SQUIER Classic Vibe Telecaster Custom
Pravidla fóra
-
muzikophile
- last.fm: aaxal
- Kontaktovat uživatele:
SQUIER Classic Vibe Telecaster Custom
http://kytary.cz/squier-classic-vibe-te ... /HN108997/
co říkáte na tuto kytaru? jestli ji někdo z vás má, prosím o pár slov o ní. já hraju hudbu 60. let, blues rock a tak podobně - myslím že tahle kytara je pro mě vhodná, co na to vy? díky za názory...
p.s. omlouvám se jestli už to tady někde je, já to nenašel
co říkáte na tuto kytaru? jestli ji někdo z vás má, prosím o pár slov o ní. já hraju hudbu 60. let, blues rock a tak podobně - myslím že tahle kytara je pro mě vhodná, co na to vy? díky za názory...
p.s. omlouvám se jestli už to tady někde je, já to nenašel
Epiphone EJ-160E + Squier Classic Vibe Telecaster Custom
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: SQUIER Classic Vibe Telecaster Custom
no jestlis hledal tak víš, že na classic vibe sérii se pěje chvála. Já zkusil strat i tele a vždycky se mi líbily. Zvukově se určitě na 60's bude hodit. Otázkou je jestli už máš s telátky nějakou zkušenost. Nemusí ti charakterově sednout a nebo naopak. Každopádně to chce vyzkoušet. V kytarách v Brně mají už delší dobu vždycky nějaké na prodejně. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
-
muzikophile
- last.fm: aaxal
- Kontaktovat uživatele:
s telátky zkušenost nemám, mám totiž jen akustiku a chtěl bych si pořídit ještě elektrikuSmrťokvítek píše:no jestlis hledal tak víš, že na classic vibe sérii se pěje chvála. Já zkusil strat i tele a vždycky se mi líbily. Zvukově se určitě na 60's bude hodit. Otázkou je jestli už máš s telátky nějakou zkušenost. Nemusí ti charakterově sednout a nebo naopak. Každopádně to chce vyzkoušet. V kytarách v Brně mají už delší dobu vždycky nějaké na prodejně.
Epiphone EJ-160E + Squier Classic Vibe Telecaster Custom
Kámoš má Vintage modified a je to bezvadná kytarka. Za ty prachy, no nekup to. (myslím že tenhle http://kytary.cz/squier-vintage-modifie ... /HN082846/)
Dunlop U.S.A. .96 mm
Vintage Modified se Classic Vibe nevyrovná, je to o třídu, možná i dvě níž, je to těžká mrcha, která taky díky osazení a poloze zejména kobylkového snímače nemá s tradičním zvukem Telete moc společnýho, krk je sice pravověrná tele bejsbolka, ale není moc pohodlnej. Celkově ta kytara působí hodně syrově a nevím, jeslti se vůbec rozehraje... Za to můžu na 90% ten Aga..hnus, což má vlastně za následek prvotní negativní pocit, kterej jsem z toho nástroje měl - divná rezonance, nezvučná, neharmonická. Snímačema to asi nebude.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Co se týče Classic Vibe, tak mám pár týdnů tu bílou s AlNiCo III, normálně bych asi sáhnul po AlNiCo V ve verzi Butterscotch, ale převládla touha po "čisté barvě" a pocit, že ty snímače stejně časem vyměním...
Abych se přiznal, tak kobylkovej snímač mě příjemně překvapil, na clean se chová poměrně kultivovaně ačkoli je hodně řinčivej, je ten zvuk cool a neztrácí jiskru, krkovej je slabší, dal jsem ho tedy výš a kobylkovej malinko sesadil, aby se oba zvuky vyrovnaly... Myslím, že krkovej by si zasložil vyměnit, na spodních frekvencích vytváří malinko bláto a výšky jsou už trochu separovaný, takže je tam nejspíš díra ve středním pásmu.
Se zkreslením se kytara chová trochu hůř, dochází k mírné sterilizaci a ztrátě zrozumitelnosti a artikulaci, nevím, do jaké míry je toto vlastností telete nebo siglů obecně - a zda-li výměna snímačů pomohla???, mám v uchu až příliš P-90, takže při stejným nastavení boardu a ampu je Tele buď převejškovaný až hnusný nebo Reverend s P-90 temnej a nevýraznej, záleží na úhlu pohledu... Každopádně jsme si ho bral jako záložní kytaru právě k mýmu reverendovi, ale už teď je celkem jasný, že si Telátko svým charakterem vydobyde pozici mladšího partnera, akorát to dvojí nastavení aparátu a krabiček sem zatím nevychytal.
