Sólíčka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Já totálně žeru sólo AC/DC - The Jack. Ale musí to být z Live alba If you want blood you've got it. To ze studia (High Voltage) je takový divný :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já miluju solo z Iron Maiden - Phantom of the Opera .... asi před rokem jsem hrozně snil o tom že si ho jednou procítěně zahraju...ted mam konečně kytaru, ale ještě spousta práce předemnou achjo :roll:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

vikicek píše:Já miluju solo z Iron Maiden - Phantom of the Opera .... asi před rokem jsem hrozně snil o tom že si ho jednou procítěně zahraju...ted mam konečně kytaru, ale ještě spousta práce předemnou achjo :roll:
Procítěně hrát cizí sólo... Skvělá idea.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Sólíčka hraju a rád, ale byla k tomu docela dlouhá cesta, než jsem získal dost sebevědomí a schopností...ale teď si to užívám

chce to jen cvičit :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Presne, aj sebavedomie je dolezite :) No a tie schopnosti, samozrejme, treba mat zvladnutu techniku, treba mat sluch a zaroven citit ten rytmus. Mna sola bavia, navyse sa na nich clovek moze ohromne zdokonalovat.
Ale tiez odtial potial, nemam rad, ked mi ostatni nechaju prilis vela priestoru na solo a uz sam to potom vnimam ako zbytocne natahovanie...
A este prihodim - November Rain - oba sola, majstrovske... 8)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
edyn

Příspěvek od edyn »

Braniik píše:Presne, aj sebavedomie je dolezite :) No a tie schopnosti, samozrejme, treba mat zvladnutu techniku, treba mat sluch a zaroven citit ten rytmus. Mna sola bavia, navyse sa na nich clovek moze ohromne zdokonalovat.
Ale tiez odtial potial, nemam rad, ked mi ostatni nechaju prilis vela priestoru na solo a uz sam to potom vnimam ako zbytocne natahovanie...
A este prihodim - November Rain - oba sola, majstrovske... 8)
Tak to ti musim rict ze mas teda paradni vkus. Tento song je fakt super a ty sola. Na p**rání. :D :wink:
Dik za typ. A co takhle solo Don't Cry? Take neni spatné! :roll: :P
ME2D

Příspěvek od ME2D »

nemyslím si, že hráči, kteří nehrají sóla jsou špatní. např. si určitě nemyslim ze by Malcolm Young nebyl dobrej hráč, co vím hrál sólo jenom jednou a to kdyz ho k tomu prinutili Rollini, ale vím, ze by zahral vsechny sola co da Angus...
kytara(y): Epiphone G-400 CH, Ibanez GAX30
kombo(a): Ibanez Tone Blaster 15

R.I.P. Bon
Obrázek
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

ME2D píše:nemyslím si, že hráči, kteří nehrají sóla jsou špatní. např. si určitě nemyslim ze by Malcolm Young nebyl dobrej hráč, co vím hrál sólo jenom jednou a to kdyz ho k tomu prinutili Rollini, ale vím, ze by zahral vsechny sola co da Angus...
Tak pokud vim tak angus hraje solicka nahodou...kdyz se rozhodovali kdo bude solak tak proste vyhral..angus o em rika ze umi hrat bravurne sola...a hlavne spoustu sol slozil on treba solo do back in black...podle me je malcol zdaleka lepsi hrac nez angus
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Martin656 píše:Tak pokud vim tak angus hraje solicka nahodou...kdyz se rozhodovali kdo bude solak tak proste vyhral..angus o em rika ze umi hrat bravurne sola...a hlavne spoustu sol slozil on treba solo do back in black...podle me je malcol zdaleka lepsi hrac nez angus
Já jsem někde čet', že Malcolm Angusovi místo sólisty přenechal sám, protože Angus je vyjímečně pohybově nadaný a Malcolm ze svých předešlých muzikantských zkušeností vypozoroval, že lidi chtějí hlavně akci a show... Jinak Malcolm složil drtivou většinou jejich songů. O tom, že by vymýšlel i sóla nic nevím...

Nejjistější bude, když se zaptáme bratří Youngů osobně. :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jo to by bylo good kdybych mu mohl zavolat :twisted:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
barry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barry »

já žeru toliik sól, který v životě nezahraju, ale co už...mám kytaru terpve pár měsíců a sem samouk hehe...třeba za 20 let něco dobrýho dám :lol:
ale který vypíchnu ej Accept-Metal heart...to bych jednou chtěl zahrát hehe 8)
www.bandzone.cz/kokosass - alternative sweet metal :D
www.endofsummer.ic.cz - my festival :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

barry píše:já žeru toliik sól, který v životě nezahraju, ale co už...mám kytaru terpve pár měsíců a sem samouk hehe...třeba za 20 let něco dobrýho dám :lol:
toho sola umim 60-70%..jeste sem se to neak nestih doucit ale je to uplne v poho..zatim
barry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barry »

Martin656 píše:
barry píše:já žeru toliik sól, který v životě nezahraju, ale co už...mám kytaru terpve pár měsíců a sem samouk hehe...třeba za 20 let něco dobrýho dám :lol:
toho sola umim 60-70%..jeste sem se to neak nestih doucit ale je to uplne v poho..zatim
já právě sem na to koukal jen tak letmo, jen na začátek a pak sem nějak na to neměl čas protože sem si hrál Vltavu od Wolfa Hoffmana a Nymphetamine od CoF, ale jinak mám v plánu někdy na to kouknout trošku dukladněji :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

tak to bylo úúúúplně 1vní solo,co jsem kdy dal,ehm,bylo to v roce 84 :roll:
KUVA-toto letí-vůbec se toho neboj,mákni a dáš to :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
barry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barry »

pavel68 píše:
tak to bylo úúúúplně 1vní solo,co jsem kdy dal,ehm,bylo to v roce 84 :roll:
KUVA-toto letí-vůbec se toho neboj,mákni a dáš to :wink:
díy za podporu a důvěru :D přecejen nidy sem na nic nehrá a teďa sem si koupil kejtru tak člověk se musí snažit :D :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

JJ jet fakt dobry solko....wolf je muj velkej vzor
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Např. já se už dávno vybodl na učení cizích sól. Vymýšlím svoje, dělá mně to osobitějšího, i když vlastně hrát vůbec neumím ^^
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

wreptile píše:Např. já se už dávno vybodl na učení cizích sól. Vymýšlím svoje, dělá mně to osobitějšího, i když vlastně hrát vůbec neumím ^^
TAK TO NEBUDE SPRÁVNÁ CESTA...
MA TĚCH CIZÍCH SOLECH SE TOHO DÁ HODNĚ NAUČIT O STAVBĚ,KOMPOZICI,LOGICE VÝVOJE :!: :!: :!:
SÁM JSEM SE NA KOPČENÍ SOL NAUČIL HODNĚ :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
jenda

Příspěvek od jenda »

Čau nedávno jsem našel bomba solo. Určitě znáte Shook me all night long od AC/DC. Ale asi jste to jeste neslyšeli hrát akusticky na dobro. Obzvláště to dobro je maso. Jinak to nazpívala Shania Twan docela známá country zpěvačka. Jo když někdo umí......
http://www.youtube.com/watch?v=oL9fSRkpCuk
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

PARÁDA :!:
Jak to dobro,tak ona-bejt mladší...a zdravej :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“