R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Re: Co jsme zrovna koupili...

Příspěvek od Ladas66 »

cherreda píše:
Ladas66 píše:No řekl bych že jsou o úroveň víš než no name :) na bazaru je koupíš za pár korun, nebudu dávat na kytaru za 3000Kč snímače za 3500kč :D asi tak.....rozhodně jsou výš než třeba single-coily na mexiku atd....
Bohajeho, Ladasi... výýýýýýýýš!!
(sorry za OT :) )
opraveno pro klid v duši :D čeština mi nikdy nešla :D
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Demilich píše:
Ladas66 píše:....rozhodně jsou víš než třeba single-coily na mexiku atd....
co, RMka? NE to teda ani omylem nejsou. Asi jsi hrál na nějaký nepovedený kousek. A taky, na mexických fendrech je vícero typů singlů. Na mojem mexičanovi mám texas special. Žádné RMka se tomu ani neblíží.
Nemíním se s tebou hádat , mám to to jiný názor..... každému sedne něco jiného :) záleží co od kytary čekáš za zvuk....
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Demilich píše:
co, RMka? NE to teda ani omylem nejsou. Asi jsi hrál na nějaký nepovedený kousek. A taky, na mexických fendrech je vícero typů singlů. Na mojem mexičanovi mám texas special. Žádné RMka se tomu ani neblíží.
Docela me laka (po precteni techto vykriku) pujcit si od kamarada jeho Mexikance s Texasama a nahrat vedle toho svoji Asii s RM (oba obycejny olsovy straty s palisandrovym hmatnikem). Pri srovnani nazivo ma kytara s RM ostrejsi a jasnejsi zvuk.
Jestli je to drevem nebo snimacema fakt netusim, ale rozhodne neni ten mexican nekde "o tridu vys" :wink:
Hraju výhradně na šrot.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Demilich píše:
:) To je teda sakra striktní vyjádření - a bez urážky - hodné hudebního fóra. :wink:

Ono je to těžké objektivně posuzovat... záleží na co člověk na kterém pádlu narazí, jak si to sedne do dané kytary atd., jistě mi rozumíš. Prostě se snímači je to strááášně o subjektivním vkusu každého soudruha. Já jsem na RM narazil taky párkrát a vesměs byly ok - a když ne, spíš bych "vinil" nevhodný výběr snímače na danou kytaru.
Nezaujatě předpokládám, že Macho jakožto letitý odborník na snímače dokáže Texas Special "umotat" také a většina z nás kytarových virtuozů by poznala kulové, nehledal bych v tom žádnou úžasnou alchymii.
Moje zkušenost, ať nejdu úplně daleko od těch Texasů: já mám na tomhle pádlu noiseless TS od Juraje Turzy a jsou v pohodě. Jednotlivé snímače jsem od TS nerozeznal, ovšem samozřejmě v mezipolohách se chovají trochu jinak než orig. TS, ale to je nutná daň za bezbrum, který jsem při výběru oroti orig. TS preferoval.
Bejk
Moderátor

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od Bejk »

Abu: Tipuju, že snímačema, jestli jsou oba ze "stejných" dřev. Dle mého mají snímače na zvuk kytary ten úplně největší podíl. Pokud nahraješ porovnání ve slušné kvalitě, může to být zajímavé, ale těžko porovnatelné, protože RM nedělá sadu alá Texas special a jde nějakou svojí cestou, takže je jasné, že i ten zvuk bude jiný. Věřím ale, že kdyby si to někdo objednal na zakázku, tak to nebude žádný problém.

Já mám teď třeba půjčené RM "kopie" PRS HFS a Vintage bass, kdybych měl originály, tak bych je třeba mohl zkusit nějak porovnat... Ale nemám :D.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

cherreda píše:
Demilich píše:
:) To je teda sakra striktní vyjádření - a bez urážky - hodné hudebního fóra. :wink:
To je striktní vyjádření, moje, vycházející z mojich zkušeností. Ano, je to subjektivní a vždycky bude, nemáme stejné uši, ani požadavky na zvuk. Já tedy říkám za sebe, že pokud chci aby stratocaster hrál jako stratocaster tak jak já chci, nedosáhnu toho žádnými RM pickups.
Taky na metalových kytarách jsem měl tu čest s RM a opět, dle mého zvukového vkusu to byly huhlance.
Oproti tomu jsem měl tu čest s Dimarziama z bazaru, na kytarách jiných lidí, a to se mi sakra líbilo. Cena stejná. Za mě tedy nevidím důvod kupovat nějaké české RMka, když můžu za stejnou cenu počkat na bazáči na světovou kvalitu.

