Jaké digitální piano do 13 000,- Kč ???
Pravidla fóra
Re: Jaké digitální piano do 13 000,- Kč ???
Děkuji za recenzi, bohužel finance jsou velkým atributem, který rozhoduje. Nečekám, že budu mít z dcery virtuuosa (začala hrát teprve ve 3. třídě, takže to nedožene). Zatím ji to baví, ale v cvičení se nepřetrhne. Počítám, že skončí jako "běžná" klavíristka, ale to mi nevadí, jde mi o to, aby získala aspoň základní hudební vzdělání. Počítal jsem, že přejde na nějaké toto stage piano a za 2-3 roky opět obměníme stáj za něco lepšího (pokud bude pořád hudbě věrná). Zní to sice blbě, ale téměř dvojnásobek ceny je pro mě nemožné obětovat, vzhledem k jiným rodinným potřebám, které by měly být upřednostněny před tímto. Takže určitě nad 13-13 tis. nepůjdu. Druhým důležitým atributem je věrnost klaviatury, aby měla co nejmenší rozdíl mezi zkouškami ve škole, "koncerty" a domácím cvičením, kde všude jinde hraje na klasická pianina. Pochopil jsem, že raději ustoupit zvuku a brát Casio?
Díky
Díky
Myslím, že úplně nejlepší by bylo zkusit najít obchod (třeba telefoncky obvolat), kde by oba modely měly vystavené, a s dcerou vyzkoušet. Opravdu si netroufám říct, že je jeden model jednoznačně lepší.
K tomu, aby se někdo stal virtuosem, je potřeba dlouhé každodenní cvičení, hodně talentu a doma nejlépe akustické křídlo. Myslím, že 99,9% dětí v ZUŠ nemá tyto ambice
Ještě bych upozornil, že pro efektivní cvičení je důležité, aby bylo piáno ve správné výšce vůči židličce (lze třeba i doma vyrobit stojan podobný dřevěnému stojanu, který lze dokoupit od výrobce piána, stojan hlavně musí být pevný), a že pedály, dodávané k oběma modelům, jsou dost pofiderní (lze levně dokoupit lepší, až na hodinách klavíru začnou používat pedál).
K tomu, aby se někdo stal virtuosem, je potřeba dlouhé každodenní cvičení, hodně talentu a doma nejlépe akustické křídlo. Myslím, že 99,9% dětí v ZUŠ nemá tyto ambice
Ještě bych upozornil, že pro efektivní cvičení je důležité, aby bylo piáno ve správné výšce vůči židličce (lze třeba i doma vyrobit stojan podobný dřevěnému stojanu, který lze dokoupit od výrobce piána, stojan hlavně musí být pevný), a že pedály, dodávané k oběma modelům, jsou dost pofiderní (lze levně dokoupit lepší, až na hodinách klavíru začnou používat pedál).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Ano, je na to nějaký "vzorec"? Jako třeba poměr k výšce těla? Nebo nějaký náčrt třeba?
Díky
Díky
U klaviru se ma sedet tak, aby paze byly ve velmi jemnem sklonu dolu ke klaviature. Presny posez by mel ucitel zakovi sdelit. Pravdou ovsem je, ze pri dlouhem cviceni v radu nekolika hodin, myslim, ze vydrzi sedet na hrane stolicky a nehrbit se, malokdo, ja tedy ne
a boli me pak zada at delam, co delam.
Pokud ma Casio horsi repraky nez P 105, pak to je velmi mizerne, jelikoz P 105 je mizerie, pokud se k tomu nepripoji nejake vnejsi ozvuceni.
Osobne bych pritlacil 1.300,- a koupil toto : http://www.music-city.cz/korg-sp-170s-bk-14102.html pripada mi to za ty penize docela solidni.
Pokud ma Casio horsi repraky nez P 105, pak to je velmi mizerne, jelikoz P 105 je mizerie, pokud se k tomu nepripoji nejake vnejsi ozvuceni.
Osobne bych pritlacil 1.300,- a koupil toto : http://www.music-city.cz/korg-sp-170s-bk-14102.html pripada mi to za ty penize docela solidni.
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Co jsem slyšel, tak ty lehce zakulacený záda v mírném předklonu jsou naopak správnou pozicí, jak se má sedět. Rovná záda nejsou úplně košer, ačkoli někteří klavíristé tak seděj. 
