Prince píše:Jak jsem už jednou řekl, pokud chceš na elektrickou kytaru hrát, tak na ní hrej. Pokud chceš hraní na kytaru všeobecně i rozumět, hrej i na akustickou. Hmaty kdy tlumíš vše kromě toho co má znít se používají i na akustice.
Mrkni třeba
tady. A doporučuju se podívat až do konce, je to pěkný

. Mám rád Good Charlotte. Velmi často dělají jejich písničky v acoustic verzích. Jejich kytarista v nich používá pár technik z elektrické kytary.
Nepopírám, že styl hry je jinej. Ale přirovnání "nebe a dudy", je moc silné.
Souhlasímk v tom, že pokud chceš nástroji porozumět, tak se vyplatí hrát i na akustiku. I když nevím proč přesně, prostě to tak cítím

Ale to není podmínka, nejdůležitější je
poslouchat a
vnímat 
A stupnice, kadence. A ač jsem si myslel, že to nikdy neřeknu a že je to ztráta času, tak vězte můj názor : hudební teorie je sakra dobrá věc! Ač jsem nauku nenávidel a vyhýbal jsem se jí jak čert kříži, tak ted toho sakra lituju. Musel jsem se jí totiž začit učit a .. Najednou mi začínají dávat věci smysl, a jak jsem se bál, že mi to zničí můj přístup k hudbě (jsem bohužel té nátury, která nenávidí, když ji někdo do něčeho kecá

) tak ted sleduju, jaká je slast hrát neco, čemu rozumím, improvizovat a vědět, jak to má být.
Tohle je fest OT ale já to prostě musel říct
Jinak bych zas takový rozdíly mezi elektrikou a akustikou nedělal, opomenem li zvuk, tak technika, to jest akordy (powerakordy), toniny, stupnice : práce levé ruky, myslím že zas tak rozdílná není. Pravá ruka : rytmus, uhoz.. to už je trocha rozdíl, ale ne furt tak moc markantní
Ja si totiž myslím, že záleží na jedicovi, jakej styl bude hrát, jestli metal nebo klasiku. Jestli u toho bude mít v packách B.C .Bitch nebo Schneidera, je jeho věc. Hrát na akustiku neznamená, že musím nutně hrát klasickou hudbu, to je moje věc, kldině si zahraju Milongu i na elektriku (ale uznávám, že to je o něčem jiný)
Sry, vidim mangu, jednam s mangou
tos řekl dobře