(Ano a teď prosím do mě, o tom jak si dovoluji kvantifikovat co je a co není světová kvalita, když vlastně nelze říct, co je lepší. Tahle diskuze už tady někde je, tak ji jen zkopírujte, ať nehejtujem už vyhejtovanou slámu, nebo pokud nemáte tu potřebu, tak mi jen obyčejně nevěřte a mějte svůj názor, protože já vám ho nerozmlouvám.) :)

EDIT: Napadl mě takový malý doplněk k zamyšlení zde přítomných. Pokud by tedy pan Macho byl takový expert a jeho snímače tak dobré, se světovou produkcí kvalitativně a zvukově srovnatelné, proč se nikdy nedostaly za hranice ČR a nejsou oblíbené venku? Vždyť přece pro ostatní evropany by stály naprostý pakatel, a pokud by zněly jako Dimarzia či Duncany, nebyl by důvod za tyto utrácet o dost větší cifry. Jistě by se pak proslavily. A neříkejte mi, že je to jenom špatný marketing, jsou tady léta letoucí... Pro srovnání, vemte si to, že BareKnuckle asi taky před lety začínaly od nuly, a kde jsou teď. Lundgreny taky. Tesly. To jsou taky malí motači, kteří se dostali za hranice. Proč pan Macho ne?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já uvedu něco jiného k zamyšlení k tvému 2. bodu (proč není Macho ve světě).
Četl jsem o něm článek někdy z 90. let myslím, říká tam, že má vyděláno motáním dost na to, aby spokojeně žil do konce života. Nejspíš má asi peněz dostatek a nepotřebuje ke své spokojenosti se nějak více rozšiřovat a soustředí se na ČR, kdy prodává jak běžné modely, tak snímače na přání (zkusím napsat do SD nebo značek světové kvality, aby ti udělali snímač na přání...). Navíc je tu víc výrobců snímačů a nevím, že by byl někdo z nich známý ve světě (jen ať nemluvíme jen o p. Machovi).

Vždy asi bude hodně záležet na správném výběru snímače do určité kytary, aby se dala nějak rozumně posoudit kvalita snímače samotného. Nepovažuji RM za světovou kvalitu, ale je to slušný upgrade pro mnoho nástrojů a z bazaru za pakatel.
Když už chceš porovnávat ceny, tak oboje na bazaru, protože jinak je to stejné, jako když porovnáš Fender z bazaru a nový Cort. Jasně, že z bazaru máš "vždy víc". A jestli si někdo chce koupit nový RM nebo bazarový DM- to je vždy na něm a určitě víš kolik lidí chce koupit novou kytaru, protože je nová a nechce tu z bazaru, ikdyž mu ji 50 lidí doporučí a chce se mu snažit nabídnout to lepší.
Prostě byla asi na trhu díra v podobě snímače za litr a Macho toho využil. Porovnávat ho s 2x a více dražšími snímači nemá smysl.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nedostal? nebo o nem akorat nepisou na tvych oblibenych djentovych forech? ;)

ale vazne, nevim jak singly, ale v HB to srovnani se svetem snese v klidu. Ja si navic na rozdil od Bejka overene myslim, ze snimac (stejne kategorie) nema vliv na zvuk kytary nijak zasadni. JInymi slovy kdyz chci napr. hot alnico HB, tak znacku neresim. Srovnavaci testik P90 uz jsem tu taky daval a rozdily mezi nejlevnejsimi a nejdrazsimi superduper zazraky byly nejprve k pousmani a pak k zamysleni.

Celosvetove prosazeni neni otazkou pro dobre motani, ale cely soubor ruznych aktivit, pro ktere jednak musis mit zdroje a druhak chtit. Mozna to prijde nekomu divne, ale jestli napr. Macho odmita specialnejsi zakazkove prace, protoze nestiha vyrabet normalni produkci (nedavna zkusenost), tak muze byt klidne spokojeny i bez tragikomickeho djentohypu.

