Improvizovaná náhražka bicí soupravy k soustředění na chatě

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Moleek

Re: Improvizovaná náhražka bicí soupravy na soustředění

Příspěvek od Moleek »

Tady na fóru to je naprosto přesné :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To je život,každej má svůj názor.. :lol:
Já(i Fořt) jsem chtěl jenom připomenout o co v tomhle tématu šlo..Dotaz byl položenej dost jasně,akorát se to díky starým známým zase dostalo úplně jinam.Jistě,"Soustředění" chápeme každej po svým,taky jsem jezdil s kolovou na soustředění a při představě,že tam budu jezdit na koloběžce a snažit se odpálit vycpanej hadrák,to bych nebyl nějak odvařenej,ale možná by to byla dobrá sranda.. :mrgreen:.
P.S.: Zezelenal jsem čistě náhodou a nemám na tom žádný podíl,snad jen ten,že jsem nepřestal sem chodit a neotrávilo mě to na rozdíl od jiných,ikdyž jsem o tom často uvažoval,píšu k věci a snažim se jak píše Pehve přátelsky vycházet.No,doufám,že vás nebudu ničim prudit a budu svědomitě vykonávat svěřenou funkci.Zatim se budu pomalu seznamovat s právy a povinostmi zelené přezdívky.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Koukám, že se to dnes zvrhlo v chat než forum.. :lol: a jen zlomek celého vlákna byla konkrétní odpoved a to díky hlavně Fořtovi a Necibimu.
Necibi jsi člověk na správném místě. Snažíš se mít nadhled, dokážeš improvizovat a tím i třeba mnoha lidem ušetřit tisíce a o tom by si myslím i to forum mělo být. :wink:
Konipas měl třeba rozum a obrátil se na někoho se SZ. Spousta komentářu je tu mimo mísu... a ted už včetně toho mého.. :D
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Fořt píše: Takže máš určitě nějakou geniální radu, jak nafouknout prostory na té jejich chatě. Co se týče zatlumování, tak tam, pokud se pamatuju, jsi taky zásadně proti. Asi máš nějaký geniální psychologický postup na to, jak přesvědčit spoluhráče a sousedy, že nahlas to vůbec není.
Anebo poraď Konipasovi a jeho kapele, ať nikam nejezdí a zůstanou ve zkušebně. Anebo ať Konipase nechají doma ve zkušebně, spojí se přes mobil a pouštějí si ho na chatě do monitorů ... :mrgreen:
No moje "geniální" rada je jednoduchá...... jedu-li na opravdové soustředění s kapelou, kde je účelem především dobře pocvičit či sehrát starý či nový materiál, pak pojedu někam, kde k tomu jsou podmínky.

Pokud jedou tuhle kluci na chatu kam se nevejdou, kde nesmí hlučet, a já nevím jaké další omezení to má.... tak proč ne, ale to vypadá spíše na krátkou dovču a kalbičku (což je také důležité pro kolektiv) a nějak bych to nenazívala soustředěním, ale prostě víkendem na chatě a sebou bych vzala tak maximálně španělku, cajon, pivní sud a dostatek pulitrů ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Hendrek: Tak musí brát kapela taky ohled na bubeníka, ne? Do toho šli a předem to věděli, že hrají styl, kde je bubeník. Jinak mohli hrát folk...
Mně se to kdysi stalo a nebyl žádný problém. Prostě se sehnala větší chata. Mimochodem, my máme zkušebnu 2,6 x 4m a vlezeme se tam. Co to mají za chatu, že by byla ještě menší?
Týmového ducha by v tomto případě měli mít především ostatní členové kapely a na bubeníka by měli brát ohled.
Jinak by se mohlo stát: ty máš šest strun? Málo místa - dvě ti ucvaknu.
Přesně tak :twisted:

PEHVE: ano to co si výše psal je pravda, jen nevím jestli ty nebo já některé drážíme přímým názorem a zkušeností víc;)
NECIBICI: Už jsme to probrali na SZ.... gratuluji, máš čas, chuť a povahu na to zde to celé koordinovat, taklže fajn a ještě jednou gratuluji k povýšení ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MilanT píše:
zzbar píše:Jinak by se mohlo stát: ty máš šest strun? Málo místa - dvě ti ucvaknu.
Ono to mnohdy stačí. :D
Já pořád ale nechápu, proč se řeší až důsledky a ne příčina. Když se jede na soustředění, tak by to mělo být ve vyhovujících a tomu odpovídajících podmínkách.
Těžko pojede tým osmiveslice na soustředění na vesnický kačák, kde se ta osma ani nevejde a navíc se nesmí moc šplouchat, protože to ruší kachny. To jako místo osmiveslice si vezmou pramičku? To to soustředění bude vypadat!
Přesně a vtipně napsáno!! 100% tak!!
pehve

