Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Tak jsem vybíral mezi: BOSS RC 1 Loop Station
nebo : DIGITECH JamMan Solo XT
vyhrál určitě Digitech,je mi i příjemnější na vzhled,ale není to to nej....cenově jsou úplně stejně +- 100 kč
spot.vojta
Nový uživatel

Příspěvek od spot.vojta »

Zdravím všechny přívržence muziky :). Mám looper pedal Boss RC20XL, ale nevím jak ho používat. Je to zároveň můj první looper pedál, takže v tomhle jsem nováček. Nevíte kde bych mohl sehnat návod v češtině? Děkuju moc za odpovědi.
dansemacabre

Příspěvek od dansemacabre »

Pořídil jsem si teď Jamman stereo a mám takový problém: při nahrávání zvuku přes mikrofon má druhá vrstva oproti první vždy drobné zpoždění. Takže třeba když chci doložit novou vrstvu k perkusnímu základu, bude o pár milisekund posunutá, takže třeba při čtvrté vrstvě je to už celé slyšitelně rozkopané. Nejlíp je to slyšet, když panu overdub a pořád udržuju rytmus - při desáté přehrávce mám místo řistého rytmu ta-ta-ta-ta spíš tttttta-ttttta-ttttta-ttttta.
Nevíte, co s tím? Uvažuju, jestli to není vyloženě chyba konkrétního přístroje a nemám zkusit reklamaci, nebo jestli je nějaká latence u looperů normální.
filo01

Příspěvek od filo01 »

S kvantizací ti to dělá taky? Nebo tím perkusním doprovodem myslíš interní rytmy z looperu? (v tom případě by kvantizace měla být automaticky zapnutá)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
dansemacabre

Ne, myslím své vlastní nahrávané bubínky, interní metronom nepoužívám. Navzdory tomu, že se přesně trefím do rytmu, je další nahraná stopa o pár ms posunutá od té první. (co je kvantizace bohužel netuším, mám to chvilku)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Není to úplně looper, tak jsem to dal do samostaného vlákna
kytarove-efekty/digitech-trio-t41606.html

dansemacabre: ne, že bych ti nevěřil, ale máš do ucha aspoň click, když ty bubínky nahráváš? Určitě bych to vyzkoušel s interním metronomem v Jammanovi, když si tam natapuješ tempo a začneš loopovat, máš to automaticky s kvantizací, tj. na milisekundu přesně.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
dansemacabre

filo01: spustil jsem loop (overdub znova a znova a znova) na nahrávání externího metronomu a stejný problém - místo tik tak po nějaký tobě ttttttttik tttttttak. Interní metronom z jammanu nepoužívám, ruší mě to. Ale vyzkouším... (vážně se spustí synchro až se zaplým metronomem?). Ještě si s tím pohraju a když nic, tak vyměním za jiný kus, neměl by to být problém. Díky za tipy.
dansemacabre

vyměnil jsem kus za kus a už to nedělá. byla v něm špatná latence.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky za zprávu do fóra, dobré vědět, tuhle příčinu bych netipoval.
Waldner

Příspěvek od Waldner »

Zdravim kuci a divky potreboval bych poradit chci si poridit loopera ale nemuzu se rozhodnout
bud
http://www.cmias.cz/eshop-boss-rc-20xl- ... -3692.html
nebo
http://kytary.muziker.cz/kytarove-efekt ... -Loop-Core
nebo
http://kytary.cz/digitech-jamman-solo-xt/HN134236/

diky za radu
Kytara JACKSON JS32 R DINKY
Snimace Seymour Duncan SH-8
Multiefekt korg ax3000g
DIGITECH JamMan Solo XT
PEAVEY Transtube Envoy 110
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

spravne vychovane divky ti sdeli, ze nejdriv musis vedet co chces, aby ti dokazaly poradit 8)
informaci, udaju, srovnavacek, vyhod, nevyhod mas v tomto threadu vypsanych dost (predpokladam ze jsi cetl), a jestli se ani po nich nedokazes rozhodnout, tak pochybuju ze ti nekdo smysluplne poradi.
O tak nepravdepodobne moznosti, zes necetl, se ani neodvazuji premyslet....

pridam akorat noticku, ze s tim NUXem zahybal kurs dolaru, protoze na muzikeru byl cca za 2,5, coz je adekvatni cena za neprilis rozsirenou a overenou cinskou kopirku... ale nebyl skladem. Za stejne penize je mensi risk jamman. Ten boss je uplne mimo (hrusky s jabkama).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Waldner píše:Zdravim kuci a divky potreboval bych poradit chci si poridit loopera ale nemuzu se rozhodnout
bud
http://www.cmias.cz/eshop-boss-rc-20xl- ... -3692.html
nebo
http://kytary.muziker.cz/kytarove-efekt ... -Loop-Core
nebo

diky za radu

myslím,že budeš spokojený.....já a mnoho dalších ..jsme
Waldner

Příspěvek od Waldner »

