akusticka kytara 15 -20 000 kc

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: akusticka kytara 15 -20 000 kc

Příspěvek od hyenik »

ja sem jebl svym celomasivem o roh stolu i doma ;)

Samozrejme ze celomasiv je nachylnejsi, ale u nas se to nebezpeci zcela nerealne prehani.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ketiv

Příspěvek od Ketiv »

Jsem rád, že to není s "outside" hraním takový problém :-), jak bylo naznačeno v prvním příspěvku na toto téma. Těch pádů ze zdi nebo náhodných kopanců se taky bojím. Člověk holt musí být obězřetný za každé situace, a to i v podnapilém stavu :-).
tom.tomik

Příspěvek od tom.tomik »

Ahoj.Právě jsem také ve fázi hledání.V merku mám Furch, Sigma Guitars a Dowiny. Ty Sigma Guitars jsou sice Korejské,ale pod patronací Martin a celomasivy jsou za dobré peníze (právě i kolem 20tis.).Chci na ně někde mrknout a zkusit zahrát. Nemáte někdo zkušenosti?

Tom.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Taky se nebavíme o kytaře za 50 a více tísíc, i takové lidi nosí do hospody a k ohni, však kytara je na hraní, na ozdobu jsou obrazy :D
Nějaké šrámy budou ale je to tak jak píše Hyenik, kytara a to i celomasív něco vydží. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
tom.tomik

Příspěvek od tom.tomik »

Dotaz pro džetro - co ta tvoje sigma 00M-15S .... to je taky kytara z levnějších, přesto solidních kytar. Jaké jsou zkušenosti?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Je to polomasív, dva roky koncertování (cca 100 koncertů) měl jsem i celomasivní Sigmu S000M-15 a prodal jsem ji, na blues mi víc sedí tahle. Mám teď jen jednu 6 strunnou kytaru, občas do hospody nosím rezofoniku Gretsch naladěnou jako normální kytaru. Se Sigmou opravdu spokojenost. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Ketiv

Příspěvek od Ketiv »

Vycházeje se své zkušenosti ti mohu s klidem doporučit Dowinu. Nejen, že jsem zakoupil pro sebe celomasiv od Seagullu, ale také jsem dopřál své přítelkyni nádherně znějící Dowinu D 999. Za ty peníze (necelých 10 tis. Kč) hraje naprosto famózně. Je lehká hmotností, vynikajícně se na ni hraje (mnohem snáz než např. na tohoto Seagulla). Pro dívku špička (čímž ale nechci tvrdit, že se jedná o dívčí kytaru). Sigmy jsem nezkoušel. Osobně mi jeden prodejce doporučoval korejské kytary od značek Cort nebo Crafter. Celomasivy se od těchto značek dají pořídit už kolem 15 tis. Kč. Je otázka, zda se v této cenové kategorii dají srovnat např. s mnou zakoupeným Seagullem nebo ne. Na to ti odpovědět neumím, neboť jsem bohužel na korejské celomasivy nehrál. Prodejce však korejskou výrobu nikterak nehaněl. Ale ber to jako subjektivní názor jedné osoby.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Když se někdy v padesátých letech minulého století začala přesouvat výroba hudebních nástrojů na východ, kromě Japonska padla volba i na Koreu mimo jiné kvůli příznivým klimatickým podmínkám. Korejci mají s výrobou kytar několik desetiletí zkušeností a Made in Korea by měla být značkou kvality a spolehlivosti. Hezky to má odstupňované např. Gretsch :
1) kategorie - špičkové nástroje a vlajkové lodi firmy v cenách cca 200 - 400 tis. Kč jsou Made in USA
2) kategorie - výborné nástroje pro širokou škálu hudebníků napříč styly v cenách hodně kolem 80 tis. Kč jsou Made in Korea a Made in Japan
3) kategorie - kvalitní a relativně levné nástroje kolem 20 tis. Kč jsou Made in China
4) kategorie - základní, levné, ale přesto dobré nástroje kolem 10 tis. Kč jsou Made in Indonesia
Sám mám levnou akustiku Gretsch Rancher z Indonéského Samicku (bratru kolem 250 USD) a je to kvalitně a "hlavou" vyrobený nástroj.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Mám rezofoniku Gretsch Alligator, stála pod 10 000,- je to made in China a je super, opravdu výborně udělaný nástroj. :D
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Však ty Sigmy jsou už také Made in China. Mám SDM-15, tedy celomahagon, ale "Déčko". Za ty peníze vynikající kytara. Akorát mě štve, že do takového nástroje cpou laciné Fishmany, ale to je spíš věc vzorkování německého majitele značky. Číňan vyrobí, co si řekneš - a když přiměřeně zaplatíš, tak už to zřejmě jde i velmi kvalitně.
tom.tomik

