Pedálová ladička
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedálová ladička
Polytune 2 mini Noir neexistuje. Je jen Polytune 2 Noir. Je to to samé, co Polytune 2 mini, jen v černé a je to kua dobrá ladička
. Pokud to nějaký eshop uvádí pod jiným jménem, jsou to ignoranti, kteří nerespektují označení od výrobce.
Dík za objasnění,právě že jsem to našel na některých eshopech,tak se ptám.Link dávat nebudu abych nebyl pokárán 
Tak ja som otazku od jirkatol pochopil, ze sa pyta na rozdiel medzi verziou 1 a verziou 2. Neporovnaval som vsetky vlastnosti, ale verzia 1 ma presnost 0,5 cent a verzia 2 presnost 0,1 cent
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JJ, má to všechny skvělé vlastnosti dvojky:
• PolyTune® - Tune all strings simultaneously
• New chromatic strobe tuner - 0.1 cent tuning accuracy
• New ultra-bright LED display with ambient light sensor
• Ultra-small Footprint - Will Fit on Any Pedal Board
• True bypass with silent tuning
• Painted in the coolest color of all: Black!
• Up to 5 Semitones Flat Tunings
• Drop-D and Capo Tuning
• Doporučuje 10/10 Hendreků
• PolyTune® - Tune all strings simultaneously
• New chromatic strobe tuner - 0.1 cent tuning accuracy
• New ultra-bright LED display with ambient light sensor
• Ultra-small Footprint - Will Fit on Any Pedal Board
• True bypass with silent tuning
• Painted in the coolest color of all: Black!
• Up to 5 Semitones Flat Tunings
• Drop-D and Capo Tuning
• Doporučuje 10/10 Hendreků
Ale existujeHendrek píše:Polytune 2 mini Noir neexistuje. Je jen Polytune 2 Noir. Je to to samé, co Polytune 2 mini, jen v černé a je to kua dobrá ladička. Pokud to nějaký eshop uvádí pod jiným jménem, jsou to ignoranti, kteří nerespektují označení od výrobce.
Hlavně verze 2 mají lepší podsvícení !!!!losakokos píše:Tak ja som otazku od jirkatol pochopil, ze sa pyta na rozdiel medzi verziou 1 a verziou 2. Neporovnaval som vsetky vlastnosti, ale verzia 1 ma presnost 0,5 cent a verzia 2 presnost 0,1 cent
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 10.02.2015 11:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučen double post. Používej funkci Upravit, ušetříš tím moderátorům práci, DĚKUJI..
Důvod: Sloučen double post. Používej funkci Upravit, ušetříš tím moderátorům práci, DĚKUJI..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dej link na stránky výrobce, kde to tak mají označenéMIran píše:Ale existujeHendrek píše:Polytune 2 mini Noir neexistuje. Je jen Polytune 2 Noir. Je to to samé, co Polytune 2 mini, jen v černé a je to kua dobrá ladička. Pokud to nějaký eshop uvádí pod jiným jménem, jsou to ignoranti, kteří nerespektují označení od výrobce.
)
Mě to jen zmátlo ty názvy,proto jsem to sem poslal ,taky jsem to našel ještě u Thomanna.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Důležitá je ta dvojka. Těch pár stovek se vyplatí připlatit. Výhody jsem zmínil výše.
Musím se zastat Hendreka,na stránkách výrobce je to tak jak píše:
http://www.tcelectronic.com/polytune-2-noir/
Žádnou: TC ELECTRONIC Polytune 2 Mini Noir to nenajde....
Ale nešlo mi o pření se o názvech,jen o to jak se to vyplatí a to už vím,díky.
http://www.tcelectronic.com/polytune-2-noir/
Žádnou: TC ELECTRONIC Polytune 2 Mini Noir to nenajde....
Ale nešlo mi o pření se o názvech,jen o to jak se to vyplatí a to už vím,díky.
Hendrek píše:Dej link na stránky výrobce, kde to tak mají označenéMIran píše:Ale existujeHendrek píše:Polytune 2 mini Noir neexistuje. Je jen Polytune 2 Noir. Je to to samé, co Polytune 2 mini, jen v černé a je to kua dobrá ladička. Pokud to nějaký eshop uvádí pod jiným jménem, jsou to ignoranti, kteří nerespektují označení od výrobce.
