Efekty Electro Harmonix

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekty Electro Harmonix

Příspěvek od Hendrek »

A hlavně, kde na ně má brát prachy porád? :) Skvělý pedál.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Kdyby EHX přidalo širokou verzi a lá DL4 od Line6 se čtyřmi presety a všemi 18 zvuky z B9 + C9, byl by to naprosto ultimátní pedál... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Samozřejmě klapky jsou klapky, to je bez diskuse, ale vtipné a fajn to je, to jo.
darwan23 píše:Kdyby EHX přidalo širokou verzi a lá DL4 od Line6 se čtyřmi presety a všemi 18 zvuky z B9 + C9, byl by to naprosto ultimátní pedál... :D
Přesně moje řeč... sakra co s tak super pedály bez možnosti uložit si aspoň pár presetů pro koncertování? Vážně je mi k nepochopení, proč EHX ten komfort neposkytnou i za cenu větší krabky ála POG2, zde se takové řešení jasně nadbízí. Takže se také vůbec nepodivím, když po čertvíkolika V9, P9, G9 atpod. přijdou s dražším modelem all-in-1. Zatím mi to připadá spíš jako marketingový výsměch do ksichtu typu "Hele co umíme! A just to pořádně nedotáhneme! To je jen taková sexy předehra. Namlsejte se, nedočkaví si to kupte a pak si kupte nový lepší orgasmicky drahý model." :roll:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ultimatni model za ultimatni prachy ;)
a kdyz pomine nase nadseni ze zvuku, tak on je to teda dost one trick pony, kolikrat to pouzijes za koncert?

a jak podotkl šereda, bez presetu je to na koncert temer nevhodne (minimalne pomerem cena/vykon)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Ultimátní model by určitě dával smysl, ale EHX s ním podle mého nepřijde, na to je strategie X samostatných pedálů už dlouhou dobu zaběhlá a daleko přínosnější (bohužel jen pro výrobce, ne pro hráče...) :|
Na druhou stranu - divíte se jim? Jsme ideální cílová skupina - všichni každým týdnem doslova hltáme novinky a po dlouhá léta jim zobeme z ruky... :) (snad jenom s výjimkou těch, co s muzikou definitivně sekli - budiž jim země lehká...)

Co se týče ceny, znova použiju přirovnání s DL4 od Line6 - ta byla při startu s cenou taky nad 10 tisíc, takže obdobná "orgánová hračka" by mohla být naceněná podobně. Při koncertu se nepoužije víc jak v 20 %, to je jasné, ale to většinou ani jiné filtry anebo běžné modulace.

Ale to jsme coby kdyby - EHX tohle samozřejmě nedopustí, leda by překopalo celou svojí filosofii vydávání pedálů - za poslední rok sice předělávalo asi 6-7 zkreslovacích krabiček, ale "multiefekty" (pokud ho beru jako pedál alespoň se dvěma efekty) jsou (alespoň podle mě) na samotném okraji zájmu. Tak proč dělat něco jako "BC9", když si fanoušci stejně koupí Béčko i Céčko samostatně? :)