Příspěvek od pehve »

Takže jsem se nemýlil, bubeník si prostě nemá nechat kecat do výbavy, jak potvrdil i další zkušený muzikant zzbar, a už vůbec ne od kytaristy. Když mu nabídne že mu tedy taky ucvakne 2 struny aby se cítil stejně nelíbí se mu to. Očekává nadhled :) Nádherný příklad že bubeníci jsou u kytaristů někde dole. Tohle mi vždy v kapelách vadilo a to jsem 6 let hrál i kytary. Tady na foru to je také tak. Nikdo neví jestli tazatel není pod tlakem také nějakého despotického strunatce (a že jich znám!) a snaží se vyhovět a najít nějakou improvizaci. Ukázat i jinou cestu je práce nás tady starých známých at se to někomu líbí nebo ne. :)
Monikad píše:
PEHVE: ano to co si výše psal je pravda, jen nevím jestli ty nebo já některé drážíme přímým názorem a zkušeností víc;)
Jo, ty se s tim taky moc nepáráš :) Tady je spíše problém internetu že se mi může zdát uživatel co píše bubenické nesmysly a hádá se za to jako že je mu tak sotva 13. Když mu potom jako děckovi odpovím, ten respekt tam nedám a on se z něho vyklube dospělák tak je průser protože i on mi to takto stejně vrátí. To se těžko spravuje. (pehve X fořt)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

rikl70 píše:Koukám, že se to dnes zvrhlo v chat než forum.. a jen zlomek celého vlákna byla konkrétní odpoved a to díky hlavně Fořtovi a Necibimu.
Nezlob se, ale jakou konkrétní odpověď dostal od Necobici a od Fořta?
To může někdo myslet vážně, ať si z polínka stluče něco, do čeho se dá mlátit a na to ať pak hraje? Tomu někdo může říkat rada?
Naopak pehve a Monika se tu podělili se svými zkušenostmi a podpořili je pádnými argumenty.
A hrstka lidí, kteří to nedokáží akceptovat, se ohání ve své zoufalé nevědomosti tím, že jsme od tématu. Nejsme!
Kdo chce číst, rad si tady najde spoustu. A je už na každém, aby si z toho vybral.
Nakonec, když tu padl příměr ke sportu (jak trefně napsal Milan), hmm tak to jo, tak by to tak vlastně mohlo být.
Mě hrozně štve, jak jsme bubeníci ušlápnutí. Úplní přizdisráči. Kytarista si dupne a až bychom se z toho podělali. Třeba si uplácáme bubny z písku, nebo budeme hrát jen jako. Hlavně aby mě nechali v kapele.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

zzbar píše: To může někdo myslet vážně, ať si z polínka stluče něco, do čeho se dá mlátit a na to ať pak hraje? Tomu někdo může říkat rada?
Mě hrozně štve, jak jsme bubeníci ušlápnutí. Úplní přizdisráči. Kytarista si dupne a až bychom se z toho podělali. Třeba si uplácáme bubny z písku, nebo budeme hrát jen jako. Hlavně aby mě nechali v kapele.
No a co,že je to doma stlučený ze zbytků dřeva?Pořád je to levnější než orig.trenažér na pedál a není nad to,když si člověk něco udělá sám..Konipas je chudej student,tak holt vymejšlí,co se dá a rozhodně to nesouvisí s tím,jaký má bubeník v kapele slovo..Už jsem psal,že měl mladej v lidovce představení na bicí a hráli jenom na trenažér s činelama a divili byste se,jak to je slyšet,tak proč to samé neaplikovat na mini soustředění v chatě? A varianta s 16-kou (vycpaným)kopákem je taky dobrý řešení a kdo to nezkusil,nemá do toho co kecat! Když jsem začínal,tak jsem měl taky bicí na chatě v podkroví a šlo to,ale hlavní problém je hluk,taky si na mě sousedi stěžovali a to je to oč tu běží pánové a dámy..
Každopádně to tu nemá řešení a každý si stojí za svým,ale alespoň se rozvinula nějaká diskuse,ikdyž je to spíš téma "Bubeník tvrdej chleba má",ale budiž,Windy maxi vlákno "Nové javorové bicí.."je taky o všem možným..Mě to nevadí a rozhodně do toho nebudu zasahovat,jen v nejnutnějším případě!
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

no to už tady trochu fantazírujete, ne? proč sem pletete nějakou nadvládu strunatců? to už smrdí nějakým neléčeným mindrákem, ne? :roll:

