Midi klávesy okolo 2000 Kč

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
smrki

Midi klávesy okolo 2000 Kč

Příspěvek od smrki »

Ahoj,
chtěl bych si koupit midi klávesy jako doplněk k nahrávání kytary a basy. Používal bych to k VSTi a snad by mi stačilo 25 kláves... Poradí mi někdo s výběrem? Co je důležité při výběru? Předem díky za každou informaci 8)
( :arrow: http://kytary.cz/m-audio-keystation-mini-32/HN119974/, http://kytary.cz/akai-lpk-25/HN109090/ ? )
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 2.04.2015 5:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Jméno tématu upraveno o inflaci.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: Midi klávesy okolo 1500 Kč

Příspěvek od kelley »

Zcela upřímně a po zkušenostech - moje rad zní: nekupuj nic, co má míň než 49 kláves, jestli na to chceš doopravdy hrát a pokud nejsi tvrdě limitován místem. Nebo pokud nejezdíš komponovat na chatu a nebereš to s sebou... Klávesy nejsou moje doména, ale těch 25 kláves je i pro mě téměř nepoužtelných :? Lehce přes 2000 pořídíš CME nebo M-Audio.
GrandBOOM
Nový uživatel

Výběr MIDI kláves

Příspěvek od GrandBOOM »

Zdravím
V poslední době jsem se začal zajímat o hudbu a její tvorbu. Dostal jsem prostě chuť naučit se na něco hrát.
Možná mě umlátíte k smrti za špatná rozhodnutí ale mě osobně nejvíce láká koupit si MIDI klávesy. Po relativně dlouhém hledání na internetu mi bylo řečeno že se na ně dá naučit hrát sám což mi vyhovuje :)

Vzhledem k tomu že jsem úplný začátečník v hudbě ale jsem velice zběhlý v počítačích a angličtině tak se prozatím přikláním k tomuto : http://kytary.cz/alesis-v25/HN151000/ Líbí se mi jak jednoduchostí a designem tak ale i funkčností. Nemyslím si že 25 kláves je pro někoho jako jsem já málo a vypořádat se se softwarem atd... je to nejmenší.

Co si myslíte vy? Je něco zajímavějšího za tuto cenu? Měl bych se snad dívat po úplně něčem jiném?
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 2.04.2015 5:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem, které řeší podobnou problematiku.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Midi klávesy okolo 2000 Kč

Příspěvek od pavlii »

Problém vidím v tom, že hrát pomocí MIDI klaviatury vyžaduje adekvátně výkonnou sestavu (=počítač + zvukovka); důvodem je "latence" neboli zpoždění při hře. Jak se ta kombinace bude chovat v reálu ovšem nikdo předem neřekne, takže z plánu "k počítači dokoupím MIDI klaviaturu a budu hrát" se může hned po rozbalení krabice stát noční můra, protože na to hrát nepůjde - právě kvůli slyšitelnému zpoždění zvuku.

Já bych na tohle volil spíše bazarový vintage syntík typu Yamaha CS1x apod, který by se dal sehnat do 4-5kKč. Užije se s ním spousta srandy i bez počítače a když na to přijde, tak se právě jako MIDI klaviatura i chová (stejné propojení s počítačem). Navíc je u těhle věcí obvykle větší záruka spolehlivosti (i přes jejich věk) než u drtivé většiny (nejen) současných MIDI klaviatur obzvlášť v nízkém cenovém horizontu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
GrandBOOM
Nový uživatel

Příspěvek od GrandBOOM »

Nemyslím si že s moderními klávesami je to problém. Toto je sice reklamní spot ale stejně bych řekl že dobře demonstruje schopnost levných midi controlerů a kláves. https://www.youtube.com/watch?t=137&v=FpmQwZlhbJ8 Ty klávesy co používá stojí 2,5k a je to moje druhá volba.

Nejsem žádný znalec ale pokud to zvuková karta v MacBooku dává bez problémů tak si nemyslím že by takové problémy měly nastat kdekoliv.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No vzhledem k tomu, že z principu na typu/výrobci MIDI kontroleru nezáleží, tak už k tomu nemám co víc říct než "hodně štěstí".

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Chtěl bych vás poprosit koupil jsem starší midi keybord tento http://kytary.cz/fox-keycontrol-61/HN115478/ ale bohužel u toho nebyl manuál nezná někdo stránky výrobce kde bych si manual stáhnul googlil jsem ale nic nenašel díky.
musik
Nový uživatel

Příspěvek od musik »

Zdravim klavesaci chtel bych se zeptat mam MIDi klavesy Evolution MK 461 C ale mam problem se sustainem po seslapnuti pedalu prodluzuje ale jak mile pustim tak by to melo prestat prodlouzit ale dela to to ze musim 2 krat seslapnout pedal aby to prestalo prodlouzovat :D poradi nekdo ? Diky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pravděpodobně používáš nevhodný typ pedálu (ON/OFF), u kterého se přepínač jedním sešlápnutím sepne a druhým rozepne. Potřebuješ pedál typu SUSTAINER, u kterého je přepínač sepnutý pouze při sešlápnutém pedálu a při puštění se automaticky rozepne.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Myslím, že by se mi také nějaké MIDI klávesy hodily..přeci jen, ťukat všechno myší člověka zpomaluje a docela i odrazuje od nahrávání. Stačilo by mi něco, čím bych naťukal bicí, případně basu a klávesy. Bicí dělám přes EZDrummer 2, na zbytek mám Reason a Reaper. Aniž bych se v tom vyznal, tak se mi docela líbí Alesis V25.

Co byste mi prosím doporučili?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Na tento účel OK, ale pokiaľ chceš hrať klávesy nejak komplexnejšie, chcelo by to viac kláves (oktáv).
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“