Programovatelné TB lišty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
krasty

Re: Programovatelné TB lišty

Příspěvek od krasty »

Už tuhle lištu někdo měl možnost vidět, zkoušet, popřípadě ji vlastní?

http://www.thomann.de/cz/harley_benton_fxl8.htm
stepen

Příspěvek od stepen »

Čau, uvažuju o koupi Carl Martin Octaswitch MK II. a mám kolem toho pár nejasností, na které jsem nenašel nikde odpoVěd, tak bych byl rád, kdyby mi s tím někdo z vás poradil:) Octaswitch má kapacitu 8 efektů a s tím spojených 8 bank http://kytary.cz/carl-martin-octa-switc ... /HN118487/ ,v některých videích na youtube mají borci v pedalboardu klidně krabiček víc než 8, tak nevím zda to funguje i tak, že si např. do výstupu na efekt 1 zapojím efektů více a po aktivování banky 1 se mi automaticky aktivují všechny efekty v týhle lajně?ať už je pouze jeden nebo více? Další otázka je na to, zda se efekty zapojené v octaswitch či jiných programovatelných tb lištách dají ovládat jednotlivě, tzn. pokud mám v Octaswitchi pouze 8 programovatelných presetů a na nějaký song potřebuji zapnout pouze jednu krabičku, logicky se nabízí, že si ji zapnu normálně v pedalboardu a nebudu tím zasírat jeden z 8 presetů které mám k dispozici a ve kterých bych měl právě složitější kombinace...Díky všem co pomůžou:)
krasty

Příspěvek od krasty »

Jestli mají v pedalboardu více krabic než smyček, mají jich pod jednou smyčkou propojených více. Efekty se jednotlivě ovládat nedají, leda si dát dva do jedné smyčky a před aktivací smyčky si zapnutím či vypnutím vybrat efekt, který z nich chceš, aby hrál. Pro spínání samostatných efektů mimo program bys musel mít programovatelnou lištu, kde se dá přepínat mezi programem a ovládáním jednotlivých smyček....
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Trochu oživím předchozí dotaz na harley benton lištu. Narazil jsem na totožnou od joyo (klasický oem) za fajn peníze. Stojí to za to? Je to vůbec true bypass? Na vstupu beztak bude buffer. G-lab jsem pustil i s externíma zařízením, protože jsem zredukoval počet pedálů a stačil by mi nějaký neprogramovatelný looper, ale když je tohle joyo levnější než 4xTB lišta od smrčky...

http://www.joyoaudio.com/en/product/show_185.html
Naposledy upravil(a) Latam dne 23.01.2014 0:14, celkem upraveno 1 x.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Latam píše:za fajn peníze
To je za kolik?
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Microdesignum píše:
Latam píše:za fajn peníze
To je za kolik?
2700,-

edit: tady odtud http://www.ebay.com/itm/Purple-8-Channe ... 4acac24877

edit2: objednáno :)
Nula

Příspěvek od Nula »

takisto zhanam nieco podobne, mal by to byt looper-switcher v jednom

mam tieto krabickove efekty: chorus - delay - clean boost a hlavu peavey 6505, ktora ma clean a lead kanal

potrebujem, aby ta lista vedela prepinat medzi efektami a zaroven aj medzi kanalmi, cize napriklad stlacim pedal 1 na liste a zapne mi delay a clean boost a prepne na lead kanal, stlacim pedal 2 a zapne mi chorus a clean boost a prepne na clean kanal, stlacim pedal 3 a vypne mi vsetky efekty a prepne ma lead kanal a podobne

existuje nieco take? viete popripade aj hodit schemu na nieco?
gitara: JACKSON PRO RHOADS RRMG SATIN BK | amp: PEAVEY 6505 | box: HARLEY BENTON 2x12 W/ 1x VINTAGE CELESTION 30 & 1x G12T-75| fx: BOSS DD-2, EHX NEO CLONE CHORUS, EHX NANO LPB-1 | picks: DUNLOP TORTEX 1.0
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Nula píše:takisto zhanam nieco podobne, mal by to byt looper-switcher v jednom

mam tieto krabickove efekty: chorus - delay - clean boost a hlavu peavey 6505, ktora ma clean a lead kanal

potrebujem, aby ta lista vedela prepinat medzi efektami a zaroven aj medzi kanalmi, cize napriklad stlacim pedal 1 na liste a zapne mi delay a clean boost a prepne na lead kanal, stlacim pedal 2 a zapne mi chorus a clean boost a prepne na clean kanal, stlacim pedal 3 a vypne mi vsetky efekty a prepne ma lead kanal a podobne

existuje nieco take? viete popripade aj hodit schemu na nieco?
Skoro vše, o čem se tady psalo... Projdi si to. Namátkou octaswitch mkII, joyo pxl8 pro, g-lab gsc 2/3 a další...
Nula