Příspěvek od tom.tomik »

Pro jbiker :
Ahoj. Můžu pár otázek k té Sigmě? Jak dlouho ji máš a proč jsi šel do celomahagonu ? A pokud by jsi opomenul tu elektroniku je spokojenost ?
díky
Tom.
Placka

Příspěvek od Placka »

Ahoj všem,
potřeboval bych radu od zkušenějších - příští víkend jedeme se švagrem do Brna kupovat novou akustickou kytaru:
chtěl by se snímačem, elektroakustiku
výřez není nutností, ale výhodou
cena okolo 10 000 Kč
použití hlavně obyčejný hraní v hospodě, folkový, rockový a poprockový věci, v budoucnu možná sem tam nějaké ozvučené vystoupení, proto se snímačem

v téhle kategorii je asi standart masivní vrchní deska, zbytek překližka, ne?

Chtěl bych poprosit o vaše zkušenosti, na jakou značku se zaměřit, kdo v téhle cenové dělá nejlepší kousky. Podmínkou by měl být kousek, který je skladem někde v Brně - vím hlavně o kytarách.cz, o Audioteku, vím, že nějaký obchod je u Janáčkova divadla a vím o Furchovi a Lidl musik na Zelňáku...má cenu do těch menších obchodů chodit?

čistě podle internetové nabídky obchodů si vybral tenhle kousek:
http://kytary.cz/washburn-wg16sce/HN152496/

vyčetl jsem tu, že dobrej je Furch, ale na toho asi desítka stačit nebude:-).

takže jsem vás chtěl poprosit o tipy na dobré elektroakustiky v ceně kolem těch 10 000...díky za každý názor
jastud

Příspěvek od jastud »

Mrkni se na Dowiny - nějaké mají v Lídlu a v kytarách.cz, kolem deseti se od nich dají pořídit pěkné kousky

Dál Seaguly - elektroakustiky začínají tak na 13, mají hezký zvuk, ale mě se moc nelíbí a nesedí mi v
rukách. Nicméně to je otázka osobních preferencí, kytary jsou to dobré.

Pak Washburny - spousta lidí je chválí, já měl asi smůlu, nikdy mi žádný moc nesedl

No a nakonec Cort - v poměru kvalita cena asi top firma

Kolem deseti tisích pořídíš slušnou elektroakustiku, téměř jistě s masivní horní deskou, zbytek bude nejspíš překližka.

U Furcha začínají kytary na 12, se snímačem kolem 16 a ty opradu pěkné kolem 20, pokud je tvoje představa kolem 10 tak nemá cenu k Furchovi chodit. Akorát by se namlsal a pak nechtěl dělat kompromisy...

A nakonec, pokud nezavrhuješ bazar zkus se podívat na tohle: http://hudebnibazar.cz/yamaha-apx5na-nt ... /ID925692/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

jastud píše:Mrkni se na Dowiny - nějaké mají v Lídlu a v kytarách.cz, kolem deseti se od nich dají pořídit pěkné kousky

Dál Seaguly - elektroakustiky začínají tak na 13, mají hezký zvuk, ale mě se moc nelíbí a nesedí mi v
rukách. Nicméně to je otázka osobních preferencí, kytary jsou to dobré.

Pak Washburny - spousta lidí je chválí, já měl asi smůlu, nikdy mi žádný moc nesedl

No a nakonec Cort - v poměru kvalita cena asi top firma

Kolem deseti tisích pořídíš slušnou elektroakustiku, téměř jistě s masivní horní deskou, zbytek bude nejspíš překližka.

U Furcha začínají kytary na 12, se snímačem kolem 16 a ty opradu pěkné kolem 20, pokud je tvoje představa kolem 10 tak nemá cenu k Furchovi chodit. Akorát by se namlsal a pak nechtěl dělat kompromisy...