Krk je celkem pohodlnej, celkově fajn zpracovnání. Ladí a drží...
Abych se přiznal, tak kobylkovej snímač mě příjemně překvapil, na clean se chová poměrně kultivovaně ačkoli je hodně řinčivej, je ten zvuk cool a neztrácí jiskru, krkovej je slabší, dal jsem ho tedy výš a kobylkovej malinko sesadil, aby se oba zvuky vyrovnaly... Myslím, že krkovej by si zasložil vyměnit, na spodních frekvencích vytváří malinko bláto a výšky jsou už trochu separovaný, takže je tam nejspíš díra ve středním pásmu.
Se zkreslením se kytara chová trochu hůř, dochází k mírné sterilizaci a ztrátě zrozumitelnosti a artikulaci, nevím, do jaké míry je toto vlastností telete nebo siglů obecně - a zda-li výměna snímačů pomohla???, mám v uchu až příliš P-90, takže při stejným nastavení boardu a ampu je Tele buď převejškovaný až hnusný nebo Reverend s P-90 temnej a nevýraznej, záleží na úhlu pohledu... Každopádně jsme si ho bral jako záložní kytaru právě k mýmu reverendovi, ale už teď je celkem jasný, že si Telátko svým charakterem vydobyde pozici mladšího partnera, akorát to dvojí nastavení aparátu a krabiček sem zatím nevychytal.
Krk je celkem pohodlnej, celkově fajn zpracovnání. Ladí a drží...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
- Regular John
Už jsem tu něco k této kytaře psal, ale tak asi to udělám znovu. Mám ho pár měsíců, už nevím přesně jak dlouho. Sáhnul jsem po tomto modelu, protože ho všichni chválí a já miluju lemované telátka - v tomto směru ale není moc na výběr - buď japonec 62RI, nebo American Deluxe a nebo AVRI, všechny jsou ale úplně jiné cenové kategorie...
Objednával jsem z kytary.cz bez jakéhokoliv vyzkoušení, prostě sázka naslepo. Přišlo mi vizuálně krásné telátko s perfektním sunburstem a velmi kvalitním zpracováním srovnatelným s nejdražšími mexickými Fendery. Jediné vady na kráse je troška lepidla kolem nulťáku (který je plastový) a malinká šmouha na lemování. Pickguard je jen nějaká jakoby tvrdá guma, ale nevidím důvod k výměně, vypadá dobře, jen je měkčí než ten, co se dává na Fendery. Kytara je dost lehká, váží jen asi 2.5kg, ale to mi vůbec nevadí, rezonuje hezky. Upravoval jsem akorát uložení krku, na kterém byl lak, tak jsem ho šmirglem upravil a je to teď ještě lepší... Ke kytaře není žádný futrál ani měkký obal, pouze imbusy na seřízení.
Zvuk mě mile překvapil, je to uřvanější telátko a má hodně twangu, což je jedině plus. Nejdřív jsem taky uvažoval, že vyměním krkový snímač, který působí slaběj, ale nakonec jsem si ho zamiloval. Snímače měnit nebudu, jsou totiž oba perfektní. Kobylkový snímač je hezky uřvaný, musel jsem trošku překroutit knoby na zesilovači, ale nakonec jsem 100% spokojen...
Co budu ale měnit je krk - ne z důvodu, že by Squier udělal cokoliv špatně, ale prostě mně do ruky nesedí ty úzké vintage krky, dám si tam místo něj buď klasický Fender krk z American Standardu nebo si nechám udělat na zakázku krk, který by byl v nulťáku stejně široký jako krky z Les Paulů...
Celkově jsem naprosto spokojený, věřím, že až si tam dám nový krk, tak to bude pro mě dokonalá kytara... Spoluhráči z kapely tuto kytaru taky vychvalují, je až neuvěřitelné, jak dobrá kytara se dá koupit za tak málo peněz... Ze všech telat, na které jsem hrál se mi ten squier líbil nejvíc, ostatní adepti byli 20 let starý American Standard a American Ash Deluxe, který teď hobluje Pastrňák. Ale víte, jak to je - sto lidí, sto chutí, jiný by s tou kytarou tak spokojený být nemusel, ale já jsem prostě našel přesně ten zvuk, který jsem u telata hledal a dva výše zmiňované kusy mi ho prostě neposkytnuly.... Hraju alternativní rock a používám různé overdrivy, fuzz, delaye, chorus atd. - prostě hodně krabiček.
