Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Tengli

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Tengli »

Tengli píše:Co myslíte,bude to fake? Asi risknu a vyzkouším... http://www.aliexpress.com/item/Elixir-1 ... 66851.html
Tak hlásím,že Elixiry z aliexpresu v pohodě. Neslyším v nich rozdíl proti koupeným zde,ani po delší době hraní.
Kupoval jsem čtyři sady a cena cca 155,-
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

stenly67 píše:Mnozí budou asi kroutit hlavou
Predevsim ja, co si i na elektriku kupuje opredene G a kdyby to slo, tak beru i na Hcko a Ecko opredene struny ;)
Hodně budem někde...
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Tengli píše:
Tengli píše:Co myslíte,bude to fake? Asi risknu a vyzkouším... http://www.aliexpress.com/item/Elixir-1 ... 66851.html
Tak hlásím,že Elixiry z aliexpresu v pohodě. Neslyším v nich rozdíl proti koupeným zde,ani po delší době hraní.
Kupoval jsem čtyři sady a cena cca 155,-
Tengli, ta cena je parádní! :)

Na kolik tě to vyšlo celkem (+poštovné, +clo?)? Zkoušel jsem tu jejich funkci "Calculate your shipping cost by country/region and quantity", ale místo odpovědi mi to ukázalo jenom: Server Error! :)

Platil jsi přes PayPal?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
kunec

Příspěvek od kunec »

Já koupil elixiry na Aliexpresu a nesli naladit. I barva vynutí je jiná než u originálu

Sent from my iPad using Tapatalk
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Já koupil balení čtyř sad. Pošta gratis. Cena za sadu byla tuším 152,- Kč. Barva vinutí sedí,struny ladí a mají ten charakteristický zvuk. Takže pohoda. Já nemám kartu s platbami na netu( stará konzerva),tak mi to objednával kámoš. Přišly cca za 6 týdnů.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tady něco nesedí, jestli je na strunách napsáno made in USA a přijdou z Číny za zlomek ceny tak buď:
A) Elixíry se vyráběji v Číně a výrobce na obalu lže (čemuž moc nevěřím)
B) Je to padělek i s obalem (čemuž věřím) a netvrdím že musí být špatné :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Souhlasím. Šel jsem do toho s tím,že se můžu spálit. Ale jak je to ve skutečnosti těžko říci...

edit. Netušíte někdo za kolik se dají nejlevněji sehnat v USA? Myslím tím nějaký pack,dejme tomu 5 sad...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Možná trochu OT ohledně nejlevnějšího nákupu Elixírů, ale v poslední době s nimi moc spokojený nejsem (poslední várku jsem kupoval v Audioteku). Připadá mně, že čím dál tím rychleji přestávají ladit. Použitelnost bych viděl s hodně přimhouřenýma očima na maximálně 2 měsíce.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Tengli píše:Souhlasím. Šel jsem do toho s tím,že se můžu spálit. Ale jak je to ve skutečnosti těžko říci...

edit. Netušíte někdo za kolik se dají nejlevněji sehnat v USA? Myslím tím nějaký pack,dejme tomu 5 sad...
Taky to risknu.
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Objednal jsem v Aliexpressu 5 balení, to je maximum aby se neplatilo DPH. Tedy pět balíčků celkem za 700 Kč. Problémy nepředpokládám, ale otestuji.
james29

Příspěvek od james29 »

dlouhodobým zkoumáním mi nejvíc zvukově vyhovovali ernie ball 2145 ale přestali je dovážet.
Zkusil jsem tedy elixíry podobného typu a velký zklamání.
Takže hledám dál ve zbývajících typech ernie ballů a zatím taky nic moc, ikdyž výsledek je lepší než u elixírů.
whiteplayer3d

Příspěvek od whiteplayer3d »

