EDIT:Teď mit to už došlo jak se tomu říká
"Počítání do 4" při hraní
Pravidla fóra
"Počítání do 4" při hraní
Zdravím, mám strašnej problém počítat noty a při tom se soustředit na hraní...Ahh nevím sakra jak bych to měl vysvětlit. No prostě mám počítat do 4 a co číslo to 1 čtvrťová nota a mě to absolutně nejde akorát se u toho nervuju a hraje se mi mnohem hůř...Neznáte nějaký trik? Mě učitelka poradila jeden přístroj, teď už i program který to "počítá místo mě" a já jenom hraju když to "tikne" ale už vůbec nevím jak se to jmenuje...No snad jste mě někdo pochopil nejsem moc dobrý ve vysvětlování
a budu rád za nějakou radu nebo za jméno toho přístroje/programu.
...délka tónu teda aspoň doufám
Re: "Počítání do 4" při hraní
ahoj,
vidím, že jsi v začátcích
ten přístroj se jmenuje Metronom.
Tik tak tik tak ... nastavuješ tím tempo a snažíš se toho držet. Pokud ho ještě nemáš, určitě jej budeš potřebovat a čím dřív se ho naučíš využívat, tím líp. Pokud na něj nemáš, dá se na mobilu - androidu sehnat digitální metronom a docela s tím vyblbnout.
To počítání do čtyř není pro začátečníka snadné, je to další z mnoha ... , které si musíš hlídat společně s levou a pravou rukou a k tomu sledovat další hromadu jiných ..... Mozek na to není zvyklý a jediná dobrá rada je pořád to zkoušet a vytrvat. Tabletky na to nejsou, sorry
. Ze začátku opakovat 1 takt, přidat druhý, atd. ....
Časem totiž se dostaneš k osminovým notám a slabikám pr-vá, dru-há, tře-tí,čtvr-tá. (nebo třeba k triolám - ta-pr-vá, ta-dru-há, ta-tře-tí). Až se tím prokoušeš, tak začnou tečkované noty ( hraješ třeba pr-vá-dru, há, tře-tí, čtvr-tá) a náročnost stoupá, ale tím tě zatěžovat nebudu, k tomu se časem dostaneš.
Udržet pravidelné tempo je jedna z nejdůležitějších věcí a tohle jsou "základní pilíře ajfelovky", kterou ses svým hraním rozhodl stavět.
Tak ať ti to hraje
vidím, že jsi v začátcích
ten přístroj se jmenuje Metronom.
Tik tak tik tak ... nastavuješ tím tempo a snažíš se toho držet. Pokud ho ještě nemáš, určitě jej budeš potřebovat a čím dřív se ho naučíš využívat, tím líp. Pokud na něj nemáš, dá se na mobilu - androidu sehnat digitální metronom a docela s tím vyblbnout.
To počítání do čtyř není pro začátečníka snadné, je to další z mnoha ... , které si musíš hlídat společně s levou a pravou rukou a k tomu sledovat další hromadu jiných ..... Mozek na to není zvyklý a jediná dobrá rada je pořád to zkoušet a vytrvat. Tabletky na to nejsou, sorry
Časem totiž se dostaneš k osminovým notám a slabikám pr-vá, dru-há, tře-tí,čtvr-tá. (nebo třeba k triolám - ta-pr-vá, ta-dru-há, ta-tře-tí). Až se tím prokoušeš, tak začnou tečkované noty ( hraješ třeba pr-vá-dru, há, tře-tí, čtvr-tá) a náročnost stoupá, ale tím tě zatěžovat nebudu, k tomu se časem dostaneš.
Udržet pravidelné tempo je jedna z nejdůležitějších věcí a tohle jsou "základní pilíře ajfelovky", kterou ses svým hraním rozhodl stavět.
Tak ať ti to hraje
No jasně metronom se to jmenuje díky
, jinak mě prosímtě nestraš nějakýma notama z tečkou
už teď je to jako dělat fůru věcí najednou.
Jsem věčný začátečník a metronom zkouším tři dny a můžu jen doporučit. Nikdy jsem nevydržel tak dlouho cvičit pentatoniky jako teď když se držím tikani metronomu
Je to zábavnější, taková trochu výzva
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
No taky musím říct že metronom mi dost pomohl, je to sním jednoduší, počítám si sním a snažím se v hlavě to tempo zafixovat a potom přestat vnímat metronom a mít ho tam jen pro kontrolu no a u písničky která mi jde nejlíp (Skákal pes přez oves
) se mi už podařilo zahrat i s počítáním/tempem