)
(usnadním ti to). Nejsem sice nějaký samozvaný znalec TCE, ale přece jen těch pedálů mám několik (PolyTune 2 Noir je jedním z nich) a ohledně jejich sortimentu co se kytarových pedálů týče jsem celkem v obraze. U verze Noir se slovo "mini" neuvádí, byť je to v mini šasí.
Asi máš zase pravdu
Míra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne vždy, ale tentokrát jo
.
TC ELECTRONIC Polytune 2 Noir-super rychlé doladění během pár vteřin,naprostá spokojenost,díky za rady...
Mám dotaz k TCE Polytuně:
Náš druhej kytarista si koupil podle mě jedničku polytunu bílou velkou. Možná je to dvojka. Jak to poznám podle šasi? To jen tak, nyní ale důležitý dotaz: Když jsem do ní zapojil svoji sedmistrunku Schecter s aktivními EMG 707 a chtěl to podle ní ladit, téměř mi to nešlo. Nebyl jsem schopen to naladit a musel vzít svoji BOSS levnou ladičku, která to zvládla bez problémů. Šlo o to, že když jsem brnmknul na jednu strunu, nedělo se naprosto nic. Ladička byla zcela jistě zaplá. Aby zobrazila právě laděný tón v chromatickém módu, musel jsem do struny štrejchnou tak silně, že drnčela zlostí o pražce. Za asi seukndu ladička zhasla a zobrazovala znova jen velký prd. Když jsem hrábl do všech strun najednou, zobrazilo se a správně detekovalo poly-ladění a zobrazilo to těch 6 chlívků s červenítkem nahoře nebo dole. To mi bylo platné jak mrtvému zimník, protože jsem nevěděl, ze které strany do struny detekovalo, sic jich tam bylo o jednu míň. Znechuceně jsem to tedy vypojil a odešel ladit svojí BOSSkou. Druhej kytarista s ní přitom ladí strata naprosto vpohodě, bere mu to i jednu strunu, bez jakékoli námahy a pěkně. Jsem si jist, že volume na mojí kytaře s EMG 707 bylo naplno, kabel správně zastrčen, zakvedlán, vyzkoušen, a baterka v kytaře nová. Prostě a jasně, sedmistrunkou ani kabelem to nebylo. Celé to na mě dělalo dojem, jakože moje sedmistrunka nevydává dostatečně silný signál pro detekci tou ladičkou, což je naprosto jasný nesmysl, protože je silnější než můj a kytarákův strat...
Má někdo nějaké podobné zkušenosti, nebo vysvětlení v čem byl zakopaný satan? Já o ni totiž přemýšlel, ale tohle mě totálně odradilo.
Náš druhej kytarista si koupil podle mě jedničku polytunu bílou velkou. Možná je to dvojka. Jak to poznám podle šasi? To jen tak, nyní ale důležitý dotaz: Když jsem do ní zapojil svoji sedmistrunku Schecter s aktivními EMG 707 a chtěl to podle ní ladit, téměř mi to nešlo. Nebyl jsem schopen to naladit a musel vzít svoji BOSS levnou ladičku, která to zvládla bez problémů. Šlo o to, že když jsem brnmknul na jednu strunu, nedělo se naprosto nic. Ladička byla zcela jistě zaplá. Aby zobrazila právě laděný tón v chromatickém módu, musel jsem do struny štrejchnou tak silně, že drnčela zlostí o pražce. Za asi seukndu ladička zhasla a zobrazovala znova jen velký prd. Když jsem hrábl do všech strun najednou, zobrazilo se a správně detekovalo poly-ladění a zobrazilo to těch 6 chlívků s červenítkem nahoře nebo dole. To mi bylo platné jak mrtvému zimník, protože jsem nevěděl, ze které strany do struny detekovalo, sic jich tam bylo o jednu míň. Znechuceně jsem to tedy vypojil a odešel ladit svojí BOSSkou. Druhej kytarista s ní přitom ladí strata naprosto vpohodě, bere mu to i jednu strunu, bez jakékoli námahy a pěkně. Jsem si jist, že volume na mojí kytaře s EMG 707 bylo naplno, kabel správně zastrčen, zakvedlán, vyzkoušen, a baterka v kytaře nová. Prostě a jasně, sedmistrunkou ani kabelem to nebylo. Celé to na mě dělalo dojem, jakože moje sedmistrunka nevydává dostatečně silný signál pro detekci tou ladičkou, což je naprosto jasný nesmysl, protože je silnější než můj a kytarákův strat...
