Rocktron Patchmate Loop (Rack)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Fořt

Re: Rocktron Patchmate Loop (Rack)

Příspěvek od Fořt »

to Microdesignum:
Co takhle ještě USB pro případ MIDI USB, že by se nemusel používat speciální kabel, ale obyč. USB?
Teď samozřejmě odbočuju, ale ptám se hlavně jako majitel ZOOM MS70CDR, a myslím. že by bylo víc majitelů těchto povedených ZOOMů, kteří by je rádi ovládali přes MIDI.
Ono to asi tak jednoduché nebude, asi nestačí jen obyč. MIDI-USB kabel, ale nějaký obvůdek a naprogramování. Já do MIDI vůbec nevidím, ale rád bych časem využil MIDI v kontroleru G-Lab GSC-2 (kdybych ho neměl, určitě bych šel do něčeho od Microdesignum).
Stačilo by, aby šly ovládat nastavené patche. Na i.netu se to dá najít, nějaká zahr. firma už to dělá, funguje to třeba in ZOOM G3 i přístroje jiných firem. Kdyžtak najdu a pošlu. Takže dalo by se něco takového realizovat, i mimo Agente Relay, a koli by taková věc mohla stát? Mohl bych se zastavit v Roztokách i s tím ZOOMem k prozkoumání, jsem z V. Přílep. Dík.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Přidání USB do MIDI spínače je možné, ale hodně složité, znamenalo by to delší vývoj a použití jiného mikroprocesoru. Takže možná časem v další verzi. Jako reálnější si dokážu představit ovládání přes Bluetooth z mobilu.

Ohledně toho Zoomu se můžeme domluvit mailem, ať tady nejsme mimo téma. :-)
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Vypadá to velmi dobře ;) Chtěl jsem se zeptat jak je vyřešeno vedení signálu ? Předpokládám, že každou smyčku je nutné zvlášť "zakáblovat". Při využití, všech 8-mi smyček, navíc ještě k tomu část před předzesilovač + část do efektové smyčky.... To je celkem solidní počet propojek... Je zde i možno vedení části "kabeláže" interně ? Například, že by byli k dispozici pouze send a return pro efekt... Při koupi kvalitních propojek (používám Monster Cable, kus za cca 750kč..) vznikne další nemalý náklad... Díky za odpověď ;)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Po přečtení téhle poslední reakce mě to taky trklo...Proč má každá smyčka ještě vlastní "smyčku"? Jako že ten efekt může stát před preampem nebo jít do efektové smyčky? To mi přijde jako zbytečný luxus pro všechny loopy. stačilo by to třeba jen u poloviny, jen pro modulační a dozvukové efekty. Kreslítka a kompresory jdou prakticky vždy před preamp, wah většinou smyčku nepotřebuje, stejně se musí spínat prvním sešlápnutím.
krasty

Příspěvek od krasty »

Protože má každý různý počet efektů a jakékoliv pevné nastavení by omezilo možnost využití. Takhle se switcher dá použít pro více signálových cest, pro stereo, více nástrojů apod. Je to prostě univerzální.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Přesně tak, souhlas s Krastym - univerzalita.
Myslím, že záležitosti, jakou by třeba chtěl Steenyxxx, jsou zralé na přímou domluvu s výrobcem při objednání.

OT: Steenexxxi, ovšem nedá mi než poznamenat, že uvažovat o custom úpravě na základě toho, že nakupuješ Monster propojky za monster cenu mi připadá značně bizarní (bez urážky, nemyslím to nijak zle). :) Monster by v tomto případě byly naprosto nesmyslná investice. Stejnou službu Ti odvedou jacky Neutrik + metráž slušného kabelu a dostaneš se na 1/3 ceny za propojku. Např. v Prodance Ti kabely vyrobí na zakázku, kvalitní propojky dělá Widara, atd., je dost možností. Případně věřím i tomu, že by ses při objednání přístroje na výrobě sady potřebných propojek pro svůj setup domluvil i přímo s Robertem z Microdesignum a měl bys to echt profi spájené. :) Uvědom si, že zde budou efekty propojené v rackovém kejsu, s kabely se takřka nebude hýbat, nikdo Ti na ně nešlápne - nemusí tedy být nějak strašlivě bytelné jako jsou Monster a podstatná bude hlavně kvalita přenosu signálu - a v tom jsou Monster (série Rock pro el. kytaru, že?) bohužel pouze mírný nadprůměr, stejně jako třeba Spectraflex.
Takže abych jen nepindal :wink:, následuje tip:
Menší signálové ztráty vykazují např. Neutrik jacky + kabel Sommer Spirit či Cordial CGK175 - ověřeno měřením.
Ale samozřejmě mi nemusíš věřit, nepřesvědčuju, pouze nezištně informuju. :)
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Obrázek

Pevnému propojení smyček jsem se chtěl vyhnout, stejně tak i rozpojování zemí, jak to dělají jiní výrobci. Ale jak je vidět z reakcí, mohlo by to pomoci k pohodlnějšímu použití, tak jsem to udělal pořádně a univerzálně. Každá smyčka tedy bude mít propojku z předchozí smyčky. Resp. dvě propojky - jednu na signál a jednu na zem. A to jsem si myslel, že na zadní panel se už nic nevejde. naštěstí se vyrábějí subminiaturní přepínače s výškou 1,4 mm, které se vejdou dva vedle sebe pod samici Jack 6,3. :-)
www.microdesignum.cz
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ozaj neuveritelné. :wink: 8) Pěkná srandička, ty mikroswitche.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Tak zatím je hotová malá verze looperu se čtyřmi smyčkami a dvěma kanály zesilovače. Umožňuje zapojit 4 smyčky sériově nebo 2×2 smyčky paralelně. Jmenuje se MIDI Agente Relay Loop 4L2R1D.
Obrázek
www.microdesignum.cz
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“