Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

MrDuck píše:Jenom mi furt nejde do hlavy,proč by člověk měl hrát na akustiku aby rozumněl hře na elektriku..když chce rozumnět všeobecně hraní na kytaru jak elektrickou tak akustickou,to jó,když chce rozumnět akustice,nemusí hrát na elektriku..je přece logický,nebo v čem se teda mejlim? :)
To se nedivím, že to to hlava nebere, je to totiž blbost :D Prince to myslel tak, že jestli chceš pochopit, jak ten nástroj vlastně hraje, tak je dobrá akustika, nebot víc slyšíš co děláš s prstama a citíč vibrace těla (doufám že to tak myslel). Určitě tě nechce přesvědčit, že jestli chceš umět hrát dobře na elektriku , včetně umělých flažoletů a takových ptákovin, tak že si musiš vzít do pacek akustiku :wink:
Prince

Příspěvek od Prince »

Člověk, který nikdy na nic nehrál neví, na co ho baví hrát. Žádal radu, na co by bylo lepší začít.
Můj názor je, že na akustiku. Protože jak to tak bývá, tak si každý kytarista časem pořídí akustiku i elektriku. A z výpovědi mnoha lidí, kteří začali rovnou na elektriku je patrné, že se k akustice nehrnou, protože na ni neumí hrát a při pouhém pohledu na ni vidí oheň a country. Nijak ji nepoznají. Člověk, který ovládá akustiku potom nemá větší problém začít hrát na elektriku a potom u ní zůstat nebo se vrátit k akustice. Nebo hrát aktivně na obě.

Už jen tohle je důvod proč začít právě s akustikou. Aby člověk poznal, co ho vlastně baví.
Ibanez PF60SECE
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Prince píše:Člověk, který nikdy na nic nehrál neví, na co ho baví hrát. Žádal radu, na co by bylo lepší začít.
Můj názor je, že na akustiku. Protože jak to tak bývá, tak si každý kytarista časem pořídí akustiku i elektriku. A z výpovědi mnoha lidí, kteří začali rovnou na elektriku je patrné, že se k akustice nehrnou, protože na ni neumí hrát a při pouhém pohledu na ni vidí oheň a country. Nijak ji nepoznají. Člověk, který ovládá akustiku potom nemá větší problém začít hrát na elektriku a potom u ní zůstat nebo se vrátit k akustice. Nebo hrát aktivně na obě.

Už jen tohle je důvod proč začít právě s akustikou. Aby člověk poznal, co ho vlastně baví.
No já spíš myslel,co ho baví za muziku, nakonec,člověka nejvíc baví hrát to,co poslouchá žejo :-) Mě se třeba celkem líbí Tenacious D jak tam mydlej do akustik,ale vim že by mě to nebavilo hrát,to člověk musí cejtit srdcem..ale nevim,já na elektriku nezačínal,tak to neposoudim,i když sem u austiky nezustal dlouho...vim že se na ní dá hrát leccos :-) Ale s tim cos napsal konečně můžu celkem souhlasit,sem rád že sme se dohodli :P Nic to ale nemění na mym názoru,že když člověk má rád metal,hárdrok,punk..tak má lepší začít rovnou elektrikou..když má rád styl jako tenacious D(sou tiž jediný co znám,tomu se neřiká rock ne? možná accoustic rock? no vy budete vědět líp :P), nebo emanuela, tak je blbina běžet pro elektriku...a končim,svuj názor smem yslim celkem rozved,a zas nahuntil pár postů zbytečnejma řečmama než sme se k něčemu dobrali :P
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
termyx

