Založení nahrávacího studia

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Nik 555

Re: Založení nahrávacího studia

Příspěvek od Nik 555 »

Budu muset prostě šetřit a prodám staré věci. Jednal jsem ukvapeně a viděl to moc černě.. Takže jdu dál..

Koukám na monitory:
Tapco S8 (osmičky) :?: Ale 8 už je asi moc..
na ty vidím i kladné hodnocení lidí na fórech.
Nebo ještě Yamaha HS80M
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja som chcel nahrávat kapelu , spojenu s koncertovaním , riešil som to Phonic FireWire 18 MK 2 , mikráky na bicie Tbone , PC , robili sme s tým aj malé koncerty kludne do 8 kapiel , nahrávali sme sa , na rýchle nahratie kapely v skúšobni je to super , zapneš a ideš , vstupov má Phonic dosť , jasné , že ten zvuk je taký obyčko , ale čo nahráš to tam je :!: na demo stačí , nahrávaš nezávislé stopy , 16 stop naraz ,minule niekto tento Phonic predával na bazáre za tuším 4,500 CZK , to je fakt ludová cena , mikráky nejaké Samson a podobné sú na bazáre okolo 100E , PC stačí aj nejaký spolahlivý, starý , alebo notbuk , za pár korún možeš nahrávat a hrat sa do aleluja , mne sa práve tieto FW mixy páčia , že to máš pod rukmi -manuálne , máš silno alebo slabo nejaký mikrák , tak ubereš-pridáš , vidíš to v softe , zvukofka je tiež OK ,ale všetko robíš v softe , neni tam ten rýchly prstový konfort
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - ono je "hrát si" a "hrát si". Všechno co píšeš je OK; pokud za to nic nebudeš chtít (nebo aspoň ne nějak moc viditelně, případně pojedeš oproti "naturáliím"). Původní Nikův záměr je s výše popsaným HW trošku mimo dneska, pokud tím chce nahrávání i nabízet (a je dost jedno, že třeba i jen pro svoje kamarády). Pokud je tu doba, že výrazně větší kvalitu, lepší zázemí a vybavení nabízí zkušený (!!) studiový team v cenové relaci kolem těch 250-300,- Kč/hod, tak zmíněné vybavení je fakt jen na hraní si - maximálně za flašku vizoura. V té situaci je ale potřeba k věci přijít tak, že "mám určitý budget, který do něčeho nasypu, abych si mohl hrát, a v žádném případě nesmím pomyslet ani na špetku návratnosti...". Pak to bude v pořádku.

Pokud chce ale jakkoli nabízet služby, musí se plusmínus přizpůsobit nastaveným laťkám (a ty opravdu nejsou u BX5, Samson/Tbone a podobných značek). Je to trošku kruté, ale je to tak. Taxikařit taky můžeš se Škodou 120, ale kdo si k tobě nasedne, když vedle bude stát oktávka/superb za stejný nebo i nižší peníz? 8) podobných příměrů tu ovšem je jako máku......

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

keď niekto chce fakt dobrý zvuk , tak holt musí aj investovat a oproti normálnemu profi štúdiu to bude furt propastný rozdiel , už len kvoli místnosti , teda ked to tiež nebude profi , to je rádovo min. v státisícoch , ale na také obyčko nahrávky stačí aj mix a lacné mikráky , len dilema je hlavne to , či za celú takú výbavu kúpit radšej jeden použitý dobrý mikrák :) podla mňa kto na to nemá financie nech sa do toho ani nepúšta , radšej nech si kúpi FW mix a pár mikrákov a može sa hrat , konkurovat dneska može málokto zabehnutým firmám , ani finančne ani odborne to normálny človek nemože stíhat , alebo može nejaký milionár , čo si zajazdí na autách a potom si ide do štúdia dat poldeci a pohrat sa
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Pavlii: Nebyla řeč o vyděláváním si s vybavením co mám. Můj záměr je dát dohromady místo kde budu nahrávat svůj projekt, naše zpřízněné kapely s kterýma se známe s naší kapelou a pokud to bude možné další lidi. Stále to funguje jako koníček a nečekám nějakou návratnost a už vůbec ne bůhví jakej výdělek. Nehodlám konkurovat ani profesionálním studiím.. Jinak BX5 už šli do světa a budu hledat po bazaru nějaké lepší 6. Takže o nich už "opakovaně" řeč být nemusí.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak jo - abych neopakoval věci již nezajímavé :-) jinak kdybys k tomu nedodal "...možné další lidi...", tak bych to uzavřel s tím, že přečteš-li si příspěvky mirostrata, tak pohoda. Pokud budeš mít myšlenky zasahující i mimo tvojí osobu a kapelu, tak už to moc neplatí.

P.

Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Pokud budeš mít myšlenky zasahující i mimo tvojí osobu a kapelu, tak už to moc neplatí.

Chápu tě, ale ani toto nemusí být pravidlem.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) no je to vlastně jen tvůj boj a situace obecně bude horší a horší. ....

P.

Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Beru to jako tvůj subjektivní názor ale dovolím si nesouhlasit. Díky za info a doporučení co se týče vybavení a to mi stačí ;-)
maredis

Příspěvek od maredis »

Nik55:poslech jsem si ty tvý songy. I kdyz ma daleko do nějakého excelentniho studioveho zvuku, tak bych se vůbec nebál toho, že začínající kapela si k tobě dojde natočit demo a dá ti i neco víc než flasku whiskey. :-) Držím palce a nepolev
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Děkuju. Teď už jsem zvukově dál. :)
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Ta focusrite je mi sympatická ale potřebuji spíš po USB co tato? ¨
http://kytary.cz/focusrite-scarlett-18i20/HN141592/

Ta by na tom měla být stejně jako Saffire Pro která je ale po FireWire.

A co tato? Jen nemá možnost rozšíření po ADAT.
http://www.midi.cz/inzerat/148664/tascam-us-1800/
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

niku a ty sám na niečo hráš ? lebo možno je to trocha mimo , ale ja som teraz kúpil Boss BR 800 a to na to , aby som to mohol vláčit do skúšobne nahrávat kapelu a doma aby som sa vyvaloval a nahrával a mal tam bicie , efekty , bolo to malé prenosné , no a je to fakt super , spravíš na tom celý song a s odretými ušami kludne aj celú kapelu , má síce iba 4 x XLR , z toho 1x Phantom ale nahrávaš na stopy , no je tam toho moc v takom malom hovínku , zvuk je zatial super na to , čo ja potrebujem skús , kuknút net , mne to teda vyhovuje maxi aj to čo sa mi moc nepáčilo , dokonca vadilo , som si zvykol , záleží , či si aj muzikant , či to využiješ pre seba
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Ano jsem muzikant.

Ten Boss vypadá jako šikovná věc ale raději se zaměřím přímo na samotnou zvukovku 8)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“