Telecaster - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: Telecaster - jaké se vám líbí?

Příspěvek od Wocass »

Zdá se mi to nebo máš dvě levé a jedno pravé?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nezdá, ale jestli koukám dobře, tak má na tom horním teleti opačně dané struny, takže ho drží obraceně, ale hraje na to normálně.
lathur

Příspěvek od lathur »

Já osobně bych to "sqwéro" převrtal. Musí se mu na to děsně blbě hrát- hlídat přepínač, poťáky a taky na šňůru si dát pozor. Dvacet minut práce s vrtačkou a frézou a měl by pohodlné "zvláštní" tele. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
pap

Příspěvek od pap »

lathur: Ono to na tý fotce nejde moc vidět, ale mam vyndaný poťáky i přepínač, takže tam zůstal jen plech a mam předělanou elektroniku aby to šlo jen přes kobylkáč, krkovej na něm nepoužívam, je to sice limitující, ale řešim to footswitchem. Hraje se na to pohodlně. I kabel mi takhle vyhovuje možná i víc. Ale přiznávám, že kdybych nebyl takovej technickej antitalent jakej jsem tak bych nejspíš zkusil i tvojí verzi.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
lathur

Příspěvek od lathur »

Abych pravdu řekl, nevšiml jsem si, že to není osazený. Já bych dal dva poťáky, jako jsou na Jaguaru do "rohu"
pod pickguard a k nim nějaký malý switch, aby to moc nerušilo. Původní díru nechat překrytou původním plechem. Tož tak JelT
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To nevrtej, hlavně hraj.
Můžeš nějak porovnat vliv pootočení kobylkového snímače na pravoruké kytaře hrané levoruce? Na basových strunách máš snímač blíž ke kobyle a na tenkých dál, to může být dobré. Už pár lidí to ocenilo. "Leo got it wrong."
pap

Příspěvek od pap »

kmensik: pokud pominu vliv dřeva, kdy na tom squieru je agathis, což je nějaká levná "napodobenina" mahagonu má to tele určitě víc středovej zvuk, míň twangu, dá se s nim hrát víc nářez, líp snáší zkreslení a na sólovou hru nedělá skoro vůbec bordel, jako klasický zkreslený tele
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pap píše:agathis, což je nějaká levná "napodobenina" mahagonu
To bych asi netvrdil. Na napodobování mahagonu tu je nato nebo sapele, agathis je prostě agathis...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nero píše:
pap píše:agathis, což je nějaká levná "napodobenina" mahagonu
To bych asi netvrdil. Na napodobování mahagonu tu je nato nebo sapele, agathis je prostě agathis...

Ano a doplnil bych, že je agathis zvukově úplně někde jinde než mahagon. Je to prostě levné a dostupné dřevo s charakterem olše (asi, tohle je opravdu jen takový hrůbý nástřel a někdo může oponovat, je to ovšem blíž než mahagon). Oproti jasanu, z kterého telata bývají, je právě víc středový a má méně výšek (proto je nižší ta kousavost a twang).
pap

Příspěvek od pap »

Bejk: Co jsem se tim tématem agathis prohrabával, tak jsem právě narazil i na srovnání zvuku s mahagonem, i když uznávam, že jsem to spíš tak střelil. Každopádně to hraje středově. Bude to jak dřevem, tak i otočeným snímačem. Budu muset někdy zkusit otočit nějaký jasanový, dali jste mi brouka do hlavy.

Tady je to docela slyšet.

https://www.youtube.com/watch?v=Gakh6ShGiCg
Naposledy upravil(a) pap dne 25.02.2015 22:33, celkem upraveno 1 x.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Něco se dá poznat lépe, něco hůř, když už bys ho chtěl otáčet, chtělo by to použít i stejný snímač pro srovnání. Já osobně bych přirovnal agathis právě k olši, proto jsem to řekl, není to žádné dogma.
Konec OT, vlastnosti dřeva a natočení snímače se může řešit dál jinde.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

1985 Fender Rosewood Telecaster. Nějak mě poslední dobou začaly telátka lákat.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
pap

Příspěvek od pap »

Sajmon: Na tohle jsem měl zálusk, ale nikde se nedaly sehnat s takovouhle hezkou kresbou.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Teď jsou na ebay minimálně dvě s krásnou kresbou. Ale tak za cca 2000£. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

On se dá někdy koupit i velmi slušně vypadající standard v naturalu. Pár už jsem jich takových na ebay nebo v zahraničí viděl, u nás teda bohužel v kráměch ani jeden :) Dodnes si pamatuju na jeden Telecaster Standard, na který jsem natrefil v Římě v jedněch malých hudebninách, dva kusy jasanu, naprosto precizně spárované, dřevo naprosto bez vad, takové tělo jsem zatím neviděl ani u žádného CS, co se mě dostaly do ruky.

Není to tedy vždy jen o penězích, ale i o štestí. Svůj vysněný nástroj si taky člověk může sestavit taky tak nějak sám - zvlášť když se jedná o tele nebo strat. A nemám tím na mysli to, že člověk půjde ky kytaráři nebo objedná krk a těla třeba u Warmothu. Na ebay je několik prodejců dílů na kytary Fender, jde koupit tělo a krk zvlášť a pak to doplnit svou volnou snímačů, doplňků atd. Já takhle "složil" několik kytar...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Sajmon píše:Teď jsou na ebay minimálně dvě s krásnou kresbou. Ale tak za cca 2000£. :)
A kdyby jsi si to koupil, tak se připrav na to, že proti tomu je LP lehká kytara :-) To mi připomíná, že bych si po dvou letech mohl své rosewood telátko odnést z práce, aby mohlo ležet doma v rohu obýváku...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Teorge: a tvůj zaměstnavatel schvaluje hraní během pracovní doby? Nebo na to tele už vůbec nehraješ?
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellou, čili nazdar. Nám se líbí třeba tohle: http://www.themusiczoo.com/product/1965 ... ny---Used/
Já vím, že je to Nocaster, ale pro mne je to Tele, takové, jaké se mi líbí. Preclík je taky, ve své podstatě, takové basové Tele. JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 10.04.2015 8:15, celkem upraveno 1 x.
mathys

Příspěvek od mathys »

Tak to plně chápu, ta je úžasná :).. mám slabost pro hybridy..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“