Cviceni - pad, nebo tlumeny snare?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
bambas

Cviceni - pad, nebo tlumeny snare?

Příspěvek od bambas »

Ahoj, protoze jsem si sehnal ucitele na bici, chtel bych se zeptat, zda je lepsi doma zkouset na pad, nebo na tlumenej snare (sundany strunik a vycpany polstarem).
Moznosti cviceni budu mit totiz pouze ve sdilene zkusebne a platit 4x tydne je celkem narocne, tak jsem chtel 2 zkousky cvicit doma, abych usetril.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Cviceni - pad, nebo tlumeny snare?

Příspěvek od Monikad »

na domácí cvičení tak jak jej popisuješ, pro tebe bude nejlepší něco, co má odskok paličky a vlastnosti skutečného akustického bubnu. proto klasický gumový pad asi není to pravé... ten vycpaný a vykuchaný bubínek bude lepší, ale možná nejlepší bude ten domácí snare opatřit namísto blány síťovanou blánou pro tiché hraní a budeš to mít efektně i efektivně za pár korun vyřešeno.
http://kytary.cz/remo-14-silentstroke/HN148312/
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
bambas

Příspěvek od bambas »

Takze to nebudu muset vycpavat? A predpokladam, ze strunik sundat :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

NE nemusíš vycpat.... ANO struník dolů, rezonanční blánu klidně taky, bude to tižší ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
bambas

Příspěvek od bambas »

Super, diky moc. Snad se ve mne najdou nejaky vlohy :D
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

bambasi, zkus to nejdřív jen s vyměněnou hrací blánou za síťku (tj. nech tam rezonančku i struník) - mě to tak bavilo víc - hraje to jako virbl, kdyby byl problém s hlasitostí, tak dovnitř položit volně nějakej hadr, až jestli to bude pořád moc, tak rezonačku i struník dolů :)
bambas

Příspěvek od bambas »

Jasne, vyzkousim, diky. Az prijde na vireni, apod., tak se bez struniku stejne asi neobejdu ;)
pehve

Příspěvek od pehve »

Dělám to tak že když nejde dělat kravál cvičím na padu, když to jde tak na kompletním snare. Bubínek nijak neupravuji, síťky mi kroutí palce u nohou, pocitově je odmítám, žádný trička ani vycpávky, naopak se snažím aby bubínek měl pravý zvuk bubínku, nesnižuji citlivost struníku ani doznívání, tu dřevitou říznou příchuť potřebuju. Nástroj musí mít svůj zvuk, jen tak si ho můžu zažít jak zní v různých technikách.
Takže buďto pad nebo snare, nic mezi.
bambas

Příspěvek od bambas »

pehve píše:Dělám to tak že když nejde dělat kravál cvičím na padu, když to jde tak na kompletním snare. Bubínek nijak neupravuji, síťky mi kroutí palce u nohou, pocitově je odmítám, žádný trička ani vycpávky, naopak se snažím aby bubínek měl pravý zvuk bubínku, nesnižuji citlivost struníku ani doznívání, tu dřevitou říznou příchuť potřebuju. Nástroj musí mít svůj zvuk, jen tak si ho můžu zažít jak zní v různých technikách.
Takže buďto pad nebo snare, nic mezi.
Hm. A jak to delas, kdyz je potreba cvicit techniku, kdy potrebujes slyset i zvuk bubinku, ale nemuzes delat kraval? O tom byl cely ten dotaz. Chodit 4x tydne na 2h do sdilene zkusebny vyjde cca na 1200,- coz neni maly obnos. Imho na padu nektere veci cvicit nelze (dlouhodobe).
pehve

Příspěvek od pehve »

dotaz byl jestli jde aspon 2x cvičit doma, přečti si to :)
jde, 2x doma na padu, 2x na snare ve zkušce.

taky bys nám sem mohl napsat co ti poradil učitel, určitě ses ho na to ptal
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“