Lexicon alpha - prosím pomoc

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
shotix

Lexicon alpha - prosím pomoc

Příspěvek od shotix »

ahoj koupil jsem si alphu cet sem si na netu snad vsechno ale porad nevim
vsechno zapnu v majku se slysim ale nemuzu spustit zaroven prehravani a ten odposlech z mikrofonu zacne to hrozne rvat sumet brucet a tak dal tak sem tam vratil svou starou interni zvukovku a poustim beat pres ni do te mam pichle jedny sluchatka a do alphy zas druhe a stech poslucham hlas fakt nevim co mam delat vedel bych vsechno v pohode jen nedelat to tohle nechapu skousel sem to nastavovat tak i tak ale porad to same
skousel sem nahravat snad ve vsem ale porad mi to nahrava jen jednu stopu vite jak treba v audiacity nahravate a je tam levej a pravej kanal stereo bo tak ale ja kdys zacnu nahravat tak tam jedou dve stopi ale nahrava se jen do jedne je to slozite co? chyb tu je taky kopa ale pokut mi bude schopen nekdo pomoc tak ho budu vsude chvalit pls pls treba kdys pustim sound forge a dam nahravani tak se najednou zacnu slyset uplne huste hrasne nahlas a ciste jak to ? pls pls pls na sto tisickrat
Paris
Rádce

Re: Ahoj pls pomoc Lexicon alpha

Příspěvek od Paris »

no .. moc sem to nepochpil ... ale obecne: stopu, kterou zrovna nahravas, nepoustej zpatky do mixu (vypni na savli "input monitor"). misto toho si to, co zrovna nahravas, muzes (na sluchatkach) odposlouchavat pomoci otaceni potaku "monitor mix" na alfe.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Až začneš používat interpunkci a podaří se ti srozumitelně se zeptat na problém, pak ti možná i někdo relevantně odpoví...

Ale jen tak odhadem - playback during recording se musí nastavit v DAW, stejně tak nahrávání do mono /stereo stopy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shotix

Příspěvek od shotix »

okhej tak zacnu prvnim problemem nahravani at nahravam v jakem koliv programu tak mi to zaznamenava hlas jen do te jedne stopy treba v audiacity to nejednodusi zacnu nahravat bezi tam obe stopy je tam napsano stereo proste jako sem to mival driv akorad jedna je prazdna

a ten druhej problem nevim jak srozumitelne napsat
proste pustim treba cubase dam si tam nakej beat do stopy pustim ho a hraje to v poho pak si vytvorim dalsi stopu do ktere chci nahravat zmacknu tam to tlacitko pro nahravani a vsechno podle navodu kterej sem dostal k ty zvukovce tak to pustim a us nehraje nic jen brutalni sum a rachot a to se mi deje v kazdem programu kdys chci nahravat

tak sem skousel nainstalovat i starou interni zvukovou kartu naka soun blastr proste obyc 5.1
v nastaveni zvuku ve vyndousech xp (kde se da prepinat mezi tema zvukovkama )
sem udelal to ze sem dal prehravani zvuku na tu interni zvukovku
a ostatni veci pres alphu do kazde mam pichle zvlast sluchatka z jedne slysim ten beat a z druhe se slysim ja
ale hraje to normalne zadnej praskot rev ci tak ale nic prijemneho mit na hlave dvoje sluchatka a slyset vsecko zvlast na jedno ucho zvuk je gud latence taky nevim uz snad je to trochu srozumitelnejsi a dekuju za kazdou radu a nezlob te se peace :mrgreen:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

shotix píše:v audiacity to nejednodusi zacnu nahravat bezi tam obe stopy je tam napsano stereo proste jako sem to mival driv akorad jedna je prazdna
to je v poradku. udelej si mono stopu (mikrofon jde z alphy z pravyho kanalu) a nahravej do ni. (myslim, ze se pri mackani tlacitka ma drzet Shift)
shotix píše:proste pustim treba cubase dam si tam nakej beat do stopy pustim ho a hraje to v poho pak si vytvorim dalsi stopu do ktere chci nahravat zmacknu tam to tlacitko pro nahravani a vsechno podle navodu kterej sem dostal k ty zvukovce tak to pustim a us nehraje nic jen brutalni sum a rachot a to se mi deje v kazdem programu kdys chci nahravat
ten beat poustis do repraku? (zkus jen do sluchatek)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Až začneš používat interpunkci
Musíš mu to napsat česky :lol: Zcela zjevně to nepobral. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

shotix píše:okhej tak zacnu prvnim problemem nahravani at nahravam v jakem koliv programu tak mi to zaznamenava hlas jen do te jedne stopy treba v audiacity to nejednodusi zacnu nahravat bezi tam obe stopy je tam napsano stereo proste jako sem to mival driv akorad jedna je prazdna

a ten druhej problem nevim jak srozumitelne napsat
proste pustim treba cubase dam si tam nakej beat do stopy pustim ho a hraje to v poho pak si vytvorim dalsi stopu do ktere chci nahravat zmacknu tam to tlacitko pro nahravani a vsechno podle navodu kterej sem dostal k ty zvukovce tak to pustim a us nehraje nic jen brutalni sum a rachot a to se mi deje v kazdem programu kdys chci nahravat

