v postu Bill@Ibanez:
http://forum.ibanez.com/yaf_postst85799 ... -swap.aspx
Původní zapojení by mělo být podle schematu v postu Bill@Ibanez:
http://forum.ibanez.com/yaf_postst85799 ... -swap.aspx
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Hmm já právě ohmmetr ani multimetr zrovna u sebe nemam.Nejsem teď zrovna doma.Ale myslim že by to bylo klidně možný když nad tim přemejšlim.Tim rozpojení cívek nemyslim přímo rozpojení ale myslim že kdyby to bylo zapojený v tom snímači jak si myslim že to je na tom prvnim obrázku tak když hodíš ten bílej drátek na kostru zkratuješ tu druhou cívku.Myslim že by to možná mohlo tak bejt.O fázování sem nic neříkal, to neni třeba
, stačí jenom Coil split.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
horní obrázek máš správně.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Já to věděl.Díky.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Akorát že bílej je Hot signál a červenej coil tap. Nezapomeň, že coil tap můžeš spojit jak se zemí, tak se signálem, podle toho vyřadíš jednu nebo druhou cívku. To se hodí, když nemají mezipolohy brumět s nějakým jiným středním singlem, nebo chceš bez brumu B+N jako singly.
Náhodou mám i foto vnitřku RG350EX, to bude stejné. Dej si pravým Zobrazit obrázek, zvětši si to.

Náhodou mám i foto vnitřku RG350EX, to bude stejné. Dej si pravým Zobrazit obrázek, zvětši si to.

- irry
- Kontaktovat uživatele:
Super takže bílej a červenej je obrázeně, dík.Jo já vim, spojim ho se zemí a zkratuju jižná cívku.Ten prostřední singl tam dávat nebudu.Obrousil sem starší kytaru, dneska jí nastříkam a hodim tam tyhle dva HB s tim rozepínánim a kašlu na to, ještě musim kupit dvojpólovej vypínač a je to.Úvidim jak to dopadne, beztak to dělam jneom z nudy
.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Rozepínatelný mini humbucker
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli je možné když mám strata a chtěl bych místo krkovýho snímače (single coil) dát mini humbucker který je rozpínatelný na single coil ale ten kabel na rozpínání bych nikam nepájel a nechal ho jen tak tam protože nemám na kytaře zařízení na rozpínání snímačů??
Příště prosím vážně nejdřív hledej, než založíš nové vlákno, protože je to zde zmíněno opravdu několikrát.
Jasně, že to jde, jen doporučuju ty nepájené žíly zaizolovat nebo na ně natáhnout bužírku atd.
Bude to vypadat nějak takhle (samozřejmě to bude HB ve velikosti SC a bude v pozici u krku a barvy budou také asi jinak, pokud neplánuješ tam dát RM pickups, ale pro představu...).

Jasně, že to jde, jen doporučuju ty nepájené žíly zaizolovat nebo na ně natáhnout bužírku atd.
Bude to vypadat nějak takhle (samozřejmě to bude HB ve velikosti SC a bude v pozici u krku a barvy budou také asi jinak, pokud neplánuješ tam dát RM pickups, ale pro představu...).