Jinak vzdálenost od klaviatury by měla být taková, že člověk v mírném předklonu a s rovnými pažemi je schopen dotknout se horní plochou prstů směřujících dolů ke klávesám (ve víceméně "hrací pozici") "panelu" klavíru za/nad klaviaturou. Nevím, jestli je to dostatečně jasně popsané.
Na IDNESu byl ještě před půlrokem seriál asi 30 videí o začátcích hraní na klavír -- tam to bylo popsané, resp. ukázané.
Jinak vzdálenost od klaviatury by měla být taková, že člověk v mírném předklonu a s rovnými pažemi je schopen dotknout se horní plochou prstů směřujících dolů ke klávesám (ve víceméně "hrací pozici") "panelu" klavíru za/nad klaviaturou. Nevím, jestli je to dostatečně jasně popsané.
Digi piano Kawai CA-95 Rosewood od června 2013. 
Prosim o radu. Jake stage piano z techto 2 je lepsi pro zacatecnika?
CASIO CDP-220R nebo KORG SP-170S
CASIO CDP-220R nebo KORG SP-170S
Záleží, co chceš: Casio CDP-220R má navíc spoustu zvuků a doprovodů. Pokud bys chtěl čistě piano, měl bys místo CDP-220R přemýšlet nad Casiem CDP-120, které je jinak snad i stejné a je o dost levnější.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Asi ciste piano mi staci, na milion zvucích a doprovodu mi nezalezi.. Takze cdp-120 nebo ten korg 170? 
ten korg je vlastne o dost drazsi co? a to cdp-120 teda je dobry pro zacatecnika?
Na to se moc nedá odpovědět. Je to jednoduchý, starší model. Může na něm začátečník hrát? Může. Lepší modely, např. Casio PX150, mají jak zvuk tak klaviaturu výrazně lepší, ale hrát se na CDP120 dá. Jen to není takový zážitek.
Pokud bys časem nebyl spokojen se zvukem (nemluvím o reproduktorech) a nemáš nic proti počítačům, dá se časem pořídit softwarový zvuk (tj. zvuk by generoval počítač, programy stojí kolem 100€). Tím by piano zvukově překonalo mnohem dražší modely a zážitek ze hry by byl výrazně lepší, i se stávající klaviaturou.
Pokud bys časem nebyl spokojen se zvukem (nemluvím o reproduktorech) a nemáš nic proti počítačům, dá se časem pořídit softwarový zvuk (tj. zvuk by generoval počítač, programy stojí kolem 100€). Tím by piano zvukově překonalo mnohem dražší modely a zážitek ze hry by byl výrazně lepší, i se stávající klaviaturou.
Já s klidným srdcem doporučuju i tu Yamahu P35B. V prosinci jsem ji koupil dětem a teď na ní skoro každý večer cvičím. A je s ní legrace (nahrané narychlo) https://www.youtube.com/watch?v=EzAFUrB0L3IPtJaa píše:Máš pravdu, dovol, abych přeformuloval svoji poslední větu:
Nejlevnější model, který bych doporučil, je Casio PX-150.
Pro mě je P35,společně s ještě levnějším Casiem CDP120/130 za tou hranou, kdy se hodně ztrácí na vlastnostech, například zvuk je u P35 o 2 generace (což je časově třeba 10 let) starší než u P105. Ale to je (stejně jako hodnocení zvuku) silně subjektivní.
Určitě je ale moc dobře, že jsi ho uvedl a přidal bych ještě CDP120/CDP130, které má klavírnější klaviaturu než Yamaha, ale jiný zvuk. Jen s varováním, že jsme vskutku u nejlevnějších značkových pian.
Hodně hezké. Holt když někdo umí tak to zní hezky 
Casio CDP 120
Ahojte,
Potřeboval bych poradit, jelikož jsem jako malý hrával na akustické piáno, resp. 7 let, a z osobních důvodů jsem přestal, poslední dobou mě to ale "tahá" zpět, a chtěl bych zase začít hrát, jenže nevím jak dlouho by mi to vydrželo a vůbec, tak jsem se rozhodl pro volbu digitálního piána.
před těmi sedmi lety jsme doma měli piáno pronajaté, ale to již nechci.
Jenže je tu problém, má cenová hranice je max 10 tisíc, kdyby byl velký rozdíl tak do 11 ale jen kdyby ta tisícovka znamenala hodně.
zaujal mě Casio CDP 120, jenže jsem lajk tak si vůbec nevím rady.