I přes výše uvedené jsem skalní fanda - jejich pedály jsou nejenom líbivé, ale i originální a hratelné... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo přesně, presety. To je jediné co mě na jejich krabkách štve.. spousta možností, ale u Hoaxu nebo Synthu je o prostě tak šílené na nastavování, že live si dá člověk jen opravdu jediný zvuk.. Škoda toho.
Tady ty pedály (klapkovité nebo i sytar apod) jsou supr, ale taky one trick pony no, ještě za ty peníze..:-/
Zatím asi nejultimátnější mi příjde Superego
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Jop Superego je nádherný pedál. Zvláště když se zkombinuje s multiefektem v efektové smyčce. Neustále mně překvapuje. Nedávno jsem objevil super kombinaci s tremolem. Krásně to simuluje pulzující synth:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nj, z mého výlevu to vypadá, že proti EHX něco mám :), ale ve skutečnosti mám ty krabky taky moc rád, jsou originální a dá se jim ledacos odpustit. Jenže tyhle skvělé úchylárny se vlastně z mého pedalboardu vyčleňujou samy svou nepraktičností. Mám doma naprosto neskutečný Tube Zipper a na live si ho prostě nikdy nevezmu, protože co tam šmarja s tím? Krabice jak kráva + spešl silný adaptér kvůli lampám + ten jeden nastavený zvuk bych zapnul 3x za koncert? A že bych ho mezi skladbami třeba měnil? Má 6 potů a 2 switche, na*rat. :) Takže mám krabici za 5 litrů pouze na občasné studiové zařádění. A i když to pak zní zajímavě a neotřele, takto přesně by u mě dopadly všechny ty suprové ozvláštňovátka EHX - na polici zapojené jednou za čas. :) To bych musel být buď hodně bohatý a nebo hodně nesoudný. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Další novinka, první v novém roce. Dle názvu sice pro basáky, ale s kytarou hraje také dobře (díky blendu se dá použít jako clean boost):

darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

EHX zavádí nový standard mezi výrobci - vydat alespoň 3 nové pedály měsíčně... :D

http://tonereport.com/news/electro-harm ... per-pulsar
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mne to moc sympaticky neni to chrleni jednoho efektu za druhym se priznam. A taky musim rict, ze se mi nelibi designy tech krabicek...uz dlouho jsem si u EHX nerekl "pekna krabka". A to jsem EHX fanousek :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Za chvilku budou muset po světě otevírat vlastní značkové prodejny, protože při jejich tempu vývoje (resp. rychlosti recyklace starších nápadů) se jejich sortiment do regálů běžných music shopů pomalu nevejde... :D

Btw. design Octavixu se pěkně vydařil...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

KIWI píše:Mne to moc sympaticky neni to chrleni jednoho efektu za druhym se priznam. A taky musim rict, ze se mi nelibi designy tech krabicek...uz dlouho jsem si u EHX nerekl "pekna krabka". A to jsem EHX fanousek :)
I to je jeden ze způsobů jak přebít (zasypat) konkurenční značky. 8) Po letech se dívám na jejich katalog a nestačím se divit jak to narostlo. Pro každý základní efekt ti EHX nabídne klidně i pět a více variant modelů. lol
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

wikxzen píše:
I to je jeden ze způsobů jak přebít (zasypat) konkurenční značky. 8) Po letech se dívám na jejich katalog a nestačím se divit jak to narostlo. Pro každý základní efekt ti EHX nabídne klidně i pět a více variant modelů. lol
Mas pravdu. Klasicky Big Muff je typicky priklad.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Osobně nemám se "záplavou" nových modelů problém. Kromě toho, že roste konkurence na trhu a v jejím důsledku mohou (teoreticky) padat ceny - pak je taky alespoň z čeho vybírat... Kdo chce, koupí, kdo nechce, může alespoň sledovat, jaké nové vychytávky se konstruktérům daří prosazovat...
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Zatím to není potvrzené, ale vypadá to, že Ehx udělá nano Poga!

Obrázek

Zdroj Gear Page: Well, between this and Bill (the EHX demos guy) confirming its existence, I feel pretty good about saying that it's real. I hope it costs less than the Pitchfork. I don't use pitch shifting often, but there are some times that I would like an octave up or down, and the Pitchfork is has so many extra features that I don't need. It would be great to save some money by waiting for this.

http://www.thegearpage.net/board/showth ... 842&page=5
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

No to by byla paráda! Na Micro POGa už se chystám dlouho, ale zatím jsem to z neurčitého důvodu odkládal...
S Nano POGem by tak přišla nejenom úspora místa v boardu, ale i "měkký" footswitch, který je i na Superegu :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nevite nekdo prosim jaka je skutecna spotreba Q-Tronu? Nedari se mi to nikde najit :( Prilozeny adapter je na 100mA.

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“