Tady se řešila otázka, kdy se jede kalit s kapelou na chalupu a mohlo by se u toho i zajammovat a třeba by mohl vzniknout nějakej prima nápad, ty jako bubeník buď zůstaneš i se svýma bicíma doma (pehve, Monika, zzbar) nebo prostě vezmeš cajon, djembe nebo třeba i jen tamburínu nebo zde řešenou nějakou improvizovanou sadu (na kterou můžeš hrát jako na bicí všema 4 končetinama) a jedeš taky :D

P.S.: svoji sadu do kufru sem si postavil zcela dobrovolně :) mám ve zkušebně 2 profi sady a určitě se necejtím nějak ublíženej :D
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Sam Jr. píše:no to už tady trochu fantazírujete, ne? proč sem pletete nějakou nadvládu strunatců? to už smrdí nějakým neléčeným mindrákem, ne? :roll:

Tady se řešila otázka, kdy se jede kalit s kapelou na chalupu a mohlo by se u toho i zajammovat a třeba by mohl vzniknout nějakej prima nápad, ty jako bubeník buď zůstaneš i se svýma bicíma doma (pehve, Monika, zzbar) nebo prostě vezmeš cajon, djembe nebo třeba i jen tamburínu nebo zde řešenou nějakou improvizovanou sadu (na kterou můžeš hrát jako na bicí všema 4 končetinama) a jedeš taky :D

P.S.: svoji sadu do kufru sem si postavil zcela dobrovolně :) mám ve zkušebně 2 profi sady a určitě se necejtím nějak ublíženej :D
Přesně tak! Alespoň vidíš,jak to tady na tomhle fóru chodí(vim,že máš moda u konkurence) a podle mne to i spoustu lidí odradí a už sem pak příště nejdou..
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tak on třebas každej na to jamování neni, žejo. Taky je to o žánru. Taky to ne každej umí, myslim tim si zahrát něco, co třeba vůbec nezná, nebo že se necejtí dobře u něčeho, co nemá promyšlený, propočítaný.
Ale jako hráč na různý strunný... Co se týče jamování někde v hospodě, nebo na chajdě apod, když nebude nic jinýho než sotva naladitelná letitá tříčtvrtka s pěti rezavejma strunama a hnusnym dohmatem, tak holt budu hrát na ní a další den ošetřovat krvavý prsty, no.

Na druhou stranu je fakt, že kdybych chtěl takhle něco secvičovat, tak to by mě štvalo, no. Takže když budeme mluvit o soustředění, tak je jistě třeba mít na to podmínky a vybavení na který se dá hrát stejně jako na to, s čim se vystupuje potom.

On taky skoro každej kytarista má kytaru parádní a "něco na ven".
Což já nikomu nevnucuju, akorát konstatuju, že když budeš lpět na sestavě, která se všude nevejde, tak jsou pak holt místa, kde si nezahraješ. Což se ale oklikou vracim k tomu, co jsem psal, pokud to neni tak, že si chceš zahrát za každou cenu, tak Tě to třeba netrápí. Ale jsou lidi, co když se třebas někam jede a vědí, že ostatní berou nástroje, tak ví, že by mu bylo líto, že se bude večer hrát a on nebude mít na co. Tak pro takový je dobrý, když se jsou schopný vyřádit i na něco, co se s nima vejde do normálního auta, neni to problém nýst větší kus cesty apod.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