Věřím že bych hrál jen pro zábavu a nechci hrát profesionálně.
Díky za rady.
Yummy
Potřeboval bych poradit, jelikož jsem jako malý hrával na akustické piáno, resp. 7 let, a z osobních důvodů jsem přestal, poslední dobou mě to ale "tahá" zpět, a chtěl bych zase začít hrát, jenže nevím jak dlouho by mi to vydrželo a vůbec, tak jsem se rozhodl pro volbu digitálního piána.
před těmi sedmi lety jsme doma měli piáno pronajaté, ale to již nechci.
Jenže je tu problém, má cenová hranice je max 10 tisíc, kdyby byl velký rozdíl tak do 11 ale jen kdyby ta tisícovka znamenala hodně.
zaujal mě Casio CDP 120, jenže jsem lajk tak si vůbec nevím rady.
Věřím že bych hrál jen pro zábavu a nechci hrát profesionálně.
Díky za rady.
Yummy
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 9.02.2015 20:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Protože téma diskutující často CDP 120 zde již je, připojil jsem dle pravidel fóra dotaz do existujícího tématu.
Důvod: Protože téma diskutující často CDP 120 zde již je, připojil jsem dle pravidel fóra dotaz do existujícího tématu.
Ahoj,
10 tisíc je bohužel hodně nízká hranice - spíše absolutní minimum, za které se dá koupit něco s funkční kladívkovou klaviaturou). Nejlépe, kdybys mohl CDP 120 někde vyzkoušet, zda-li by tě hra na něm uspokojovala - asi by ti to dalo více než jakékoli hodnocení někoho jiného.
Bohužel malým zvýšením ceny ničeho moc nedosáhneš. "Trochu" dražší je Yamaha P35 s podobnými omezeními (i když někdo by řekl, že je lepší). Lepší model jak klaviaturou, tak zvukem, by bylo Casio PX-150, které bylo o Vánocích k sehnání za 13000, to už je bohužel pryč.
10 tisíc je bohužel hodně nízká hranice - spíše absolutní minimum, za které se dá koupit něco s funkční kladívkovou klaviaturou). Nejlépe, kdybys mohl CDP 120 někde vyzkoušet, zda-li by tě hra na něm uspokojovala - asi by ti to dalo více než jakékoli hodnocení někoho jiného.
Bohužel malým zvýšením ceny ničeho moc nedosáhneš. "Trochu" dražší je Yamaha P35 s podobnými omezeními (i když někdo by řekl, že je lepší). Lepší model jak klaviaturou, tak zvukem, by bylo Casio PX-150, které bylo o Vánocích k sehnání za 13000, to už je bohužel pryč.
chtěl sem to spíše jako takové odreagování, je mi jasné že od toho nemůžu čekat věci jako od akustického piána, myslel jsem něco jako náhradu, která připomíná piáno, abych pravdu řekl tak sem si chtěl koupit keyboard, tak do 5 tisíc, ale když mám možnost, tak bych koupil něco lepšího, nejsem nijak náročný člověk, a nečekám od toho velké věci, jen na takové domácí hraní pro zábavu, myslíte, i když to nebudu nikde zkoušet, že je to výhodná koupě, budu hrát maximálně 3x do týdne tak hodinku za den. jestli je tato volba vhodná pro mé účely
Asi takhle: Třeba můj otec má už mnoho let (>10) předchůdce - CDP 100, a stále na ně hraje.
Klávesy fungují, zvuk je ...hodně základní, přibalený pedál je hrozný (ale lepší lze koupit za ~700 Kč). Takže opravdu hodně záleží na povaze hráče.
--------------
Jinak: Některé nedostatky takto levného piána se dají řešit a některé ne:
1, Reproduktory - reprodukci lze snadno zlepšit sluchátky, nebo třeba starší hifi soupravou.
2, Zvukový generátor - pokud bys časem nemohl zvuk snášet, mohl bys připojit klávesy k počítači. Nutná investice by byla MIDI-Usb kabel (600Kč), program (např. Pianoteq za 100€), dále by bylo potřeba trochu nastavování počítače a zapojení sluchátek/hifi do počítače. Výsledkem by byl zvuk, na který nemají ani 10x dražší modely.
3, Klaviatura - jedině s tou se nic nenadělá, pokud s ní nebudeš spokojený, lze pouze upgradovat celé piano.
