line 6 spider jam

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
dalorad

line 6 spider jam

Příspěvek od dalorad »

Ahoj.
Potřebuju se zeptat na několik otázek ohledně komba line 6 spider jam.
Je sice supr ale mám problém s sd kartou....Je to na 2 gb ale já si koupil 16 gb-.... Po každé když se chci dostat do paměti sd která se zobrazí v nabídce a otočím kroužkem tak se kombo vyresetuje a začne jako by se zaplo.Chtěl jsem si koupit 2 gb ale ty se přestali vyrábět jak mi bylo řečeno.Pak jsem se chtěl zeptat jestli se nějak dá nastavit abych nahrával dohromady jak kytaru tak zpěv...A ještě jsem se chtěl zaptat na co je kolečko u výstupu mikrofonu který když otočím je slyšet jen šumění.A ještě jednu otázku jestli se dá nastavit reserb na zpěv .Jde to jen tak že přepíchnu mikrofon do vstupu na kytaru.Omlouvám se ale k tomuto kombu není český návod a tak třeba pokud by jste ho někdo měl v elektronické podobě byl bych vděčný.A taky mám problém s tím zapojit do komba (je to kabel kde na konci je normální malý jack a na druhé straně do komba se zapojuje bílý a červený) možná swich já teď přesně nevím jak se tomu nadává.
Sajmon

Re: line 6 spider jam

Příspěvek od Sajmon »

Jen ohledně SD karet. Nevím, jestli se už nevyrábí. Možné to je. Ale mrkni SEM
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
filo01

Příspěvek od filo01 »

Když na té 16GB omezíš partition na 2GB, tak se stane co? Neumožňuje to kombo formátovat SD přímo ve svém slotu?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Vždyť to mají skladem a prodávají na každém rohu:
http://pametove-karty.heureka.cz/kingst ... 3godPB4AUQ

http://pametove-karty.heureka.cz/kingst ... 3godBGoAKg

EDIT: Sajmone pardon, pozdě jsem rozkliknul tvůj odkaz.

A navíc je tu zajímavé téma :D - komba-zesilovace-reproboxy/line-6-spide ... ider%20jam
Demilich

Příspěvek od Demilich »

dalorad píše:Ahoj.
Potřebuju se zeptat na několik otázek ohledně komba line 6 spider jam.
Je sice supr ale mám problém s sd kartou....Je to na 2 gb ale já si koupil 16 gb-.... Po každé když se chci dostat do paměti sd která se zobrazí v nabídce a otočím kroužkem tak se kombo vyresetuje a začne jako by se zaplo.Chtěl jsem si koupit 2 gb ale ty se přestali vyrábět jak mi bylo řečeno.Pak jsem se chtěl zeptat jestli se nějak dá nastavit abych nahrával dohromady jak kytaru tak zpěv...A ještě jsem se chtěl zaptat na co je kolečko u výstupu mikrofonu který když otočím je slyšet jen šumění.A ještě jednu otázku jestli se dá nastavit reserb na zpěv .Jde to jen tak že přepíchnu mikrofon do vstupu na kytaru.Omlouvám se ale k tomuto kombu není český návod a tak třeba pokud by jste ho někdo měl v elektronické podobě byl bych vděčný.A taky mám problém s tím zapojit do komba (je to kabel kde na konci je normální malý jack a na druhé straně do komba se zapojuje bílý a červený) možná swich já teď přesně nevím jak se tomu nadává.
Takze, jako majitel tohoto komba ti to zkusim zodpovedet :)

1) Kartu mam 2GB nebo 1GB nejakou starou co jsem vyhrabal doma z fotaku od taty. Zacalo mi vse na ni fungovat pote, co jsem ji nechal dvakrat zformatovat primo v kombu. Ano, dulezite je zminit slovo dvakrat. Cetl jsem to i na nejakem foru, kde to po jednom formatu nefungovalo, ale po druhem ano. Zkus tedy pres nabidku komba toto ucinit. Jinak jak nekdo zminil, kartu predforamtovat na windowsu na mensi oddil, nemas-li malou kartu.

2) Kytara a zpev nelze nahravat zaroven, pokud vim. Od toho je uplne leve tlacitko Guitar/Aux, ktere ti prepina mezi kytarou a jinym vstupem. Takze dle meho ne. Mozna bys to mohl nejak ocheatovat tim, ze bys mikrofon hnal pres mp3 vstup, jenze by to byla prasarna a navic tipuju, ze bys rad mel dobry zvuk a poladil si ho prave pres ovladani jemu urcene = spjate s mikrofonnim XLR vstupem :)

3) Kolecko u vstupu mikrofonu nastavuje vstupni zesileni (gain) mikrofonniho vstupu. Kazdy mikrofon je jinak citlivy a timto by sis mel poladit jeho zisk tak, aby ti neblikala ta cervena LEDka u tohoto vstupu s napisem "clipping" (o tom co to znamena se lze docist na tomto foru v dulezitych sekcich tusim). Jak to udelat? Rves do mikrakut, tocis doprava az to zacne klipovat, a pak uberes tak, az to prestane.

