Amp do 20 000 (zesilovač + bedna)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ugh.gf

Amp do 20 000 (zesilovač + bedna)

Příspěvek od ugh.gf »

Dobrej,
přemejšlim konečně o pořízení pořádného "zvuku" v podobě lampy, která by se vešla cca do 20 000. Docela bych uvítal dostatečně univerzální aparát, který zvládne od cleanu přes cruch až po nějakej tvrdší zvuk (hard rock, sóla). Vysněnej zvuk mám nějak v Mesa Express, ale na tu bohužel nejsou finance :P. Zkoušel jsem Fender Hot Rod a nezněl mi špatně, ale potřeboval by trochu "dokrmit" - což je další investice cca 4000 a trochu se bojim, že ten jeho zvuk by mě mohl přestat bavit (přecejenom je to taková ta kalsika). Pak mě zaujal Vox Night Train, ale ten zas nevim kde se dá vyzkoušet (v Praze jsem ho zatim na žádné prodejně neobjevil) - představuju si, že kdybych k němu postavil nějakej "hutnější" reprobox, mohla by to bejt paráda :twisted: . Neřešim kombo, hlavu a nebránim se bazaru. Díky za každou radu! :)
Kombo Roland Cube 30x, Janecký
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Amp do 20 000

Příspěvek od Kinx »

doporucuju jetou mesu (caliber, dual caliber, mozna i mark serie) - do 20ti se vejdes a budes spokojeny - imho hrajou lip, nez vse co jsi vyjmenoval. do jake bedny s jakyma reprama to planujes poustet? to ma na zvuk asi nejvetsi vliv (spolu s rukama :)).
ugh.gf

Re: Amp do 20 000

Příspěvek od ugh.gf »

Asi jsem to špatně napsal, do těch 20000 se musím vejít právě i s bednou :( A k tomu připojím dotaz, v bednách se vyznám fakt jen orientačně (jako, že tak nějak tušim jakym stylem bude znít Marshall a jakym Mesa :D ), takže kdyby ste mi poradili i bednu (btw: jak se v obchodech zkouší bedny? To tam lidi jako tahaj tu hlavu s sebou? :D ). Ok, du prohlížet bazary :)
ugh.gf

Re: Amp do 20 000 (zesilovač + bedna)

Příspěvek od ugh.gf »

Hmm, tak mě ještě napadla Laboga - jenom mám trošku problém s tím, že vůbec nevím, kdy by se dala vyzkoušet :( . Našel jsem sice tento obchod: http://www.pmuzik.cz/ ale na mail, jestli jí mají v prodejně jsem odpověď nedostal. Nemáte někdo zkušenost s touto značkou, nebo nevíte, jestli se dá někde "osahat"?
díky
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Myslím že je tu o ní téma, zkus si to najít. Pokud myslíš mr.hector tak ho měl real dead one tady z fora, jednou jsem si s ním o tom zesíku psal:
měl jsem, ale šel do světa. Je s ním trošku boj kvůli ovládání. JE horší tam dosáhnout svého zvuku, ale když si dáš práci tak ten zvuk láme páteře Hodně lidí to přirovnává k diesel aparátům co se týče charakteru ... Ten si to drží pořád i když kroutíš jak chceš, to se mi na něm líbilo. Rozhodně se nedá říct že by měl gainu na rozdávání, zato je ten zvuk hodně čitelný. možná proto se mi hodí spíš na hodně podladěné kytary. Čistý kanál je nic moc, navíc má společné korekce se zkresleným, takže to je prostě na prd...

Na tvrdý metaly je to dobrá volba podle mě. Když nechceš znít jako všichni ostatní. Já si ten zvuk zamiloval. Teď sem ale udělal víc melodický projekt, tak tam se mi to nehodilo.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
ugh.gf

Příspěvek od ugh.gf »

Jo, to jsem četl, ale Hectora nechci (a ani na něj nemám peníze) - tyhle zabijáky moc nemusim (nehraju metal), raději bych zvuk blíž "lehčím" Mesám alá Express, Lone Star atd...jenomže na to holt nemám :) Tak by mě zajímal spíš ten Caiman (o tom tu je topic, ale je zaměřenej spíš na metal aparáty) nebo Beast 30. Hlavně bych rád našel možnost si na to zahrát :P
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak si zkus Laney GH 50 http://www.audiotek.cz/product-15859-laney-gh-50l . Sice jednokanál, ale s přepínatelným dvojím gainem. Zvukově velkej rozsah od cleanu až po hard styly. Navíc novej za něco málo přes čtrnáctku. Ještě ti zbyde na box.
Naposledy upravil(a) Alternátor dne 24.10.2012 20:36, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
reason

Příspěvek od reason »

kolem 20tis i s boxem. chceš to finančně jakoby fifty fifty nebo upřednostníš lepší hlavu a horší box (nebo opačně) - časem se dá jeden z horších komponentů vyměnit, že jo... zkrátka počítá se do budoucna s novou investicí? osobně bych šel cestou lepší hlava, strašný box (s vizí se to vydržet dá).

engl fireball, blackmoore
peavey 5150 (I.verze - společné korekce; by se možná našla za tu cenu)
esh 2000
nějaký marshall
starší carvin
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Podle výše popsaných specifikací bych Fireball rovnou vyškrtl :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

zkus ho ukecat na slevu (to repro tam nema co delat, davaly se tam Black Shadow C90, MS-12 nebo EVM12L).

k tomu tuhle bednu za 5.5
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_g212_vintage.htm

a imho budes spokojenej :)
ugh.gf

Příspěvek od ugh.gf »