Na závěr dodám, že jsem hodně náročný hráč, zároveň s teletem používám 5x dražší kytary a nepříjde mi, že by squier nějak zaostával, naopak je to momentálně můj nejpoužívanější nástroj. Nechci tím nějak naznačovat, že by byly squiery lepší než fendery a gibsony, ale prostě stojí to málo peněz, hraje to skvěle a když to omlátíte nebo vám to někdo ukradne, tak to nebude tolik bolet jako u Fendera za 50 tisíc
Objednával jsem z kytary.cz bez jakéhokoliv vyzkoušení, prostě sázka naslepo. Přišlo mi vizuálně krásné telátko s perfektním sunburstem a velmi kvalitním zpracováním srovnatelným s nejdražšími mexickými Fendery. Jediné vady na kráse je troška lepidla kolem nulťáku (který je plastový) a malinká šmouha na lemování. Pickguard je jen nějaká jakoby tvrdá guma, ale nevidím důvod k výměně, vypadá dobře, jen je měkčí než ten, co se dává na Fendery. Kytara je dost lehká, váží jen asi 2.5kg, ale to mi vůbec nevadí, rezonuje hezky. Upravoval jsem akorát uložení krku, na kterém byl lak, tak jsem ho šmirglem upravil a je to teď ještě lepší... Ke kytaře není žádný futrál ani měkký obal, pouze imbusy na seřízení.
Zvuk mě mile překvapil, je to uřvanější telátko a má hodně twangu, což je jedině plus. Nejdřív jsem taky uvažoval, že vyměním krkový snímač, který působí slaběj, ale nakonec jsem si ho zamiloval. Snímače měnit nebudu, jsou totiž oba perfektní. Kobylkový snímač je hezky uřvaný, musel jsem trošku překroutit knoby na zesilovači, ale nakonec jsem 100% spokojen...
Co budu ale měnit je krk - ne z důvodu, že by Squier udělal cokoliv špatně, ale prostě mně do ruky nesedí ty úzké vintage krky, dám si tam místo něj buď klasický Fender krk z American Standardu nebo si nechám udělat na zakázku krk, který by byl v nulťáku stejně široký jako krky z Les Paulů...
Celkově jsem naprosto spokojený, věřím, že až si tam dám nový krk, tak to bude pro mě dokonalá kytara... Spoluhráči z kapely tuto kytaru taky vychvalují, je až neuvěřitelné, jak dobrá kytara se dá koupit za tak málo peněz... Ze všech telat, na které jsem hrál se mi ten squier líbil nejvíc, ostatní adepti byli 20 let starý American Standard a American Ash Deluxe, který teď hobluje Pastrňák. Ale víte, jak to je - sto lidí, sto chutí, jiný by s tou kytarou tak spokojený být nemusel, ale já jsem prostě našel přesně ten zvuk, který jsem u telata hledal a dva výše zmiňované kusy mi ho prostě neposkytnuly.... Hraju alternativní rock a používám různé overdrivy, fuzz, delaye, chorus atd. - prostě hodně krabiček.
Na závěr dodám, že jsem hodně náročný hráč, zároveň s teletem používám 5x dražší kytary a nepříjde mi, že by squier nějak zaostával, naopak je to momentálně můj nejpoužívanější nástroj. Nechci tím nějak naznačovat, že by byly squiery lepší než fendery a gibsony, ale prostě stojí to málo peněz, hraje to skvěle a když to omlátíte nebo vám to někdo ukradne, tak to nebude tolik bolet jako u Fendera za 50 tisíc
Mam doma SQUIER Classic Vibe Telecaster 50s a za ty prachy úplně super. Hrál jsem i na mexický telata a tahle vyhrává.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Mna by zaujímalo ako je to s snímačom na krku a kobylke tonová clona a volume sa daju ovladať na oboch snímačoch ?
Jasně že to jde.
Mně se krkový snímač zdál taky slabý. a protože mám rád telata s HB, rozhodl jsem se tam snímač vestavět. Když jsem sundal pickguard, byl jsem příjemně překvapen. Je tam šachta pro HB už vyfrézovaná z výroby, takže není nutné vrtat do dřeva. Dal jsem tam Wilkinson WVC a hraje to parádně. Jinak celkové zpracování skvělé, zvuk taky. doporučuji.
Mě nebavil akorát krk, takový divný nic, samozřejmě zvlášť v porovnání s klasickým tlustým TELE krkem.