Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Příspěvek od džetro »

cherreda píše:
džetro píše:Pánové, objevil jsem na na Aliexpressu tohle, http://www.aliexpress.com/item/39-40-41 ... 91538.html pořád přemýšlím na kytaře o kombinaci pieza a magnetického snímače, mám tuto kombinaci - pasivní piezo + magnet na dvou rezofonikách (můj spoluhráč taky na dvou) a jsme spokojeni, jsou spojené živé vodiče z obou a stínění z obou snímačů a připájeno na jack samici v nástroji. Když mám v kytaře aktivní piezo s preampem a spojím to stejně, nebude to dělat bordel ? (ten magnetický snímač z Aliexpressu má volume a tone, tudíž půjde ubrat a namíchat poměr obou) zajímal by mě názor. Díky. :D
:wink: To je jasné, ten snímač z Aliexpressu bude mít skvělý zvuk, protože...

Myslím že na magnetickém snímači je mnohem míň co pokazit než na preampu s piezem, léta jsem hrál na Briliant za cca 60 kč, takže se nebojím a na kytaru si dám flanger :D

:arrow: Čavli, dej pak vědět jak to hraje, originál Fishman hraje pěkně.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, já jsem si jen dělal p... z toho názvu, je prostě vtipný. :) Jinak myslím, že ty číny občas dokážou překvapit, takže za ty směšné peníze není důvod to nezkusit.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

hyenik píše:Takže záhada Area301 vyřešena.
Kytarář Ondra Navrátil který mi prave tuhle china 301 namontoval komentuje:
Originálů Fishman 301 jsem teď dával asi pět, a tohle mělo jednak prokazatelně horší materiál endpin jacku, není to dostatečně vypružené takže ta výklopná část drnčí a taky ten font popisků není tak přesvědčivý. Ale jinak funkčně ani zvukově jsem neshledal žádný rozdíl 8) .
Já bych nedělal ukvapené závěry kvůli detailům.
Tohle jsou 2 fotky z http://www.fishman.cz , a na každé je jiný "301" - jiné knoby, barva a poloha nápisu "Presys blend" atd.

http://fishman.cz/?27,presys-blend-psy-301

Obrázek
Obrázek
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dalsi postreh byl pri srovnavani u Humla, tam jim popisy prisly uplne stejne.
nicmene neprime dukazy jsou uz tri - material endpinu, viklani a hlavne cena
(plus zhave reakce Larry Fishmana)
Pro me je tato "zahada" vyresena.

Dopadl presne jako vetsina podnikatelu, kteri chteli vyrabet v cine za 2kila a prodavat za 3litry (jasne ja vim ze R&D atd ale katovat kosty se musi at to stoji co to stoji), ... no a pak se rozciluji ze jim to cinsky "partner" ukradne a prodava se 4 pruhama misto tri. Ostatne americany povazuju obecne za mnohem nebezpecnejsi zlodeje, kterym se nejaky cinsky rolnik nemuze rovnat ani nahodou.

PS: na tech fotkach nevidim ani jine knoby ani jine polohy napisu, mozna o te barve by se dalo diskutovat
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Příspěvek od kunec »

No každopádně. Ten čínsky Fishman hraje mnohem lépe než ten zázrak co mi ve VKV v roce 2000 namontovali do kytary za 3000 Kč. Na preampu je napsáno MAG. Takže investice 20 USD. Za mne 1+.
Ale přímé srovnání s originálem by mne zajímalo

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

džetro píše:Myslím že na magnetickém snímači je mnohem míň co pokazit než na preampu s piezem...
No já se ve vší skromnosti dovoluju domnívati se, že každé piezo prdí a každý cívkáč z akustiky udělá elektriku. Fishmany moc nemusím, zkrátka L. R. Baggs Lyric to jistí. Výstupní signál je parádní i na měřákách. Tož tak...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Čavli

Příspěvek od Čavli »

hyenik píše:
PS: na tech fotkach nevidim ani jine knoby ani jine polohy napisu, mozna o te barve by se dalo diskutovat
Knob Volume ja nahoře válcový, ten spodní je v nejvyšší části kónický ...
porovnej vzájemnou polohu nápisu blend a Volume, Velikost nápisu Presys - u jednoho končí s pravým okrajem ladičky, u druhého jde dál ...
bass, treble, phase i notch mají jinou polohy vůči knobům ...
Ta barva Presys blend je na jednom šedá ...

