POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vladan
Kontaktovat uživatele:

Re: POD HD

Příspěvek od vladan »

Já jsem koupil ze zvědavosti metalpack,škoda že hd jsou tam v podstatě jen 3 ampy
Peavey® 5150® (Block logo)
Bogner® Shiva
Remastered Marshall® JCM800 (Model 2204)
Zbytek je z předchozích podů.Ty HD ampy znějí dobře má to ten charakter předloh.Nicméně dodrbali editor který teď neukazuje hodnoty při změně parametrů konce a bedny bias...atd ale zobrazuje se jen moře čárek místo čísla.jinak tam mám acoustic amp který měl být ve vintage balíku,ale děkuji.
K ceně se připočítá daň takže celkem 59,20 doláčů.Zatím jsem to jen tak proletěl.Ten globální eq nevím není jednoduší nakroutit šavli na mixu než ladit něco na malým displeji? toť otázka.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Shrnutí pro POD HD500X Flash Memory verze 2.60

http://www.marshallmalinovsky.cz/news/p ... erze-2-60/
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Včera jse zkoušel Metalpack s DT25, bogner luxusní.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Firmware 2.61 -
tak mi smázli amp acoustic který obsahoval metall pack a měl být ve Vintage.: )) nemá někdo zálohovaný pův.2.6????
Hooker

Příspěvek od Hooker »

Zdravím. Ak by niekto potreboval český návod na POD HD 500x, nech sa kľudne ozve.
jenik.ha
Bandzone: bandzone.cz/selfdefence

Příspěvek od jenik.ha »

Zdravím. Tak po delší odmlce opět prosím o pomoc. Mám HD 500 zaojen čtyřmi kabely. Zesilovač (ROCKWELL BIOHAZARD se seriovou smyčkou) mám ve smyčce a házím jen efekty buď před nebo za zesilovač. Akurát se mi zdá, že ten zesilovač ztrácí zkreslení. Když mám kytaru přímo v zesíku tak to kreslí mnohem více a i ten zvuk je silnější.
Má někdo zkušenost s tím jak nastavit na podu FX Loop a na jakej mód mít nastavenej ten POD. Budu moc rád za všechny rady.
Hraje to výborně, ale asi by mohlo mnohem lépe :-)
frosd
Nový uživatel

Příspěvek od frosd »

Zdravím mám HD pod pro a jde mi o to jestli tam jde připojit víc nástrojů třeba basa 2 kytary + zpěv do jednoho a vše ovládat pomocí MIDI vzájemně propojených foot controlerů???
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

jenik.ha píše:Zdravím. Tak po delší odmlce opět prosím o pomoc. Mám HD 500 zaojen čtyřmi kabely. Zesilovač (ROCKWELL BIOHAZARD se seriovou smyčkou) mám ve smyčce a házím jen efekty buď před nebo za zesilovač. Akurát se mi zdá, že ten zesilovač ztrácí zkreslení. Když mám kytaru přímo v zesíku tak to kreslí mnohem více a i ten zvuk je silnější.
Má někdo zkušenost s tím jak nastavit na podu FX Loop a na jakej mód mít nastavenej ten POD. Budu moc rád za všechny rady.
Hraje to výborně, ale asi by mohlo mnohem lépe :-)
Tady bych doručoval navštívit přímo fórum Line6, vyhledat "four cable method" nebo "4CM" a zkusit něco najít - bez znalosti toho, jak máš namyšlený řetězec efektů v PODu, bychom tu strávili velmi dlouhou dobu...
Základem je určitě odladit output všech efektů tak, aby byly pro tvojí hlavu dostatečně silné (pak by se mohlo ztrácet ono zkreslení), ale zároveň aby neklipovaly. Při 4CM doporučuju začít z prázdného patche, ve kterém nejprve vytvoříš FX smyčku a pak přidáváš jeden efekt za druhým a po každém vyzkoušíš výsledek.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

frosd píše:Zdravím mám HD pod pro a jde mi o to jestli tam jde připojit víc nástrojů třeba basa 2 kytary + zpěv do jednoho a vše ovládat pomocí MIDI vzájemně propojených foot controlerů???
POD umožňuje zpracování pouze dvou vstupů, které mohou mít ve vnitřním routování patche oddělenou signálovou cestu. Pokud chceš přepínat / míchat více nástrojů (případně mikrofony), musel bys je rozřadit už před vstupem do PODu. Přes MIDI bys mohl ovládat patche s různou sestavou nástrojů (včetně Variaxe), ale aktivní budou vždycky jen dva vstupy. POD holt není mixpult :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Ono by těch vzájemně propojených MIDI foot controllerů nemuselo být zas tak moc, resp. stačil by jenom jeden pořádný. Pokud jsi to myslel tak, že máš více kytar, ale vždy hraješ jenom na jednu, tak přepínání vstupů externí krabičkou ovládanou pomocí MIDI je řešitelné.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Budeme mít novou hračku po blutooth srandách ,že by konečne pořádný stroj????
Přichází LIne6 HELIX
http://line6.com/helix/
torst

Příspěvek od torst »

mě se nic nezobrazí. a Line6 stejně ignoruju.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

1.499 dolarů

jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Mám dotaz k POD HD500X...