4) Reverb na zpev nevim zda jde nastavit. Nicmene do nabidky na stelovani veci se vstupama se dostanes opetovny mackanim tusim prostredniho tlacitka v leve sekci (mezi guitar a input selector). Proste zkus opakovane pomackat tlacitka ohledne vstupu. Tam se reguluje uroven vstupnich a vystupnich mixu signalu.

5) Ten jejich specialni footswitch se pripojuje pokud vim pres UTP kabel, ktery mas napriklad k pocitaci jako sitovy (internet). Ma koncovku RJ45. Jestli je potreba k nemu jeste i klasicky jackovy, to nevim, jelikoz tento pedal nemam. Nicmene ten klasicky UTP kabel bude jiste treba. Navic pokud mas ten pedal, tak by mel ve standardni vybave byt k nemu a vzhledem k totalni odlisnosti koncovky RJ45 od jacku neni mozne ho zapojit jinam, ani nespravne :)

Snad je to vse. Kdyztak se zeptej na dalsi veci, mas-li nejake nejasnosti.
S pozdravem
LicH
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dalorad

Příspěvek od dalorad »

fakt díky moc jsi super.Díky za čas který jsi musel strávit tím jak si to psal.Hrozně mi to pomohlo já byl zoufalej docela.Myslel jsem si že je to kombo rozbitý a jak jsem idiot vyhodil jsem záručák :-).

Mohl bysze mi prosím někdo dát instrukce jak změnit ten oddíl paměťové karty v počítači ?_Nebo jak se formátuje ta karta v kombu já jsem na tyhle věci úplně dutej.Když to najdu na internetu je to jak česky ale jinou řečí.Nějakej oddíl.Proč to nenapíšou aby člověk věděl co má dělAT.
.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 25.05.2013 10:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 příspěvky. Příště prosím edituj. Díky.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Není zač. Když se pěkně zeptáš, odpověď dostaneš, od toho tady chodíme :)

Karta se v kombu formátuje tak, že ji tam zezadu prdneš, zmáčkneš pravé tlačítko SAVE a kolečkem sroluješ na volbu "Format Card" a šipkou doprava to zvolíš. Pak to možná nějak odsouhlasíš (šipka dolů? nevím, nechci svoji formátovat, tak jsem to nepokoušel) :) Vcelku nečekané, což? Hahhh
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
stenly67

Kouslý Spider JAM

Příspěvek od stenly67 »

Stala se mi taková věc, koupil jsem si z druhé ruky Spider JAM a hned jsem provedl update firmwaru (z verze 1.04). To se úspěšně povedlo a kombo v pohodě fungovalo. Po dalším zapnutí začaly problémy, kombo se nechce načíst, svítí jen displej a na něm "SPIDERJAM" nebo LINE6 k tomu střídavě svítí kontrolka přebuzení mikrofonního vstupu a tlačítko Tap. Zkoušel jsem reset (settings + on) nebo načtení karty (save + ON) ale nic. Sice je snaha jakoby nabootovat SD card ale opět přerušeno nápisem SPIDERJAM. Jsem celkem v koncích, nevím co jsem podělal, update jsem prováděl dle návodu. Jediné co mě napadá, v původní verzi jsem vytvořil nějaké nahrávky a uložil je před updatem na kartu, po updatu jsem tyto skladby natáhnul do komba a snažil se je přehrát a tady asi začaly problémy. Existuje nějaké řešení nebo je matherboard K.O. ? Poradí někdo, příp. i nějakého dobrého servisáka.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Oh wow :shock:
Zkoušel jsi to najet bez SD karty prostě jen tak? Nebo - jde naflashovat zpátky starý firmware, či znovu naflashovat ten nový? Prostě reinstall? :lol: Nebo to vrátit úplně do továrního nastavení, aby si to nějak vymazalo tu paměť s nahrávkama, které mohou být "corrupted" a ničit chod toho OS.
Jestli nejde ani jedno a dělá to pořád problémy, tak si myslím, že servisák nepomůže. Tohle už není oprava komba jakožto zesilovače ale řešení proč se pokurvil operační systém na nějakém těžce proprietálním hardwaru. bohužel. To servisáci neumí. Teda pokud to nejsou hardwaroví hacker-geekové 8)
(Což je pro tebe bohužel špatná zpráva...)

Pro mě jasná informace: NEFLASHOVAT to, a být rád, že mi to funguje! :)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Problém je v tom, že se nedostanu do menu a tím nelze provést reinstal. Tovární reset dle návodu taky nejde (žádná reakce). Obávám se, že je to v prdeli a nová deska stojí 2000. S tím flashováním je to sice pravda, ale já jsem se chtěl dostat k funkcím, které stará verze neuměla (např. měnit tempo továrních skladeb a přitom neměnit tóninu).
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Demilich

Příspěvek od Demilich »

stenly67 píše:...(např. měnit tempo továrních skladeb a přitom neměnit tóninu).
Tohle mi funguje, respektive nepřímo. Když to zpomalíš, tónina jde dolů, tak ji transponuješ výše aby se vyrovnala na původní. Trošku hák, a zní to trocha chemicky, ale coby :D

Nejde to flashnout nějak z venku? Přecejen má to kombo i RJ45 port :lol:
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

No s tím RJ 45 portem mě to taky napadlo ale to už je téma asi pro jiné machry. Ve čtvrtek kombo posílám do servisu a uvidím.
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Tak už mi je jasné, že jsem to podělal tím, že jsem tam natáhl nahrávky dělané ve staré verzi. Teď jsem našel na line6.com poznámku právě k tomuto problému, jen se neuvádí co hrozí, příp. jaké je řešení.