Včera jsem si koupil Cort Earth a prodavač mi k ní doporučil bronzové Dunlopy , jsou dobré nebo se jen chtěl zbavit nepopulárního zboží? :D
Close your eyes and open your mind...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Značka ok, pokud Ti doporučil tloušťku 010, tak je to opravdu "odborník" :(
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jestli zacina, proc ne? pro zacatecnika (nebo lidi co maji nemocne slachy) jsou desitky imho naprosto v poradku :) ten zvuk je holt dan za to, ze si kytaru neznechuti/nebudou moci hrat vubec.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Kinx píše:jestli zacina, proc ne? pro zacatecnika (nebo lidi co maji nemocne slachy) jsou desitky imho naprosto v poradku :) ten zvuk je holt dan za to, ze si kytaru neznechuti/nebudou moci hrat vubec.
Souhlas ale ten prodavač by měl vědět že na tom Cortu jsou teď 012 a když k tomu prodá zákazníkovi 010 bez upozornění že bude muset kytaru nutně seřídit, tak je to špatně. Za chvíli tady bude dotaz typu mám kytaru Cort se strunami Dunlop a drnčí po celém hmatníku :D
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Tak jsem se tady před časem prsil s objednávkou Elixírů z Aliexpressu s tím, že problémy neočekávám. Nicméně jsem dopadl, jako ti pověstní sedláci u Chlumce. Těch pět balení strun jsem objednal 15.2. a nedorazily, zřejmě se ztratily na cestě. Dnes je to tři měsíce a stále bojuji o refundaci peněz. Mezi tím jsem si objednal ještě dvoje (omylem od stejného prodejce), ty dorazily za 16 dní, ale v balení od Elixírů byly nějaké žluté struny bez coatingu. Do hodnocení jsem samozřejmě napsal, že se jedná o fejky a pokouším se tímto tlačit prodejce k vrácení peněz, ale stojí to čas a přitom stačilo jen přemýšlet. Jestliže jsou Elixíry opravdu Made in USA a jejich běžná cena je 15 - 20 USD, proste není možné, aby z Číny stály 5 USD a nebyly to fejky. U zboží Made in China je možné lecos (viz preampy Fishman apod.), ale tady je 99% pravděpodobnost, že úplně všechny Elixíry na Aliexpressu mají z Elixírů jen krabičky.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

OT: Můžu se zeptat, jak funguje dodání zboži z dx.com? Po zaplacení objednávky jsem měl na webové stránce asi sedmiřádkový seznam, kudy to zboží poputuje a pamatuji si že na posledním řádku byla kurýrní služba EMS. Včera mi přišel potvrzovací email, že zboží z dx.com odeslali, ale po kontrole Order Tracking jsem už žádný seznam neviděl.

Po zadání čísla objednávky ve sledovacím systému EMS mi to vyhodilo hlášku, že takový balíček neexistuje.

Je to zhruba týden od objednání.

Jak tedy to doručení funguje? Bude mne někdo kontaktovat, až zásilka dorazí do ČR?
kunec

Příspěvek od kunec »

z DX.com počítej cca měsíc. Pokud máš shipping free, tak zásilku sledovat nelze
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Šimkojc píše: ale tady je 99% pravděpodobnost, že úplně všechny Elixíry na Aliexpressu mají z Elixírů jen krabičky.
Ani ty krabičky nejsou originál ... barvy, soutisk, papír ...
Prostě klasika čínskej fejk.
To ale v tomhle případě není vada, ale "vlastnost" - takže psát to na fórum a chtít zpátky peníze je tak trochu úsměvné.

Ty fejky jsou žluté (originály narůžovělé), nejsou potažené, a jsou vinuté opačným směrem.
Budou to nějaké ty jejich Alice co prodávají za pakatel, jen jsou zabalené tak, jak to zákazník chce ...
Vzhledem k tomu kde se to prodává, to neberu ani jako klamání spotřebitele.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Na fórum to píšu jako varování pro ostatní, to mi přijde férové a správné a ne podle hesla když mě chcípla koza, tak ať sousedovi chcípne taky. A peníze zpět chci za zásilku, kterou jsem zaplatil, ale nebyla mi doručena. Pozoruji, že máš s tím také zkušenosti...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“