Měl jsem oba v ruce, ale i na fotkách to je dobře vidět.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, uz sem si tech poloh vsiml, ten knob muze byt jenom jiny uhel fotky, nicmene to jsou nepodstatne detaily, protoze souhlasim s Ol´dawghem a uz mockrat jsem to tu psal, ze nema cenu resit rozdil mezi prumernym a vynikajicim drahym piezem, protoze to porad bude piezo. Smysl to ma akorat u tech nejlevnejsich shitu, tam je mozne dosahnout mirneho zlepseni (napr. tento cinsky fishman brumi o neco min nez puvodni (nejlevnejsi) cort preamp). Ovsem treba u rezofonik je to trochu jina disciplina, takze tam klidne muze fungovat snimac magneticky. Ostatne behem tech mnoha let vyzkumu podle me funguji na podiu nejlip vhodne zvolene kombinace snimani.

Ale at se vratime k puvodni otazce - je tenhle levny cinsky Fishman originalni OEM nebo zlodejska kopie?
Odpoved je imho za B.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Shodou okolností jsem minulý týden dovezl novou kytaru s (nechtěným) bonusem Fishman Sonitone. Když koukám na ty fotky v odkazu od Čavliho, tak to na 99% není fake, ale totéž jako OEM v mojí kytaře. Stejná prasárna - plechařina jak od klempíře, pytlík na baterku bych snad ušil líp, barvy drátů, provedení spojů nemlich to samé, a k tomu u mého kousku endpin s blbým kontaktem. Vsadím se, že to padá ze stejné fabriky. Dobře jim tak, když jsou nenažraný ...

Jinak (TM) Sonicore kváká jako prase. V jedné kytaře mám od roku 2002 nějaký polymerový snímač od Fishmana (asi bych někde našel účtenku od Humla, co je to za typ). Ten je zvukově o parník vpředu - sice má slabší signál (gain na preampu nadoraz), ale nekváká. Evoluce se nějak nezdařila. Asi se vykašlu na záruku, objednám K&K a tohle vyndám.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Existuje vůbec nějaký opravdu funkční pasivní piezo snímač na desku? Kontaktní placičky jsou vesměs za pár desetikorun a nejdražší co jsem objevil má sice vlastní hlasitost a zástrčku na minijack a je bratru asi za pětikilo. Ale tady předpokládám, že vlastni piezo bude stejné jako u těch levných. Dá se tedy říct, se snímač na desku je slepá ulička a nemá praktické využití?
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Šimkojc píše:Existuje vůbec nějaký opravdu funkční pasivní piezo snímač na desku? Kontaktní placičky jsou vesměs za pár desetikorun a nejdražší co jsem objevil má sice vlastní hlasitost a zástrčku na minijack a je bratru asi za pětikilo. Ale tady předpokládám, že vlastni piezo bude stejné jako u těch levných. Dá se tedy říct, se snímač na desku je slepá ulička a nemá praktické využití?
Tak na ladičku to praktický využití má. No, upřímě řečeno, nevybavuju si moc situací, kdy by i aktivní piezo neznělo škaredě. Ono je to lákavý, žejo, neni to zas tak drahý, ale aby to bylo k něčemu, stejně musí bejt mezi kytarou a aparátem ještě nějaká další (drahá) krabice.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Měl jsem na mysli toto.
Nechce se mi do kytary vrtat, jediné co bych ještě překousl je díra do kobylky pro piezo, ale co pak s tím kablíkem, musel by se zkrátit, zakončit minijackovou zásuvkou a tu upevnit zevnitř k rezonančnímu otvoru tak, aby se do ní dal zastrčit jack bez povolování strun. Vzniklo by pasivní nazvučení absolutně bez zásahu do kytary, ale asi by to stejně chytalo vazbu, jedině jestli tato technika zatím nějak výrazněji nepokročila, to netuším...
Přílohy
sku_144650_5[1].jpg
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Šimkojc píše:Měl jsem na mysli toto.
Nechce se mi do kytary vrtat, jediné co bych ještě překousl je díra do kobylky pro piezo, ale co pak s tím kablíkem, musel by se zkrátit, zakončit minijackovou zásuvkou a tu upevnit zevnitř k rezonančnímu otvoru tak, aby se do ní dal zastrčit jack bez povolování strun. Vzniklo by pasivní nazvučení absolutně bez zásahu do kytary, ale asi by to stejně chytalo vazbu, jedině jestli tato technika zatím nějak výrazněji nepokročila, to netuším...
Vyhozené peníze.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

