Jakou hlavu do 15?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

ty v..le to bude turné PRAHA OSTRAVA LISABON SYDNEY BRATISLAVA PAŘÍŽ LONDÝN atd... :lol: :lol: ale víc než ten aparát bych k tomu první potřeboval PRSTY! :?
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
dandee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandee »

Jinak JCM 900 mam ve zkusebne a nemuzu si stezovat. Nez jsem ho poridil, tak jsem taky probrouzdal vsechny ruzny fora a vycetl na JCM dost spatnych nazoru, ale nenechal jsem se odradit a koupil ho. Ted bych ho za nic nemenil. Jinak kdybys chtel JCM 900, tak zkus www.boogiestan.com/ . Nedavno jsem pres nej kupovali box. Supr jednani a jestli nejsi jeste rozhodnutej co koupit, tak mu napis a urcite ti poradi co by bylo nejlepsi.
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

ja mel JCM900 2kusy a ani jeden nestal za to, co 800vka(2203,2204)..neni z toho citit ta "nasrana" lampa, kdyz ji das napapat;)
je to vec vkusu, ale ja bych i radsi pridal par penez na 800..900 je dobra tak maximalne na druhou kytaru, ktera hraje povetsinou zkreslene..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jonas1 píše:ja mel JCM900 2kusy a ani jeden nestal za to, co 800vka(2203,2204)..neni z toho citit ta "nasrana" lampa, kdyz ji das napapat;)
je to vec vkusu, ale ja bych i radsi pridal par penez na 800..900 je dobra tak maximalne na druhou kytaru, ktera hraje povetsinou zkreslene..
ale i na 900 hraje dost dobrých kytaristů... ten zvuk je takovej víc česanej... Já teda mnohem rači JCM800, ale neposlal bych 900 rovnou do koše... DSL a TSL sou horší
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

nevim, jestli sis vsiml, ale ja je neposlal rovnou k sipku;)
mel jsem je doma dost dlouho, ale pokud bych ted stal pred takovym rozhodnutim, jednoznacne bych pridal par penez na JCM800, protoze to za to opravdu stoji..mas pravdu, par kytaristu na to hraje, ale vetsina to ma jen tak marketingove pripsany ke jmenu misto titulu;)
ale jak uz jsme si zvykli, obzvlast tady nema rada pro dotazujici se zadnou hodnotu:)
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Já jsme shnal JCm 900 100w za 13500,-
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No JCM800 je bomba...to se neda poprit...ale hend za ni bych priradil DSL a JCM900 na stejny misto...TSL az na konec...ty prehnany tocitka na halve i kombu to kazi...na DSL se da vyloudit moc peknej clean pro me...a libi se mi ze na cleanu se da nastavit taky gain...tim padem z nej udelat takovy muj oblibeny nakraply zvuk, ktery pak prepnu na poradny gain...to prepnuti na zkreslenem kanalu mezi OD1 a OD2 je taky fajn vec...nedavno jsem jej zkousel...porovnal i s VOX AC30 2x12...no reknu to kratce...veskera vyroba VOXu se presidlila do China...takze obrazek si udelejte samy...ano marschall je taky Asie...ale ne lampy!!!...Ty jsou porad poctivy GB...

Jinak na bazaru se da sehnat JCM2000 DSL kolem 20 000,- JCM800 tak za 18 000,-...jasne jsou taky vyjimky :wink: , ktery jsdou s cenou niz...
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Mylann píše:No JCM800 je bomba...to se neda poprit...ale hend za ni bych priradil DSL a JCM900 na stejny misto...TSL az na konec...ty prehnany tocitka na halve i kombu to kazi...na DSL se da vyloudit moc peknej clean pro me...a libi se mi ze na cleanu se da nastavit taky gain...tim padem z nej udelat takovy muj oblibeny nakraply zvuk, ktery pak prepnu na poradny gain...to prepnuti na zkreslenem kanalu mezi OD1 a OD2 je taky fajn vec...nedavno jsem jej zkousel...porovnal i s VOX AC30 2x12...no reknu to kratce...veskera vyroba VOXu se presidlila do China...takze obrazek si udelejte samy...ano marschall je taky Asie...ale ne lampy!!!...Ty jsou porad poctivy GB...

Jinak na bazaru se da sehnat JCM2000 DSL kolem 20 000,- JCM800 tak za 18 000,-...jasne jsou taky vyjimky :wink: , ktery jsdou s cenou niz...
TEda,je to jenom muj názor,ale hrál sem jak na JCM2000DSL, tak na JCM800...zkoušel najít zvuk co by se mě líbil, JCM800 nezklamal,to je nářez a má svý místo právem, ale to DSL se podle mě nedá srovnávat,možná sem s tim málo laboroval,ale zkoušel sem to hodinu a nedostal sem z toho dobrej zvuk,jak čistej,tak zkreslenej :-/
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

A to ja zase jo...no jo...zkresleny kanal vyzadoval delsi operaci s korekcemi...ale dostal jsem z toho ten zvuk, ktery vyzaduji...clean se mi moc libil...taky takovy, ktery vyzaduji...Jasne JCM800 byla tak decentne hezci :) ...ale neni dvoukanal, nekomu to vyhovuje...neni tam zbytecne moc obvodu a je to jen lampa...jenze ja vyzaduji minimalne dva kanaly...nova DSL stoji min jak nova JCM800...na bazaru zase naopak...ale mne se ta DSL moc libi...Pridje mi to jako dost fajn Marshall zvuk za lepsi penize...VOX me zklamal...moc moc...Zkusil jsem toho vic...Ale jako nejlepsi, kdyz jsem vzal v uvahu vsechny hlediska jako je cena, vykon, ovladaci prvky, pocet kanali a to nejdulezitejsi zvuk mi prisla ta DSL...to kombicko DSL401 se mi libi v tom, ze ma korekce oddelene pro dva kanaly a ze ma Master Volume...coz mi umozni vytavit bud preamp nebo konec...Hlava ma Volume samostatne pro dva kanaly, ma spolecne korekce, ale ma oddeleny reverb pro dva kanaly a ma presence...