Klávesy fungují, zvuk je ...hodně základní, přibalený pedál je hrozný (ale lepší lze koupit za ~700 Kč). Takže opravdu hodně záleží na povaze hráče.
--------------
Jinak: Některé nedostatky takto levného piána se dají řešit a některé ne:
1, Reproduktory - reprodukci lze snadno zlepšit sluchátky, nebo třeba starší hifi soupravou.
2, Zvukový generátor - pokud bys časem nemohl zvuk snášet, mohl bys připojit klávesy k počítači. Nutná investice by byla MIDI-Usb kabel (600Kč), program (např. Pianoteq za 100€), dále by bylo potřeba trochu nastavování počítače a zapojení sluchátek/hifi do počítače. Výsledkem by byl zvuk, na který nemají ani 10x dražší modely.
3, Klaviatura - jedině s tou se nic nenadělá, pokud s ní nebudeš spokojený, lze pouze upgradovat celé piano.
mohl bych se ještě zeptat zda by byla Yamaha P35 lepší volba než casio cdp-120 je o 3 tisíce dražší, tak jestli by to bylo výhodnější, zda je ta p35 o moc lepěí neř cdp-120, ale myslím že víš jak 13000 jít nemohu.. 
P35 je hlavně JINÁ než CDP120 - má jinou klaviaturu (lehčí), jiný zvuk (1-úrovňový, ale šikovně zfiltrovaný zvuk křídla Yamahy, v porovnáním myslím s dvouúrovňovým Steinway v CDP120). Jestli možná víc lidí preferuje zvuk P35, to VŮBEC nemusí být tvůj případ. Ideální by opravdu bylo zajet se na ně někam podívat - obvolat prodejny v okolních městech, jestli je mají vystavené, a vyzkoušet si oba nástroje. Opravdu to udělej - třeba se ti nebude líbit ani jeden 
Pro úplnost - existuje ještě novější Casio CDP 130, je dle Heuréky trochu dražší, ale klaviatura i hlavní zvuk piana mají být stejné, je tam navíc snad 1 efekt (Hall) a pár jiných zvuků - není to výrazný upgrade.
Mimochodem - Heureka mi vrací Casio za 10500 a Yamahu za 12400, rozdíl mi na 3000 nevychází.
Alternativní rada (vím, že se opakuji, ale když se ptáš...): Kup si Casio, ušetřené peníze časem investuj do Pianotequ. Jsi zvyklý na akustiku, normální zvuk digitálu tě neuspokojí, i kdybys přidal na ceně. Já mám digitální piáno za 5x více a zvukově na Pianoteq nemá ani náhodou - dynamika, rezonance jsou někde jinde. Navíc v něm máš sbírku různých pián s mnoha presety u každého - každý den můžeš mít úplně jiný zvuk, přesně jaký chceš na to, co zrovna hraješ. Stačí počítač a trocha laborování s ASIEM a nastavením systému. Má i demo, takže všechno můžeš odzkoušet před investicí do programu - CDP120 má USB-Midi, takže k propojení stačí kabel od tiskárny (předtím jsem mylně psal o MIDI-USB převodníku - ten by byl potřeba u P35).
Pro úplnost - existuje ještě novější Casio CDP 130, je dle Heuréky trochu dražší, ale klaviatura i hlavní zvuk piana mají být stejné, je tam navíc snad 1 efekt (Hall) a pár jiných zvuků - není to výrazný upgrade.
Mimochodem - Heureka mi vrací Casio za 10500 a Yamahu za 12400, rozdíl mi na 3000 nevychází.
Alternativní rada (vím, že se opakuji, ale když se ptáš...): Kup si Casio, ušetřené peníze časem investuj do Pianotequ. Jsi zvyklý na akustiku, normální zvuk digitálu tě neuspokojí, i kdybys přidal na ceně. Já mám digitální piáno za 5x více a zvukově na Pianoteq nemá ani náhodou - dynamika, rezonance jsou někde jinde. Navíc v něm máš sbírku různých pián s mnoha presety u každého - každý den můžeš mít úplně jiný zvuk, přesně jaký chceš na to, co zrovna hraješ. Stačí počítač a trocha laborování s ASIEM a nastavením systému. Má i demo, takže všechno můžeš odzkoušet před investicí do programu - CDP120 má USB-Midi, takže k propojení stačí kabel od tiskárny (předtím jsem mylně psal o MIDI-USB převodníku - ten by byl potřeba u P35).