Která je nejlepší bubenická sedačka na trhu?
Pravidla fóra
Která je nejlepší bubenická sedačka na trhu?
Zdravím, která je podle vás nejlepší sedačka pro klasické bicí s dvojšlapkou? Styl hudby - rock, blues. Výška bubeníka 190 cm, váha 110 kg, spíš větší průměr sedáku.. Cena nehraje roli... Díky za tipy
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Re: Která je nejlepší bubenická sedačka na trhu?
Zdar! Mám DW 9100 Al a rozhodně doporučuju tenhle systém,neříkám,že to musí být zrovna tahle..
Nevýhody,co jsem tak po roce a půl zjistil jsou koženkový nesavý potah,což mi fakt vadí a budu řešit.Dost velká váha,což může být výhoda,ale špatně se nosí.4 nohy jsou hodně stabilní,ale může být problém 1.s místem a 2.se stabilitou na nerovným praktikáblu atd..
Ještě začala trochu vrzat,ale WD-40 zabralo..
Takže např. Tama HT 750C,nebo Gibraltar 9608HM.
Nevýhody,co jsem tak po roce a půl zjistil jsou koženkový nesavý potah,což mi fakt vadí a budu řešit.Dost velká váha,což může být výhoda,ale špatně se nosí.4 nohy jsou hodně stabilní,ale může být problém 1.s místem a 2.se stabilitou na nerovným praktikáblu atd..
Takže např. Tama HT 750C,nebo Gibraltar 9608HM.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Díky moc za tipy. Prosím tě, jak vypadá ten pístový systém? Neviklá se kvůli němu sedák (oproti pevné šroubovici - např. 9608HM vs 9608M)? Nebude mít časem větší vůle a nebude propouštět olej a samovolně sjíždět sedák dolů, tak jako u kancelářských židlí? A nepruží, tak jako kancelářské židle, případně je to výhoda? Je ten sedák na pístu otočný, jako kancelářská židle, nebo také pevný, jak na šroubovici se zámkem? Kvůli stabilitě na křivém podkladě půjdu tedy raději do 3 nožičkové sedačky a motosedáku. Díkec předem za info 
- necibici
- Moderátor
U tý mojí je to v pohodě(zatim),žádná vůle,nesjíždí,je samozřejmě otočná a pruží,ale tak nějak jinak než u kancel.židle,když hraju houpavej rytmus,tak toho právě využívám a pěkně péruju(80kg).On je ten píst hodně tuhej,rukama ho nestlačim,takže v tom bude taky rozdíl oproti k.ž..U tý mojí píšou,že se jedná o vzduchový píst,kdežto u těch dvou o hydrauliku,tak nevim,jediná možnost by byla přímý srovnání,ale to asi nepůjde,když je nemají na prodejně..Jak říkám,jsem s ní zatim spokojenej a neměl jsem zatim ani problém s těma 4-ma nohama. 
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
já můžu doporučit Tama first chair - tvar sedáku na výběr dle libosti, HW je lehkej a drží mě už spoustu let.
Díky moc všem za reakce. Naskytla se mi příležitost koupit zmiňovanou sedačku Tama first chair s kulatým sedákem a od té doby nevím o problému s posedem 
- konar
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0
A jakou First Chair? Hydraulickou nebo šroubovici? Rozhodl jsem se zaměnit kulatý sedák za Ergo rider a váhám, zda zůstat u šroubovice nebo zaměnit za hydrauliku. Vzhledem k tomu, že to není nikde skladem, takže si to nejsem schopen předem osedět, tak sbírám postřehy.
Mám se šroubovicí. Na hydraulice jsem neseděl, tak neposoudím. Někdo tady psal, že ta hydraulika péruje, což může být výhoda, pokud se s tím sesynchronizuješ
případně nevýhoda..
Můj "učitel" má motosedák, na kterým se mi sedí ještě líp, tak jej možná časem dokoupím, prodává se samostatně.
Zatím spíš laboruji s optimálním nastavením výšky sedáku, aby nebolely záda a dobře se hrálo na šlapku. Někdo tady psal, že má patu opřenou na zemi a hraje spíše sešlápnutím chodidla, často to i vídávám, ale přijde mi pak noha pomalá. Někdo zase nechává better opřenej o blánu a zapírá si tak nohu, aby seděl stabilněji. To mi přijde taky divný a pomalý, když musíš nejdřív uvolnit nohu a pak znovu sešlápnout a když mám nohu volně, jen opřenou špičku o šlapku a nachystanou k sešlápnutí, tak to taky není moc stabilní posed. Chtělo by to třetí nohu
... no a jakou techniku pravé nohy používáte Vy ??
