Dirty.Pig píše:Ahoj, předpokládám, že toto vlákno zde ještě není. Je tu sice vlákno "Akordy", ale zakládám toto téma pro jiný účel.
Každý styl hudby má nějaké své specifické akordy (různé hmaty, nejpoužívanější obraty akordů v daném žánru, oblíbené hmaty známých kytaristů atd...) a toto téma by mělo sloužit k tomu, aby každý zaslal ty své oblíbené napříč žánry.
Založil jsem to proto, protože ty obraty neznám a abych nějak začal, tak by mě zajímaly nejpoužívanější obraty metalových akordů + připsat název akordu. Děkuji a snad se to tu pořádně rozjede!

K tomu jen tolik, že spousta lidí (mne nevyjímaje) má a měla v mládí starost o to, jak ty "akordy" vlastně vypadají a co a kde se má vlastně hrát, aby to bylo správně a co nejlepší. A jak se to jmenuje!! (absurdní starost)
Stačí pár nějakých bezesných nocí se svým nástrojem a jeho klaviaturou či hmatníkem a zjistíš, že nic nepotřebuješ. Jen uši, ruce, srdce a tvůj nástroj.
Ty obraty a souzvuky tam přece již jsou ...
Občas si vymyslíš souzvuk, který neobsáhneš prsty, třeba máš krátké prsty nebo to prostě nástroj neumožní, tož si k problematickému tónu najdeš oktávu tam, kde došáhneš, to ti ale pozmění celkovou barvu a vyznění souzvuku, tedy ti to hodí inspiraci pro změny i jiných tónů, původně základních ... doprčic, proč tak složitě popisovat to, co dělá každý muzikant odmalička?
Základ jest si nějakou dobu (třeba i dosti dlouhou) nejprve sám blbnout na tom nástroji a hledati si tam to, co ty jsi a co pro své skladby potřebuješ.
Pak se teprvá ptej, co je vynalezeno a zda můžeš, čistě technicky, něco převzít, tak aby ti to posloužilo a přitom, aby ti to nezglajchšaltovalo tvou hudbu.
Žádné jazzové ani metalové akordy nejsou.
Je jen hudba.
to charleetone: dnešní metal je povětšinou dosti komplikovaná hudba s mnoha rozměry, která obstojí plně i jako kulisa přehrávaná potichu (tedy jak si třeba pouštíme artrock či jazzrock či nějakou netragickou operu). Otázka zní takto - proč to pak vůbec přehrávat, že? Prvoplánový nahlasmetal je stejně dobrý jako prvotní nahlasrock ´n´roll. Dobrý metal je velmi dobrá kulisa. Jsme na to již za 40 let zvyklí (tak dlouho se hraje) a je to dobře známo a srozumitelmo a příjemno. Moderní metal s ambicemi leckdy zlobí a dráždí. Je na každém, jakého jest založení. Zas si tam lidé víc zahrají, ne?