A nakonec, pokud nezavrhuješ bazar zkus se podívat na tohle: http://hudebnibazar.cz/yamaha-apx5na-nt ... /ID925692/
Obávam sa že ta Yamaha ma nylonové struny je tam zle foto.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ne ze by ta yamaha byla spatna a ze bych chtel dayslypperovi kazit xeft (i kdyz po tech letech by ji uz do inzeratu mohl i vyfotit ;)), ale do hospody to neni kytara ani nahodu (jeji hlavni prednost je ozvucena na podiu).
kolem 10 je toho dost, vzhledem k zadani doporucuju se divat na dreadnought se smrkovou deskou (kvuli hlasitosti), ten cedrovy wasburn bude v projevu zrejme jemnejsi. Zrejme, protoze akusticka kytara se musi vybirat podle konkretniho kusu.

ale tip bych mel http://kytary.cz/cort-mr-e-ns/HN116052/
ja jsem si ji vybral z cca 60ruznych kytar a "muj" kytarar ji glosoval, ze je to v pytli, protoze za takove prachy nema takhle dobre hrajici kytaru sanci vyrobit :)
i cherreda ji vybral kamosovi k ohni, takze sance, ze bude dobra, tu urcite je ;)
Placka

Příspěvek od Placka »

super, díky za tipy, na toho Corta určitě mrknu...švagr sice chce novou kytaru, ale zaujaly mě i nějaký kousky na bazaru:

například tahle Sigma, co všem vyčetl, mohly by to být velmi kvalitní kytary, jen nevím, jestli celomasiv mahagon nebude kytara příliš citlivá na zacházení a všelijaký tahání po těch hospodách...
cena by se dala srazit ještě o cca 2000 na devítku:
http://hudebnibazar.cz/sigma-s000m-15e- ... /ID926053/

za stejné peníze Dowina, která je ale polomasiv:
http://hudebnibazar.cz/dowina-dce-333-ced/ID920666/

nebo LAG:
http://hudebnibazar.cz/prodam-elektroak ... /ID928144/
tam by to ale chtělo přitlačit na slevu, ta není proti nový kytaře moc velká...

co si myslíte o těchto kouscích? Hlavně mě zajímá třeba ta Sigma...dík za rady
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Placka píše:co si myslíte o těchto kouscích? Hlavně mě zajímá třeba ta Sigma...dík za rady
ze chces koupit teréňáka a libi se ti okruhove formule.
takze slovy mandražé, tady bude kazdá rada velmi draha 8)
Takze jako obvykle hapruje zadani (podle toho ja bych si tu sigmu nevybral, ale nejaky delta bluesman prave naopak treba jo). My nevime co presne na to a jak chces hrat (mozna ani ty jeste ne)

tipy si dostal, takze nezbyva nez zajit a vyzkouset, ono to stejne casto dopadne nakonec uplne jinak nez podle planu (podle konkretnich kusu). Kdyz si date pul dne chozeni a drnkani, tak sance ze vyberete nejaky smejd je minimalni. Takze vzhuru do toho a pak poreferuj.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jo ještě odpověď na otázku jestli má smysl chodit do menších obchodů: jednoznačně má. AZ nástroje naproti Janáčkovu divadlu určitě zkuste. Týpek co tam prodává je sice na první pohled nerudný, ale na druhý už docela v pohodě a hlavně tam mívá pěkné věci. Nakupuju tam docela často.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, ten muj Cort sem koupil prave v AZ.
Placka

Příspěvek od Placka »

Jj, rozumím... Já hraju spíš na elektriku, akustiku mám jen relativně obyčejnou (preklizkovou Takaminu) a většinou do ní bušim notně pod vlivem u táboráku :). Takže se v tom tolik nevyznám a proto se ptám. Primární plán je právě vyzkoušet kytary v daný cenový kategorii v brněnských obchodech a taky si říkám, že určite úplně špatně nevybereme... Třeba tebou navrženýho Corta určitě zkusíme... Co se bude hrát jsem psal výše - folk, pop, poprock, hlavně beglajty, většinou trsatko.
Nicméně mě ještě napadlo, jestli by se nedal koupit ještě lepší kousek na bazaru, ale to bych tomu musel víc rozumět, abych nešel po něčem, co je úplně mimo a určený na jiný hraní (např. Ta Sigma)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“