Můj "učitel" má motosedák, na kterým se mi sedí ještě líp, tak jej možná časem dokoupím, prodává se samostatně.
Zatím spíš laboruji s optimálním nastavením výšky sedáku, aby nebolely záda a dobře se hrálo na šlapku. Někdo tady psal, že má patu opřenou na zemi a hraje spíše sešlápnutím chodidla, často to i vídávám, ale přijde mi pak noha pomalá. Někdo zase nechává better opřenej o blánu a zapírá si tak nohu, aby seděl stabilněji. To mi přijde taky divný a pomalý, když musíš nejdřív uvolnit nohu a pak znovu sešlápnout a když mám nohu volně, jen opřenou špičku o šlapku a nachystanou k sešlápnutí, tak to taky není moc stabilní posed. Chtělo by to třetí nohu
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
vezmu od konce... techniku hry na pravé noze používám většinou stejnou jako na levéBurns píše:...... laboruji s optimálním nastavením výšky sedáku, aby nebolely záda a dobře se hrálo na šlapku. Někdo tady psal, že má patu opřenou na zemi a hraje spíše sešlápnutím chodidla, často to i vídávám, ale přijde mi pak noha pomalá. Někdo zase nechává better opřenej o blánu a zapírá si tak nohu, aby seděl stabilněji. To mi přijde taky divný a pomalý,...... když mám nohu volně, jen opřenou špičku o šlapku a nachystanou k sešlápnutí, tak to taky není moc stabilní posed. Chtělo by to třetí nohu
A te´d trošku vážněji... posez musí být stabilní a v klidu i když se nohami nedotýkáš vůbec pedálů nebo země. O tom to je, kvalitní posez je základ dobré hry. Bubeník se nesmí soustředit na to aby se nesvalil ze židle, ale především na hru samotnou.
To co popisuješ, to vše je běžně užívaná hra nohou na pedály. V základu jsou dvě varianty.... s patou dole, kdy máš patu na zemi a úder se vede celým chodidlem...... a s patou nahoře, kdy se pata nohy nedotýká pedálu a úder se vede spíše špičkou nohy. další podvarianty tohoto hraní, jako jsou různé skluzy a podobně asi není v tomto threadu nutno rozebírat.
Stejně tak to položení nohy tak, aby beater byl v klidu položen na bláně.... pokud hráč chce předchozí úder tlumit, tak to použije, i když je to nepraktické;)
Co se týče výšky posezu, mnohdy se udává, že by úhel v koleni nohy při volném posezu, měl být cca 90 stupňů. Níže už by se sedět nemělo, neb úhel menší než těch 90 stupňů zapříčiňuje utlačování břišních orgánů a to jednak snižuje komfort hry a výdrž, ale především si tím hráč zadělává na zdravotní trable....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- necibici
- Moderátor
Dřív jsem hrál s patama opřenýma, ale s rozvojem hry na dvojšlapku jsem přešel na špičky a to chce opravdu v první řadě kvalitní sedačku. Jen chci doplnit vyčerpávající odpověď Monči, že taky hodně záleží na vzdálenosti sedačky od šlapáků, dřív jsem seděl docela daleko, ale pak jsem přišel na to, že nejlíp(nejrychleji) se mi hraje, když jsem blízko a řekl bych, že mám úhel kolene trochu míň než 90°.Stehna mám ovšem pořád vodorovně.
K tý mý sedačce, ona péruje jenom když jí rozpéruju, jinak drží jak přibitá.
K tý mý sedačce, ona péruje jenom když jí rozpéruju, jinak drží jak přibitá.
Víc jak po roce moje díky Monice a nebici za rychlé reakce a rady, pomohly.
Tu šroubovitou Tamu first chair jsem nakonec ještě vytunil o velký sedák z kancelářské židle. Super posed. U rychlé dvojšlapky se trochu přesunu dopředu. Jen zvukaři na to občas nechápavě koukaj
Tu šroubovitou Tamu first chair jsem nakonec ještě vytunil o velký sedák z kancelářské židle. Super posed. U rychlé dvojšlapky se trochu přesunu dopředu. Jen zvukaři na to občas nechápavě koukaj