tak sem skousel nainstalovat i starou interni zvukovou kartu naka soun blastr proste obyc 5.1
v nastaveni zvuku ve vyndousech xp (kde se da prepinat mezi tema zvukovkama )
sem udelal to ze sem dal prehravani zvuku na tu interni zvukovku
a ostatni veci pres alphu do kazde mam pichle zvlast sluchatka z jedne slysim ten beat a z druhe se slysim ja
ale hraje to normalne zadnej praskot rev ci tak ale nic prijemneho mit na hlave dvoje sluchatka a slyset vsecko zvlast na jedno ucho zvuk je gud latence taky nevim uz snad je to trochu srozumitelnejsi a dekuju za kazdou radu a nezlob te se peace :mrgreen:
1) to nahrávání v jedné / dbou stopách je normální. Nahrávej jen do mono. To nastavíš.

2) ohledně toho bordelu - postni screenshot nastavení I/O zařízení v audacity

3) používej jen jednu kartu, interní zakaž a jed jen přes alphu

4) laskavě věnuj trochu času gramatice a hlavně té interpunkci - vedle klávesy "m" jsou takové znaky, vypadají takto:

Kód: Vybrat vše

, .
To je čárka a tečka. Ty se používají k oddělování vět v odstavcích v případě teček, nebo k oddělování vět v rámci souvětí, pokud jde o čárky. Pak je text hned výrazně srozumitelnější a není ho třeba číst 3x, než člověk pochopí, co vlastně chceš říct.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shotix

Příspěvek od shotix »

okhej dik ,.-
DissapointedOne

Jak nastavit Lexicon Alpha jako primární zvuk. zařízení?

Příspěvek od DissapointedOne »

Chtěl bych se zeptat jestli se dá nějak nastavit Alpha jako primární zvukovka pro celej počítač? V ovládacích panelech sem si všechno nastavil na Alpha In/out, a povětšinou to chodí jak má až na vyjímky. Někdy mi pod Alphou nejdou přehrát mp3ky, jindy když mám zaplej Cubase tak mi to při přehrávání audio souborů hlasí chybu s kodekama, stejně tak přes zaplej Cubase nejde zvuk u videí na netu, při vypnutým Cubasu někdy taky, někdy ne. Nevíte čim to může bejt?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Už to tu na fóru bylo zmíněno několikrát. Nenastavuj si Alphu jako výchozí zařízení. Je vůbec nějaký důvod mít ji nastavenou jako výchozí?
DissapointedOne

Důvod je třeba ten abych furt všechno nemusel přepojovat jak blbej :-D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud potřebuješ k práci Cubase, nemáš jinou možnost. Máš-li nastavenou Alpha jako výchozí zařízení, je to problém.

Opět vyvstává otázka, proč nemáš pro účely přehrávání nastavenu jako primární zařízení interní zvukovku. Nevěřím, že by byl znatelný rozdíl v kvalitě zvuku. Pro účely nahrávání pak mít Alphu jako externí (ne primární) zařízení).
DissapointedOne

O kvalitu fakt nejde. Jde mi jen o to, že když se zpěvákem něco nahráváme tak se musim každou chvíli přehrabávat hromadou kabelů. Takhle musim mít v Lexiconu píchnutý sluchátka a pak když si chcem nahrávku poslechnout tak musim buď vypojit Lexicona z kompu nebo musim vypojit bedny z kompu a píchnout je do zvukovky. Jako je to blbost, ale při nahrávání je to docela "vytáčecí" činnost.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak tomu nerozumím - pokud nahráváte (v nějakém programu), tak je s ním svázána i Alpha (v tomto případě). Ale jak pro nahrávání, tak i pro přehrávání. Nechápu pak, proč - když si uděláte nahrávací přípravu HW setupu - by se mělo cokoli přepojovat jen pro poslech po záznamu :-( I podklady jsou případně součástí projektu...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
liorlior

Příspěvek od liorlior »

Pokud někdo ví, jak na instalaci ve win 10. Budu rád. Mně se to prostě nepřipojí. Nevím, kde je chyba...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pokud Win nezaregistrují ani nové USB zařízení, bude chyba přímo zde (=USB rozhranní zvukovky). Pokud ho zaregistrují, ale s nějakou chybou, popis řešení udává ta chyba (obvykle) - většinou to bývají ovladače.

P.

liorlior

Příspěvek od liorlior »

Usb to zaregistruje, pak se zobrazí usb zařízení nebylo rozpoznáno. Řešení to nabídne, znovu zapojit...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pokud nebylo rozpoznáno, chybí nejspíš ovladač. Nicméně screenshot by nebyl?

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen takový dotaz: jaký driver jsi instaloval? Z přiloženého CD, nebo aktuální z webu výrobce?
liorlior

Příspěvek od liorlior »

Instaloval jsem ty na cd. Mám dva notebooky, jeden s Windows 7 (zde funguje alpha bez problému) a nna win. 10 jsem instaloval stejně, nezdařilo se. Drivery teda zkusím stáhnout ze stránek. Screen shot eventuálně pořídím.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“