Pedalboard - jaké jsou vaše požadavky na provedení
Pravidla fóra
Re: Pedalboard - jaké jsou vaše požadavky na provedení
55x27,5cm s tím že +- 10 cm nehraje roli. S rozměrem se dá pracovat...
-
arcilucifer
Otázka je jak už bylo zmíněno, KOLIK těch boardu prodáš...pedalboard je velice uzké zaměření.
Znám kluky co hrajou koncerty a krabičky v podstatě rozhodí po zemi jak zrní, nobo to maj natlučený na prkýnku a neřeší to.
Pak třeba pokojičkové hračičky, které to baví, ale i tak kolik jich je...??
Výroba jedině když je firma zaměřená komplexně na casy-racky a dělá obaly pro všecho, ale i tak...
Tudíž si myslím, že tvůj záměr může vyjít jedině jako přivýdělek, pár stovek měsíčně.
Znám kluky co hrajou koncerty a krabičky v podstatě rozhodí po zemi jak zrní, nobo to maj natlučený na prkýnku a neřeší to.
Pak třeba pokojičkové hračičky, které to baví, ale i tak kolik jich je...??
Výroba jedině když je firma zaměřená komplexně na casy-racky a dělá obaly pro všecho, ale i tak...
Tudíž si myslím, že tvůj záměr může vyjít jedině jako přivýdělek, pár stovek měsíčně.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 24.02.2015 8:01, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jako přivýdělek, na kterém budeš finančně nezávislý, to podle mě fungovat může. Trh tady v ČR IMHO není tak velký, aby se na tom dal hned postavit velký byznys, ale pokud bych sháněl board a byla možnost jej mít za tu podle mě přijatelnou cenu na míru, pak bych do toho klidně i šel. Ale bohužel teď nesháním. Nicméně vím, jak se mi za poslední rok totálně změnila koncepce boardu včetně všech efektů, takže já tu budoucnost vidím světle
.
Mám pocit, že snad ani nečtete co píšu:) Vim, že začátek, než se živnostník zaběhne, ukáže světu prostě trvá.. Ale case se daj dělat i na uplně jiný odvětví než je muzika, rekvizity, modelářství, zbraně, korunovační klenoty:D... chci to zkusit, mam čas půl roku, než vyprší smlouva..
-
arcilucifer
jo sry jsem to přehlidl, no tak jedině tak, širší záběrKubek píše:Mám pocit, že snad ani nečtete co píšu:) Vim, že začátek, než se živnostník zaběhne, ukáže světu prostě trvá.. Ale case se daj dělat i na uplně jiný odvětví než je muzika, rekvizity, modelářství, zbraně, korunovační klenoty:D... chci to zkusit, mam čas půl roku, než vyprší smlouva..
jo a máš tady už zavedené firmy kterým budeš muset konkurovat...
Všecky plány defacto selhaly.. jsem realista, takže si dokážu přiznat porážku.. Nicméně mi pořád budoucí existence leží v žaludku..Teď se ovšem budu už ptát jen asi ze zvědavosti.... Co se týče těch pedalboardů, viděli byste nějakou výhodu v tvaru pedalboardu viz příloha (pdfko) je to teď v práci od ruky namalovaný, s kolegou jsme nad tím už přemýšleli minulý týden... materiálově to vyjde cca 1500.- vzhledem k poměrně náročnější práci odhaduju prodejní cenu při nejmenším na 3tis, což je předpokládám hodně, že?..
Jednalo by se o tenhle tvar - střed cca 4 krabky vedle sebe, boky cca 2 boss krabičky na každé straně.. zkoseno k přední hraně, odnímatelné víko, bez potahu - pravděpodobně buď foliovaná překližka, nebo lak. za efektama ve středové části by bylo cca 12-15cm místa - napájení? kabely?...
To konstrukční dřevo mě prostě jako živnost láká, tak jen prosím pochopte mou situaci..
Jednalo by se o tenhle tvar - střed cca 4 krabky vedle sebe, boky cca 2 boss krabičky na každé straně.. zkoseno k přední hraně, odnímatelné víko, bez potahu - pravděpodobně buď foliovaná překližka, nebo lak. za efektama ve středové části by bylo cca 12-15cm místa - napájení? kabely?...
To konstrukční dřevo mě prostě jako živnost láká, tak jen prosím pochopte mou situaci..
- Přílohy
-
- pedalboard.pdf
- (337.39 KiB) Staženo 180 x
No, nevím, kdo by se s takovým neforemným kufrem tahal.
Pokud chceš podnikat v dřevovýrobě orientované na muziku, tak prostor je možná ve spolupráci s výrobci zesilovačů. Dělat jednak krabice zesilovačů (ne obal, ale přímo housing pro šasi zesíku), přímo na míru a přání daného výrobce či zákazníka i reprobednu. A na to vše futrály na míru. Mě třeba už kdysi napadlo, a ten nápad ti tu klidně zdarma poskytuju, že by možná byl zájem o překližkový ochranný kryt na předek reprobedny, aby nemohlo dojít k proražení repro při transportu. I když možná perforovaný plech by byl lehčí materiál. Ale chtělo by to vymyslet způsob připevnění.
Pokud chceš podnikat v dřevovýrobě orientované na muziku, tak prostor je možná ve spolupráci s výrobci zesilovačů. Dělat jednak krabice zesilovačů (ne obal, ale přímo housing pro šasi zesíku), přímo na míru a přání daného výrobce či zákazníka i reprobednu. A na to vše futrály na míru. Mě třeba už kdysi napadlo, a ten nápad ti tu klidně zdarma poskytuju, že by možná byl zájem o překližkový ochranný kryt na předek reprobedny, aby nemohlo dojít k proražení repro při transportu. I když možná perforovaný plech by byl lehčí materiál. Ale chtělo by to vymyslet způsob připevnění.
Ono to na tom náčrtku vypadá dost přehnaně, ve finále ty boky nejsou v takovém ostrém úhlu... Ten kufr není větší jak kufr na el. kytaru...
Ty zesíky, to mě taky napadlo už několikrát, ale v tom neumím chodit, netuším kdo by o to měl zájem, místní výrobce neznám.
Ty zesíky, to mě taky napadlo už několikrát, ale v tom neumím chodit, netuším kdo by o to měl zájem, místní výrobce neznám.
takhle to dopadlo.. Spousta detailů jsem nedořešil (spojení profilů v rozích na vnitřní hraně), protože jsem zkrze všechny ty negativa uplně ztratil to prvotní zapálení a chuť do toho jít.. - nakonec bez víka, jen board.....Kubek píše:Dneska jsem začal dělat prototyp jednoduchýho pedalboardu na 4 standardní bossácký krabičky. Je to jednoduchej board neobsahující místo na zdroj. Je s náklonem, s víkem. Vstup i výstup bude mít na bocích, nepůjdou kabely přes hranu. Mám zatím zalepený spodek.. rozměrově je to cca 55x27,5cm, výšku teprve budu muset doladit, ale počítám nějakých 14cm (víko bude vyšší, odnímatelné). Zatím mě nenapadl lepší způsob než uchycení klasicky na sucháč, ale ještě jsem nad tím nepřemýšlel, třeba bude něco víc profi)..
pozn. ten rozměr 27,5cm umožňuje za efektama udělat buď úložnej prostor na kabely, nebo by tam teoreticky šly dát ještě cca 3 úzký efekty.