Umí ZOOM a TASCAM rekordery současně nahrávat i přehrávat?
Pravidla fóra
Umí ZOOM a TASCAM rekordery současně nahrávat i přehrávat?
Potřebuji nejprve na jednu stopu nahrát kytaru a postupně na další stopy dohrát třeba zpěv, basu nebo perkuse.
Také bych byl chtěl, aby každý nahraný nástroj byl na samostatné stopě (v samostatném souboru) – abych později v počítači mohl s jednotlivými stopami dále pracovat.
Řeší toto funkce overdub, kterou mají rekordéry ZOOM a TASCAM?
Máte někdo ZOOM H4n, ZOOM H5n nebo TASCAM DR40 (a podobné) a postupně nahráváte nástroje tak, jak jsem popsal?
Díky.
Edit: Upraven název vlákna
Také bych byl chtěl, aby každý nahraný nástroj byl na samostatné stopě (v samostatném souboru) – abych později v počítači mohl s jednotlivými stopami dále pracovat.
Řeší toto funkce overdub, kterou mají rekordéry ZOOM a TASCAM?
Máte někdo ZOOM H4n, ZOOM H5n nebo TASCAM DR40 (a podobné) a postupně nahráváte nástroje tak, jak jsem popsal?
Díky.
Edit: Upraven název vlákna
Naposledy upravil(a) Diogenes dne 21.02.2015 13:59, celkem upraveno 1 x.
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Funkce OVERDUB u ZOOM a TASCAM rekorderů
Obecně - neřeší. Overdub je "přepisování", čili například oprava chyby stopě. Tohle postupné dohrávání do dalších stop řeší obvykle interní routing signálu v tom kterém přístroji. Zde si nastavíš, z jakého vstupu půjde signál do té které stopy.
P.
P.
Re: Umí ZOOM a TASCAM rekordery současně nahrávat i přehráva
Možná, že jsem ostatní trochu zmátl nešikovným názvem vlákna. Zeptám se tedy jinak. Je možné na ručních nahrávadlech ZOOM nebo TASCAM postupně nahrávat jednotlivé stopy (viz. obrázek)?
* červená barva - track, který se nahrává
* zelená barva - track, který se současně přehrává
Jinými slovy, umí tahle nahrávadla v jeden okamžik součásně nahrávat a přehrávat rúzné stopy?
* červená barva - track, který se nahrává
* zelená barva - track, který se současně přehrává
Jinými slovy, umí tahle nahrávadla v jeden okamžik součásně nahrávat a přehrávat rúzné stopy?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Projel jsem si v rychlosti manuál k H4n a dost se obávám, že konkrétně tento model určitě ne. Když si projdeš manuály ke zbytku, tak na to taky přijdeš
Ale nejsem uživatel podobných přístrojů, takže praxe je třeba jiná, nicméně nemyslím, že by tyhle pocket-rekordéry podobnou možnost nabízely.
P.
P.
Takže OVERDUBBING to jistí.
Kromě významu ve smyslu opravy špadně zahrané části skladby to slovo má i význam ve smyslu dabing nebo vrstvení.
Sice přesně nevím, jestli je možné overdubovat více stop najednou (viz. step 2 na obrázku v mém předchozím postu), ale i kdyby to měla být jenom jedna stopa, bude mi to stačit.
Kromě významu ve smyslu opravy špadně zahrané části skladby to slovo má i význam ve smyslu dabing nebo vrstvení.
Sice přesně nevím, jestli je možné overdubovat více stop najednou (viz. step 2 na obrázku v mém předchozím postu), ale i kdyby to měla být jenom jedna stopa, bude mi to stačit.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A jsi si jistý, že OVERDUB bude dělat to, co si myslíš (=vrstvit)? 
P.
P.
Tak ano, je to možné - prakticky vyzkoušeno. Podle technické podpory ZOOMu je možné overdubbing jedné stopy provést až 99krát.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale o tom se tu nikdo nepře - co bude výsledkem, řekněme po čtvrtém overdubu jedné stopy? 
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Overdubing v tomto případě znamená, že něco nahraješ a k tomu navrstvíš další vrstvu. Tzn. že pokud máš v té vrstvě kytaru a "overdubuješ" tam zpěv, bude to "smíchané"v jedné stopě. H4n má ale 4 stopy => můžeš nahrát max. 4 nástroje (samostatně). Pokud by jsi chtěl víc nástrojů, tak bude potřeba nějaký vícestopý rekordér, např. http://kytary.cz/zoom-r8/HN118550/, ten už ale nemá mikrofony a není tak přenosný.
Tak to můžu říct naprosto přesně ze zkušenosti s looperem. "Spodní" vrstvy ztratí kvalitu zvuku a hlasitost. (což ty ale určitě víš a píšeš to spíš jako "námět k zamyšlení").pavlii píše:Ale o tom se tu nikdo nepře - co bude výsledkem, řekněme po čtvrtém overdubu jedné stopy?
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bacha - nemá H4n, ale H5. A napsal jsem to opravdu "k zamyšlení"
každopádně OVERDUB rozhodně neudělá další soubor; pokud někdo (včetně výrobce) s tímhle termínem operuje pro takovou situaci, je to špatně.
P.
P.
...
Naposledy upravil(a) Diogenes dne 12.02.2017 15:48, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud ano, potom fajn - čili předpokládám spokojenost na tvé straně 
P.
P.
Pavlíí, ovládání asi nebude tak pohodlné jako u tvého velkého rekorderu, ale já ten svůj rekordérek zase strčím do kapsy. 
Konečný výsledek po úpravě a smíchání nahraných stop na počítači by možná mohl být srovnatelný.
Ještě zbývá nějak vyřešit úrovně signálů, o kterých se bavíme jinde a pak snad budu docela spokojený.
Konečný výsledek po úpravě a smíchání nahraných stop na počítači by možná mohl být srovnatelný.
Ještě zbývá nějak vyřešit úrovně signálů, o kterých se bavíme jinde a pak snad budu docela spokojený.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jojo - ani já nepracuju na svém velkém rekordéru, protože holt počítač je pohodlnější a nadto je tam více možností a při úpravách i jednodušší práce. Ale tyhle cajky jsou minimálně fajn na pořizování náběrů v terénu.
P.
P.