2 jeleniste: tak tohle je moc pěkně napsaný :wink: Jo jde zde hlavně o to, jestli tam chceš jet a hrát nebo jen kalit :D
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

jeleniste píše:Tak on třebas každej na to jamování neni, žejo. Taky je to o žánru. Taky to ne každej umí, myslim tim si zahrát něco, co třeba vůbec nezná, nebo že se necejtí dobře u něčeho, co nemá promyšlený, propočítaný.
Ale jako hráč na různý strunný... Co se týče jamování někde v hospodě, nebo na chajdě apod, když nebude nic jinýho než sotva naladitelná letitá tříčtvrtka s pěti rezavejma strunama a hnusnym dohmatem, tak holt budu hrát na ní a další den ošetřovat krvavý prsty, no.
Jj,to je jako s naším kytaristou,všude musí mít min.tu svojí zes.hlavu a k tomu velkou vohulenou bednu,nechce hrát covery,neumí jamovat,naopak mě je naprosto jedno s kým,kde a co si zahraju..to je prostě o lidech,jaký mají přístup k muzice a jestli dokážou slevit ze svýho ega.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

necibici píše: Jj,to je jako s naším kytaristou,všude musí mít min.tu svojí zes.hlavu a k tomu velkou vohulenou bednu,nechce hrát covery,neumí jamovat,naopak mě je naprosto jedno s kým,kde a co si zahraju..to je prostě o lidech,jaký mají přístup k muzice a jestli dokážou slevit ze svýho ega.
Tak ego s tim souviset nutně nemusí, jsou lidi, který jsou precizní a nevyhovuje jim improvizovat (i když třeba by i uměli), musí mít to svoje prostě nadřený, aby je to bavilo, že si potřebujou bejt tim svym jistí a i nelibě nesou, když někdo jinej trochu kraví a přidá tu a tam nějakou legrácku.
A vono, i kdyby to bylo o egu, žejo. Každej má nějaký ty svý fetiše. Pro někoho je to kára, pro někoho zase jeho parádní blejskavý vybavení a je smutnej, když si nemůže vzít někam svoje všechny hračky. Jakože i tohle je nakonec prostě akceptovatelnej argument, že někdo chce mít ssebou komplet výbavu, protože se mu to prostě líbí to mít.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

:mrgreen:
dědouš

Re: Improvizovaná náhražka bicí soupravy k soustředění na ch

Příspěvek od dědouš »

Jo,reaguju trošku pozdě,ale přečetl jsem si to až teď. Pohled amatéra: toho tazatele naprosto chápu a umím se vžít do jejich situace. Ti kluci mají příležitost někam vyrazit a musí se přizpůsobit podmínkám. Sami kolikrát hrajeme na nějakých večírcích, kde nám při příchodu řeknou,že támhleten kout je náš, a tam se holt seskupíme. Takže konkretně: směrem dopředu se se soupravou moc nenadělá, je to limitované hlavně kopákem. Spíš je problém do šířky. Takže bez FT, tomy jsou nad kopákem,takže nepřekážejí. Trošku se upraví ladění. Když je jó nutno, hraju jen na crash, který je hlubšího ladění,takže funguje i jako ride. Pořídil jsem si i hh 13" oproti 14", malý buben mám 12". A když se jdeš podívat na záchod, to pak lezeš zpátky po zdi a pak se sesuneš na stoličku. A co je pro mě hlavní? Na tu chajdu se těšíš, vypadneš z baráku, myšlenky máš úplně někde jinde,než v práci nebo s manželkou,paráda... Naposledy jsme hráli na zlaté svatbě. Tam se chtěli lidi i bavit,tak jsme si řekli, že budeme hrát extrémně potichu. Zejména na bubny je to hodně těžké,ale zjistili jsme v tu chvíli,že nás to hrozně baví. Tak, a teď jsem zvědav,kdo se do mě pustí první. Myslím si,že necibici to nebude.
Windy

Příspěvek od Windy »

dědouš píše:Jo,reaguju trošku pozdě,ale přečetl jsem si to až teď. Pohled amatéra: toho tazatele naprosto chápu a umím se vžít do jejich situace. Ti kluci mají příležitost někam vyrazit a musí se přizpůsobit podmínkám...
Improvizovaná náhrada bicích...Osobně si myslím, že na tiché hraní by byla ideální nějaká laciná elektrická souprava řekněme v ceně do tisícikoruny. Proč? Je tichá a je skladná a v rámci možností by mohla zvukově vyhovovat.
Nicméně, ať jsem hledala jak chtěla, nic takového (ve funkčním stavu) není a tak nezbývá než opravdu něco stvořit. Asi je bez diskuse, že hi-hat ničím nenahradíš a že společně s kopákem a bubínkem tvoří základ.
Činely na hi-hat je možné pořídit obyčejné a hodně je utlumit páskou a bubínek ? na ten stačí návlek z trička a je potichu natotata. Takže tyhle dvě věci které každý bubeník má - není nutné pořizovat extra. Ohledně kopáku, tam je asi potíž s velikostí, Myslím že minikopák vyobený ze starého floortomu je ideální nicméně, jako odrazová plocha podle mě poslouží cokoliv, klidně uříznutý plastový kbelík (mimochodem, doporučuji vyzkoušet - některé kýbly mají docela legrační zvuk a klidně bych se nebála jeden použít i jako bubínek, pokud by se polepil tréningovou gumou - např látkovou podložkou pod myš za cca 15Kč/ks ).