Příspěvek od termyx »

chjo.... :?
takže: to že se ti Ducku nelíbí nebo si myslíš že nejde hrát metal na akustickou kytaru, neznamené že to nejde..na akustiku jde hrát všechno!
když začínáš na elektriku, tak první ěc co nadšenej nováček udělá je, že otočí gain a volume naplno a začne hrát svýho oblíbenýho interpreta..ovšem že většina chyb se ztratí mezi kraválem a kraválem... TĚŽKO si nějakej začátečník nechá jen čistej kanál aby slyšel každou chybu! :lol: těch je tak maximálně pět ze sta...
pokud vim..tak powerchord je to samý co normální barréčko, jen hraješ jen horní tři struny místo šesti.. dají se hrát i jen třema prsty, místo čtyř u normálního barré..ale i normální barré se dají hrát jen třema prsty..a daj se hrát tak aby všech šest strun znělo!

prostě... je to něco jako se třeba učit hokej...nejlepší cesta je tato: nejdřív dostat jen brusle a hokejku do ruky a učit se jen bruslit(akustika+trsátko) prostože bruslení je v hokeji velmi důležitý(jako dokázat zahrát čistě písničku na kytaru) a až když zvládáš bruslení, pak ti může někdo hodit na led puk. aby ses mohl naučit i hrát s pukem(gain-zkreslení-modulace-atd...)
když si někdo řekne, že pude rovnou na led s pukem ikdyž neumí bruslit, tak mu zabere podstatně víc času a námahy zvládnout obojí-bruslení i práci s holí než kdyby nejdřív začal s bruslením, ale každýho věc...

myslim, že když někdo začna na akustiku, tak si procvičí i cit ke hře, feeling a pak když ten dotyčnej bude skládat písničku tak může řešit jestli se tam G hodí víc zahraný jako akord nebo jako barré..a je v tom dost velkej rozdíl...ale to nebudu nikomu vyprávět, protože vy ste nad věcí...
adios :arrow:
to a to a za chvíli zas tohle
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

já když se začínal učit na kytaru...(elektriku) tak sem hrál na čistej a na zkreslenej sem začal hrát až sem to prostě zahral bez chyby....je jasný že to zkreslení chyby zakryje takže nevidím problém v tom začít hrát hnedka na elektriku ale měl by si začít hrát na čistým a postupně zkreslovat...a nedělat to jako většina že tam okamžitě narveš plný zkreslení....
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

termyx píše:chjo.... :?
takže: to že se ti Ducku nelíbí nebo si myslíš že nejde hrát metal na akustickou kytaru, neznamené že to nejde..na akustiku jde hrát všechno!
když začínáš na elektriku, tak první ěc co nadšenej nováček udělá je, že otočí gain a volume naplno a začne hrát svýho oblíbenýho interpreta..ovšem že většina chyb se ztratí mezi kraválem a kraválem... TĚŽKO si nějakej začátečník nechá jen čistej kanál aby slyšel každou chybu! :lol: těch je tak maximálně pět ze sta...
pokud vim..tak powerchord je to samý co normální barréčko, jen hraješ jen horní tři struny místo šesti.. dají se hrát i jen třema prsty, místo čtyř u normálního barré..ale i normální barré se dají hrát jen třema prsty..a daj se hrát tak aby všech šest strun znělo!

myslim, že když někdo začna na akustiku, tak si procvičí i cit ke hře, feeling a pak když ten dotyčnej bude skládat písničku tak může řešit jestli se tam G hodí víc zahraný jako akord nebo jako barré..a je v tom dost velkej rozdíl...ale to nebudu nikomu vyprávět, protože vy ste nad věcí...
adios :arrow:
bóže,řek sem někdy že se mě něco na akustice nelíbí? ani netvrdim,že na to nejde hrát třeba metal,ale nejde na to zahrát stejym způsobem,sám to řikáš támle,že powerakord na akustice zahraješ jako barré...to samozřejmě zahraješ,ale už hraješ barré a hraješ ho jinak než power akord,hraješ přes všecky struny a musíš se naučit barré pořádně chytit aby ti to hezky znělo, zato na elektrice si chytíš 3 struny, ale zase musíš naučit pravou,aby hrála jenom ty 3, zatimco na akustice jedeš přes všecky...a takovýhle rozdíly sou tam snad ve všem -.- to je to co se snažim celou dobu říct,a to je podle mě to o co tady de, samozřejmě že se na obojí dá zahrát prakticky cokoliv, ale budeš to hrát pokaždý jinak,tak je nesmysl se to sebelíp naučit na jednom a pak na druhym zjišťvat jak se to vlastně hraje tam..
jiná věc je s tim fílinkem,a koumat kde co zahrát..ale zase,člověk na elektrice často neřeší jestli normální akord nebo barré...to spíš barré nebo power..ale to se vycejtí lehce si myslim (i když možná je to tim že sem začínal na akustiku jak řikáš :P).
Obrázek
Obrázek
Obrázek
termyx

