Randall RG 1503+RG212e
Pravidla fóra
- Younghendrix
Randall RG 1503+RG212e
Zdravím,
v párování beden a zesíků se moc nevyznám, a tak bych se chtěl zeptat, co byste řekli na kombinaci RANDALL RG 1503 a Randall RG212e?
Kolik z toho vytáhnu wattů bez toho, abych to po pár hodinách hraní uškvařil? Děkuji předem!
v párování beden a zesíků se moc nevyznám, a tak bych se chtěl zeptat, co byste řekli na kombinaci RANDALL RG 1503 a Randall RG212e?
Kolik z toho vytáhnu wattů bez toho, abych to po pár hodinách hraní uškvařil? Děkuji předem!
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Randall RG 1503+RG212e
Bude to na knop. S rozumným přístupem snad repra nezničíš. Ale nic zajímavého od toho nečekej.
- Younghendrix
Hlavní otázka - přehluší to metalový bubny?
Kolik zhruba wattů z toho dostanu s rozumným přístupem?
EDIT: Co vy na to ten zesík s LINE 6 Spider 4x12 Cabinet
Kolik zhruba wattů z toho dostanu s rozumným přístupem?
EDIT: Co vy na to ten zesík s LINE 6 Spider 4x12 Cabinet
Kolik na tu srandu máš? Nebylo by lepší uvalit 15 papírů za něco lepšího? (OK z bazaru za 8 ).
Naposledy upravil(a) jastud dne 8.03.2015 18:37, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Younghendrix
Právě že já si vyhlídnul ten zesík Randall a bednu Line 6 v bazaru dohromady za 8 
No za stejný prachy je tam třeba Laney LC50. Metalovýho bubeníka to přeřve, akorát 1x12 kombo nevypadá tak cool jako 4x12 bedna.
- Younghendrix
A výkonostně je to stejný? Protože podle mě 1x12 a navíc jen 50W nemůže být stejný jako 4x12 150W zapojený do 150W zesíku
Netvrdím že je to stejný, jen tvrdím, že to metalovýho bubeníka přeřve v pohodě a s rezervou.
- Younghendrix
Aha
Ale podle mě je lepší si za stejný peníze koupit silnější, než potom, až budem třeba někde hrát, litovat. Jak se píše i tady na fóru - vždycky je lepší mít reservu
Už jen kvůli tomu, aby se aparát nepřetěžoval a zbytečně nezahříval
Plus ještě k tomu přeřvání zážitek ze života - měl jsem 15W kombo a vybíral jsem nějaké do zkušebny. Druhý kytarista měl Line 6 Spider IV 30W a bylo krásně slyšet, tak jsem si ho taky koupil. A hle! Když jsou dvě kytary a ještě do toho bicí, ty dvě kytary jakoby se navzájem ničily, takže byly slyšet jen bicí a neurčitej šum (plus občas kytara v solech). Snášeli jsme to do doby, než si basák dotáhl 400W zesilovač a 4x12 bednu 250W. Takže teď hledám něco lepšího
Ale podle mě je lepší si za stejný peníze koupit silnější, než potom, až budem třeba někde hrát, litovat. Jak se píše i tady na fóru - vždycky je lepší mít reservu
Plus ještě k tomu přeřvání zážitek ze života - měl jsem 15W kombo a vybíral jsem nějaké do zkušebny. Druhý kytarista měl Line 6 Spider IV 30W a bylo krásně slyšet, tak jsem si ho taky koupil. A hle! Když jsou dvě kytary a ještě do toho bicí, ty dvě kytary jakoby se navzájem ničily, takže byly slyšet jen bicí a neurčitej šum (plus občas kytara v solech). Snášeli jsme to do doby, než si basák dotáhl 400W zesilovač a 4x12 bednu 250W. Takže teď hledám něco lepšího
Jseš si vědom rozdílu hlasitosti mezi tranďákem a lampou? Watty nejsou všechno.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Younghendrix
Ano, jsem si vědom. Nedávno jsem viděl 5W celolampovej zesík, kterej na půlku trhal uši. Ale to byl na 4x12 bedně. Je možný, aby 1 bedna byla hlasitější než 4, a přitom by po minuté neshořela?
