Ahoj,
Makala je nižší třída osvědčené značky Kala, takže jako start model bude jistě OK.
Já bych doporučil, určitě bude fungovat jak má, a bude mít i obstojný zvuk.
Už máme domluvené pravidelné hodiny vyuky na ukulele, pro dětí, začátečníky i pokročilejší. Učit bude Marcela Brožová. Po hodinách bude možnost společné brnkání.
Hodiny se budou konat v prostorech sokolovny v Úněticích každé utery. Více informace je na ukeshop.cz nebo se mne zeptejte.
Dobrý den,
mohli byste, prosím, někdo poradit, jestli by bylo možné naladit mandolínu jako (sopránové) mandolele,
t.j. g1-c1-e1-a1, případně g1-c2c1-e1-a1a?
Pokud ano, kde by bylo možné sehnat vhodné struny, pokud možno kovové?
Díky za odpověď.
Petr N. píše:Dobrý den,
mohli byste, prosím, někdo poradit, jestli by bylo možné naladit mandolínu jako (sopránové) mandolele,
t.j. g1-c1-e1-a1, případně g1-c2c1-e1-a1a?
Pokud ano, kde by bylo možné sehnat vhodné struny, pokud možno kovové?
Díky za odpověď.
Bohužel neporadím, protože jsem si s touto myšlenkou zatím taky jen pohrával. O to víc mě zajímá řešení. Vzhledem k tomu, že mandolína má téměř stejnou menzuru jako koncertní ukulele, možné to jistě bude. Zatím mandolínu nevlastním, ale jestli nám někdo poradí, tak si ji budu muset pořídit...
Já jsem zkoušel dát na mandolínové banjo silonové sopránové struny v C ladění a perfekt! Jak je to s kovovými strunami a ještě laděné jako ukulele šestka, to by se muselo vyzkoušet.
Bohužel jsem se z uke banja moc dlouho neradoval. Bylo staré české dřevěné podivné konstrukce (kdo zná, ví) a tedy s koženou blánou sevřenou mezi dvěma kruhy přibitými na dřevěný korpus. No dostal jsem ho darem a později zjistil, že je kůže naprasklá. Nevím kdy se rozjede prasklina úplně, ale kůže povoluje a nedrží ladění. Neví někdo kde takovou kůži sehnat?
REMO blána je jiných rozměrů a tvarově nepoužitelná. Už jsem koupil kůži na africký bubínek, ale byla moc tlustá. Zaobírám se myšlenkou vložit místo mezikruží s blánou dovnitř tamburinu (bez koleček) která má REMO s napínáky.
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C! Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Zdravím zde všechny
stejný postup jsem také vyzkoušel - koupil jsem staré mandolínové banjo Pony (r.v.2000) a natáhl uke struny a musím říct, že to je masakr !!!!
Rambajs a přitom jednoduchý hraní
Jsem z toho urvanej a teď lovím písničky co mám rád abych se je postupně učil hrát.
Je to super.
Přílohy
Naposledy upravil(a) bob ukibanjo dne 17.03.2015 11:14, celkem upraveno 1 x.
před pár dny jsem úplnou náhodou narazil na videa, kde lidi hráli právěprávě na ukulele a můžu vám tedy říct, že to byla láska na první pohled.
Celý víkend jsem strávil hledáním toho vyvoleného ukulele s nímž započnu moje učení. Ještě nikdy jsem na nic nehrál, a tak bych raději chtěl poprosit o radu. Jsem v tomhle takový ten typ 'když už, tak už', tak bych si klidně připlatil za něco kvalitnějšího, ať to vydrží s má nějakou úroveň. Rozhodl jsem se pro ukulele koncertní. Moc se mi zalíbilo tohle: http://kytary.cz/ohana-ck-20s/HN121342/
Zajímalo by mě v čem se liší od tohoto: http://kytary.cz/ohana-ck-10s/HN130863/
CK 10S nemá přední desku z masivního dřeva,nýbrž z překližky. Pak už jsou to kosmetické záležitosti-chybějící lemování,horší výběr dřeva na krk. Pokud jsi "když už,tak už" a nezruinuje Tě to,tak běž do té 20S. Za ty prachy by už mohlo mít uzavřené olejové mechaniky,ale třeba jsou ty použité otevřené opravdu kvalitní. Tož tak...
K tomu mandolele, nerozumim tomu a sotva můžu dávat rady, ale mandolína je laděná stejně jako housle. Jsou i houslový struny imitující střívka a ty by možná ukulele utáhlo (u drátěnejch bych se asi docela bál) a pak by na to šlo hrát jako na mandolínu.
Tak těch nástrojů na výběr by byla spousta. Ten Ibanez je ale opět celopřekližka,což na zvuku bude znát. Někdo snímač potřebuje a někdo zase dá ty peníze za "zvuk".
Před cca 2-3 měsíci jsem si pořídil své první ukulele - koncertní a nemůžu se ho nabažit. Rád bych si každopádně teďka přidal do sbírky čistě elektrické ukulele, jenže tak nějak nevím, kde bych měl nějaké "lepší" hledat. Co jsem koukal, tak se mi nejvíc ukazuje Stagg EUK, ale byl bych moc rád za názory a tipy třeba i na jiná elektrická ukulele.
spenat píše:Zdravím hráče na Ukulele
Rád bych si každopádně teďka přidal do sbírky čistě elektrické ukulele, jenže tak nějak nevím, kde bych měl nějaké "lepší" hledat.
Ahoj, chci se začít učit hrát na ukulele, takže momentálně vybírám nástroj. Je to spíš pro moje domácí hraní pro radost, než že bych s tím hodlala někde exhibovat. Vzhledem k tomu, co jsem si o tom zjišťovala a taky proto, že mám docela krátký prstíčky, tak je mi sympatický sopránový ukulele. Jakou značku byste doporučili? Máte někdo zkušenosti s Baton Rouge? Anebo Mahalo (ovšem to jsem našla koncertní a ne sopránové)? Samozřejmě chci vyzkoušet, než koupím.
Díky předem za všechny rady!