ale uz brzo poreferejuju o 301.
Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Pravidla fóra
Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
ja mam uz dva takove (vyssi radu) u jedne kytary ten mikrofonek slyset jde, u druhe vubec ne 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
já 301 mám a mikrofon je v podstatě nepoužitelný..ale piezo hraje pěkně
Já si objednal taky 301, vyšel mě na 415 Kč. Při brouzdání na netu jsem objevil nějaký UK web, kde nabízejí 201 za 229 GBP, tedy asi 8000 Kč. To jsou paradoxy...
To znamená co?kunec píše: ... mikrofon je v podstatě nepoužitelný ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hraje to jak kdyby na tom ležela hodně tlustá deka
velká náchylnost ke zpětné vazbě
velká náchylnost ke zpětné vazbě
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Nedelal nekdo pokusy s tim, umistit ten mikrak u 301 nekam jinam?
(ja ho zatim jeste nemam namontovany v kytare)
(ja ho zatim jeste nemam namontovany v kytare)
Hraju výhradně na šrot.
já neměl v podstatě na výběr, dával jsem to místo starého preampu
mikrofon je pevnou součástí preampu, moc vymýšlet se s tím asi nedá
asi bude hodně záviseti na typu kytary. Hyeniku, dovolím se tě citovat:
Nemam sice zatim nainstalovany Presys, ale na nove kytare mam Classic 4T Blend, a nez jsem to poradne vyzkoumal (vcetne fotek zevnitr kytary), tak jsem myslel ze tam zadny mikrak neni
Mel jsem problem v tom zvuku zaznamenat nejakou zmenu. No tak zrejme je to jenom takova lepsi hracka a vejicka na zakazniky. Jenom jsem si to chtel potvrdit.
btw, ted mam stejny Classic 4T Blend v Cort CEC7 nylonce, a tam je ten mikrofon mnohem vic slyset. Tam to funguje.
H.
asi bude hodně záviseti na typu kytary. Hyeniku, dovolím se tě citovat:
Nemam sice zatim nainstalovany Presys, ale na nove kytare mam Classic 4T Blend, a nez jsem to poradne vyzkoumal (vcetne fotek zevnitr kytary), tak jsem myslel ze tam zadny mikrak neni
btw, ted mam stejny Classic 4T Blend v Cort CEC7 nylonce, a tam je ten mikrofon mnohem vic slyset. Tam to funguje.
H.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ses bud spatne koukal, nebo ja mam nejakou "jinou 301".kunec píše:já neměl v podstatě na výběr, dával jsem to místo starého preampu

Ja tam mam mikrofon pridelanej k pouzdru na 9V baterku pomoci takoveho plastoveho drzaku (viz foto) a neni problem ho vyndat a zustane viset volne na kabliku. Ten sice neni moc dlouhy, ale teoreticky by sel dat nekam jinam, popr i kablik problouzit....
Hraju výhradně na šrot.
Upřímně... Nevšiml jsem si, za mikrofon jde od dělat 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jde, me totiz dorazil z chiny v "oddelanem stavu" a naopak jsem musel zkoumat kam spravne patri.
Asi s tim poexperimentuji behem montaze, treba najdu misto kde by z nej lezl lepsi signal.
Asi s tim poexperimentuji behem montaze, treba najdu misto kde by z nej lezl lepsi signal.
Hraju výhradně na šrot.
Mikrofon by mě být v prostoru, nejlépe někde pod kobylkou, ale stejně mám dojem, že na pódiové hraní to buď není vůbec a nebo jen špičkové výrobky za příslušné peníze. Měl jsem tuhle kombinaci v Art+Lutherie, doma jsem si brnkal na mikrofon, ale v kapele stejně jen na piezo...
Takže záhada Area301 vyřešena.
