Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
kajetan

Re: Homemade efekty

Příspěvek od kajetan »

DiffAmpLEDv2.gif
DiffAmpLEDv2.gif (8.72 KiB) Zobrazeno 2651 x
Pokud lupání skutečně zapřičiňuje spínání LED, lze toto eliminovat diferenciálním spínacím obvodem se dvěma tranzistory NPN a PNP - obvod je zatěžovám stále stejným proudem a lupání se neprojeví.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

K baterce nešetrné, při síťovém napájení v klidu.
Millenium bypass mi nikdy nelupal a má jen 1 tranzistor, sice drahý mosfet...
bambas

Příspěvek od bambas »

LED to nebude - kdyz jsem ji odpojil, tak to stejne lupalo. Takze to bude tim uzemnenim in/out - vyzkousim a uvidim.
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, čili Hellou... zase jsem cosi našel, třeba se bude hodit: http://blueguitar.org/schems.htm
je tam kde, co. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Chci si vyrobit jednoduchý true bypass přepípač na efektovou smyčku. Udělal bych to nejspíš tahle http://www.beavisaudio.com/techpages/Pe ... ED_sml.gif Chci se zeptat, jestli by se dal použít i obyčejnější přepínač , jako třeba tenhle http://www.tme.eu/cz/details/pb61305al- ... cb/highly/# . Nic hifi spíš jen tak na zkušebnu a občasné hraní. Jedná se mi hlavně o praktické zkušenosti, jestli by levný přepínač neprasil zvuk, nedělal velké ruchy při přepínání apod.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jestli to budeš přepínat rukama, tak to pár desítek přepnutí přežije, jestli ho neodděláš při letování. Nevidím důvod nekoupit opravdový footswitch.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

No, zainvestoval bych (případně koupit za tu samou cenu přes ebay) za "nožní" přepínač. Nejde o to, že by prasil zvuk, ale spíš o mechanickou pevnost.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, přesně jak píše kmensik např. tady:
http://www.electronicorange.cz/en/blog/ ... rue-bypass
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tu na hudebním bazaru někdo prodává ty obyčejné "číny" za asi 80kč dřív jsem je taky dával a pokud je neupálíš pod pájkou tak něco vydrží! akorát doporučuji preventivně trochu přejet kontakty hodně jemným smirkem - mají ve zvyku oxidovat a pak se to blbě pájí...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Fotswitch je footswitch. Přiznám se, že na bastlení efektů jsem si udělal podobný bypass board s jackama z karaoke DVD přehrávače a přepínačem "Turbo" z PC AT case. To byl taky DPDT a funguje. Je to čistě na stůl na zkoušení zapojení, šlápnutí by nepřežil. Leda zabudovaný do antivandal tlačítka.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tak jsem se po vic nez roce dokopal ke stavbe dalsi krabicky, tentokrat to bude variace na Deep Blue Delay s nekolika upravami (napr 2potaky na time a level na prepinac, aby slo jednoduse prepinat mezi kratkym slapback a normalnim 300-400ms radoby-analog delay).
Hraju výhradně na šrot.
remisa

Příspěvek od remisa »

To by bylo, abych se s tím vyráběl a pak se nepochlubil :)

Takže tady můj Tube Screamer spojený s footswitchem FS-1, pač mi chyběl u komba, takhle sešlápnutím přepnu na zkreslený kanál a zároveň tím zapnu boost, konečně spokojenost při hraní.

http://remisa.rajce.idnes.cz/Tube_Screa ... G00981.jpg
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Krabka pěkná. Chybí mi foto celého vnitřku. Aplikace s FS je zajímavá. Nechyběly ti kontakty na přepínači?
Čím to proboha napájíš? UTP do stabilizace, wago svorky, undergroud jak se patří.
remisa

Příspěvek od remisa »

Jj, na foto vnitřku jsem si vzpomněl, až sem to měl zadělané. Nicméně ještě to budu otevírat, chci řešit dvoukontaktním přepínačem co je zezadu přepínání tak, aby v případě sepnutého FS šel vypnout TS, pokud bych náhodou u nějakého songu o ten boost nestál.
Kontakty mi nechyběli, mám 3PDT a nepotřebuji diodu, pač je na kombu a taky ten rozdíl clean/gain jaksi slyším. Pokud bych stál o diodu, kupoval bych 4PDT.
Co se napájení týče, musel jsem si zbastlit usměrňovač/stabilizátorb s vývodama na 9V a 12V, celé to musím zabudovat do plechové krabice s řádnýma svorkama, vypínačem atd... zatím na to nebyl čas, takže to vypadá jak to vypadá :D
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

modifikovanej křemíkovej fuzzface s KC507 tranzistory. zvukově pěkný hi-gain mojo :lol:
SAM_1866.JPG
SAM_1863.JPG
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
majmo

Příspěvek od majmo »

MrB14ck: chválim interiér :) líbí se mi použití kuprexitu. Plánuju to takhle udělat s rangemasterem, pravý vintage mojo.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

s těma drátkama furt bojuju (co se týče uspořádání) ale jinak myslím že se povedlo no :-D
kdybys potřeboval jeden nebo dva kousky toho tagboardu tak bych tady asi ještě něco vyštrachal v šupleti se zbytkama ;-)
www.black-audio.net
majmo

Příspěvek od majmo »

Díky za nabídku, ale ten už mám :) dělal jsem to z turretů co mi zbyly z ax84.
Kohout77

Příspěvek od Kohout77 »

Ahoj všichni, já nedávno dodělal svojí Buzzaround kopii. Už nějakou dobu jsem na tenhle fuzz měl zálusk. V podstatě jsem spokojený. Všechny tři tranzistory uvnitř jsou typu TESLA GC501

Fotka je tady:
http://kohout77.rajce.idnes.cz/Stompbox ... 3279_n.jpg
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, všecho OK, ale opravdu si myslíš, že GC501 jsou ty pravé tranzistory, nebo jen podléháš tomu, co se píše na různých forech? Křemík je na všechno jednoznačně lepší. Používání germaniových tranzistorů v době vzniku tzv. vintage efektů bylo dáno jednoduše tím, že křemíkové ještě nebyly běžně k dispozici. Dnes je používání germaniových tranzistorů anachronismus. Křemíkové zvládnou vše lépe samozřejmě když jim nastavíš správné provozní podmínky. Zvaž to alespoň, jinak pěkné. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“