Fanatic Guitars (dříve HK Guitars)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Re: Fanatic Guitars (dříve HK Guitars)

Příspěvek od tomaskra »

Tak kytara Firebird style je hotová. Jsou v ní typicky "Gibsonovské" věci, jako tremolo s piezem, roller nut a podobně :-), takže pravověrní Gibson fans budou trochu skřípat zuby :-). Výsledek se, ale snad docela povedl.
Štěpán (KEKS), který hraje už asi 40 let a prošlo mu rukama nespočet kytar to označil jako Hodně velký maso.
Což je myslím docela pochvala. :-) Zvukové ukázky snad dodám záhy, protože v nahrávání je Štěpa poměrně zdatný. Fotky z výroby na našem Facebooku: https://www.facebook.com/hk.guitars

Fotogalerie hotové kytary: http://www.fanatic-guitars.eu/guitar-13/
pain2

Příspěvek od pain2 »

Taky jsem teď jednoho Firebirda dokončil :) pěkný
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to je hodně paráda, palce nahoru :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

To je STONER! thumbs up
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jako mahagonový pseudoTele dobrý :)
ale s Firebirdem to nemá společnýho kromě tvaru vůbec nic. Ani snímač.
I´m wheels... movin´wheels
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tomaskra píše:Tak kytara Firebird style je hotová. Jsou v ní typicky "Gibsonovské" věci, jako tremolo s piezem, roller nut a podobně :-), takže pravověrní Gibson fans budou trochu skřípat zuby :-)
8)

kdyz uz jsme u toho hnidopišství, a popis výše nestačí otupit ostří skutečných odborníků, tak dodám ještě jeden detail z výpisu... ten mahagon je opravdu z Quatemaly? Ja totiž piju rum jenom z Guatemaly, i kdyz mahagon sem ještě nepil...
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE TONDA:
Už jsem myslel, že to ani nikdo nenapíše. :-) HYENIK mě s citací předběhl :-)
Pokud by to měla být věrná kopie Firebirdu, nedělali by jsme to a poslali zákazníka k běžnému kytaráři.
Už jsme kopie několikrát odmítli. Zakázky kde nemůžeme použít nic ze sebe nás nezajímají.
Kdo chce Gibson, ať si ho koupí a nechodí za námi. My nejsme na výrobě kytar finančně závislí, tak si můžeme dovolit vyrábět jen to, co nás zajímá.
Nic podobného, ale na trhu není a to je kytara přesně pro nás.

RE HYENIK:
Od tebe to beru, vím, že to není myšleno zle :-) takže rád vysvětlím. Já zas nepil ten rum.
Tu lokaci nám udal člověk od kterého to dřevo máme. Vzhledem k tomu, že v osmdesátkách za komendů se obchodovalo hlavně se státy nepostiženými imperialismem - Cuba, Quatemala, Angola, Sevení Korea a další soudružské státy, se tomu dá věřit. Ale sami jsme ho pochopitelně nekáceli :-).
U všech těch udaných lokací to funguje stylem - jak jsem koupil, tak prodávám. Pokud je například na Holz Faszination napsáno javor - Canada, těžko zjistíme jestli odsud skutečně je.
Neudávám původ dřeva, aby to bylo víc nóbl. Občas se nás na to lidi ptají a tak jsem to začal psát do popisů. Dřevo z Hondurasu nebo Brazílie v mizerně udělané kytaře výsledek nezachrání a naopak u kytary, která hraje parádně je úplně jedno jestli je udělaná ze špalku na kterém někdo štípal dříví. Pickguard na téhle kytaře je "obyčejný" evropský jasan a v blonde nástřiku vypadá naprosto úžasně.
Pro nás je spíš důležité, že štěpán, kterému za těch 40 let co hraje prošlo rukama mraky kytar řekl, že je to nejlepší kytara co měl. To "nakažlivé" nadšení je motor toho, proč to děláme.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Teď poslední kus mahagonu padne na spodní část těla nově připravované kytary. Materiál z mahagonu co máme ještě na dva krky bude jeden použit taky do tohohle mazlíka. Fotky dřeva a počítačová vizualizace zadní strany kejtry zde http://fanaticguitars.rajce.idnes.cz/special_guitar/
Z hardwaru bude použito: snímače Bare Knuckle Emerald u krku a Bare Knuckle Abraxas u kobyly, potenciometry BKP 550 kOhm, kapacitor vintage Jensen, přepínač 6 poloh Free Vay se zdánlivě Gibsonovskou vizáží. Zapojení: jeden snímač x oba snímače x druhý snímač, prostřední cívky sériově x prostřední cívky paralelně a krajní cívky sériově. Tremolo Schaller na dvou pivotech seřízené na dvojzvrat a mechaniky Schaller M6 lock. Nultý pražec buď roller Fender nebo Earvana. Gibsonovská menzura s 24 pražci.
A za zmínku taky stojí, že v laku bude použito pár technik, které jsme pochytili na školení od Ilvy.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

opravdu jsem to nemyslel zle, akorat ze jsem o státě Quatemala neslyšel. Takže jsem se zeptal, jestli to není náhodou jenom překlep.
(vzhledem k tomu že i google ti nabídne radeji hledaní guatemaly, tak bych se k tomu přiklonil taky ;))
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

AHA. Jsem osel. Místo G tam mám Q. :D Myslel jsem, že se ptáš na původ. Na stránkách to opravím.
Sám po sobě chybu málokdy najdu. Vidím je vždycky jenom po druhých :D
Tonda

Příspěvek od Tonda »

..............