Tak díky za radu už jsem si ho objednal :-)
Kytara JACKSON JS32 R DINKY
Snimace Seymour Duncan SH-8
Multiefekt korg ax3000g
DIGITECH JamMan Solo XT
PEAVEY Transtube Envoy 110
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Kdo hledá schopnější looper novinka od Electro-Harmonix: 22500 Dual Stereo Looper, dostupnost zatím asi neznámá, cena odhadovaná 300$

Obrázek

Electro Harmonix 22500 Dual Stereo Looper

Product Information
Electro Harmonix's looping pedals offer great value for money and are a useful addition to any guitarist's setup. The 22500 Dual Stereo Looper feels just as much at home on stage as it does in the studio. It has a retro look, but its technology is quite modern: audio is recorded to an SDHC card and you can connect the looper to your Mac or PC via a USB port in order to save your loops. Of course Electro Harmonix wouldn't be Electro Harmonix if they hadn't equipped the 22500 pedal with a number of fantastic experimental features.

Possibilities

The 22500 allows you to record up to thirteen hours of audio (using a 32GB SDHC) and 100 individual loops. An 8GB SDHC card is included so you can get started straight away. As the name implies, the Dual Stereo Looper gives you control over two stereo loops, which can be used independently or linked together. Each channel has its own mix control, and the looper also has a gain control for incoming signals. In addition to the usual foot switches per loop there's a third programmable foot switch that can be used for functions like tap tempo.

Additional features

Electro Harmonix is known to offer a little more than just the standard options, by adding experimental functions to their effect pedals. At times those features can be a little over the top, but in this case they hit the nail right on the head. Each loop of the 22500 has its own reverse function, for instance, as well as a practical octave function - ideal for one-man bands. To top it all off, the Dual Stereo Looper is equipped with a number of built-in drum patterns. Are you looking for a looper that really gets your creative juices flowing and is perfect for use on stage? Check out the EHX 22500!

Product details
loop pedal
two stereo loops
up to 100 individual loops
recording time: up to 13 hours
verse/chorus switch
microphone input
reverse and octave (up/down) functions
built-in rhythms + rhythm guide
adjustable gain
USB port
included:
9.6V DC 220mA adapter
8GB SDHC card
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To vypadá hodně zajímavě. Zdá se, že někdo vyslyšel volání po looperu s verse/chorus přepínáním. Počkám si na nějaká videa či manuál, abych nejásal předčasně.
chroustjazz

Příspěvek od chroustjazz »

když looper, tak boss rc - 300..jak jednou ochutnáš, nechceš jinak..mám ho dva roky a zatím jsem se nesetkal s lepším strojem
když tu občas pročítám zdejší loop diskuse, tak mám pocit, že by každý chtěl krabičku do kapsy, která by uměla všechno a byla tak za litr (trochu přeháním), ale to prostě nejde - je potřeba si ujasnit, co od toho očekávám, jestli mé nároky se časem nenamlsají a nebudou chtít víc..jestli to chci použít jednou za měsíc, nebo s tím blbnout každý den..nahrávat si spoustu nástrojů..kupříkladu na tom skládám muziku do divadelní hry, kde je několik nástrojů, které mohu editovat..přidávat efekty..dávkovat úrovně hlasitostí..ale pokud mi stačí dvacetivteřinová smyčka na občasné blbnutí, tak stačí opravdu jen nějaký skútřík a kanystr benzínu.. :wink:
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Na skládání je RC 300 skvělá, ale trpí tím, že je složitá jak prase. Mně se osvědčil pravý opak zobrazený v DITUX2. Jednoduchý a intuitivní. A dělá přesně to co má. RC300 jsem teď nějakou dobu měl půjčený od své bývalé a musím teda říct, že mně vůbec nebavilo s tím láborovat. NAvíc co mi na něm dost vadilo je to že z něj leze audio pouze v 16-bitech. A ano slyšel jsem to. Degradace signálu tam je oproti DITU velmi patrná. Dito prostě zní jako bych pořád hrál u Bosse jsem měl pocit jako bych spustil nějaký backing track.

Nechci tu ale říkat, že RC 300 je krám. Ale rozhodně bych o něm neříkal, že je to nejlepší nástroj pro looping. Ne všem sedne složitost.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
filo01

Příspěvek od filo01 »

Degradace už při play nebo až po dejme tomu x-tém overdubu?
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Ber mně s rezervou ano měl jsem pocit, že už první loop není ideální.

Jako neberte to tak, že z toho leze signál plný artefaktů nebo tak. Ale jde prostě poznat, že je to jen loop nezní to jako skutečně hrající nástroj. A ano možná jsem jen kytarový geek...:))

Spousta profíků ho používá a neřeší to. Dovedu si představit, že na živo se to ztratí. (jako většina věcí).

Za čím si, ale stojím je to, že na studiovou práci bych ho nedoporučil...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“