Yamaha MOX6 - použití zvukového generátoru pro MIDI v Cubase

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Rocky
Nový uživatel

Yamaha MOX6 - použití zvukového generátoru pro MIDI v Cubase

Příspěvek od Rocky »

Zdravím všechny, posím o radu, sedím u toho už asi 2 týdny a netuším, jak to udělat :-). Koupil jsem si klávesy Yamaha MOX6, ke kterým jsem dostal program Cubase. Poté jsem si koupil MIDI soubor a chtěl bych proto použít klávesy jako zvukový generátor, jenže se mi nedaří přijít na to, jak nastavit klávesy nebo Cubase tak aby spolu tímto způsobem komunikovali a já si ve výsledku nahrál audio stopu v Cubase, s přiřazenými zvuky z MOX6. V návodu jsem sice něco podobného našel, ale nebyl jsem schopen z toho stručného návodu vyčíst, jak klávesy zapojit. Se starými klávesy jsem pouze napojil USB, a pak jsem linkovými výstupy z kláves šel zpátky do PC (Cubase), kde se mi nahrála audio stopa s přiřazenými zvuky s kláves a skladba byla po vyexportování hotová. Moc prosím všechny kdo o tom něco ví, aby pomohli. Děkuji :-)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha MOX6 - použití zvukového generátoru pro MIDI v Cu

Příspěvek od Ivan.ps »

Toto by inak zaujímalo aj mňa (Korg PA600 - Cubase). S MIDI komunikácie som dosť mimo...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - ať koukám, jak koukám - USB ďouru to má. Takže mi dost není jasné, proč by neměl fungovat postup, který jsi zmínil u "starých kláves" 8)

V Cubase se bude nabízet nejspíš Yamaha USB MIDI port - do něj nasměruješ výstup z MIDI stopy. No prostě jak jsi to dělal i dřív. Audio kabely pak nahraješ audio stopu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Rocky
Nový uživatel

Příspěvek od Rocky »

No dobře to jsem zkoušel, ale co potom teda nastavit na MIDI vstupu? Nabízí se: All midi imput a zase porty z Yamahy a k tomu nějaký VSL-in 1 a VSL-in 2. Navíc určitě musím v Cubase nastavit co má audio stopa použít jako vstup a výstup ne? jak má vědět jakej signál nahrát? Osobně si myslím, že bude stačit něco přepnout na klávesách, nebo zapnout správnej mód aby klávesy věděly co po nich chci, jsou dost složitý v tomhle ohledu. A k tomu všemu je mi záhadou, jak když jsem zkoušel všechny možný nastavení, tak pouze s připojeným USB kabelem s Yamahou jsem dokázal do audio stopy nahrát demo v módu song+hru na klávesy v reálném čase. Není mi jasné, jak se mi to mohlo povést přez USB, ale nahrálo se to bez použití jakéhokoli jiného kabelu.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Ono by to mělo fungovat i bez audio kabelů:

http://cz.yamaha.com/cs/products/music- ... mode=model
Jediný USB kabel jak pro audio, tak i pro MIDI propojení
Pomocí jednoho obyčejného USB kabelu lze realizovat audio i MIDI propojení s vašim počítačem ...
Zřejmě stačí jenom správně nasměrovat v počítači audio a MIDI vstupy a výstupy.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano - to je také správná připomínka, Motif/MO řady od nějaké verze myslím umí MIDI i Audio rozhranní v základu.

Nicméně 2Rocky: takhle jak se ptáš, nezlob se, mám vážné pochybnosti, žes tohle propojení vůbec kdy v minulosti realizoval. Všechny věci, na které se ptáš, jsi totiž musel nastavovat i dříve.

MIDI soubor naimportuješ do Cubase, výstup MIDI stop bude USB MIDI výstup do Yamahy, audio stopa použije jako vstupy ty, do kterých zapojíš výstup z kláves a jako výstup bude "master", čili standardní výstup z té zvukovky.

Řešení cestou "all-in-one" zmíněné Microdesignum z hlavy nepopíšu, protože jako zvukovka pak funguje MOX6 a tam je pak otázka, jak je ten interní routing udělaný (podle toho se pak věci nastaví v Cubase).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“