OK. 20 piv doma.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

No, to by mě zajímalo, jak se tady koukáte na takový ty BBandy, jak je to bazmek co se lepí pod kobylku zespoda. Taky to maj na tý alibabě za pár šlupek. Já nad tim dumal, ale momentálně nepotřebuju nic zvučit, tak jsem to nechal plavat...

http://www.aliexpress.com/item/2015-New ... 25212.html
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Já mám K&K Pure Mini https://www.wonderwood.de/shop/en/2-kk- ... ickup.html. Hraje pěkně, ale to piezzo tam je pořád trochu slyšet. Spokojen velmi. Do druhé kytary půjde taky.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BBandy tam jeste ukradene nemeli kdyz jsem to kontroloval :) nebo spis ne levne, cenove jako u Thomana
neni to levne ani takhle, ale vcetne preampu a dvou snimacu....
BBand neni piezo ale kopolymer (myslim), tzn. mekčí prijemneji, ale taky ne tak hlasity zvuk
AST jenom do kombinace. Samostatne deskove snimace imho nefunguji optimalne.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Šimkojc píše:Měl jsem na mysli toto.
Jestli přežiješ kromě 2,5mm dírky na piezo místo zadní rolny jack vstup se zavěsem na řemen, tak jsou sytémy bez zásahů do kytary např L.R.Baggs element active, mám ve dvou kytarách a hraje to fakt dobře, není to sice nejlevnější ale za kvalitu se platí.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Když se mnou je to těžký, nedávno jsem pořídil akustiku Gretsch Rancher, levný polomasiv vyrobený v Indonéském Samicku, stála maličko přes 6k, ale je to dobře a chytře udělaná a slušně hrající kytara u které mě kromě jiného děsně baví historie té značky sahající do předminulého století a kromě toho i charakteristické designové prvky, jako tvar a provedení pickguardu, trojúhelníkový rezonanční otvor a mimo jiné i charakteristické popruhové knoby (foto). Pokud bych dával aktivní endpin do zadního špalku, musel bych ten jeden knob zrušit a to se mi (zatím) nechce. Fakt ale je, že elektroakustické verze těchto kytar to takto provedeno mají, takže k tomu asi časem dojde...
Přílohy
$_12[1].jpg
derick
Nový uživatel

Příspěvek od derick »

Zdravim pani, mam na Vas niekolko otazok. Ja som si kupil cez Aliexpress toto:
http://www.aliexpress.com/item/3-Band-E ... 52284.html
Hra to velmi dobre, cisto, ma to mikrofon, napajane to je 2x CR2032 baterkami. Moj problem je ale v tom, ze do mojej gitary (Epiphone Hummingbird) sa tento piezo snimac nezmesti. Respektive zmesti, ale jeho vyska je takmer 3 mm a hlbka drazky na kobylke je asi 3,5 mm. Takze kobylkovy prazec je dost ohnuty a nechcem to tak nechavat. Napriek tomu ale tento pristroj hra velmi dobre. Kedze som mal problem s piezo snimacom, objednal som si toto:
http://www.aliexpress.com/item/New-And- ... 60675.html
Ma iba cca 1 mm vysku. Zapojil som to na ten preamp, ale zvuk je velmi, ale velmi slaby, respektive tichy. V com moze byt problem? Impedancia preampu je 2,2 Mohm. Myslite, ze by bolo vhodne kupit iny preamp, ktory ma vyssiu impedanciu? Co vlastne znamena rozdiel tejto impedancie? Nejde tam prave o silu toho zvuku? Napr. toto:
http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-s ... herub-GT-6
ma vstupnu impedanciu az 10 Mohm. Poradte mi prosim, aky preamp zapojit k tomu cervenemu piezo snimacu, aby hral silnejsie, normalne? Pripadne ako vyriesit drazku na kobylke, ako ju zvacsit do hlbky. Dakujem Vam za reakcie a odpovede.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“