EDIT:
V rámci klidu a míru mažu původní příspěvek - nikam by to nevedlo :wink:
Ať se daří.
I´m wheels... movin´wheels
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

tomaskra píše:Tak kytara Firebird style je hotová. Jsou v ní typicky "Gibsonovské" věci, jako tremolo s piezem, roller nut a podobně :-), takže pravověrní Gibson fans budou trochu skřípat zuby :-). Výsledek se, ale snad docela povedl.
Štěpán (KEKS), který hraje už asi 40 let a prošlo mu rukama nespočet kytar to označil jako Hodně velký maso.
Což je myslím docela pochvala. :-) Zvukové ukázky snad dodám záhy, protože v nahrávání je Štěpa poměrně zdatný. Fotky z výroby na našem Facebooku: https://www.facebook.com/hk.guitars

Fotogalerie hotové kytary: http://www.fanatic-guitars.eu/guitar-13/
Mě se tedy líbí! 8)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tonda píše: V rámci klidu a míru mažu původní příspěvek - nikam by to nevedlo :wink:
Přijde mi to rozumné. :wink:
Zrovna FG mi přijdou jako jedni z mála zajímavých firmiček u nás, kteří si jdou svou cestou a jejich kytary jsou nezaměnitelné. Za mě určitě palec nahoru.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Díky kluci. Jsem rád, že se Vám kytara líbí. Máme na ni dobré reakce i z domoviny velikánů (USA) kde ji několik lidí sdílelo na profilech, což je pro české nadšence čest.

Ještě uvedu ( v klidu a míru :-) ) proč vlastně kopie neděláme. V začátcích se nám párkrát stalo, že za námi někdo přišel s požadavkem: chci aby to vypadalo přesně jako tahle kytara za sto táců, dejte tam logo ::::::: doplňte si známého výrobce. Mám na to třicet tisíc. Proto neděláme kopie. Mohli by jsme se totiž podílet na tom, že za měsíc bude kytara v bazaru za dvojnásobek pod značkou onoho známého velkosériového výrobce.
pain2

Příspěvek od pain2 »

To se mi stalo taky, ještě tam chtěl aji sériové číslo a poslal jsem ho slušně do pr...le. Někdy ty lidi fakt nechápu :D Když chci originál, koupím originál.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Tak teď se mi stalo, že mi psal kluk z Anglie na FB, že chce na Ebay koupit naši kytaru, jestli bych mu o ni neposlal nějaké informace. Pochopitelně šlo o HK instruments (Čína, možná Korea). Podfuk s touhle značkou už se tu řešil na začátku vlákna. Kvůli tomu proběhla změna na Fanatic guitars. To bylo, ale v čechách s Českými podvodníčky. Na tom e-bay bylo vysloveně napsáno vyrobeno ručně českými lutiéry. Teď navím jestli mám být nas.a.ý, že nám kazí dobré jméno nebo se dmout pýchou. Borec stáhl platbu a nechá si postavit kytaru podle svých představ od nás. Takže ostražitosti není nikdy dost.
To jen tak jako pokračování té debaty o kopiích s cizím logem :D .
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Pár fotek nové kytary v akci. Vyfotil jsem to na koncertě Štěpána a skupiny Keks v Kovářově. https://www.facebook.com/34967313515551 ... =1&theater
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ten fajrbŕd se opravdu povedl! gratuluju! pomohlo i to, že tam není ta vejčitá hlava :) je tajná cena takového klenotu?
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE: Pigdestroyer
Ne cena tajná není. Kytara vyjde na 26000,-
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Máme pár novinek. Kromě inovovaných webových stránek, kterým jsem střihl modernější grafiku viz. http://www.fanatic-guitars.eu jsme začali dělat tři nové mazlíky. Dvě kytary mají náš design - kombinace - (první tělo: mahagon x fládrovaný javor, mahagonový krk a palisandrový hmatník ,,, druhé tělo zebrano x sapeli, mahagonový krk a palisandrový hmatník ). I přes stejný design se budou lišit v některých drobnostech. K tomu jsme přihodili Tele v kombinaci tělo - americký ořech z jednoho kusu, krk - quilt javor a palisandrový hmatník.
Tele bude ( jako vždycky) poznamenané našimi prvky, ale ne nějak moc :-)
Fotky z dílny zde https://www.facebook.com/media/set/?set ... 512&type=1
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“