Ableton Live 9 - tutoriály
Pravidla fóra
Re: Ableton Live 9 - tutoriály
Díky za rychlou odpověď. Jj, tuším, že bude problém s nastavením vstupů, ale vzhledem k tomu, že se v tom nastavení bohužel moc nevyznám, tak nevím, jak to řešit. Tady je k nahlédnutí printscreen obrazovky z Abletonu http://postimg.org/image/fw36fphan/ . Nevím, zda jsou tam vidět všechny potřebné informace. Přijde mi, že to nastavení je úplně stejné, jaké jsem v minulosti používal na tom zmiňovaném jiném PC, kde by lo vše bez problémů. V podstatě jsem vlastně nic moc nenastavoval. Je to to původní nastavení, které tam je, když se rozjede nový projekt.
Jinak kytaru nahrávám přes externí zvukovku (Lexicon Alpha).
Jinak kytaru nahrávám přes externí zvukovku (Lexicon Alpha).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tipnul bych to spíš na chybu v nastavení zvukovky. Podívej se do jejího nastavení, jak je tam nastavený vstup pro nahrávání. Možná tam bude něco jako "mix".
V Abletonu to podle mě fakt nebude. Jinak to co popisuješ mi zní, jako by se nahrávala kytara a k tomu např. přes mikrofon to, co pouštíš do beden, ale to máš určitě pořešené.
V Abletonu to podle mě fakt nebude. Jinak to co popisuješ mi zní, jako by se nahrávala kytara a k tomu např. přes mikrofon to, co pouštíš do beden, ale to máš určitě pořešené.
Hraju na kytary a mašinky
Jo, že bude chyba v nastaveni nebo zapojeni zvukovky me taky napadlo. Bohuzel jak uz jsem zminil, v tehle vecech se moc nevyznam
Vetsinou to zkousim na nahodu metodou pokus a omyl, ale kdyz se vyskytne nejaky problem, tak to nejsme schopny resit, protoze skutecne ty principy neznam. NIcmene to zapojeni a nastaveni by meli byt stejne, jako jsem to mel drive u toho minuleho pocitace (notebooku). Tam jsem proste zapojil pres USB zvukovku, do ni pichnul kytaru a nahraval. Nebyl zadny problem, ani potreba cokoliv nastavovat, pokud si vzpominam. Stejne jsem to udelal i ted u meho noveho stolniho PC, ovsem vyskytl se ten zmineny problem.
Asi bude problem v tom, jak jsem to vsechno zapojil, coz asi takhle na dalku bohuzel moc nevyresime. V Ovladacich panelech jsem u zvukovky zadne takove nastaveni, ktere zminujes nenasel... Melo by to byt nekde tady http://postimg.org/image/ft97lyd2v/ ???
Asi bude problem v tom, jak jsem to vsechno zapojil, coz asi takhle na dalku bohuzel moc nevyresime. V Ovladacich panelech jsem u zvukovky zadne takove nastaveni, ktere zminujes nenasel... Melo by to byt nekde tady http://postimg.org/image/ft97lyd2v/ ???
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak já bych - klasicky - navrhnul vyhodit Lexicon z defaultních zvukových zařízení, což obecně odstraní zhruba 100% problémů se zvukem obecně 
Lexicon inicializovat až v Abletonu - ideálně přes Lexicon ASIO ovladač.
P.
Lexicon inicializovat až v Abletonu - ideálně přes Lexicon ASIO ovladač.
P.
V podstate se teda asi deje to, ze mi ten zvuk bicich nejakym zpusobem jede do zvukovky a z ni pak leze spolecne s tou kytarou, je to tak? Protoze kdyz pustim ty bici, tak mi v Audio tracku v tom ukazateli hlasistosti trochu kmita (z kanalu 1), aniz bych hral na tu kytaru ci delal cokoliv jineho - viz. http://postimg.org/image/t1kfxen5v/
2pavlii - Nevim, jestli jsem to udelal spravne, ale zkusil jsem a nepomohlo to
2pavlii - Nevim, jestli jsem to udelal spravne, ale zkusil jsem a nepomohlo to
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - pak je tu též nenulová varianta "cross-talk", neboli (v daném případě) interního mezikanálového přeslechu. Sice by mi to bylo divné (neb si na tento problém nikdo z majitelů Alphy, pokud vím, nestěžoval), ale možné je všechno. Něco by k tomu mohl říci Hendrek, ten má Alphu myslím taky.
Když se pracuje s hlasitostí toho Addictive Drums kanálu, mění se i ta hlasitost v tom druhém? Pokud ne, tak to bude zjevně mimo Ableton.
P.
Když se pracuje s hlasitostí toho Addictive Drums kanálu, mění se i ta hlasitost v tom druhém? Pokud ne, tak to bude zjevně mimo Ableton.
P.
Ano, když měním hlasitost toho AD kanálu, mění se v závislosti na tom hlasitost i u toho audio tracku... znamená to něco?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No takhle to spíš ukazuje na něco v rámci Abletonu, těžko říct. Alpha je dost "blbá" karta, aby se v ní vyskytlo nějaké zakuklené nastavení.... Jen tak pro formu bych zkusil jiný DAW (např. Reaper), tím se problém vyselektuje opravdu buď jen na zvukovku nebo na DAW a bude se moct zapátrat cíleněji.