Mám ho podle mě správně nakonfigurován:
1) vstup kytara, impedance 1 Mohm
2) výstup combo front - zapojuji do vstupu Fender Blues Jr pouze jako multiefekt
3) u výstupu jsem odstranil filtr vysokých i nízkých frekvencí
4) vypnuté simulace preampu, bez simulace boxu
5) někde jsem vyčetl nastavit na "mixeru" +5dB

Ale stejně když vypnu všechny efekty a nechám signálovou cestu čistou ta kytara nezní tak přirozeně a barevně jako zastrčená rovnou do komba (nebo přes můj starý pedalboard). Nechybí dynamika, ale ten zvuk není tak pěkný. Kdybych to měl vyjádřit číselně, je to tak 85%.

Má se ještě někde něco nastavit, nebo se mám smířit s tím, že prostě přes digitální muťák zvuk kytary lehce ztrácí? Byl by na tom lépe třeba GT-100?

Řeším zvuk pro hraní Pink Floyd (viz jiný thread) a moc možností kromě GT100, PODu, TC G-systemu nemám. Axe FX je už absolutně mimo rozpočet.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
torst

Příspěvek od torst »

to mě zas tolik nepřekvapuje, POD prostě není true bypass. je možnost mít POD ve smyčce true bypass boxu a jeho sešlápnutím pak na clean obejdeš celej mulťák. Ale jednodušší je prostě být pořád v presetu - to znamená udělat si i "bypass preset" kterej pak EQ a hlasitostí dorovnáš neovlivněnému signálu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Mně se zdálo,že když na konec cesty zařadím effsmyčku a propojím to ze sendu z kombem,že je to čistší.TAk vyzkoušej.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

True bypass s tím, bez urážky, nemá tolik co do činění - který z podobně konstruovaných multiefektů ho koneckonců má? Každé kombo / zesilovač, se s PODem (a jinými multiefekty) popere jinak - o tom, že POD si ze zvuku něco málo ukousne, není třeba spekulovat, ztráty jsou ale skutečně minimální a při běžném provozu prakticky nepostřehnutelné (alespoň dle mých zkušeností). Možná je to tím, že když už přes POD hraju, nemám nikdy nic kompletně bypassované - čili tón, který jde ven z PODu, beru jako základnu a ten pak teprve upravuju k obrazu svému a dolaďuju mušky.

Těžko hádat, v čem zrovna tvůj zádrhel vězí, svojí roli může hrát i nastavení samotného Juniora - malý/velký gain, (resp. u Jr. volume). Zjednodušeně řečeno, kytara píchnutá přímo do komba může znít omalý chlup jinak než se zapojenou "krabicí" před ním. Znovu ale říkám, že true bypass multiefekt by to podle mého nevyřešil (k čemu by pak byly všechny ty krásné delaye a reverby s utnutými "ocasy"?) - viděl bych to spíš na kombinaci nastavení efektu vs. nastavení komba.

"Ztráty" zvuku se ale není třeba bát - spíš než tlačit to navýšením výstupních dB přes "mixer" bych doporučil použít Global EQ, které je v menu PODu dostupné po letošní jarní aktualizaci. Spousta lidí se (nejenom u PODu) snaží vytáhnout pokles zvuku jednoduchým navýšením hlasitosti (viz mixer), z praxe se ale spíš ukazuje, že ve slabších tónech spíš pocitově chybí určité pásmo, které naplňuje představu "plného" zvuku - někdy to jsou basy, jindy středy, výšky atd. Pokud si člověk pohraje s detaily, bude spokojenější než při použití jednoduchého hesla "volume up!" I proto se přece ty ekvalizéry (nejen pro kytaru) koneckonců dělají.

http://line6.com/support/page/kb/_/pod/ ... al-eq-r731

Jakmile budeš mít globální EQ odladěné a zapnuté, bude fungovat na všechny patche jako hlavní "hlídač tónu" - nebudeš pak na to muset pamatovat při tvorbě každého presetu.

Trik s FX smyčkou na fóru Line6 taky proběhnul - při něm si můžeš do zvuku dotlačit nějakých pár dB navíc - ale jak říkám, není to jen o hlasitosti a musel bys na to pamatovat v každém vytvořeném presetu.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Myslíte, že má cenu kupovat Line 6 Pod 1. generace? http://hudebnibazar.cz/line-6-pod-prvni ... /ID925401/ Přemejšlim, že bych si koupil něco na doma a rozhoduju se mezi multiefektem/kombem/amplugem. Line 6 Pod jsem kdysi zkoušel asi 2 minuty v krámě, ale úplně mě nepřesvědčil.
kunec

Příspěvek od kunec »

Tak za tyhle peníze na domácí žvýkání je to sranda. Ale PoDy už mám za sebou. Za tyhle peníze raději Zoom g1on

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“