PS: diky Bejkovi sem si vzpomel na jednu historickou prihodu, kdy udelal kopii SH4. Nesla rozeznat od originalu. Ale delat to nechtel a nechce (ze stejnych duvodu jako to pise jinde Fanatic Guitars).
Prodava svoje vyrobky, komu se libi, ten koupi, o praci nouzi nema.
PPS: ale rozumim i demilichovi, jeho akorat vytocilo ze spousta lidi RM chvali a on je slysel jenom spatne.
Ja jsem se zas stal alergicky na kecy o zazracnosti BKP, protoze dobre vim, ze jsou to "jenom" snimace 8)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 2.03.2015 13:31, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
simiruz

Příspěvek od simiruz »

:lol: rozdíly ve snímačích jsou přece hlavně ve frekvenční charakteristice a síle signálu ne? Tak jak můžeš říct, že je něco lepší než jiné. Tvůj názor je asi stejně tak hodnotný jako když někdo řekne, že Greenback je lepší než V30 nebo že Marshall je lepší než Fender...
Až mi budou přebývat peníze, tak plánuju vzít svoje dvě kytary a aparaturu a zajet si k panu Machovi pro radu, že chci na jedné kytaře zvuk jako Bonamassa a na druhé jako BB king, on mi nabídne co má a já si vyberu.
Který "světový" výrobce ti tohle nabídne?

A pak jsou tady lidi, co při koupi vlastně vůbec neví, co chtějí. Chtějí "kvalitu". Tak si koupí ten nejdražší snímač a jsou přesvědčeni, ža mají to nejlepší. Ano tento názor nikomu neberu, nevědomost je sladká :lol:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bohuzel v nabidce nema namotani rukou Bonamassa ani B.B.King 8)

imho nejlip to vystihl John Suhr - Cviceni léčí vetsinu zvukovych neduhu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

