Ibanez Zero Resistance
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ibanez Zero Resistance
Stejné je to u mě, taky naprosto v pořádku.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
MInulý víkend jsem to slepil a vlepil další dýhu, a zatím drží. Minulý majitel té kytaře dal pěkný kouř, tomuto možná taky pomohl. Ono je tam fakt málo dřeva mezi tím pouzdrem a tunelem od snímačů, není se čemu divit, že to povolilo. Soudruzi už se asi poučili a dělají to lépe, když vám to drží.
Myslím si to samé, kytarář musela tam být vada dřeva. já mám natáhle 11/12 struny a rvu chvilkama za tremolo jako blázen a nic. Jo jinak ta guma je tam jak už jsem říkal na nic osobně nepoznal jsem rozdíl ale zdá se mi že o něco lepe ladí. Přece jenom ty kameny leží na gumně a ta má celkem vekou roztažnost co se týká změn teploty a takhle to visí jenom prostě na strunách takhle jsem si to oduvodnil ja a něco na tom asi bude. možná i delší sustian protože ta guma tlumila kameny. Fakt nevidím důvod jí tam nechávat. možná má nějaké opodstatnění ale já ho nikde nenašel a to ani na googlu 
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
to Míra co se ZR II týče, tak má některé součástky snad i z lehčího kovu(nedivil bych se, že by byl mnohem levnější). Obecně jsem vycházel z faktu, že tohle číselné značení obecně symbolizuje u marketingu Ibanez levnější a horší variantu viz Low trs 2, Edge III atd.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Je to možné, dokonce pravděpodobné ale není pro to důkaz. Já mám nejspíš ZR bridge w/ZPS2. Aspoň podle toho co jsem četl na netu. Rok výroby je 2009 je na visačce výstupní kontroly. A po dvou a pul roce bez nějakého významnějšího opotřebení. To bych spíš řekl že na nižších modelech šidí snímače a mechaniky. Ale s těma tremolama je to zapeklití.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
-
arcilucifer
Tak pánové, uplně jsem rozhasil tremolo Edge Zero with ZPS3, najde se nějaký dobrák co tomu rozumí a dá si tu hodinku vysvětlit co a jak, samozřejmě má u mě lahev. Okrem Prahy jsem schopnej dorazit celkem kdekoliv do rozumné vzdálenosti.
Tak přijeď.
Co s tím je? Není to tak složité. Zkus to nejdřív naladit bez přídavných tenčích pružin, vyndáš je i s hrazdou. Pak postupuj podle návodu na Floyd Rose. Pak je tam vrátíš a trochu povolíš hlavní pružiny, aby se blok tremola opřel o hrazdu, doladíš. Nulová poloha tremola je dána plastovými kapsami na hrazdu, takže vlastně není moc co seřizovat, jen hlavní pružiny.
Nevíte, kde se dá ZR koupit za slušnou cenu, za 3-4 tisíce?
Co s tím je? Není to tak složité. Zkus to nejdřív naladit bez přídavných tenčích pružin, vyndáš je i s hrazdou. Pak postupuj podle návodu na Floyd Rose. Pak je tam vrátíš a trochu povolíš hlavní pružiny, aby se blok tremola opřel o hrazdu, doladíš. Nulová poloha tremola je dána plastovými kapsami na hrazdu, takže vlastně není moc co seřizovat, jen hlavní pružiny.
-
arcilucifer
To jsou ty boční černý s tim ocelovým válečkem ?

Takže oddelat krytou a vyndat ?

Takže oddelat krytou a vyndat ?
Pokud jsi někdy seřizoval Floyda, tak to zkus bez těch černých pružin. Jestli ne, nech to tak, a jen toč tím velkým vroubkovaným válečkem.
V normální poloze dosedá blok (to šedé se dvěma šroubky) na hrazdu (stříbrná tyčinka), a ta hrazda dosedá do plastových držáků na jejích koncích. Jestli nedoléhá blok na hrazdu, toč válcem ve směru mínus. Jestli není hrazda v držáku, naopak toč ve směru +. A vždy dolaď do kýženého ladění. That's it.
V normální poloze dosedá blok (to šedé se dvěma šroubky) na hrazdu (stříbrná tyčinka), a ta hrazda dosedá do plastových držáků na jejích koncích. Jestli nedoléhá blok na hrazdu, toč válcem ve směru mínus. Jestli není hrazda v držáku, naopak toč ve směru +. A vždy dolaď do kýženého ladění. That's it.
