Efekt na Hardcore punk

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Mišo
Bandzone: Miso93

Efekt na Hardcore punk

Příspěvek od Mišo »

Zdravim chcem sa spytat na niaky efekt ktory by sa hodil k hc-punk stylu rozmyslam hlavne nad Boss metal core ale neviem ci to nebude az prilis tvrde a zbytocne drahe k tomu zanru . Mal som moznost si vyskusat metal zone ale ten ma moc neocaril. Dakujem za rady :)
remisa

Re: Efekt na Hardcore punk

Příspěvek od remisa »

A není podstatou punku tyto věci neřešit a hrát přes cokoliv co je po ruce ?D
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Mišo

Příspěvek od Mišo »

remisa píše:A není podstatou punku tyto věci neřešit a hrát přes cokoliv co je po ruce ?D
pre kazdeho je podstata niekde inde :D ja chcem hrat proste tvrdsiu hudbu :D nieco na tento styl https://www.youtube.com/watch?v=4oDP6HZmZNI no nakonec som uz objednal metal muff tak som zvedavy ci bude vyhovovat
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Smyslem punku to asi je, ale musis mit po ruce aspon neco :)
Zkus si, jestli mas moznost, ProCo RAT, nebo jestli mas radeji agresivni stredy, tak Turbo RAT. Ten ma treba na muj vkus tech stredu az moc, tak osobne preferuju spis RAT.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
torst

Příspěvek od torst »

Na tvem místě bych koupil na bazáči Digitech DF-7. Je to sbírka 7mi různých zkreslovačů. Ano, je to digi modeler, ale je udělanej fakt dobře a rozdíl oproti předlohám je minimální. Mám ho, takže vím. A když budeš trvat na analogu - až si osaháš a vybereš na téhle krabici, můžeš pak koupit ten jeden nejlepší v originálu.
Jestli chceš zvuk BOSS, totéž dělá Behringer v plastu za 1/3 cenu. Jde o to, jak moc vostrej punkáč seš, jestli bys ho při pogování nerozšláp.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Efekt na HC? Na kombu máš točítka všechny vytoč doprava (jeslti na to máš tak i volume) a voilá když budeš hrát plný akordy (žádný vošulený powery) tak máš ten nejlepší a nejpravověrnější HC zvuk.. Takže základ nešulit akordy!!
Mišo

Příspěvek od Mišo »

tak dakujem za rady teda... ten turo rat mi ale pripada nieco ako ds1 a ten mam. Mam uz ojednanej metal muff tak som na to zvedavy snad tam nastavim aj zvuk ako ma Wolfbrigade aj trochu jemnejsie naslapane veci ... ale ten digitech ma tiez zaujal to som nevedel ze to je ako keby zierka viacerych efektov... ale kamarat mal od nich death metal a na tranzistorovom kustome sa mi ten zvuk nelubil vobec.
torst

Příspěvek od torst »

Mezi RAT a DS1 je diametrální rozdíl (poznáš právě na DF-7). Metal muff má kamarád. Pro mě nic moc, ostrý, bez potřebných korekcí. Deathmetal a DF-7 vůbec nesrovnávej. DM je jednoúčelová pitomost, tak na experiment. Kdežto DF-7 je reálně znějící sbírka klasickejch předloh. Simulovanej Metalzone je malinko míň zemitej, nepevnej, porovnal jsem s origošem. Ale není to zásadní.
Ale jestli máš nějakej ideál, krabka nestaší. Hodně dělá zesík, reprobedna, styl hraní.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

wolbrigade hraje přes boss hm-2. pokud chceš dobrej zvuk na hc punk tak ten nenajdeš v krabce, potřebuješ lampovou hlavu. a tu případně okořenit třeba obyč DS-1.. s lampáčema na bázi maršálu se z toho zvuku posereš :)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo a co máš za aparát? Jinak hraje lampa, jinak tranďák...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Mišo

Příspěvek od Mišo »

praveze tranzistora peavey 100w zatial :/ na lampu to vidim az vo vzdialenej buducnosti :D skreslenie na kombe plus ds1 je sice fajn ale nekvalitny zvuk jak hovado
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“