hyenik píše:
ale vazne, nevim jak singly, ale v HB to srovnani se svetem snese v klidu. Ja si navic na rozdil od Bejka overene myslim, ze snimac (stejne kategorie) nema vliv na zvuk kytary nijak zasadni. JInymi slovy kdyz chci napr. hot alnico HB, tak znacku neresim. Srovnavaci testik P90 uz jsem tu taky daval a rozdily mezi nejlevnejsimi a nejdrazsimi superduper zazraky byly nejprve k pousmani a pak k zamysleni.
Hot alnico HB je hodně široký pojem, opravdu říkáš (a máš vyzkoušeno), že ať vezmu jakýkoliv z této kategorie, tak rozdíl nebude znatelný? Jen tak pro představu, které snímače od různých značek řadíš do stejné kategorie a podle čeho, když mají jiné výstupy a charakteristiky?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Bejk píše:Já uvedu něco jiného k zamyšlení k tvému 2. bodu (proč není Macho ve světě).
Četl jsem o něm článek někdy z 90. let myslím, říká tam, že má vyděláno motáním dost na to, aby spokojeně žil do konce života.
:shock: Fakt? To jako že si tím vydělal pár mega? Jinak teda asi žije v krabici od bot a nemusí platit nájem a další věci. Za život člověk vydělá efektivně něco kolem 10 mega. Jestli pan Macho vydělal i jen 5 mega motáním RMek, tak držím hubu a smekám klobouk... Akorát je mi zatěžko tomu nějak uvěřit. Ale to je už OT
Bejk píše:Navíc je tu víc výrobců snímačů a nevím, že by byl někdo z nich známý ve světě
Máš na mysli někoho konkrétního? Já mám za to že z lokálních českých motačů je právě Macho se svými RM celkem na špici. Nikoho jiného ani neznám, abych pravdu řekl :)
Bejk píše:Nepovažuji RM za světovou kvalitu, ale je to slušný upgrade pro mnoho nástrojů a z bazaru za pakatel.
Ano, beze všeho. Proti tomuhle v zásadě nejsem. Jen je to přesně tak jak jsi psal s tím bazarem. Prostě když za 1500 můžu mít Dimarzio, tak nějaké "kopie" neřeším. To je vše o co mi šlo.
hyenik píše:nedostal? nebo o nem akorat nepisou na tvych oblibenych djentovych forech? ;)
Na djentove fóra nechodím :) A Djent mě nudí a neposlouchám ho. Jen jsem nikdy neviděl žádné video od prezentéru kytar a kytarových e-shopů, které by zahrnovalo RMka. Zato jsem viděl všechny ostatní uvedené.
hyenik píše:PPS: ale rozumim i demilichovi, jeho akorat vytocilo ze spousta lidi RM chvali a on je slysel jenom spatne.
V zásadě trefa. Ale rozhodně mě to nijak netočí :D Jen dávám k dobru svůj názor, který je holt opačný, ale věřím, že má opodstatnění.
hyenik píše:Ja jsem se zas stal alergicky na kecy o zazracnosti BKP
Já jsem skeptický ke všemu. Ale hrál jsem zatím jen na sedmistrunný BKP Nailbomb na Schecteru, a musím uznat že to něco tam bylo. Zvuk se mi moc líbil a ty "zlé středy" a konkrétnost tam byla :) EMGčka jsou jiné a nemají to tam. Stock snímače na sedmách pod tuto úroveň ani zmiňovat nebudu :lol: Takže jako zázračnost bych to nenazval, ale prostě špatné jistě nejsou :)
simiruz píše:Až mi budou přebývat peníze, tak plánuju vzít svoje dvě kytary a aparaturu a zajet si k panu Machovi pro radu, že chci na jedné kytaře zvuk jako Bonamassa a na druhé jako BB king, on mi nabídne co má a já si vyberu.
Který "světový" výrobce ti tohle nabídne?
Mohl bys prosímtě pak tohle natočit na video? Rád bych viděl, jak ho kvůli snímači za litr pojedeš takhle otravovat s autem plným svojeho gearu a začneš to tam vybalovat a zkoušet :lol: !!! Jak to jako uděláš. On ti dá do ruky 10 snímačů a ty si je tam u něho budeš pájet do svojich kytar a zkoušet je po jednom na svou dovezenou aparaturu? :lol:
Ty si šašek, fakt jsi mě rozesmál chlape :lol: hahaha
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Fakt škoda,že ten článek nemůžu najít. Ber to tak, že každý nemusí být chamtivý a stačí mu "málo". Člověku, který vidí chamtivost všude okolo sebe to může přijít hodně zvláštní až neuvěřitelné. Ale nemusíš tomu věřit. Mezi další- třeba Tůma pickups.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Jistý pražský kytarář my zdělil své zkušenosti s RMkama prý se někomu ten snímač doslova rozpadl a jsou to prý strašně silné snímače a tenkrát prý pan Macho o tom nechtěl ani diskutovat. Byly my doporučeny slovenský SBS pickups http://www.electrosonic.szm.com/
Já osobně nemám zkušenosti ani z jedněma. 8)
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Demilich píše:Mohl bys prosímtě pak tohle natočit na video? Rád bych viděl, jak ho kvůli snímači za litr pojedeš takhle otravovat s autem plným svojeho gearu a začneš to tam vybalovat a zkoušet :lol: !!! Jak to jako uděláš. On ti dá do ruky 10 snímačů a ty si je tam u něho budeš pájet do svojich kytar a zkoušet je po jednom na svou dovezenou aparaturu? :lol:
Nechám stranou urážky a doporučím ti si o tom něco přečíst. Na stránkách nabízí i poradenství a v rozhovorech říkal, že má bráchu kytaráře a zkouší různé kombinace, takže má představu, který snímač jak zní v jaké kytaře.
Mám to k němu tak 50 km, takže nevidím problém vzít do auta dvě kytary a kombo. O nějakém pájení nebyla řeč, tím jsi pobavil spíše ty. Určitě má na předvedení některé snímače osazené v kytaře a odzkouším na svém kombu, abych vůbec ty rozdíly zvuku pochopil. Svoje kytary vezmu ať je představa, do čeho to chci montovat a jak se to tam vleze. A když už tam pojedu, tak ne pro jeden snímač...
10 min rozhovor s člověkem, který se pár let zabývá snímačema za tu cestu určitě stát bude, ale ty, jak to sleduju máš takový přehled, že by ti to určitě nic nepřineslo. :roll:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jak muze probihat ve skutecnosti- napr. kdyz jsem si vybiral snimac do sedmy, tak jsem chtel pridat kondik aby pri rozepnuti to nebylo plechove. Kdyz jsem si pro kytaru prijel (mam to kousek), tak mi rikal ze se mu to zdalo zbytecne, ale pripravil to tak abych si to mohl vyzkouset a upravil mi to primo na miste. Takze to nakonec dopadlo tak ze u bridge sem kondik nechal a u necku ne, protoze skutecne nemel zadny vliv. Tomu samozrejme predchazel rozhovor jaky snimac si predstavuju, co na neho chci hrat a podle toho mi nabidl varianty a ja se rozhodl. Od jeho brachy kytarare mam 4 kytary a snimace se pri tom samozrejme taky mnohokrat resily.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

