Elektroakustika propojená s Peavey classic 30 - problém

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
fanny

Elektroakustika propojená s Peavey classic 30 - problém

Příspěvek od fanny »

Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám celolampové kombo Peavey classic 30, které jsem dosud využíval jen k ozvučení elektrické kytary, s čímž jsem zatím neměl a nemám žádný problém. Relativně nedávno jsem si ale pořídil elektroakustiku (Simon & Patrick Showcase s piezo snímačem) přičemž jsem předpokládal, že ji budu moci přes kabel také připojit do tohoto komba (jako nejjednodušší varianta, když mi nebude stačit pouze akustický zvuk). Jenže to nefunguje. Popíšu situaci:
Hraju na čistý zvuk, bez efektů, čehokoliv jiného, pouze sestava kytara - kabel - kombo. Chvíli to funguje, řádově po několika minutách hraní se však zvuk začne kazit (jakoby zkreslovat), což nějakou chvíli trvá a pak to přestane hrát úplně (ozývá se jen akustický zvuk nástroje). Pakliže v tento okamžik připojím elektrickou kytaru, vše hraje normálně, pokud poté připojím elektroakustiku, opakuje se předem popsaný cyklus - chvíli hraje, pak už ne.
Vím, že kombo Peavey Classic 30 není prvořadě určeno pro elektroakustické nástroje a že pro tento účel existují vhodnější komba, nicméně nerozumím, proč to nefunguje vůbec. Jestli je možné, že si prostě kombo s elektronikou kytary nějak nerozumí, nebo jestli některá komponenta kytary/komba může být špatná. Neví někdo, čím by to mohlo být?
Kombo s elektrickou kytarou funguje normálně, elektroakustická kytara na jiném kombu funguje taktéž normálně.
kos99

Re: Elektroakustika propojená s Peavey classic 30 - problém

Příspěvek od kos99 »

čus dopručil bych ti vsadit nějakou krabičku určenou pro akustiku a vyzkoušet to
je možné že 9v proniká do komba kde se třeba něco zahltí a dál přestává pracovat
vsazením akustického předzesilovače by se to mohlo odbourat ... jinak nevím proč by to mělo dělat tyto sprasky
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
grock

Příspěvek od grock »

Nemáš slabou baterku v kytaře ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, v kombu závada nebude, má vstup provedený tak, že si nemůže s něčím ať už nástrojem nebo efektem "nerozumět". Zkoušels už tu elektroakustiku na nějakém jiném zesilovači?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
fanny

Příspěvek od fanny »

Krabičku určenou pro akustiku bohužel nemám, takže tuhle variantu vyzkoušet nemůžu...
Baterka je ok, kontroloval jsem...
Zatím jsem se snažil vystačit s tím, co dům dá, takže jsem elektroakustiku zkoušel ještě na svém starém 15W tranzistorovém kombu Marshall, kde jsem zatím nezaznamenal podobný problém jako na Peaveyi. Teď o víkendu bude snad trochu více času, tak mám v plánu objet pár kamarádů a zkusit ještě i na jiném řádnějším zesilovači, že to nezdechlo na první dobrou i na tom Marshallovi mi totiž zrovna nepřijde jako nějaké neprůstřelné otestování.
fanny

Příspěvek od fanny »

Tak po pořádném vyzkoušení na různých aparátech jsem zjistil, že zakopaný pes není v kombu, ale opravdu v kytaře. Po kratší nebo delší době hraní se to začalo nějak šmoulit (většinou to mělo podobný průběh, jak jsem popisoval).
Měl jsem to takto otestovat rovnou a měl bych jasno hned, odkud vítr vane. Ale popravdě jsem nečekal, že by to mohlo být kytarou, nedávno jsem totiž hrál přes půjčené kombo na jedné akci a bylo to bez problémů...proto jsem si myslel, že je to spíš buď tím mým Peaveyem nebo celkem i čímkoliv jiným, jen té kytaře jsem věřil.
Každopádně děkuji za rady. Teď už mě jen čeká zjistit, co je zdrojem problému v nástroji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“