-
arcilucifer
Takže predpokladam, ze ted když chci dávat jinou sadu strun tak nejdřív natahnu struny naladim a pak tím vroubkovaným válečkem dostanu tremolo do optimální polohy a nakonec oktávy..?
Nikdy jsem floyda neměl, ale ted nadešel cas kdy ho v kapele vyuziju.
Nikdy jsem floyda neměl, ale ted nadešel cas kdy ho v kapele vyuziju.
Jo. A doporučil bych měnit je po jedné a vždy doštelovat tím válečkem do nulové polohy. Pokud třeba měníš z 9-42 na 10-52, začni tlustým E, pootoč válcem, pak strunu A, doštelovat atd.
-
arcilucifer
Dík moc zkusim a napisu.
-
arcilucifer
Kmensik! Díky! 
http://www.ebay.com/itm/Ibanez-ZR-Zero- ... 418d9bf40akmensik píše:
a doufat, že to projde bez cla
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
tremolo zero resistance
ZDRAVÍM.. Přemýšlím o změně tremola v mé ibanez rgt 42dxfm ...tremolo je zde tuším pod označením low pro nebo jen low.Chtěl bych ji osadit tremolem zero rezistance ( ložiska místo nožů ) . Nevíte zda jsou rozměry pro uložení do vyfrézované části u obou typů stejné? Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 26.03.2015 21:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do existujícího threadu.
Důvod: Sloučeno do existujícího threadu.
Výřezy na tremolo zepředu i na pružiny ZPS zezadu jsou úplně jiné. Díry na stavěcí šrouby jsou taky jinde. Musel bys to nechat upravit. To jde udělat. Horší je sehnat ZR za rozumnou cenu.
Co tě k této úvaze vede? Nepomohl by ti nějaký tremsetter nebo zablokovat tremolo na jednozvratné?
Co tě k této úvaze vede? Nepomohl by ti nějaký tremsetter nebo zablokovat tremolo na jednozvratné?
Tak po 8 letech hraní na ibanez s420, dostalo zero tremolo záhul a je zralé na výměnu. Konstrukce tremola se mi tenkrát líbila, ale má své nevýhody. Ložiska mají drobnou vůli, ale asi zatím v normě. Ale co je horší, kameny jsou totálně vymačkaný a zničeny. Zahladil jsem je 1200 brusnym papírem, ale je to tak maximálně na rok. V tomhle floydrose vyhrává, protože je na něj hodně náhradních dílů. Nemáte někdo tušení kde koupit nové tremolo? Nechci to samé. Ten materiál je prostě měkký. Dávali se zera i třeba do ibanez prestige? A tušíte kde to koupit? Klidně koupím cele tremolo, nebo jen kvalitní kameny, ta kytara si to zaslouží. 
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si identifikovat, kterou část zero tremola potřebuješ a pak vygoogli, kde by se dala sehnat jinde, než u ofiko spare parts dealera:
https://cs.hoshinogakki.co.jp/pcw.nsf/i ... de=newpage
Můj odkaz je na tremolo z S420 z let 2010-2013, možná máš jinou, tak kdyžtak vyhledej přesněji od píky zde: https://cs.hoshinogakki.co.jp/pcw.nsf
https://cs.hoshinogakki.co.jp/pcw.nsf/i ... de=newpage
Můj odkaz je na tremolo z S420 z let 2010-2013, možná máš jinou, tak kdyžtak vyhledej přesněji od píky zde: https://cs.hoshinogakki.co.jp/pcw.nsf
Přesně tohle tremolo mám. Jediné, kde jsem ho našel byl eBay. Ale asi nechci kupovat to samé. Předpokládám že se tohle tremolo dělalo ve více kvalitativních variantách.
Edit: klidně ho vyměnim i za tremolo na břitech nemusí to být s loziskama, jen nevím které kvalitnější by tam pasovalo.
Edit: klidně ho vyměnim i za tremolo na břitech nemusí to být s loziskama, jen nevím které kvalitnější by tam pasovalo.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
to bude dobrodružství tak za 5-6 litrů, když se ti podaří sehnat dobré tremolo za dobrou cenu. Naprosto zbytečné u takové kytary jako je S420.
Náhradní díly na Ibanez zkus pohledat na meinl.de
Náhradní díly na Ibanez zkus pohledat na meinl.de