Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Bummer »

Je asi tak 90% šance, že stejně skončíš s kombem (resp. hlavou a boxem), takže... odpověď je jasná. :) Repráky nemusí zůstat ladem -- pořiď zvukovku s nástrojovým vstupem a nějaký software a můžeš hrát i přes ně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
torst

Příspěvek od torst »

jestli ti jde jen o obývájkové hraní a máš slušný hi-fi, pak bych bral ten mulťák, Když pak přejdeš na combo, můžeš mulťák dobře použít i k němu. (ZOOM G3, G1on). Jestli ale stejne pomejšlíš na kapelu, zkušebnu, combo tě nemine. Otázka je, jestli ho budeš stěhovat z bytu do zkušebny a zpět. Prostě chtělo by to pak obojí. Slušnej mulťák koupíš v bazaru za pakatel.
http://hudebnibazar.cz/prodam-2-efekty/ID879891/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Boboklid
Nový uživatel

Příspěvek od Boboklid »

Měl bych ohledně téhle věci otázečku... Na domácí cvičení, je lepší si pořídit nějaké kombo okolo 20W, nebo zainvestovat do multiefektu a hrát to přes repráky u PC?
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Záleží,kde to budeš provozovat a jak často to kombo pustíš,já osobně koupil kombo i mulťák.......hraji denně přes oboje
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dle vkusu a možností každého soudruha. Na to univerzální odpověď neexistuje. Každému vyhovuje něco jiného.
torst

Příspěvek od torst »

viz 2.01.2015 10:19
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Boboklid píše:Měl bych ohledně téhle věci otázečku... Na domácí cvičení, je lepší si pořídit nějaké kombo okolo 20W, nebo zainvestovat do multiefektu a hrát to přes repráky u PC?
A co máš za repráky? Já teď ženu G1XOn přes "hifi" zesák do dřevěných Geniusek a jsem spokojen.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
zemus

Příspěvek od zemus »

20 W nepůjde pořádně osolit. Sám mám 3W s jednou desítkou a na doma je to stále příliš. ale dělají se kombíčka , která přepínání na 1W i méně mají. Sám jsem zkoušel 1W marshalla a hraje to dobře. Po přepnutí na 0,1W už není zvuk tak dobrý, ale stále je to paráda oproti krabce s tranzistorovým kombem. Tedy bavím se tady jen o lampách, které mi na cvičení přijdou nejvhodnější (všechno je slyšet, zejména když kreslí i konec).
zemus

Příspěvek od zemus »

Pro inspiraci přikládám schema a pár fotek, případné dotazy rád zodpovím.
Přílohy
schema kombo.jpg
Fotografie0032.jpg
Fotografie0031.jpg
Fotografie0030.jpg
Fotografie0029.jpg
Naposledy upravil(a) zemus dne 28.03.2015 16:13, celkem upraveno 1 x.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zdar draci,
popravdě nemám moc čas to procházet celý, poradíte mi něco na doma (byt, se sousedy..)? - ideálně hlavička a boxík s tím, aby ta hlava měla výstup i na sluchátka? nejraděj bych asi lampáček, ale potřebuju hrát třeba večer.. a aby to dobře žralo krabky.. ideálně něco zvukově nehotového, abych to mohl těma krabičkama korigovat :)
zemus

Příspěvek od zemus »

Lampový konec s jednou PCL86 bohatě postačí. Horší je, jak to pouštět do sluchátek. Ideální by byl odporový dělič s dolní propustí tj něco jako výhybka bro basový reproduktor do vícepásmové bedny s trochu vyšším dělícím kmitočtem. Stejně tě čeká bastlení metodou pokus-omyl. Sám na něčem podobném dělám. Zkrátka přizpůsobení pro sluchátka, aby zůstal zvuk vybuzeného konce.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

k***a já nechcu nic bastlit :D to neexistuje výrobek, který by splnil má očekávání?
zemus

Příspěvek od zemus »

Existuje, ale jde o to, jaké máš požadavky. Jako kombo na doma je dobrý např Behringer GM108, ale tam je všechno hotové. Je to tranzistorák, ale zvuk má zajímavý. Sluchátkový výstup jsem ale nezkoušel.
remisa

Příspěvek od remisa »

Za me Blackstar HT-5 ...
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
José

Příspěvek od José »

Spíš bych, s těmito požadavky, bral HT-1.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jakákoliv lampová hlava se smyčkou + attenuator a můžeš si doma hrát třeba na Messu při pokojovce.
Dexter_01
Nový uživatel

Příspěvek od Dexter_01 »

Zdravím, vedeli by ste mi poradiť nejaké fajn kombo na el. gitaru ?
Som iba začiatočník takže chcem niečo lacné ale nech to aj ako tak hraje :D
Viete mi poradiť niečo z týchto ? http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-k ... Range=1,60
Viem že podľa vás je toto už dosť za hranicou ale mám obmedzený rozpočet, bohužiaľ.
Taktiež je možné že hranie mi nevydrží takže nechcem riskovať. :roll:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když nevíš, jestli tě to bude bavit, tak jedině kombo z bazaru. Prodáš pak za stejnou cenu.
torst

Příspěvek od torst »

Z té nabídky bych volil buď 1. Sounking nebo poslední Cort, Maj aspoň 8´repro. Čím větší reprák, tím kytarovější zvuk. Ono ani 10´není ideál, prostě 12´je základ, ale těch 6´si fakt neumím představit.
Obecně - to bazírování na "pokojové lampě" a pak to trápení jak zařídit, aby hlasitá lampa nehrála hlasitě, jak jí ten výkon omezit, prostě aby zesilovač nezesiloval ale zeslaboval ... přijde mi to principiálně ujetý ! Na doma fakt krásně stačí nějakej modeler do hifi, třeba Pocket POD, má i separé výstup na sluchátka. Bude přiškrcenej Marshall hrát líp ?
cohy
Nový uživatel

Příspěvek od cohy »

Předem se omlouvám za stupnidní dotaz začátečníka. Chystám se pořídit elektrickou kytaru a zvažuji buď koupi samotné kytary nebo koupi setu (kytara+kombo). Doma mám ale nevyužité studiové monitory Krk Rokit 5. Nedaly by se použít místo komba (budu hrát jen na bytě v paneláku)?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“