problém s clean kanálem Marshall JVM 205H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
zakki
Nový uživatel
Bandzone: www.bandzone.cz/sufferage

problém s clean kanálem Marshall JVM 205H

Příspěvek od zakki »

Zdravím, mám problém s mašinkou JVM 205H. Clean kanál mi jede, ale šíleně potichu oproti OD. Při vybuzení do fullu je slyšitelný, ale s poměrem OD to nejde sladit. Prostě clean kanálu chybí koule :? ... nemáte někdo s tím zkušenost kde by mohl být zakopaný pes ? dík :!:
zemus

Re: problém s clean kanálem Marshall JVM 205H

Příspěvek od zemus »

Dělá to odjakživa, nebo se závada objevila náhle, nebo jenom někdy?
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Přesně tento problém jsem měl s JVM205 taky. Problém byl myslím v relátku, které přepíná mezi gainy, už to bude nějaký pátek, takže možná kecám. Se svým kusem jsem měl problém dvakrát, ale byl v záruce, takže se to v pohodě vyřešilo. Jestli už zesák není v záruční lhůtě, tak ho budeš muset hodit někomu na opravu. V hledání opraváře snad uspěješ zde aparatury/
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
zemus

Příspěvek od zemus »

Marshall používá elektronické přepínání speciálními operáky, takže máš v podstatě pravdu. Nevím, jak je to konkrétně v JVM205, ale je to nejpravděpodobnější možnost. U nás nejsou běžně k sehnání (nehledal jsem moc důkladně). Tady opravdu nejlépe pomůže člověk, který se tím živí.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, zase se tu šíří bludy. Přepínání se děje normálně relátky a ty jsou řízeny mikrokontrolerem ATmega8. Žádné speciální operáky se tam nevyskytují (to píši jen proto, aby je tam někdo nehledal) :) . Koho to zajímá, může si to prostudovat v přiloženém schematu.
Přílohy
JVM205-65-02-iss3.pdf
(335.11 KiB) Staženo 137 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
zemus

Příspěvek od zemus »

Proto jsem také psal, že nevím,jak je to v jvm 205.Díky za shema.
zakki
Nový uživatel
Bandzone: www.bandzone.cz/sufferage

Příspěvek od zakki »

ok, začalo mi to dělat nedávno, zkusím to někomu hodit díky !
zemus

Příspěvek od zemus »

Pravděpodobnější než závada v relátku je závada v plošném spoji. Poměrně masivnější kontakty relátek a konektorů jsou náchylné k tomu, že při pájení na lince nejsou dostatečně prohřáty. Je tedy naděje, že oprava vyjde lacino.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“