Tesla Studiosolo 132

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

ten můj prakticky samý pětikolíky :-D Akortá vstup pro nsátorje i jack i pětikolík :-) Napáajení je na dvou kolík a připojení repráky takový cosi nevim jak se jmenuje :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Spilmer

Příspěvek od Spilmer »

zdravim....mam mensi problem..sem taky vlastnikem Studiosola 132....bohuzel ale nejsem zadnej muzikant a tak sem si z tohoto zesilovace udelal jen provizorni reseni audio soustavy..ale mam problem...napriklad mp4ku, discmana a podobne pristroje se mi podari pripojit aniz by znel z vystupu nejaky sum....ale kdyz pripojim k zesilovaci PC tak se z repraku ozyva divny zvuk....ma to stale stejnou frekvenci....nevim jak tento zvuk odbourat...zvukovku mam SB Audigy 2...kdyby nekdo vedel co s tim byl bych rad...dik
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla Studiosolo 132

Příspěvek od turbo_MaCk »

na poslední přízpěvek: zdvojený země přez napájení... mp3 jede z baterek. hlavně u noťasů je problém s bordelem co takto vznikne > řešení je baterka nebo DIbox.

Vy co to používáte: Máte to upravený, nebo tam máte normálně ten transformátor na výstupu? kdyť je tam 100V napětí, proto vám to oddělává repráky :roll: Je to výstup na rozhlas, ne na nástrojovou bednu. Včera sem jeden testoval na basu... no hlasitost do 2ky cajk, ale nad 2 to zkeslovalo jak kráva a to s více bednama... Hlasitý to bylo, ale přebuzený. A nedělala to jen solo 130, ale i ekvalizér130, oba stejný konec. Přisoudil sem to právě tomu trafu ve výstupu, ale sakra když vy na to hrajete....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Dobrý no dpovidat do tématu někomu po dvou letech :-D.

Tesly mají většinou 100V a 4 a 8 nebo 8 a 15 ohmů máš to vzadu napsané.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

dalabo píše:Dobrý no dpovidat do tématu někomu po dvou letech :-D.

Tesly mají většinou 100V a 4 a 8 nebo 8 a 15 ohmů máš to vzadu napsané.
umím číst... ale s těma 100V můžou být problémy... Včera sem zkoušel schváně TESLA Ekvalizér 130. Není to tak známej kousek, ale je to zse stejný rodiny, má to linkový vstup, nástrojový vstup, volume a 10 pásmový ekvalizér. 100W 4 a 15ohmů výstupy 100V. Při nízký hlasitosti to děsně zkresluje - prská... s vyšší hlasitostí jakoby ten čistej zvuk začal přeřvávat to prskání. No zní to docela neobvykle, ale dal by se an tom postavit zvuk:-D Hrál sem do toho basu. Moc mě nenapadá, čím by mohlo vznikat to zkreslení teda...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Těch oranžových šedých černých Tesel pamatuju že byla celá řada: některé pěkně chcrchlaly. Pak sem slyšel Dynacord a sednul sem si na řiť.
blaruskrudiask

Příspěvek od blaruskrudiask »

zkoušel někdo studiosolo 132 na zpěv?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

blaruskrudiask píše:zkoušel někdo studiosolo 132 na zpěv?
Ano, neosvědčilo se.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
blaruskrudiask

Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Ono to asi bude záležet kus od kusu. Studiosolo 132 jsem teda neměl, ale ve zkušebně jsme nějaký čas používali na zpěv Tesla Disko 240 a použitelné (žádný zázrak teda) to bylo.. A možná i lepší než nějaký dnešní Samson nebo Kaifat :D
Za pětikilo z bazoše bych se tomu nebránil :) My jsme banda starých psů, pro které je obsah důležitější než forma, takže ve zkušebně máme bubeníkovo perfektně zrepasovanou 100W (ovšem poctivých východoněmeckých, Číňani by na to určitě beze studu napsali 3OOW) Vermonu Regent a moje staré boxy osazené 12" TC od Fane.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
blaruskrudiask

já právě sháním něco na zpěv do zkušebny k pasivním boxům (2x100w) a nevím si moc rady. Samozřejmě cena je důležitej aspekt (i dva tácy by mě položily, asi i 1500,-:D) a není třeba křišťálově čistej zvuk ani nic podobnýho, jen abych byl slyšet a by mi bylo aspoň trochu rozumět.

*když odbočím od studiosolo, máte někdo názor na tuto Vermonu? http://hudba.bazos.sk/inzerat/47087058/ ... t-1060.php
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Ruku do ohně za to nedám (nemá to origo přední panel, podle kterého bych to stopro poznal) ale myslím si že to bude starší bráška té naší. Nic moc, ale poslouží to. Nám na zpěv a foukačku do nepřílš hlasitého bluesrocku stíhá.
EDIT není to přesně to co máme my, ta naše má 6 vstupů a třípásmové korekce (bass, treble a presence) plus pružinový hall, ale počítám že konec bude stejný. Vstupy jsou tam na zadním panelu DIN pětikolíky a dva jacky na reprovýstup (tím jsem si jistý, dělal jsem k tomu kabely). Možná to má ještě něco, ale budu u toho nejdřív o víkendu (a bojím se že až o příštím). Nevím, ve které verbežárně to bicmen koupil a jestli na české nebo polské straně... Ale pár let to už bude.
P.S. Ještě je důležité, co máš za bedny a jakou mají citlivost. Jestli to jsou klasické domácí hifi s citlivostí 86 dB tak to určo stíhat nebude, a navíc budeš věčně pos... aby ti napísknutá vazba neodpálila výškáče. Já mám bedny se starou dobrou Anglií (hele, teď bych fakt hůlku na kovadlinu nedal, jestli jsou tam Fane, nebo Celestion - já je po dvaceti letech našel u ségry na půdě, oprášil a dotáhl do zkušebny. Jelikož nemají bassreflex a jsou tudíž myšivzdorné, tak jsem je neotvíral) s citlivostí blížící se 100 dB.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
zemus

Příspěvek od zemus »

Doporučuji místo originálních MAA503 do patic na integráče nastrkat tl071. Jda to bez jakýchkoli dalších úprav (Do 14 PIN patic se dá 8mi pinový operák) . Výrazně to omezí šum. Jinak zesilovač je "svářečka"a vydrží opravdu hodně.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“