No, teď se jedu podívat na jeden Rockwell (30W kombo), na Aukru se taky objevila F-50 (pokud by jste mohl někdo srovnat s tím Calibrem, tak bych byl super vděčnej :) ) A ještě mě napadla tahle oranžáda http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Jinak děkuju moc za všechny rady, hlavně v těch boxech se fakt nevyznám :/ :D
reason

Příspěvek od reason »

ugh.gf píše:No, teď se jedu podívat na jeden Rockwell
čím víc zkouším, tím méně prodávám, nakupuji a tak pořád dokola :|
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ugh.gf píše: na Aukru se taky objevila F-50 (pokud by jste mohl někdo srovnat s tím Calibrem, tak bych byl super vděčnej :) )
Caliber je na můj vkus brutálnější a syrovější, F50 je poněkud hodnější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mě F-50 nikdy za srdce nevzala a to ji znám celkem dobře, protože ji má můj známý.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hlavne nezapomen, ze co se tyce vlivu na zvuk plati

box > hlava

cili pokud mas strop 20, koupis hlavu za osmnact a na box ti zbude dvojka, dobry zvuk necekej...
ugh.gf

Příspěvek od ugh.gf »

Hehe, tak jsem cca po 2 a půl letech zabrousil zpět. Koupil jsem tehdy tu F-50. Dodnes se mě drží a nedám na ní dopustit. Každopádně díky moc za tehdejší rady, které byly velice užitečné :)
Sasankac

Příspěvek od Sasankac »

Když už nám thread tak pěkně vstal z mrtvých, vyvstala mi taky otázka výběru aparátu. Hlavu+box/kombo neřeším, v současnosti mám teda jeden zavřenej box 1x12 s V30, ale využít ho není podmínka. S hlavou bych se rád vešel do 20 tis. pokud by šlo o kombo, může to být i něco málo přes (22-23 tis.). Rád bych hlavně, aby si to pěkně sedlo s krabičkama (dost používám delaye a reverby, sem tam whammy a chystám se na nějaký prasítka - asi spíš fuzzy/big muff) a se zvukem kapely. V nákupu počítám především s bazarovýma věcma.

V současnosti nemáme bubeníka a bicí nám supluje člověk s Maschinou (samplerem) a kromě basy je to jedinej aparát v kapele - takže s nikým se přeřvávat nemusím. Podstatným kritériem je, aby nám to neurvalo hlavu - hrajem hlavně menší akce, takže nějakej zabijáckej výkon není potřeba a zpěvák je poměrně citlivka na to, aby se slyšel :D Teď mám 20W aparát staženej na 10W a master kolem 11-12 a je to až až. Nějaký starší kapelní věci ze zkoušek jsou tady http://bandzone.cz/mikrosvet, občas se k tomu přidá něco ambientního.

Co chci: Aby si to rozumělo s krabičkama, mělo to velmi dobrej čistej zvuk a abych nemusel točit knoflíkama až do Vánoc, když budu chtít najít nějakej pěknej tón.

Nějaký předběžný seznam pro představu mám, ale je to dost široké, takže když to zúžíte nebo třeba poradíte i něco jiného, budu rád :) Osobní zkušenost mám jenom s těmi levnějšími Engly.

Fender Reissue Blues Deluxe
FENDER Hot Rod Deluxe III
VOX AC15C1X
VOX AC30C2 (X)
Engl Thunder
Engl Screamer
Engl Powerball
Orange TH30
Orange OR15
Marshall jcm 800
Blackstar Artisan
Mesa Caliber 50+, ...
Hägstrom Viking, Fokus UST-20, PRS by BSG , Dunlop Crybaby, Whammy V, TC Flashback, Hall of Fame, DC Starbuck, Polytune 2 mini, EHX HumDebugger, Vox AC30 CC2x, Ghetto Stomp Black Audio
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ty Engly rozhodně nemají "velmi dobrej čistej zvuk", je to dost slabota.
Doporučuju zařadit do seznamu Mesa DC3, Express... tady někdo zrovna nabízí http://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-100- ... /ID846148/
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Z toho co pises bych zkusil ten Artisan, ten hraje fakt dobre. obcas se na bazaru objevi i nejaky HOT, cherredou zminovana mesa bude taky v poradku, i kdyz ja bych od nich doporucil na tohle nejradeji Mark I na ktery hraju uz pres deset let (vintage jednokanal, blbe se shani, ale zvuk je super) - osobne nejsem fanouskem ani Englu ani Hotrodu. Orange maji teziste predevsim ve zkresleni, to same JCM 800. Hodne se mi ale libila limitovana edice fender pro jr. ktera vysla pred rokem ci dvema, na to co hrajes by to imho hlasitostne stacilo, je to male a hraje to hezky.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ona vyšla nějaká limitovaná řada Pro Junior? On zájem o ty původní z 90.let je pořád dost velký, hrají nesrovnatelně lépe, než současné Pro Junior III. Ovšem má to jeden háček, čistý zvuk z toho snad ani nejde dostat, jen na jakousi sotva pokojovou hlasitost a ještě je fakt hnusnej. Výhodou tohohle aparátu je právě provoz s vyhuleným volume, kdy dává opravdu pěkný starý zkreslený zvuk.
Co se týče Hot Rod, tak jsem potkal tři kousky a každý hrál diametrálně odlišně. Jeden extremě hnusně, byl tedy osazen nevhodným Celestion V30, další dva už byly jakž takž použitelné, ovšem žádná sláva to skutečně nebyla a zase se choval každý jinak.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“