já to vidím na zbytečný ''hejt'' od Demilicha. Osobně mám s RM dobrou zkušenost, ať co se týká samotných snímačů, tak různých úprav atd...
A právě díky nízké ceně je lidi často osazují do horších kytar a to potom kazí celkový dojem a tam už to kolikrát samotný snímač nezachrání.
Prostě když za 1500 můžu mít Dimarzio, tak nějaké "kopie" neřeším
takže radši si osadím kytaru jakýmkoliv dimarziem, nehledě na to, jestli se k dané konfiguraci kytary hodí, než se domluvit u RM na vhodném modelu pro danou kytaru ? Ono se stačí podívat na současnou nabídku jak v e-shopech, tak na bazaru a nakonec člověk zjistí, že je rád za alternativu, jakou RM jsou.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

daimondia píše:Jistý pražský kytarář my zdělil své zkušenosti s RMkama prý se někomu ten snímač doslova rozpadl a jsou to prý strašně silné snímače a tenkrát prý pan Macho o tom nechtěl ani diskutovat. Byly my doporučeny slovenský SBS pickups http://www.electrosonic.szm.com/
Já osobně nemám zkušenosti ani z jedněma. 8)
SBS znam, mam od teto znacky asi deset let starou sadu noiseless - noiseless - rails v jednom stratu (rails uz tam nemam, o tom pisu nize). Pokud si dobre vzpominam, pan Slapak prefereuje keramicke magnety a rad dela aktivky - nicmene v zivote bych si netipnul, ze ty moje snimace jsou keramika :) nekde tu jeho aktivku urcenou k temto snimacum mam jeste ve skrini - nikdy jsem ji nenamontoval, nicmene kamos ktery toto vsechno mel prede mnou tvrdi, ze to slapalo vyborne. Zminovany krkovy noiseless patri k tem nejlepsim stratovskym krkacum co jsem kdy slysel, a to jsem jich slysel uz furu. Mam tuhle sadu uz v druhy kytare a porad se mi to jenom potvrzuje :) stredovy snimac je v pohode, nicmene me az tak nesebral jako ten krkac. Koupil jsem tuhle sadu od kamarada, ktery si ji nechal vyladit pro takovy vpodstate higain fusion hrani, nicmene ty noiselessy nemaji problem s nicim, ani s vintage prasofuzzama pres ktere je prohanim do starobnich aparatu. Jediny co jsem vyhodil byl ten rails, ten mi prisel hrozne uzce plechovy a vylozene vhodny jen na higain (na to byl super, na higain sola se mi dokonce jednou pri hostovacce ve studiu osvedcil ze vsech kytar nejlip - vysledek mozno poslechnout zde https://www.youtube.com/watch?v=l8_SWFKVncU#t=206 - na co se natacel zbytek si uz nepamatuju, ale vim, ze tohohle strata s osazenim SBS jsme pouzivali hodne) - ted tam mam nejakej prehistorickej snimac od Billa Lawrence, se kterym to zni skoro jako tele :)

za me jsou SBS ok, opet je tam ten osobni pristup, nicmene dela hlavne moderni snimace.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

No jo, jenomze noiseless nejsou zadne snimace (Jeff Beck potvrdi, muhehe)
Shodou okolnosti u SBS jsem byl na navsteve pred 3 tydny, pan Slapak je moc prijemny starsi pan.
Snimac na houslokytaru uz je na ceste.

