Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

cherreda
Rádce

Re: Pedalboardy

Příspěvek od cherreda »

Hendrek píše:
darwan23 píše:...Kdyby dodali možnost importu vlastních obrázků (převedení na vektor + škálování podle skutečné velikosti by zase nemusela být tak velká práce), byl by to nástroj na jedničku.
Proto si pedalboard navrhuji v CADu :) (a mám jistotu, že se to tam vleze i s propojkama atd.)
Každý v čem umí. :) Já v Adobe Illustratoru. :) Ale nakonec je stejně jistota kus kartonu na podlaze a krabičky na něm. :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hodne fajn vecicka. Akorat podle teto aplikace se mi moje vecicka na board XY vlezou a dle domaciho metru ne, tak nevim kde je chyba. Asi v tech propojovacich kabelech :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

cherreda píše:
Hendrek píše:
darwan23 píše:...Kdyby dodali možnost importu vlastních obrázků (převedení na vektor + škálování podle skutečné velikosti by zase nemusela být tak velká práce), byl by to nástroj na jedničku.
Proto si pedalboard navrhuji v CADu :) (a mám jistotu, že se to tam vleze i s propojkama atd.)
Každý v čem umí. :) Já v Adobe Illustratoru. :) Ale nakonec je stejně jistota kus kartonu na podlaze a krabičky na něm. :)
Tak určitě, já zas nedám dopustit na Inkscape :)

Moje myšlenky se spíš ubíraly směrem k on-line databázi šablon všech pedálů, která by se dala rozšiřovat uživateli zvenčí. Nějaká administrace a ověření ze strany administrátora by byla potřeba (aby seděly rozměry pedálů a lidi nenahrávali nesmysly), ale pak by se kolekce rozrostla poměrně rychle.

Pedalboardplanner.com od Pedaltrainu je pro rychlé naklikání fajn, jsou tam i nové modely boardů, ale je tu taky bohužel vidět, že seznam pedálů už nikdo moc neaktualizuje - 20 % pedálů z mojí sestavy tam zkrátka chybí, a to nemám bůhvíjak butikové kousky...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

darwan23 píše:...20 % pedálů z mojí sestavy tam zkrátka chybí, a to nemám bůhvíjak butikové kousky...
NJ, taky jsem tam hledal Smrčku marně :D. Stačilo by tam mít třeba jen blackbox s možností zadat jeho rozměry.

On to je především takový marketingový nástroj značky Pedaltrain pro výběr vhodné velikosti pedalboardu pro plánované nebo již existující krabičky. Nicméně nějaká free appka s možností rozšiřování databáze uživateli by nebyla špatná. Akorát to musí nějaký nadšenec naprogramovat (a případně to pak poskytnout přes Google play, App store, atd.).

A když už jsem zmínil ten CAD, tak tady je můj aktuální pedalboard (reálné foto nemám, ale sedí to 1:1).
_pedalboard_V3.png
Edit: foto reálu (nahrazen multizdroj)
_pedalboard_V3_AS_BUILT.jpg
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

A že by tam Smrčka být měl! :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a spolu s nim stovky dalsi malych vyrobcu z celeho sveta ;)

mezitim dalsi kolo profiboardu - http://www.premierguitar.com/articles/2 ... oards-2015

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

cherreda píše: Každý v čem umí. :) Já v Adobe Illustratoru. :) Ale nakonec je stejně jistota kus kartonu na podlaze a krabičky na něm. :)
Také jsem to kdysi škudlil v Adobe Illustratoru. A také jsem nakonec přišel na to, že je lepší s tím pracovat přímo v reálu s krejčovským metrem (i pravítkem) a podobně jako na pískovišti si s tím pohrát na kolenou (nebo na stole). Ten webovský pedalplanner je pro mě k ničemu. 8)
hyenik píše:a spolu s nim stovky dalsi malych vyrobcu z celeho sveta ;)
mezitim dalsi kolo profiboardu - http://www.premierguitar.com/articles/2 ... oards-2015
Na to jsem se neměl ani dívat... :? Jak návštěva v luxusním hračkářství. :mrgreen:

Slušný.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak nová verze je na světě :) Zooma ponechávám v případě koncertu na nastavení delay a ambientních efektů :)

Akorát Soul Food asi přepnu z TB na Buffer. Občas to dost brutálně lupne, zvláště když mám zaplý delay a reverb.

