El. kytara Marris

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
majmo

El. kytara Marris

Příspěvek od majmo »

Ahoj, prosím o rozluštění záhady.
Dostala se mi do ruky lespaulka s lepeným krkem od značky Marris. Stářím by se dala odhadnout na cca 10 let. tělo kytary lícuje s Jolanou Diamant a je z měkého dřeva, hádám smrk.
Každopádně, myslel jsem si, že Marris vyrábí jenom akustické kytary, nebo se pletu?
(na google jsem zmíňky nenašel)
ajdam

Re: El. kytara Marris

Příspěvek od ajdam »

Já už jsem na marris LP taky narazil. Z čeho byla vyrobená netušim, ale byla to celkem mizerná kytara.

Byl to starší kousek (tak 15 let), takže je klidně možný, že prostě přestali ty elektriky vyrábět.
majmo

Příspěvek od majmo »

Je to dost možný, že to tak je. Spíš mě zaráží že se o nich nikde nikdo nezmiňuje. Chtěl jsem napsat mail přímo do Marris, ale stránky maji nefunkční, takže smůla.
Bylo by super kdyby někdo někde vyhrabal nějakej katalog
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Když o nich není nikde žádná informace, tak to o něčem vypovídá. kdyby se našlo alespoň pár vlastníků...
Já měl v ruce jen akustiku od nich a opravdu slabota :? .
majmo

Příspěvek od majmo »

Já od nich právě akustiku mám a nemůžu si ji vynachválit. Ta elektrická, o které je tu řeč je příjemná do ruky i zpracováním, ale je to to co by se dalo sehnat do 4000,-.
Sháněl jsem i mail do Marris, že bych se zeptal přímo jich, ale taky ho nikde nevidím.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

majmo píše:Já od nich právě akustiku mám a nemůžu si ji vynachválit. Ta elektrická, o které je tu řeč je příjemná do ruky i zpracováním, ale je to to co by se dalo sehnat do 4000,-.
Sháněl jsem i mail do Marris, že bych se zeptal přímo jich, ale taky ho nikde nevidím.
A jaká je cena té akustiky? Nevím, kolik řad vyráběli, já hrál na nějakou levnější (cena asi 3k bazarové).
majmo

Příspěvek od majmo »

je to D220M, stála kolem 4000,-. Za tu cenu mi přijde až neuvěřitelně dobře hrající.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Těžko to v téhle kategorii s něčím rozumně porovnat, když je to "celomahagon", ale když se ti její zvuk líbí a zpracování je ok, proč ne. Já takovou zkušenost nemám.
majmo

Příspěvek od majmo »

Za tu cenu rozhodně překvapila, možná mám štěstí na kus. Ale zase to neni kytara za 15K plus.
Původně jsem kupoval kytaru na tahání kamkoliv a nečekal jsem to.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Náhodou jsem narazil na tento poměrně starý kousek. Tak je asi fakt možný, že je třeba dřív vyráběli, a pak se soustředili jen na akustiky.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
majmo

Příspěvek od majmo »

Tak to je přesně ona o které mluvím. Díky! :) teď mám aspoň nějaké hrubé info.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“