Příspěvek od termyx »

bóže,řek sem někdy že se mě něco na akustice nelíbí? ani netvrdim,že nato nejde hrát třeba metal,ale nejde na to zahrát stejym způsobem,sám to řikáš támle,že powerakord na akustice zahraješ jako barré...to samozřejmě zahraješ,ale už hraješ barré a hraješ ho jinak než power akord,hraješ přes všecky struny a musíš se naučit barré pořádně chytit aby ti to hezky znělo, zato na elektrice si chytíš 3 struny, ale zase musíš naučit pravou,aby hrála jenom ty 3, zatimco na akustice jedeš přes všecky...a takovýhle rozdíly sou tam snad ve všem -.- to je to co se snažim celou dobu říct,a to je podle mě to o co tady de, samozřejmě že se na obojí dá zahrát prakticky cokoliv, ale budeš to hrát pokaždý jinak,tak je nesmysl se to sebelíp naučit na jednom a pak na druhym zjišťvat jak se to vlastně hraje tam..
jiná věc je s tim fílinkem,a koumat kde co zahrát..ale zase,člověk na elektrice často neřeší jestli normální akord nebo barré...to spíš barré nebo power..ale to se vycejtí lehce si myslim (i když možná je to tim že sem začínal na akustiku jak řikáš :P).
končim...to nemá cenu.. :x
:arrow:
to a to a za chvíli zas tohle
McFish

Příspěvek od McFish »

Vy ste mamlasové. Co bylo dřív? Slepice nebo vajíčko? Každej svého osudu strůjcem jest. Každej z nas si to musi rozmyslit sam. Ja si vybral elektriku, pac z houslí, klarinetu mam klasiky pokrk a chci hrát něco jinýho. Největší výhoda elektriky je to že má snad nekonečný zvukový možnosti. A proto je i mensi moznost ze vas to omrzí.
Děkuji za pozornost
Slunce v duši :lol:
bakernewbie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bakernewbie »

Jak vidim, tak vetsina radi akustiku. Nedavno sem se rozhodl, ze budu umet na elektrickou kytaru =) noa jak ctu, tak asi zacnu s akustikou. Jen me stve, ze jsem ne "nerozhod" driv ptz uz mi je 14... pozde co? =)
McFish

Příspěvek od McFish »

Prdlajs pozdě :D, me je 16 a teprve zacina hned elektrikou. A myslim ze to zadnej problem neni
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

bakernewbie píše:Jak vidim, tak vetsina radi akustiku. Nedavno sem se rozhodl, ze budu umet na elektrickou kytaru =) noa jak ctu, tak asi zacnu s akustikou. Jen me stve, ze jsem ne "nerozhod" driv ptz uz mi je 14... pozde co? =)
He? Já začal až v 18 :-( smutné... A stejně si myslim,že jestli chceš hrát vyloženě na elektriku,máš lepčí začít tam :P Ale rači už držim hubu...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
McFish

Příspěvek od McFish »