http://youtube.com/watch?v=V2XB0W26ycw

http://youtube.com/watch?v=i6jxTChhD7w&feature=related

http://youtube.com/watch?v=MeJ98sY0VCA&feature=related
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

No podle mě si Marhall tou čínskou polovodičovou produkcí jen kazí jméno a minimálně by to měl vyrábět pod jiným názvem jak marshall. V těch novějších dějinách Marshallu to šlo celkem z kopce.... Řekl bych že si to ale uvědomili a snaží se zase vrátit k osvěčeným zvukovým a konstrukčním hodnotám. Sice sem na řadu vintage modern nehrál, ale slyšel sem že je to pecka....

To jestli je 2000 dobrá nebo ne asi nemůžeme říct.... Podle mě je to kompromis mezi kvalitou a zvukem x cenou a možnostma, ale někdo potřebuje ty možnosti....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

JJ Marshall se to snazi dohnat novyma peckama...jsou fakt kruty...ta DSL je fakt takovy Marshallovsky kompromis...je to za prijatelne prachy (ohrane a vuci ostatnim danym lampam v teto cene) a velice dobre...
jaby

Příspěvek od jaby »

mě se líbí thle hlava, neni tam cena ale když by jí vyměnil za 100w peavey valveking hlavu, tak bude urco do 15k

RANDALL RH150 G3
Predám gytarovú hlavu RANDALL RH150 G3! Je to 150W hlava, hybrid (v preampe ecc83, Mos-Fet koniec)! Má 2 kanály Clean, Overdrive(Classic, Modern)! Kto hľadá moderné skreslenie za dobrú cenu, je to najlepšia voľba! Hrá to brutálne! Moc tvrdý na môj štýl! Výmena možná za hlavu Peavey Valveking VK100! DOHODA

crowbar@post.sk
Region: Slovenská republika
Zařazeno: 27.12.2007 20:28

photo http://www.hudebnibazar.cz/foto.php?ID=291892
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

když chci i čistý zvuk tak JCM800 asi ne?...když je to jen jednokanál?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

pajaKahan píše:když chci i čistý zvuk tak JCM800 asi ne?...když je to jen jednokanál?
nastavíš si tam míň gainu, že to skoro nekreslí... nebo to narveš do vstupu FX smyčky (pokud tam je) a neboooo ubereš volume na kytaře...
Doporučil bych ti to jak to dělám já... je to coool a oldchool. PRostě na hlavě máš furt jeden zvuk a a zkreslení ovládáš volume potem na kytaře.... sem si an to zvykl a takto hraju i doma na 2 kanálový kombo - fut zaplej overdrive a ovládám volumem
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

to už není pak ono ne? :D no já hraju akustiku párkrát ale ten čistý bych asi přesto potřeboval!....jako furt nebudu valit na zkreslený...my máme dost písniček v kterých se začína právě akustikou. :? a jaké možnosti má footwich?
x-schermen

Příspěvek od x-schermen »

chtěl bych vidět jak někdo dokáže rychle přetočit potenciometr při hře tak aby ho to nezdrželo ve hře... :lol: jetli to zvládáš i podle mě rychlej jako vítr...

footswitch přepína kanály,, záleží na konkrétnim typu aparátu atd.
Epi LP custom Zakk wylde, Engl Thunder 5OW head, Marshall 1960 A a nejaky serepeticky, TS9DX, delay..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

x-schermen píše:chtěl bych vidět jak někdo dokáže rychle přetočit potenciometr při hře tak aby ho to nezdrželo ve hře... :lol: jetli to zvládáš i podle mě rychlej jako vítr...

footswitch přepína kanály,, záleží na konkrétnim typu aparátu atd.
jestli ty ne pak si pomalý jak šnek. pak je tu taky možnost že jen mlátiš 8inky do strun... Ne nic ve zlým, ale spousta hudebníků to tak dělá a vždycky se dá mpomoct. pokud máš kytaru s volume na každej snímač stačí je přepnout přepínač. nevím co s tím točením máte, stejně největší síla je v dynamice ruky, mužeš to ojebávat ale nikdy to nebude stejný.
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

chci se ještě zeptat jestli skutečně to IMG hraje skoro stejně jak JCM 800. :D Dočetl jsem se o něm že je spíš na lehčí styly jako hard rock a starý metal tak nevím jestli na něm najdu zkreslení které by mě vyhovovalo.....to znamená metal ve stylu madnů a helloween a stratovarius. :roll:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ale IMG není jak 800vka.... zkreslení tě přeřízne i s kytarou vejpůl... A vůbec hraj prstama ne zkreslením. čím dál víc tu vidí lidi, kterým záleží hlavně na tom aby to rachotilo jak motorová pila a o zvuk už jim nejde... Prokopni reprák, kup mesu, dej před ro fuz nakopnutej distorionem a zkreslovat ti bude mikrovlná trouba.
IMG je Deathmetalovej aparát!!!!! bohužel
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Nepolemizuj co je lepsi...Ja bych teda vedel...ale bez si to vyzkouset...pak uvidis jestli to bude dostacujici vec...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“