P.
P.
Ahoj, chci se zeptat, jestli se dají zvuky co jsou v Abletonu nějak dát i do jiných programů. Konkrétně do Reaperu, Dík 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
https://www.ableton.com/en/help/article ... ve-rewire/Lanvin píše:Ahoj, chci se zeptat, jestli se dají zvuky co jsou v Abletonu nějak dát i do jiných programů. Konkrétně do Reaperu, Dík
Hraju na kytary a mašinky
Angličtina není má silná stránka.
Takže to tedy jde?
Aha, furt ale nevím jak to v tom Reaperu zprovoznit. V tý složce , kde to má být to mám, ale furt mi to nehraje. :/ Zkrátka bych potřeboval poradit, jak přiřadit ty samply k MIDI co tam píšu.
Ableton Live 9 - tutoriály
Zdravím, chtěl bych se zeptat.
Koupil jsem si externí zvukovku focusrite a k tomu software Ableton live lite 9, všechno co potřebuji zatím zvládá a pstupne se učím nove věci v Ableton, jen nemůžu přijít na to jak nahrávku jaksi zesílit, zkoušel jsem ruzny mastering ale jde mi o to aby nahrávka převedena do .wav nebyla jaksi v pozadí oproti profesionální hudbě co se tyče hlasitostí aby mi hrála stejne hlasite aniž bych musel přidat volume na sluchátkách pro kazde písni.
Jsem schopný s tim o mam vytvořit takovou nahrávku? Jedna se o akustické nahrávky, kytara ze snímačem a zpěv z mikrofonu.
Budu rád když se tady zase rozběhne nějaka diskuze, a doufám že zase něco pochopim.
Dík všem.
Koupil jsem si externí zvukovku focusrite a k tomu software Ableton live lite 9, všechno co potřebuji zatím zvládá a pstupne se učím nove věci v Ableton, jen nemůžu přijít na to jak nahrávku jaksi zesílit, zkoušel jsem ruzny mastering ale jde mi o to aby nahrávka převedena do .wav nebyla jaksi v pozadí oproti profesionální hudbě co se tyče hlasitostí aby mi hrála stejne hlasite aniž bych musel přidat volume na sluchátkách pro kazde písni.
Jsem schopný s tim o mam vytvořit takovou nahrávku? Jedna se o akustické nahrávky, kytara ze snímačem a zpěv z mikrofonu.
Budu rád když se tady zase rozběhne nějaka diskuze, a doufám že zase něco pochopim.
Dík všem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji pojem "mastering" vůbec nepoužívat, neboť většina nováčků jej používá v úplně jiném smyslu, než jaký má
. A taky tu na to jsou někteří odborníci alergičtí
.
Zkus použít nějaký master compressor a/nebo maximizer.
Zkus použít nějaký master compressor a/nebo maximizer.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chachaaaa
ozval jsem se jakožto potrefená husa
nicméně Alsiyk se myšlenkově nasměroval celkem správně a Hendrek mu to zkonkretizoval. Bacha na přílišné snížení dynamiky (aneb moc se neinspirovat vlastnostmi komerčních mixů - ať si říká kdo chce co chce).
P.
P.
muj současnej favorit - TLs maximizer
http://en.audiofanzine.com/compressor/t ... r_reviews/
http://hem.bredband.net/tbtaudio/archiv ... lugins.htm
http://en.audiofanzine.com/compressor/t ... r_reviews/
http://hem.bredband.net/tbtaudio/archiv ... lugins.htm
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
čau, dik za odpovědi, přišel jsem na to jak zatím zesílit každou stopu zvlášť a dat tam víc decibelů, trochu mi to zesílilo i výsledné audio, nevim jestli je to správně ale aspon nějaky pokrok jsem udělal. 
trost: prosimtě mužeš mi nějak vysvětlit nebo přibližně říct něco o těch programech co jsi poslal?
Dík , mějte hezký výkend plný rytmů
trost: prosimtě mužeš mi nějak vysvětlit nebo přibližně říct něco o těch programech co jsi poslal?
Dík , mějte hezký výkend plný rytmů
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zesílení jednotlivých stop není úplně košér, jelikož ti ve výsledku může dojít po jejich smixování ke clipování.
Radši ten maximizer.
Samozřejmě pokud člověk ví, co dělá, může si dovolit spoustu i nestandardních postupů, ale tobě bych doporučil si něco o mixování nastudovat. Metodou pokus omyl je to sice také možné, ale zabere ti to mnohem více času, než se držet zaběhnutých postupů.
Radši ten maximizer.
Samozřejmě pokud člověk ví, co dělá, může si dovolit spoustu i nestandardních postupů, ale tobě bych doporučil si něco o mixování nastudovat. Metodou pokus omyl je to sice také možné, ale zabere ti to mnohem více času, než se držet zaběhnutých postupů.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bacha - je to naopak docela košer (ty nedáváš na stopy kompresor?
), nicméně poznámka k mixu je zcela na místě.
P.
P.