Note: If you are updating from v1.04, you should back up your recordings by connecting a recording device to your Spider Jam RCA Outputs (tape or hard disk recorder, computer sound card, etc.) then record them as you would any other recorded material in real time. (Tip: Record them in WAV format at 44.1, 16 bit mono; that way you can reload them into your Spider Jam later).
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Kombo posláno p. Morávkovi, který mě později požádal o zaslání karty s původním firmware aby to zkusil přeinstalovat (je fakt, že toto mě nenapadlo). Kupodivu jedna ze dvou zaslaných karet se chytla a kombo opět ožilo :D . Jak vidno velmi důležitá je karta a hlavně formátování (FAT16). No když už to má pan Morávek, tak mi opraví ne úplně funkční tlačítko Play. V každém případě jsem rád, že nemusím kupovat novou desku za dva litry.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak to je fajn. Ale je fakt, že použít původní kartu tě napadnout mohlo :-D.
Jinak co si pamatuju, tak trik jak správně naformátovat tu kartu byl, že jsi ji dal do komba. Klidně mohla obsahovat cokoli. A v menu na kombu jsi zvolil možnost zformátování. Tam to zařve něco jako že ztratíš data, či cosi takového. Dáš že OK. Projede to jednou. Nebo to něco zahlásí, to už si nepamatuju. Nicméně důležité bylo, že to pak uděláš celé ještě jednou, tudíž to zformátuješ dvakrát. Pak je to cajk. Tuhle radu jsem našel na zahraničních fórech, kde lidé taky trochu bojovali právě s tím správným formátem a že se snažili toho dosáhnout přes PC, mnohdy marně. Takže dvakrát zformátovat v kombu a není problém. Já to tak udělal s kartou, která byla předtím ve foťáku, a pohoda. Nikdy jsem žádný problém neměl.
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Kombo už je doma, tlačítko Play je opravené a vše funguje. Stejně mi to nedalo a uppgradoval jsem ho na firmware 2.09. Tentokrát to proběhlo v pohodě už jsem nečaroval s nahrávkami. Trochu jsem tápal při formátování SD karty, provedl jsem 2x v kombu, ale na kartě se vytvořil soubor LINE6. Nejprve jsem firmware vložil do toho souboru ale kombo hlásilo, že firmware není na rootu, po vložení firmwaru přímo na root už vše proběhlo hladce. Jen nevím k čemu ten soubor LINE6 je, ukládají se zde nahrávky? Tak a teď vesele do zkoušení a experimentování.
peterson864

Příspěvek od peterson864 »

Ahoj, měl bych dotaz na někoho kdo Spider Jam vlastní. Může hrát zároveň akustická kytara a mikrofon, aniž by se vzájemně ovlivňovali? Nebo elektrická kytara a mikrofon?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

peterson864 píše:Ahoj, měl bych dotaz na někoho kdo Spider Jam vlastní. Může hrát zároveň akustická kytara a mikrofon, aniž by se vzájemně ovlivňovali? Nebo elektrická kytara a mikrofon?
Ano jdou, teda pokud mě paměť dva měsíce zpátky neklame :). Pokud kytaru (ať už elektroakustickou nebo elektrickou) zapojíš do kytarového vstupu a mikrofon do XLR mikrofonního. Jednou jsem to doma testoval a šlo to. Překvapilo mě, jak bohaté a dobře znějící efekty se daly použít na mikrofon - ekvalizér, reverb, i delay.
Akorát to nejde pospolu najednou nahrávat. Vždy se nahrává aktuálně přehrávaná stopa + buď kytara, nebo Mic/AUX (od toho je tam pro přepínání to nejlevější tlačítko)
peterson864

Příspěvek od peterson864 »

Díky, to nahrávání mi nevadí, jde mi o hraní a zpívání naživo. Myslel jsem, že se akustika zapojuje do AUX vstupu. Nebo ne?
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Elektroakustiku můžeš zapojit do kytarového I AUX vstupu. Rozdíl je v tom, že v kytarovém vstupu využíváš veškeré kytarové efekty, kdežto v AUX si můžeš vybrat (přidržením tlačítka Record select) jestli využívat kytarové nastavení (v menu - mixed with guitar) nebo nastavení mikrofonu (mixed with mic). Čistě teoreticky když zapojíš akustiku a elektriku a máš nastavené mixed with guitar, tak by měly obě kytary znít stejně (přes stejný preset). Pokud si nastavíš mixed with mic, máš možnost zvolit několik přednastavení mikrofonu, akustiky, basy atd. Pokud zapojíš akustiku do aux a zvolíš mixed with mic, budou pro mikrofon i kytaru stejné korekce.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“