Má někdo nějaké podobné zkušenosti, nebo vysvětlení v čem byl zakopaný satan? Já o ni totiž přemýšlel, ale tohle mě totálně odradilo.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
...............Polytune ............. vs..............Polytune 2TCE píše:Question
I have just purchased a PolyTune 2, or at least I think I have. Since there is no "PolyTune 2" identification logo on the unit itself, how do I know I have got a "2" and not the Classic?
Answer
There are few ways to tell the two apart:
First, on both PolyTune versions, the name says only "PolyTune". No difference at the first look. But if you look better, on the first version the Classic (or 1), it says "poly-chromatic tuner" below "polytune", while this text doesn't appear on PolyTune 2.
The 2nd thing to look for, is the brand. It only says "tc electronic" on the first version, whereas the PolyTune 2 features both the TC logo and "tc electronic" name.
3rd: the foot switch is different. The classic PolyTune has a switch with small height and "click" when you push it - PolyTune 2 has a higher foot switch without click, just a little release

Můj osobní názor je, že ta ladička by měla umět naladit sedmistrunku po jednotlivých strunách. V poly módu to ale asi bude fungovat blbě, protože to má jen 6 segmentů (pro každou strunu jeden). Zkus brnkat na strunu palcem a mít zapnutý krkový snímač, dle návodu.TCE píše:“How do I get the best (most accurate) results?”
We have found that you will achieve the most
accurate tuning of electric guitars in polyphonic
mode by selecting the guitar’s neck pickup and
using the thumb to strum the strings.
Díky
Myslím, že má teda dvojku, ale omrknu to.
Nicméně jo no, já vím, že obecně tohle je dobrá finta na ladění, dát tam krkáč a brnknout masem palce, případně dát i trochu tónovky - prostě a jasně "méně zmatečných harmonických". Ale tohle by taková drahá super ladička měla teda jako žrát, a ne že ji budu dělat úskoky. Stojí peněz jak želez, a ladí hůř jak moje Boss ladička za 650. Ta naladila vphodě sedmu i na drop E či kam až jsem to jednou dával
Nicméně jo no, já vím, že obecně tohle je dobrá finta na ladění, dát tam krkáč a brnknout masem palce, případně dát i trochu tónovky - prostě a jasně "méně zmatečných harmonických". Ale tohle by taková drahá super ladička měla teda jako žrát, a ne že ji budu dělat úskoky. Stojí peněz jak želez, a ladí hůř jak moje Boss ladička za 650. Ta naladila vphodě sedmu i na drop E či kam až jsem to jednou dával
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A proto si každý může vybrat takovou, jaká mu nejvíce vyhovuje, to je na tom krásné
. Já s Polytune mám jen kladnou zkušenost, pravda, nehraji trsátkem ale prsty, takže ten předpoklad z manuálu vlastně již z poloviny automaticky splňuji.
Tam laděj normálně basáciDemilich píše:Ta naladila vphodě sedmu i na drop E či kam až jsem to jednou dával
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Příznivci pedálových ladiček, pozor! Na trh míří nová Polytune 2 od TC Electronic v sexy černé barvě - Blacklight. Vypadá moc hezky a kdo už Polytune jedničku vyzkoušel a chtěl by třeba přejít na vylepšenou dvojku, má nyní možnost i v této barvě, ne jen v původní bílé.
Pěkné. Malinko jsem sice na pochybách, jak půjde ta superjasná modrá od superjasné bílé rozeznat při běžném a hlavně ostřejším denním světle (původní zelenou s červenou si přece jenom splete pouze velmi malé procento hráčů), ale jinak OK - proč ne...
Když už TC znovu takhle recykluje, proč rovnou neudělat verzi "Custom" - mě by se tuze líbila oranžovo-fialová kombinace...
Když už TC znovu takhle recykluje, proč rovnou neudělat verzi "Custom" - mě by se tuze líbila oranžovo-fialová kombinace...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23