Příspěvek od Nula »

najviac by mi vyhovovalo nieco take: http://www.rjmmusic.com/minieffectgizmo.php

aby som to mohol mat polozene na hlave spolu s efektami... existuje nieco podobne, ale lacnejsie? medzi 150-250 EUR

plus samozrejme k tomu este nejaky midi nozny prepinac
gitara: JACKSON PRO RHOADS RRMG SATIN BK | amp: PEAVEY 6505 | box: HARLEY BENTON 2x12 W/ 1x VINTAGE CELESTION 30 & 1x G12T-75| fx: BOSS DD-2, EHX NEO CLONE CHORUS, EHX NANO LPB-1 | picks: DUNLOP TORTEX 1.0
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Možná ti pomůže toto téma: /kytarove-efekty/rocktron-patchmate-loop-rack
www.microdesignum.cz
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zdar, potřeboval bych poradit. Nějak extrémně se mi nechce procházet ty tuny materiálnu o lištách všude na netu.

Potřebuju lištu (nebo nějaký pedál), který jde ovládat na dálku. Je něco malého a levného, co se dá spínat přes nějaké relé, podobně jako třeba kanály na zesilovači? Chci pouze TB, žádný buffer! Ideálně kdyby to umělo přepínat třeba 3 krabičky. Nepotřebuju žádné spouštění kombinací pedálů, midi, ladičku atd., čím prostější a menší bude, tím líp :)

Díky moc!
krasty

Příspěvek od krasty »

Kamarádovi udělal takovou krabičku Tonda Salva. Má ve smyčce jen delay a nechtěl tahat další dlouhý kabely do pedalboardu a zpátky. Teď má malou škatuly v racku s delayem připojenou kratkými kabely a vede do pedalboardu jen ovládací kabel pro on/off.
Zkus se obrátit na Salvation mods, třeba to půjde.

Nebo se dá použít Loop 5X.
http://www.deeleebob.com/Loop_X_Systems/loop5x.htm
http://www.loopersparadise.de/

Peter Binder to měl kdysi udělaný od WOBO
http://www.woboge.com/remote.html
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Díky moc za rady, obě mašinky jsou super, jen ta cena je teda děsná. K G-Labu je ten ovladač pěkný drahý, ikdyž by šel asi použít nějaký jiný přes Midi...
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Kolik peněz bys do toho chtěl investovat? Stačila by ti samotná elektronika a krabičku by sis dodělal sám?
www.microdesignum.cz
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

qwer píše:Díky moc za rady, obě mašinky jsou super, jen ta cena je teda děsná. K G-Labu je ten ovladač pěkný drahý, ikdyž by šel asi použít nějaký jiný přes Midi...
Jenom potvrdím, že samozřejmě můžeš použít libovolný midi ovladač. Ale stejně to asi není přesně to, co hledáš.
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Ahoj, prosím o radu, sháním programovatelnou true bypass STEREO lištu . Hraju přes dva aparáty tedy do sterea a sháním lištu která pujde programovat a bude mít pod každým tlačítkem 2x in a 2x out díky za rady ! :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Burimen píše:Ahoj, prosím o radu, sháním programovatelnou true bypass STEREO lištu . Hraju přes dva aparáty tedy do sterea a sháním lištu která pujde programovat a bude mít pod každým tlačítkem 2x in a 2x out díky za rady ! :)
Jakákoliv, jen prostě každým stereo efektem "zabiješ" 2 smyčky. L in a out půjde do jedné smyčky, R in a out do druhé. Pak je sepneš obě současně.
krasty

Příspěvek od krasty »

A kolik efektů máš celkem a kolik z nich je zapojeno do sterea?
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Díky za odpovědi, jenže se obávám že hledám trochu sofistikovanější řešení. Používám teď na živé hraní Cca 8 krabiček z toho reverb a delay do sterea ( dělím signál z micro poga 1. Cesta DRY sig. druhá 2. zefektovaná ) moje požadavky na true lištu jsou : aby zvládla přepínat mezi "obyčejně" zapojenýma krabičkama + měla vstupy i pro stereo krabky a dokázala vypnou/zapnout kombinace zvolených efektů. Líbilo by se mi kdyby měla i 1/2 L OUT a 1/2 R OUT , uz to řeším dlouho a jelikož hraju přes dva aparáty a chci ovládat složitější kombinace efektů + zpívat , potřebuju řešení co mi to ulehčí , jelikož se musim soustředit třeba na zpěv , text atd ... :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“