Klarinet, výška tónu
Pravidla fóra
Klarinet, výška tónu
Jaký nejvyšší tón bych měla vyloudit po měsíci hraní na klarinet? Chtěla bych jen tak orientačně vědět, jak na tom jsem
Děkuji moc za všechny odpovědi.
Re: Klarinet, výška tónu
Po měsíci hraní se spíš zaměř na techniku dýchání, nátisk a prstoklad, nejvyšší tón ti může být ukradený.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
B klarinet
dobrý večer,
je těžké naučit se jako "začátečník" (hraju cca 4 měsíce) vysoké tóny? (myslím až do h2? prstoklady umím, ale nechce se mi to ozývat... díky za názory
je těžké naučit se jako "začátečník" (hraju cca 4 měsíce) vysoké tóny? (myslím až do h2? prstoklady umím, ale nechce se mi to ozývat... díky za názory
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 20.01.2014 9:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
když hraju se zkušenějším klarinetistou, tak v tónech a2,h2,c3 a d3 (e3 už nezahraju) hraju ty tóny níž než ten druhý. měli jste s tím taky problémy?
- konar
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0
Jasně že jo. Cvičit, cvičit, cvičit. Dlouhý tóny a hodně (hlavně pravidelně - lepší půl hodiny denně než tři hodiny jednou týdně). A ono to přijde. Ale když tak sleduji tvé dotazy, tak nemohu než zásadně doporučit - najdi si učitele! Ten ti podobné dotazy rád zodpoví a ještě dohlídne na to, ať si nezprasíš nátisk. Když si to na začátku nastavíš blbě, tak už s tím pak nehneš (nebo jo, ale bude tě to stát 10x tolik úsilí).
a ještě prosím, nejde jen o klarinet, ale spíš o lyru.... dají se nějak počítačově upravit noty, aby se mohly bezpečně přidělat na lyru? s počítačem nejsem moc kamarád...díky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ten dotaz nemá hlavu ani patu. Jak bezpečně přidělat? V tomto threadu je to navíc OT. Jestli ti jde o notační SW na PC, pak o tom tu už témata existují, stačí hledat.