Ono opravdu nejni moc dobrá motivace jako treba ,,musim se na tu akustiku rychle naucit, pac chci elektriku", otravý ti to hraní, budeš spechat a nebudes se ucit jak máš. Ale jak říám je to na tobě
Frostys

Příspěvek od Frostys »

McFish píše:Ono opravdu nejni moc dobrá motivace jako treba ,,musim se na tu akustiku rychle naucit, pac chci elektriku", otravý ti to hraní, budeš spechat a nebudes se ucit jak máš. Ale jak říám je to na tobě
Kua tak to abych na tu elektriku přestal myslet. Strašně se na ni těším a tu akustiku beru prostě jako takovou přípravu :) Ale dal jsem se určité cíle, které když pak pokořím, tak můžu uvažovat o elektrice :)
Marfthy
Kontaktovat uživatele:

kytara jaka???

Příspěvek od Marfthy »

Hej ja newim, pravda je ze sam sem zacinal na akustice. a presel sem na elektriku a neni to spatny. Blby je ze se ti muze stat ze ti to na jumbo kytare nebude znit a budes muset mrte mackat a to te akorat nici na elektriku kde je vsechno tak jemny, a navic hardrock a metal to ma obrovskousilu v hlasitosti a krasnym zkresleni a toho s akustiou nedocilis i kdyz si koupis poradnej efekt tak je to na ho*** proste te to muze dost odRADIT. Ja bych sl tedka mozna nejdriv do elektriky ale urcite bych nezanevrel na akustiku!!
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

no ja ted s ucenim zacinam a prijde mi dobry umet oboji.. zda se mi ze na elektriku to je o neco lehci, na akustice se mi zas vic formujou (rozumej: tvrdnou) briska prstu. navic ted ujizdim na albu warning od greenday a tam taky hraje na akustiku. a to nepocitam treba time of your life z nimroda. podle me je fajn umet i na akustiku, ale da se v klidu zacit i na elektrice. hlavne zalezi co kdo chce hrat. pokud je clovek vylozene metalista a jinou hudbu nemuze ani slyset, nevidim duvod proc se trapit na akustice a hrat to co ho nebavi (nebo hrat metal, kterej ale nebude znit tak jak ma ze jo :D )
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Tak imho přece jenom je lepší začít na té akustice a když už tak aspoň týden na ni hrát, aby pak člověk nezačal hned na elektriku, pak zjistil, že je na to úplný poleno a několik tisíc za elektriku v háji :)
McFish

Příspěvek od McFish »

np a sem si ji poridil, zjistil sem ze sem uplny poleno, ale budu bjovat dal :D. Kdyz se za rok domaciho uceni nic nenaucim pujdu k ucitelovi, a kdyz i on rekne ze sem mamlas tak to prodam :D
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

tak dycky se to da prodat, navic pokud kupuje pres net, ma nakou dobu na vraceni :) a ja ani nevim jak se pozna ze je clovek poleno.. podle me to jen nekomu trva dyl, nekdo to umi rychlejc, ne kazdej bude na elektriku mistr... ale naucit se hrat jednoduchy songy (hlavne punkrock) muze podle me zvladnout kazdej..
Frostys

Příspěvek od Frostys »

frenzyfish píše:tak dycky se to da prodat, navic pokud kupuje pres net, ma nakou dobu na vraceni :) a ja ani nevim jak se pozna ze je clovek poleno.. podle me to jen nekomu trva dyl, nekdo to umi rychlejc, ne kazdej bude na elektriku mistr... ale naucit se hrat jednoduchy songy (hlavne punkrock) muze podle me zvladnout kazdej..
Máš pravdu. O nikom vyloženě nejde říct, že je poleno :) Ale když se třeba člověk ani za 5 let nenaučí nic, tak už to jde říct :D
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

no tak pet let.. ty jo to by musel cvicit minutu tydne, aby nic neumel :D podle me to spis lidi driv vzdaj, nez aby za pet let zjistili ze nic neumej :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“