Kytarář Ondra Navrátil který mi prave tuhle china 301 namontoval komentuje:
Originálů Fishman 301 jsem teď dával asi pět, a tohle mělo jednak prokazatelně horší materiál endpin jacku, není to dostatečně vypružené takže ta výklopná část drnčí a taky ten font popisků není tak přesvědčivý. Ale jinak funkčně ani zvukově jsem neshledal žádný rozdíl
Takže s největší pravděpodobností je to levná čínská kopírka (a tomu odpovídající komplikace, to viklání musím nějak ošetřit, vypodložit, podlepit...) ale svůj účel to splní. Mikrofonek funguje, použitelný je tak maximálně do 50% blendu (spíš tak <30%), kdy přidá do zvuku takový ten mikrofonní smrádek a trochu zamaskuje ten klasický piezo quack (který je ovšem nejzřetelnější v nasazení tónu, jeho ataku, ...samotný zvuk je imho OK). Přes polovinu už je to nepoužitelný krabicovitý telefon. Ještě mě upozornil na jeden pozitivní přínos 301, na který jsem pozapoměl (protože to nepoužívám přiliš často), že díky tomu mikrofonku to parádně bere veškeré (to dnes tak moderní) poklepávání, bubnování a jiné tapingy na skříň kytary.
PS: Znovu se potvrdilo, že energie vložená do výběru konkrérní akustické kytary se může vyplatit, protože překvapeně glosoval, že po výměně strun byl až šokován jak tahle kytara parádně hraje. (Cort MR-E, tj. levný polomoasiv). Nakonec jsem si nechal vyměnit ještě nulák a sedlo za kost a poprvé jsem ucítil výraznou změnu - sustain je snad 2x delší než si pamatuju (i když nevím nakolik je to způsobeno tím, nebo novýma strunama a těžší hlavou po montáži Tronicalu).
Kytarář Ondra Navrátil který mi prave tuhle china 301 namontoval komentuje:
Originálů Fishman 301 jsem teď dával asi pět, a tohle mělo jednak prokazatelně horší materiál endpin jacku, není to dostatečně vypružené takže ta výklopná část drnčí a taky ten font popisků není tak přesvědčivý. Ale jinak funkčně ani zvukově jsem neshledal žádný rozdíl
Takže s největší pravděpodobností je to levná čínská kopírka (a tomu odpovídající komplikace, to viklání musím nějak ošetřit, vypodložit, podlepit...) ale svůj účel to splní. Mikrofonek funguje, použitelný je tak maximálně do 50% blendu (spíš tak <30%), kdy přidá do zvuku takový ten mikrofonní smrádek a trochu zamaskuje ten klasický piezo quack (který je ovšem nejzřetelnější v nasazení tónu, jeho ataku, ...samotný zvuk je imho OK). Přes polovinu už je to nepoužitelný krabicovitý telefon. Ještě mě upozornil na jeden pozitivní přínos 301, na který jsem pozapoměl (protože to nepoužívám přiliš často), že díky tomu mikrofonku to parádně bere veškeré (to dnes tak moderní) poklepávání, bubnování a jiné tapingy na skříň kytary.
PS: Znovu se potvrdilo, že energie vložená do výběru konkrérní akustické kytary se může vyplatit, protože překvapeně glosoval, že po výměně strun byl až šokován jak tahle kytara parádně hraje. (Cort MR-E, tj. levný polomoasiv). Nakonec jsem si nechal vyměnit ještě nulák a sedlo za kost a poprvé jsem ucítil výraznou změnu - sustain je snad 2x delší než si pamatuju (i když nevím nakolik je to způsobeno tím, nebo novýma strunama a těžší hlavou po montáži Tronicalu).
Asi dost najivní otázka: Nebylo by k těm čínským Fishmanům nějaké el. schéma zapojení?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
chodi to zapojene, jenom namontujes.
Jestli bys chtel neco blizsiho ze strev, musis si usporadat soukromou pitvu
Jestli bys chtel neco blizsiho ze strev, musis si usporadat soukromou pitvu
Jo jo. Už originalního Fishmana mám a trochu teď experimentuju s nahráváním jeho signálu linkou.
I ten originál šumí, tak bych chtěl pro případ jeho vylepšení poznat jeho střeva a zrovna ten můj preamp za plnou cenu se mi moc pitvat nechce.
Kupovat toho číňana se mi taky moc nechce, ale možná mi stejně nakonec nic jiného nezbude.