Edit a ještě zapojení: Polytune 2→Soul Food→Super Ego→PoG2→DL 8→Supernatural→Ditto X2
Obrázek
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten board vypadá dost dobře - takový experimentálněpsychedelickyalternativní. Už jen tam zrušit to napájení daisychainem a nahradit multi zdrojem, že? :)
Tak já taky ještě postnu poslední verzi boardu. Teď už fakt nic dlouho kupovat nebudu. Mnooo... i když ty nové TCE Helix a Viscous Vibe... mhmmm slint :mrgreen: .
_pedalboard_V4.png
_pedalboard_V4_AS_BUILT.jpg
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Díky a máš přesně pravdu. Plus ještě tam mám asi tři trošku horší kabely, ty taky vyměním co nejdřív:))

Ten tvůj vypadá správně univerzálně! :)

Jo jo ty nové věci od TC vypadají a znějí perfektně! Jsem docela rád, že jsem si záměrně z tohoto důvodu zvolil menší board :D I když úplně vlevo by se ještě nějaký mikro pedál vlez :D
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Elkesar píše:
POG2 Ti trochu závidím. :) Mám ho na seznamu už déle, ale nějak dostávají přednost jiné srandy. Možnost presetů je super.
Hendrek píše:
Ten modulační JP hraje dobře a nechci Ti ho nijak znechucovat, ale jen taková zajímavost. :) Když jsem si minulý rok vybíral modulační krabičku, měl jsem Drmscp sám chvilku v užším výběru, ale pak mě naštěstí trklo a hupnul jsem po Nova Modulatoru, protože už jen po letmém seznámení bylo jasné, že ten je ve všech ohledech výhodnější (a paradoxně i cenou). NM má duální engin, 9 presetů, tap tempo, víc efektů... fakt luxusní krabička. Koukni na něj, možná se už nevyrábí, ale sehnat by jistě šel. Samozřejmě je rozměrem širší (13x13cm, takže hluboký je skoro stejně jako Drmscp), ale protože má konektory nahoře/vzadu, tak nezabere v pdlbrdu o moc víc místa než Dreamscape, protože tam je beztak vzadu napájecí konektor (resp. přímo jsem ve svém pdlbrdu porovnával s HOF).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dreamscape mám jen na chorus, jiné fičury v něm nevyužívám (flanger vůbec, vibrato minimálně jen pro zábavu). Vzal jsem jej, protože zrovna nebyla na bazaru Corona. Je možné, že jej časem nahradí třeba právě výše zmíněný Viscous Vibe, který má režim chorus i vibrato. Záleží, co vše ty nové TCE krabky budou umět a jak budou znít.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jen chorus - tak to jo, jako bych nic neřek. :)
http://hudebnibazar.cz/corona-tc-electronic/ID887557/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Corona se tam objevila až po té, co jsem koupil Dreamscape. A 3 litry, to je IMHO na bazarovou Coronu moc. Zatím nechám Dreamscape, až se dostanou do oběhu novinky od TC z NAMMu, uvidíme, co dál :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wikxzen píše:
hyenik píše:mezitim dalsi kolo profiboardu - http://www.premierguitar.com/articles/2 ... oards-2015
Na to jsem se neměl ani dívat... :? Jak návštěva v luxusním hračkářství. :mrgreen:
tak neco klidnejsiho, pedalboardy amateru (ctenaru PG)
http://www.premierguitar.com/articles/2 ... 015-part-1

jinak se vam to pekne rysují ty vase hračkoviště....
I já se zřejmě brzo pustím do přestavby :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

punkboard verze 1

pouceni z krizoveho vyvoje - pod nektere krabicky dam podlozku a pujdou do druhe rady, hlavne si necham vyrobit propojky presne na miru - potrebuju tam totiz vrazit jeste tritlacitkovy footswitch od randallu a expression pedal.

stale jsem jinak z takovyho mnozstvi krabic nesvuj (odjakziva jsem hral primo do aparatu, maximalne s nakopavadlem na sola), nicmene umoznuje mi to menit zvuky okamzite bez nejakeho krouceni a upravovani na podiu, coz je pro me od doby co s kytarou i zpivam hlavni - nehlede na fakt, ze s novou kapelou to mnozstvi zvuku opravdu upotrebim.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Potřebuju radu, prosím :)
http://kytary.cz/mono-m80-pb3-blk-pedal ... /HN147324/ Co je obsahem? Jen ta taška, nebo i ta "deska" na uchycení těch efektů? Nějak mi to z popisu není jasné. Mám zájem to zakoupit, s takovou krásnou slevou... Kdyby to byla jen ta taška, kde k ní případně zakoupím tu desku? Samotnou ji v kategorii pedalboardů nemají...

Jinak moje pořadí efektů je momentálně: Strat - Black Audio Doom Fuzz - EHX Germanium4 dist - Danelectro Tape Echo - Vox 847A wah - Orange OR15 + PPC412

Díky za rychlou odpověď :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když nevíš, kukni na stránky výrobce, kde se píše:
PRO (M80-PB3)
The Pro Pedalboard Case is sized to fit the "Pro" board by Pedaltrain™, but will fit other pedalboards as well. If you are unsure about the fit for your pedalboard, make sure it does not exceed any of the maximum inner dimensions shown here. View the Pedalboard Pro
Takže IMHO jen obal. Board hledej u výrobce Pedaltrain nebo jakýkoliv jiný stejných rozměrů. Ale pro jistotu můžeš zavolat přímo prodejci a zeptat se.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Áha, díky. Škoda :)
Kouknu asi po něčem jiném tedy. Navíc ta taška je dost velká na to co potřebuji, když jsem si to tak proměřil a promyslel.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dalsi davka amatérických boardů pro inspiraci http://www.premierguitar.com/articles/2 ... 015-part-2

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“