Ale tady už zabíháme mimo téma.
Takže kolik zhruba wattů dostanu z toho Randalla na bedně Line 6? Děkuji.
Ale tady už zabíháme mimo téma.
Zdar, nepřeceňuj "Watty" jak Ti už napsal Sajmon. Lampy jsou něco úplně jiného než tranzistory, i když 100W z celolampy je totéž jako 100W z polovodičového zesilovače, fyzika samozřejmě platí, ale prakticky je to velký rozdíl. Než 100W tranďák, radši 20W lampu a bednu s citlivými reproduktory (když Ti jde asi o hlasitost víc než o "zvuk"
). To je ale názor lidí s opačnou prioritou - ZVUK. Na výrobu hluku bude i ten tranzistor dobrý. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud opravdu nastane skutečnost, že někdy budeš s kapelou koncertovat, jistě nebudeš hledat výkonnější aparát, ale spíš aparát, který bude mít lepší zvuk, než tenhle nejlevnější hnůj. A navíc bude menší a snadněji přepravitelný. Prostě nevěřím tomu, že člověk, který si chce koupit na muzicírování výše zmíněný běs, si k tomu přikoupí dodávku na převážení.
Jinak Laney LC50 je velmi dobrá volba!
Jinak Laney LC50 je velmi dobrá volba!
Akorát kdo by čekal od LC50 takovou pilu, jako dostane u Randalla, ten bude hodně zklamaný.
Tím Lanýže nešpiním, jen nechci, aby si tazatel myslel, že mu bylo poraděno špatně. LC bych si pořídil na hevík. Na tvrdší bych hledal jinde.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Mně taky přijde LC za bazarový prachy super apec. Ale netuším, jestli stačí na vytoužený metal zvuk. Kdyby ti ale po vyzkoušení LC vyhovovalo, tak bych se ho nebál.
Ale netuším, jak hraje tebou vybraný Randall, třeba ti bude vyhovovat víc.
EDIT: Bummer rychlejší, pardon.
Ale netuším, jak hraje tebou vybraný Randall, třeba ti bude vyhovovat víc.
EDIT: Bummer rychlejší, pardon.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
S nějakým prasítkem z toho LC50 vytáhne skoro všechno. A až bude starší a chytřejší tak bude rád, že má apec se kterým se dá dělat cokoliv, třeba snadno vozit v autě nebo hrát i jiné věci než prasometal. Není to nekompromisní mesina, ale za osm papírů mi to přijde dost fajn.
Docela hezké video na dané téma:
Docela hezké video na dané téma:
- Younghendrix
Tady je mnou zmíněná souprava, a zvuk se mi zdá ideální
-
Stanley Glazoff
A potrebujes opravdu tolik zkresleni?Jinak si myslim také ze nakopnute lejno zahraje všechno,ale když to posuzujes z nahrávek,tam sice všechno zni jak z mordoru,ale cim mensi zkresleni,tim vetsi to ma koule.Samozrejme s mirou,ne ze na kristalove cisty zvuk zacnes hrat death metal,ale nakopnuty crunch musí stacit na cokoliv 
mmjuz, Tube Guru, jastud, Sajmon, Glazoff: +1
Lanýž bude stačit. Na dobarvení, dokreslení, dokopnutí a já nevím co ještě postačí pak krabička k noze.
Ukázky na YTB jsou k ničemu. Osobní vyzkoušení - k nezaplacení.
Lanýž bude stačit. Na dobarvení, dokreslení, dokopnutí a já nevím co ještě postačí pak krabička k noze.
Ukázky na YTB jsou k ničemu. Osobní vyzkoušení - k nezaplacení.
mmjuz a ostatní:
vážně je RG 1503 takový brak?
Watty neřeším, ty jsou mi celkem jasné
.
řeším vybavení a zvuk tranzistorového zesilovače v dané cenové kategorii.. Takže tento Randall nic moc?
vážně je RG 1503 takový brak?
Watty neřeším, ty jsou mi celkem jasné
řeším vybavení a zvuk tranzistorového zesilovače v dané cenové kategorii.. Takže tento Randall nic moc?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...