konec OT a zase zpatky k hejtovani na ceske snimace 8)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

simiruz píše:
Demilich píše:Mohl bys prosímtě pak tohle natočit na video? Rád bych viděl, jak ho kvůli snímači za litr pojedeš takhle otravovat s autem plným svojeho gearu a začneš to tam vybalovat a zkoušet :lol: !!! Jak to jako uděláš. On ti dá do ruky 10 snímačů a ty si je tam u něho budeš pájet do svojich kytar a zkoušet je po jednom na svou dovezenou aparaturu? :lol:
Nechám stranou urážky a doporučím ti si o tom něco přečíst. Na stránkách nabízí i poradenství a v rozhovorech říkal, že má bráchu kytaráře a zkouší různé kombinace, takže má představu, který snímač jak zní v jaké kytaře.
Mám to k němu tak 50 km, takže nevidím problém vzít do auta dvě kytary a kombo. O nějakém pájení nebyla řeč, tím jsi pobavil spíše ty. Určitě má na předvedení některé snímače osazené v kytaře a odzkouším na svém kombu, abych vůbec ty rozdíly zvuku pochopil. Svoje kytary vezmu ať je představa, do čeho to chci montovat a jak se to tam vleze. A když už tam pojedu, tak ne pro jeden snímač...
10 min rozhovor s člověkem, který se pár let zabývá snímačema za tu cestu určitě stát bude, ale ty, jak to sleduju máš takový přehled, že by ti to určitě nic nepřineslo. :roll:
Aha, a jsme u toho :) Takže vlastně přijedeš a budeš zkoušet ty snímače v jiných kytarách. Neposunuli jsme se trochu? Kde je teď to tvé "vybírám snímač podle kytary"? Nebo si myslíš, že když chceš vybírat snímač do svého LesPaula, tak vezmeš jeho LesPaula, zkusíš v něm snímač RM co on tam má, a budeš si myslet, že to v tvojem LesPaulu bude hrát stejně, protože obě dvě kytary jsou LesPaul? To si opravdu myslíš? I kdyby byly ze stejné kombinace dřev? Opravdu? Tak to ti přeji hodně štěstí ;-) Budeš ho potřebovat. Akorát se pak nediv tomu co uslyšíš, až to nahodíš do té své kytary. Takže ve výsledku se stejně pájení do své neubráníš, tak čím jsem tě pobavil? Hrát stejně to nebude. Opět jsme se tedy dostali k původnímu "vybírat snímač podle kytary", té jedné, tvojí. Ne jeho. A jak chceš rozdíly zvuku "pochopit"? Jako že vezmeš tu jeho kytaru, zahraješ si na snímač F4 a uslyšíš že má hodně basů, tak si do hlavy uložíš že "F4 = hodně basů" a budeš si myslet, že tomu tak bude pro každou kytaru? Promiň, ale snad sám máš dostatek zkušeností, abys už viděl, že tohle je nesmysl.
Nechce mi tady snad nikdo tvrdit, že jeden snímač hraje stejně ve všech kytarách, že ne? ;)
bubucci píše:takže radši si osadím kytaru jakýmkoliv dimarziem, nehledě na to, jestli se k dané konfiguraci kytary hodí...
Samozřejmě, koupíš si X2N do celolubovky a budeš na to hrát Jazz. Tak jsem to určitě myslel. :roll:
Fakt si myslíš, že jsem nesvéprávný? Tohle jsem snad nepsal. Fakt díky, že mě chytáš za slovíčko a snažíš se mě rozebrat do šroubku.

Achich. Občas mám fakt pocit, že říct na tomto fóru názor, který se neshoduje s valnou hromadou je jako hrát si na Jana Husa. Pokud nejsem respektovaný kytarář co prokazatelně změnil český šoubyznys, nebo vyprodukoval nástroje pro půl národa, nemá jakákoli slušně vedená argumentace smysl, pokud není podložena seriózním výzkumem úrovně minimálně dizertační práce, nebo pokud prostě nevysvětlí každé slovíčko tak, aby nenabízelo ani nejmenší prostor pro misinterpretaci a chytání za slovíčko za účelem diskreditace dotyčného rebelanta.

Thanks guys, Demilich out.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“