Nechci tu řešit zda je vhodné či nevhodné aby bubeník hrál na nějaký domácí samodomo nástroj. Otázka zněla "improvizované bicí" atak přikládám na hromádku svůj nápad.
Nicméně, pokud bych mohla vyjádřit i názor zda takovou soupravu ano či nikoliv, tak rozhodně říkám ano. A proč také ne? Ne každý si může diktovat podmínky kde a jak bude zkoušet a vymýšlet, ne vždycky je možné přepravit všechny nástroje a pochybuji, že pokud bubeník řeší jak ztišit svoji hru, že ostatní si vezmou komplet výbavu - takže nějaká nadvláda kytaristů nebo jak to tu zaznělo asi nebude úplně ten důvod proč tazatel improvizované bicí řeší. Vlastně mě v té souvislosti napadlo úsloví, které používá můj tatínek "pro pravého hudebníka je nátroj všechno, co má právě v ruce". :-)
Takže pokud podmínky zní být potichu a na oplátku je k dispozici chata - je myslím jasné, že bicí tam nepojedou a nebo alespoň ne "v plné palbě".
Mimochodem a nepřikláním se k náhražce z toho důvodu, že bych sama neměla kvalitní nástroj. Jen prostě vidím tohle téma jako zajímavé a vhodné k debatě o nových nápadech co se dá čím nahradit.
Rozhodně nemyslím že je zajímavá debata jestli ano či nikoliv - ta je v tomto případě tak trošku mimo, protože místo aby tazatele motivovala k tvorbě nějaké super náhrady, spíš ho utvrdí v tom, že tady pomoc nenajde a ještě dostane vynadáno že je matlák a podpantoflák pod nadvládou kytaristů. :-)
Už končím, ale chtěla bych apelovat na všechny hudebníky kteří se tu alespoň občas vyskytují, aby tu a tam opustili svoje zažité hranice a připustili, že hudba nemá jen jednu tvář a jednu formu, že každý způsob jak se hudba zrodí může být dobrý a že je lepší když se parta lidiček zavře někde v chatě kde si potichu splácnou pár nápadů, než aby se potloukali po ulicích a třeba vykrádali auta.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Windy, něco takového je jsem dával hned na začátku vlákna i s videem - mobilní station - bicí multipad. Není to za litr, ještě dva by se musely dohodit. A nemá to rozměry bicí soupravy, takže by si na to musel bubeník chvíli zvykat, aby se trefoval. Ale to podle mě není nikdy na škodu, opustit na chvíli svůj nástroj, na který jsem zvyklý, a zkusit něco trochu jiného. Znám to z kytary, když třeba střídám Les Paula a stratocastera nebo telecastera, případně akustiku.
Windy

Příspěvek od Windy »

Určitě není na škodu zahrát na jinak postavenou soupravu. Já si třeba k panu učiteli nosím svůj bubínek protože mě baví jeho zvuk a nosím si svůj pedál ke kopáku, protože mi to dodává pocit jistoty ale jak říká můj učitel. To že mi to nejde, není problém bicích ale můj. A že správnej bubeník musí umět zahrát na jakoukoliv soupravu, osahá si jí, chvilku hledá a pak hraje.
Navíc, když si bubeník postaví improvizovanou soupravu, postaví si ji "sobě na míru", takže já bych neviděla v tom rozložení bicích problém. Spíš asi vhodný materiál a jak to celé udělat co nejskladnější.
Ten bicí multipad nevím nevím, mě osobně se nelíbí ale uznávám, že to je taky alternativa. Rozhodně lepší varianta odpovědi než jeďte na jinou chatu :-D :-D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“