Ledaže by někdo měl to schema, aby se zjistilo, jestli by šlo např. záměnou tranzistorů (nebo OZ) ten šum při nahrávání odstranit ...
I ten originál šumí, tak bych chtěl pro případ jeho vylepšení poznat jeho střeva a zrovna ten můj preamp za plnou cenu se mi moc pitvat nechce.
Kupovat toho číňana se mi taky moc nechce, ale možná mi stejně nakonec nic jiného nezbude.
Ledaže by někdo měl to schema, aby se zjistilo, jestli by šlo např. záměnou tranzistorů (nebo OZ) ten šum při nahrávání odstranit ...
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
Pánové, objevil jsem na na Aliexpressu tohle, http://www.aliexpress.com/item/39-40-41 ... 91538.html pořád přemýšlím na kytaře o kombinaci pieza a magnetického snímače, mám tuto kombinaci - pasivní piezo + magnet na dvou rezofonikách (můj spoluhráč taky na dvou) a jsme spokojeni, jsou spojené živé vodiče z obou a stínění z obou snímačů a připájeno na jack samici v nástroji. Když mám v kytaře aktivní piezo s preampem a spojím to stejně, nebude to dělat bordel ? (ten magnetický snímač z Aliexpressu má volume a tone, tudíž půjde ubrat a namíchat poměr obou) zajímal by mě názor. Díky. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Tohle nezbývá než vyzkoušet, všechny tři varianty (cívkový snímač, pasivní piezo, výstup z preampu) jsou impedančně i úrovní výstupního signálu úplně jinde, ale zničit se to snad nedá (i když znám lidi, co jsou schopni rozbít i kovadlinu). Nejdřív bych zkusil samotné piezo a snímač, ale myslím že snímač bude silnější. Připojit snímač na výstup preampu bude asi další možnou kombinací. No držím palce. Já si budu taky hrát, mám na cestě Fishman 301 a Cherub GT2 a bude se zkoušet, to bude testováníčko...
AMT - Applied Microphone Technology
Tahle firma vykazuje značně komplexní přístup k mikrofonnímu snímání všemožných akustických nástrojů (neplést s AMT z Ruska).
http://appliedmicrophone.shptron.com/c/acoustic-guitar
Jsou to profesionální a dražší legrácky, skoro by se dalo říct přímá konkurence pro DPA (i když pro mě osobně DPA dál zůstávají No.1.
)

http://appliedmicrophone.shptron.com/c/acoustic-guitar
Jsou to profesionální a dražší legrácky, skoro by se dalo říct přímá konkurence pro DPA (i když pro mě osobně DPA dál zůstávají No.1.

| Cruel YT | Cruel sptf
džetro píše:Pánové, objevil jsem na na Aliexpressu tohle, http://www.aliexpress.com/item/39-40-41 ... 91538.html pořád přemýšlím na kytaře o kombinaci pieza a magnetického snímače, mám tuto kombinaci - pasivní piezo + magnet na dvou rezofonikách (můj spoluhráč taky na dvou) a jsme spokojeni, jsou spojené živé vodiče z obou a stínění z obou snímačů a připájeno na jack samici v nástroji. Když mám v kytaře aktivní piezo s preampem a spojím to stejně, nebude to dělat bordel ? (ten magnetický snímač z Aliexpressu má volume a tone, tudíž půjde ubrat a namíchat poměr obou) zajímal by mě názor. Díky.
| Cruel YT | Cruel sptf
Já už mám doma tohle
http://www.aliexpress.com/item/Fishman- ... 73676.html
mikrofon nechci, řezat do lubu se mi nechce, a ta ladička je stejně na pikaču.
Myslím, že snímač a preamp bude stjenej jako ty 101/201/301, a na pódiu hraju stejně ještě na AKG 1000S.
http://www.aliexpress.com/item/Fishman- ... 73676.html
mikrofon nechci, řezat do lubu se mi nechce, a ta ladička je stejně na pikaču.
Myslím, že snímač a preamp bude stjenej jako ty 101/201/301, a na pódiu hraju stejně ještě na AKG 1000S.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